maanantai 12. tammikuuta 2015

WEEK 1&2

Terveppä terve.

Vuoden ensimmäiset viikot ovat lähteneet käyntiin melkoisen rennoissa tunnelmissa. Koulu käynnistyy vasta tänään, joten viime viikolla olikin aikaa hoidella hieman kaikkia muita asioita kuntoon. Matkatavarat on saatu purettua hyllyihin ja koti alkaa olla pääpiirteittäin siistissä kunnossa. Imurin ja pölyrätin kun saisi vielä käteen... ja sitten on tuo kuusikin. Loppiaisenahan se olisi pitänyt jo heivata varastoon, mutta siinä se törröttää vielä yhtä päättäväisenä kuin joulunakin.

Aloitin myös vuoden ensimmäiset salirutistukset. Lomareissujen ja muiden hälinöiden seurauksena salilta ehti tulla taas melkeinpä kolmen viikon tauko. Puolet tästä ajasta sairastin myös sitkeää flunssaa, joten tauko olikin paikallaan.

391

Lomalla olen viettänyt melkoisen paljon aikaa ystävieni seurassa ja kokeiltiin yhtenä iltana Tikrun kanssa hänen joululahjaksi saamaansa Sushi Meal Kit- pakkausta. Emme olleet kumpikaan valmistaneet koskaan aikaisemmin sushia, joten tälläinen ohjeistettu pakkaus tuli tarpeeseen! :D

395

Paketissa oli vieläpä levämatot, riisit, soijakastike, riisiviinietikka, bambumatto ja puikot valmiina, joten kaupoilta täytyi löytää enää vain täytteet! Valitsimme raaka-aineiksi avokadon, kurkun, lohen ja majoneesin.

sushi1

1. Levitä majoneesi levämatolle
2. Taputtele riisi ohueksi kerrokseksi päälle, mutta jätä parin sentin tyhjä kohta takareunaan
3. Lisää täytteet rullan alkupäähän
4. Rullaa bambumaton avulla, kostuta lopun tyhjää kohtaa vedellä tai riisiviinietikalla ja sulje rulla
5. Leikkaa pötkö pieniksi paloiksi

414

418

Tämähän olikin yllättävän helppoa. Olen vältellyt itsevalmistamia susheja, sillä olen luullut, että tämä olisi jotenkin tavattoman vaikeaa ja aikaa vievää puuhaa! Sushirullien ulkonäöstä en sano mitään, sillä en ole tainnut nähdä koskaan yhtä karseita rullia. Maku oli kuitenkin lähes kohdillaan hieman raakoja riisejä ja mautonta kokonaisuutta lukuunottamatta. Ensi kerralla tutustun kyllä hieman paremmin eri maustamis vaihtoehtoihin!

Viime viikolla eksyttiin Jaakon kanssa myös treffeilemään pitkästä aikaa. Minnekäs muuallekaan sitä menisi kuin muutaman kaupan kautta Flamingoon leffailemaan. Tämä yhdistelmä vaan toimii aina niin hyvin. Ja arvatkaas! En ostanut yhtäkään vaatetta kaupoilta, vaikka jokaisessa liikkeessä oli huimat alet. Mielestäni on kuitenkin hauskaa välillä vain pyöriskelläkin liikkeissä. 

428

429

Päälleni vetäisin kunnon pakkasten suojaksi pitkän karvakauluksellisen takin (Nelly), kokomustan asun ja ruskeat lämpimät nahkasaappaat (Trendikenkä)

444

Treffikumppanini oli myöskin hyvin mustanpuhuva. Näkyyks kello?

449

No nyt näkyy!

Loppiaisena olisi ollut aikaa kuvailla pitkästä aikaa asukuvia päivänvalossa, mutta kuinkas kävikään...

528

520

530

Kylmät säät pakottivat kerrospukeutumaan ulos lähtiessä, joten päivän asut olivat kutakuinkin tätä luokkaa! :D

Loppuun vielä ihan älyhyvä resepti terveellisiin ja herkullisiin hamppareihin tai lämpimiin voikkareihin, joita valmistin meille loppiaisena aamiaiseksi!

