Kesällä mun keittiössä ei kovin usein bongaile keittoja, jos nyt jostakin nimenmukaisesti kesäkeitosta ei sitten ole kyse. Jotenkin miellän keitot aina syksyn ja talven jutuksi, kun ilmat alkaa viiletä ja vatsanpohjalle kaipaa jotakin lämmikettä ja kesällä maistuu helpommin kaikki raikkaat salaatit sun muut. Noh, tää kesä nyt on ollut välillä sen verran viileä, että iltoja on vietelty pörrösukat jalassa teemukin kera, joten eiköhän keitot sovi siinä vaiheessa hyvin myös kuvioon! :D Tää oli vieläpä mun mielestä lopulta aika kesäisen makuinen resepti, joten täältä pesee!
Itse lisäsin vielä linssien sekaan lorauksen kurpitsansiemenöljyä makua tuomaan ja koristeluun
Pilko vihannekset pieniksi ja laita linssit veteen kiehumaan niin, että vettä on puolet enemmän kuin linssejä. Anna keiton kiehua hiljalleen 30 min, lisää vettä tarvittaessa.
Paista vihannekset pannulla pehmeiksi oliiviöljyn kanssa ja mausta
Lisäsin mausteita vielä linssienkin sekaan reippaasti samalla kun kaadoin sekaan tomaattipyreen ja kurpitsansiemenöljyn
Sekoita pehmenneet vihannekset keittoon ja halutessasi voit vielä survaista muutaman kerran seosta sauvasekoittimella. Tykkään itse myös sattumista, mutta keitosta voi tehdä halutessaan ihan samettistakin.
Tarjoile raejuuston ja kurpitsansiemenöljyn kera! Namnam. Herkku joka menee kesät talvet!
Tarvikkeet
Tomaattisose tai murska
2 Isoa tomaattia
5 Valkosipulinkynttä (friikki ilmoittautuu, vähempikin riittää)
Pari kevätsipulinvartta
2 Punasipulia
200g Punaisia linssejä
Chili
Oliiviöljy
Maustamiseen
Yrttisuolaa
Kurkumaa
Grillimaustetta/Paprikamauste
Mustapippuria
Oreganoa/Pizzamauste
Itse lisäsin vielä linssien sekaan lorauksen kurpitsansiemenöljyä makua tuomaan ja koristeluun
Pilko vihannekset pieniksi ja laita linssit veteen kiehumaan niin, että vettä on puolet enemmän kuin linssejä. Anna keiton kiehua hiljalleen 30 min, lisää vettä tarvittaessa.
Paista vihannekset pannulla pehmeiksi oliiviöljyn kanssa ja mausta
Lisäsin mausteita vielä linssienkin sekaan reippaasti samalla kun kaadoin sekaan tomaattipyreen ja kurpitsansiemenöljyn
Sekoita pehmenneet vihannekset keittoon ja halutessasi voit vielä survaista muutaman kerran seosta sauvasekoittimella. Tykkään itse myös sattumista, mutta keitosta voi tehdä halutessaan ihan samettistakin.
Tarjoile raejuuston ja kurpitsansiemenöljyn kera! Namnam. Herkku joka menee kesät talvet!
Makoisia hetkiä. ♥
Kiitos ohjeesta, vois kokeilla tehä.
VastaaPoistaOsallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.
Olepa hyvä vain, suosittelen lämpimästi! :) Kulhoja ja kuppeja on kaapeissa tällä hetkellä jo muutenkin liikaa, niin jätän tällä kertaa arpaonnen jollekin toiselle! Kiitos kuitenkin. :)
Poista