torstai 14. elokuuta 2014

Tofuwokki

Tässäpä tulisi sitten tämän viikon reseptiä kehiin!

Jääkaapissa virunut kaalin puolikas piti saada pikaisesti käyttöön ja mikäs sen parempi vaihtoehto hävittää se kuin valmistaa siitä herkullinen wokki! Kaaliwokit ovat olleet mielestäni aina paremman makuisia kuin nuudelista tai riisistä valmistetut sukulaisensa ja tuoreilla vihanneksilla wokista saa vielä todella terveellisen ja maukkaan.

Tarvikkeet

095

Kulhollinen Itämaisia wokkivihanneksia pakkasesta
Kaalia
Paprikoita
Porkkanoita
Sipuleita
Cashew-pähkinöitä
Tofua
Makeaa chilikastiketta

100

Tofua kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni ja olinkin hieman epävarma sen valmistuksen suhteen. Tiesin vain sen, että tofua pitää maustaa kunnolla, tai se ei maistu oikein miltään. Pitihän minun sitten maistaa myös tofua maustamattomana sitä kuutioidessani ja maku olikin erittäin neutraali, vähän sienimäinen.

 103

Pelasin sitten varman päälle ja kaivoin kaapistani kaikki maustepurnukat, joiden uskoin sopivan tofun kanssa.

104

Valmistin tofulle kulhoon marinadin, johon kaadoin ensin suuren öljykulauksen, sillä tofu imee nesteiden kanssa mausteet paljon paremmin. Öljyn sekaan ripottelin yrttisuolaa, mustapippuria, pari tippaa tabascoa, valkosipulijauhetta, grillausmaustetta ja paprikajauhetta. Lopuksi vielä ripottelin sekaan hieman korppujauhoja, sillä oletin sen vähän rapsakoittavan tofun pintaa paistattaessa.

106

Nopeasti tofut imaisivatkin marinadin itseensä ja pääsin paistopuuhiin.

118

Pannulle vaan ruskistumaan kauniin beigeksi.

110

Vihannekset suikaleiksi

112

Ja pannulle kypsymään.

117

Kun vihannekset olivat vähän pehmenneet, lisäsin sekaan makeaa chilikastiketta. Muuten ei oikeastaan vihanneksia tarvinnut maustaakkaan, kun tofutkin olivat niin reippaasti etukäteen maustettu.

120

122

Valmis wokki oli erittäin herkullista, mutta melko tulista. Itse olen tulisen ruuan ystävä, joten tämä oli aterialle vain plussaa. Jos kuitenkin pidät miedommista mauista niin varmista, että käyttämäsi chilikastike ei ole liian tulinen versio makunystyröillesi.

Enjoy! <3

18 kommenttia:

  1. Jee, kasvisruokaresepti! Menee kokeiluun :-)

    VastaaPoista
  2. Paljon laitoit tuota chili kastiketta? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah enpäs maininnut näköjään 1/3 putelia laitoin, kun tein aika ison satsin! :D

      Poista
  3. Rakastan sun reseptipostauksia! Lisää vaan kehiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, tosi kiva kuulla! Musta aina alkaa tuntua nimittäin, että ihmisiä ei edes kiinnosta nämä reseptipostaukset, kun muihin postauksiin tulee aina niin paljon enemmän kommentteja! :D Mutta hyvä tietää, että näitäkin mielellään lueskellaan! :) lisää tulee!

      Poista
    2. Nam,pitää kokeilla!

      Poista
  4. Näyttää hyvältä!! Täytyy testata :)

    VastaaPoista
  5. Nää reseptipostaukset on parhaita!! :)

    VastaaPoista
  6. Kyllä muakin kiinnostaa nä reseptipostaukset, vaikken aina kommentoikaan :) Nä tekee sun blogista myös monipuolisemman, mikä on totta kai aina hyvä asia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuuu siis ei tietenkään kulje käsikkäin kommenttien määrä ja postauksen kiinnostavuus, mitäs sanottavaa nyt tästäkään oikeastaan olisi.. "Kiva wokki" :DD kyllähän näistä on ihmiset tuntunut pitävän, mikä on ihan huippu homma! :)

      Poista
  7. Nää ruokapostaukset on ihan parhaita, oon saanu niin paljon inspiraatioo näistä :)

    VastaaPoista
  8. Kokeiltu! Aivan ihanan makuista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, loistavaa! Alkoikin itsekin tehdä mieli taas valmistaa tätä lähipäivinä! :D

      Poista