Tarvikkeet

  Kurkkua
Tomaattia
Paprikaa
1 Chili
2 Valkosipulinkynttä
Avokado
Pestoa
Pari kananmunaa
Kalkkuna/juustoleike
Ruisleipää

453

Ensimmäisenä pamautin ruisleivän palat paahtimeen ja valmistin munakkaan, johon ripottelin päälle kurkkua, tomaattia, chiliä, paprikaa ja valkosipulimurskaa. Lopuksi ripautin vielä hieman yrttisuolaa makua tuomaan.

460

469

Voitelin leivän puoliskot pehmeällä avokadolla ja pestolla. Toiselle puolelle lisäsin avokadoa ja toiselle pestoa. 

472

474

Ja lopuksi vielä kalkkuna- ja juustosiivu sekä munakas väliin ja herkku on valmis!

 478

Aikaakin tässä kului noin munakkaan paistumisen verran, joten tälläisen herkun voi väsätä helposti kiireellisempänäkin aamuna kasaan! :) Herkkuhetkiä.

28 kommenttia:

  1. Ei vitsit miten hyvältä toi hamppari/lämmin voileipä resepti vaikuttaa ja näyttää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin pakko valmistaa tällä viikolla uudestaan välipalaksi joku päivä! :D

      Poista
  2. Sun pitäis kirjoittaa Essin reseptikirja kun nää sun ohjeet on aina niin herkkullisia :P

    VastaaPoista
  3. Näyttää niin hyvältä toi voileipä, pakko tehdä itsekin tollanen joku päivä :D Muutenki kaikki sun reseptipostaukset on ihan parhaita! :)

    Tuli noista sushikuvista mieleen se, ku tein ite joskus kaverin kanssa ekaa kertaa sushia ja lopputulos oli kaikkea muuta kuin kaunis, mut ihan hyviltä ne silti onneks maistui! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää se olikin! :) Hahah, helpottaa kuulla, ettei muillakaan onnistu täydellisesti ensimmäisellä kerralla! Ehkä harjoittelemalla oppii oikeaksi mestariksi tässäkin lajissa.. ;D

      Poista
  4. Keksitkö näitä hyviä reseptejä itse? Kiitos näistä :) Miten teillä jakautuu poikaystäväsi kanssa kotityöt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän vaihtelee. Monesti saatan etsiä inspiraatiota kokkailuihin netistä, tai joistakin kirjoista, mutta soveltaa sitten niitä oman maun mukaan. Monesti myös kehittelen ruokia päästä sen mukaan, millaisia olen joskus maistanut tai mitä jääkaapista sattuu sillä hetkellä löytymään. Tämä "ruishamppari" oli tälläinen jääkaappilöytöjen keksintö. :D Jaakko laittaa meillä usein pyykit ja mä hoidan kokkailut, imurointi ja tiskit hoidetaan vuorotellen. :)

      Poista
  5. Oi vitsit, näyttäpä herkulliselta noi lämpimät voikkarit!! :) Tääl sun blogis on kyl aina niin ihanii ruokajuttui :p Näitä lueskelee enemmän ku mielellään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsit, miten mukavaa kuulla! <3 Näitä ruokajuttuja on kyllä hauska tänne jakaakin! Oliskohan pitänyt perustaa pelkkä ruokablogi lifestylen sijaan! :D

      Poista
  6. Saanko kysyä, että miksi kävit yo-pohjaisen merkonomikoulutusken? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun olin valmistunut paria vuotta aikaisemmin ylioppilaaksi ennen merkonomikoulutustani. :) halusin tosin ensin suoraan tradenomikoulutukseen, mutta paikka ei auennut ensimmäisellä kerralla. :)

      Poista
  7. Ihana blogi sulla! Ja nää resepti postaukset on tosi kivoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti, ihana kuulla tälläistä palautetta! :)<3

