lauantai 2. heinäkuuta 2016

Appelsiini-chilikanapasta

Dodiih! Huomenia ja kivaa viikonloppua tyypit. Mulla on tänään pitkä työpäivä, mutta sen jälkeen pääsenkin kurkkimaan Järvenpään puistobluessien iltameininkejä. Nyt kuitenkin tiedossa vähän ruokaisempia juttuja täällä blogin puolella. Elikä vuorossa resepti!

Joskus vuosi sitten kokeilin Vapianossa Appelsiini-kanapastaa, joka oli maustettu melko voimakkaan chiliseksi. Se hetki oli puhdasta rakkautta. Tykkään paljon tulisesta sapuskasta ja kaikenlaiset pastat nyt muutenkin ovat yleensä makuuni ja vielä appelsiinin raikkaus ja makeus toi vielä täydellisen lisän tälle kyseiselle pastalle, joka on oikeastaan hyvinkin yksinkertainen valmistaa!

Tarvikkeet

213

200g Makaroneja
Yrttinen tomaattimurska
1 Punasipuli
2 Chiliä
3 Valkosipulinkynttä
Pari kevätsipulinvartta
Kanafileitä
Nippu basilikaa
2 Appelsiinia
Omppuviinietikka, Oliiviöljy

229

Maustaminen: mustapippuri, paprikajauhe, yrttisuola

233

238

Paista kanat, purista sekaan puolikkaan appelsiinin mehut ja heitä sekaan murskatut valkosipulinkynnet, iso loraus omppuviinietikkaa ja oliiviöljyä, chilit ja punasipuli

222

Anna kanojen maustua seoksessa hyvä tovi, pilko loput ainekset


245

258

ja lisää loput ainekset kanojen sekaan vasta kun suljet lämmön levyltä

252

Kaada tomaattimurska keitettyjen makaroonien sekaan ja sotke molemmat seokset yhteen

269

Voilá! Ei sen kummempaa. Todella helppo valmistaa, maku kuin suoraan ravintolasta eteen napattu ja helppo tehdä iso satsi kerralla

277

Syötiinkin tyttöjen kanssa kolmeen pekkaan tuo kokonainen saavillinen tuota pastaa ja kaikki tykkäsivät valtavasti

Tämä ei jäänyt tähän, sinut tavataan vielä keittiössämme! Kertokaahan, jos uskallatte kokeilla! :D

288

Herkkuhetkiä. <3

14 kommenttia:

  1. Itselle ei tulinen ruoka uppoa, mutta voisi ilman chiliä tätä kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo uskon, että tää maistuu hyvältä myös ilman tuota tulisuutta! Jotenkin mun mielestä makea ja tulinen vaan sopii niiiin hyvin yhteen, mutta kannattaa kokeilla! :) Kerropa sitten ihmeessä myöhemmin, että tuliko hyvää :)

      Poista
  2. Kokeiluun menee! Hmm, eipä oo ennen tullu mieleen maustaa appelsiinilla ja chilillä : D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkään en yhtään muistanut tätä makuelämystä, mut yhtäkkiä pomppas mieleen, kun mietiskelin kaupassa, että mitähän sitä tänään tekis mieli! :D Tää on ihan superhyvä kyl, testaa ja kerro mitä tykkäsit! :)

      Poista
  3. Käytätkö täysjyvä vai vehnäpastaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täysjyvä! Mun mielestä vehnäpasta maistuu pelkältä jauholta! :D

      Poista
  4. Mitäs mieltä olet, voisko appelssiinin korvata jollain muulla? :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä mietiskelin jo aikaisemmin itse, että voisikohan joku persikka sopia tähän yhtälöön! Ei ehkä ihan yhtä hyvin, kun appelsiini on kuitenkin vähän raikkaampi ja happamampi, mut miksipä ei! :)

      Poista
    2. Nyt täytyy sanoa, että mulle ei jostakin syystä tullut mieleen edes ananas, vaikka heittelen ruokiini jatkuvasti ananasta sekaan!! Tottakai, tää olis ihan täydellinen myös ananaksen kera! :D

      Poista
  5. Onko sun mielestä ihan ok syödä kerralla 6 ruispalaa ja siihen päälle vielä jugurttia, mysliä ja hedelmiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se nyt kovinkaan suositeltava määrä oo kerralla syötäväksi, mutta kysyt nyt tuota ruisleipien suurkuluttajalta ja mulla on pahimmissa tapauksissa mennyt se 8 kappalettakin.... Tiedän joo että himo voi iskeä, mut kyllä itse ainakin pahinpinakin päivinä koitan pitää sen 4 kerralla rajana! :D

      Poista
  6. Niimpä, varsnki jos ruispalat on juuri tuoreita ja pehmeitä niin vaikee vastustaa :-DD

    VastaaPoista