      Poista
  8. Itse tehdyt sushit on kyllä niin hyviä ja kiva tehdä kaverien kanssa! Mäkin luulin aluksia sen olevan jtn ydinfysiikkaa, mutta onneksi kaverit oli tehnyt aiemmin niin pääs itsekkin kokeilemaan :D tosin eipä mullakaan mitään super hienoja rullia ole!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli joo samalla kyllä hauskaa ajanvietettä noiden valmistaminen! :D me ei oltu kumpikaan valmistettu aikaisemmin, niin vähän ydinfysiikalta tosiaan alkuunsa vaikutti! :DD

      Poista
  9. Mietihän vakavasti tuota reseptikirjaa ;D Tällä menolla julkaisija löytyisi varmaan äkkiä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah kyllähän multa näitä ideoita löytyy, mutta mun kokkailutaidot on siitä huolimatta aika vajavaiset. :D

      Poista
  10. Hei siis mitkä koulut oot käynyt?:) halusisin kanssa juurikin liiketaloutta AMKssa, mutta yopaperini ovat kehnot..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lukion, suomen liikemiesten kauppaopiston ja tällä hetkellä oon AMKssa. Suosittelen kyllä käymään slk:n, jos arvosanoja haluat korottaa! Tai sitten lukio-arvosanoja korottamaan iltalukioon. :)

      Poista
  11. Moii essi ! :) ootte annin kans kyl niin söpöjä nuoria naisia että ! Mulla tulis nyt vinkkinä teille molemmille et olisko se mahdollista teille toteuttaa ihan kunnon blogia missä ihana headerilla varustettu kuva sinusta ja tekstit tulisi suoraan samalle sivulle jo avattuna niinkuin esim kenzalla, kissiellä yms. vetää paljon enemmän lukioita kun on näkyvillä kaikki kuvat jo yhdellä klikkauksella. Tulee myöskin ammattimaisempi vaikutus kun headerissa on kuva. Musta tuntuu et sulla ja annilla tulis paljon enemmän tienenestiä ja lukijoita blogin kautta niin ! Ihmiset rakastaa kuvia ! :) Ruotsin yksi kuuluisimista blogin pitäjistä tienaa sponsoreista ja mainoksista ja klikkauksista 10 000e kuussa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kenzan blogi on myös yksi omista suosikeistani juurikin upeiden kuvien ja "ammattimaisen otteensa" vuoksi. Itse kuitenkaan en valitettavasti ole näissä touhuissa oikein ammattilainen ja atk taitoni ovatkin hieman puutteelliset. Pitäisi hankkia joku hyvä muokkausohjelmakin, jolla saisi headeriinkin vähän uutta ilmettä! :) Kiitos hyvistä vinkeistä, kyllä mä tässä vielä kehityn hitaasti mutta varmasti! :D

      Poista
    2. Niin totta noi atk jutut on haastavia jos ei sitten oo jotain kaveria/tuttua joka osais. :) mut siis tosi ihania postauksia ja kuvia ja vaatteita sulla on ! Jatka samaan malliin ! :) ja kyllähän kenzaki aikoinaan alotti nollasta ja nyt vuosien päästä on siellä kympissä :) jatkan ainaki ite sun ja myöskin annin blogin lukemista, ihanaa kun te olette niin aitoja ja postaukset aivan ihania <3

      Poista
    3. Kiitos kovasti monipuolisesta palautteesta, tulipas hyvä mieli. :)<3

      Poista
  12. Namnam miten ihanalta näyttää tuo hamppari :)<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkullinen myös oli! :) Kokeilemaan vain! :D<3

      Poista
  13. Vitsi mikä hyvänmielen blogi tää onkaan <3 Me ollaan tehty joitakin kertoja itse sushia kotona, mutta jostain kumman syystä Kin Sushi -kertojakin on jo tämän vuoden puolella kertynyt luvattoman monta :D Niillä hinnoilla melkeen mieluummin käykin siellä kun tekee itse...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Hertta! :) <3 no kin sushi päihittää nää omatekemät kyllä 6-0!! XD

      Poista