sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Kukkakaali-porkkanamuusi

Sunnuntai huomenet kaikki ihanaiset! <3

Valmistin pari päivää sitten illalliseksi minulle ja Jaakolle hieman normaalista muusista poikkeavaa muusia. Valitsin raaka-aineiksi nimittäin porkkanan ja kukkakaalin. En ole mikään suuri perunan ystävä oikeastaan missäkään muodossa, joten tavallista perunamuusia ei meidän keittiössä yleensä näekään.

Kukkakaali-porkkanamuusi

Tarvikkeet

602

Kukkakaali
5 Porkkanaa
Ruokakerma
Mustapippuri, valkosipulijauhe, paprikajauhe ja yrttisuola

624

Laita kukkakaalin- ja porkkananpalat suolattuun kiehuvaan veteen niin pitkäksi aikaa, että ne pehmenevät kunnolla. 

Muussaa survimella, tai millä ikinä parhaaksesi näet. Itseltäni puuttuu kunnon survin, joten murskaaminen tapahtui ties mitä apuvälinettä käyttäen. Muistutus ensi kauppareissulle: survin

636

Kaada sekaan ruokakerma ja ripauta hieman kaikkia mausteita. Sekoita yhteen muusin kanssa.

Muusin kaveriksi valmistin lohesta ystäväni äidin vinkkaamaa ihanan helppoa ja nopeaa lisuketta: Soijalohta.

Tarvikkeet

606

Soijakastiketta
Lohta

607

611

Tämä on maailman helpoin valmistaa ja kaikenlisäksi erittäin maukasta ja herkullista. Pilko vain lohi suikaleiksi ja laita pannulle paistumaan soijakastikkeen kanssa. Valmista!

618

Kaveriksi valmistin vielä yksinkertaisen salaatin, jotta lautaselle saatiin sekaan jotakin vihreääkin. Kurkku, tomaatti, paprika, rukola ja feta muodostavat nopean ja raikkaan lisukkeen ruualle.

645

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, tämän helpommaksi ei ruuanlaitto voi oikein enää mennäkään!

Hyviä ruokahetkiä.<3

14 kommenttia:

  1. Näyttää tosi hyvältä, pitää itsekkin kokeilla joku kerta! Ja nää sun ruokapostaukset on ihanparhautta kun saa itsellekkin sitten aikaseksi tehtyä vähä terveellisempää ruokaa :) ja sun blogi on muutenkin ihan lemppari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, oli niin nopeakin valmistaa! :) tosi kiva kuulla, että tykkäät! <3

      Poista
  2. Luin ei-ajatuksella ja olin iha innoissaan kun luin soijalohesta. Olen nimittäin kasvissyöjä ja ajattelin tän olevan joku lohelta maistuva soijatuote! :-D Piti heti lukea uudestaan ja tajusin asian laidan ;)

    Hih söpö tuo sun survin-sana. Täälläpäin käytetään nimitystä survain, ja tuo toi kyllä hymyn naamalle kun kuulosti niim hassulle :D! Survin..

    Kiitos ihanasta blogista ja oikein ihanaa talvea ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah ois kyllä sika huippua, jos sellainen löytyisi kasvissyöjille! :DD hahah eikää! Taasko mä oon kehitellyt jonkun oman sanan.. Survain taitaa olla se ihan oikea muoto... :D ihanaa talvea sullekin :)<3

      Poista
    2. Ainakin googlen mukaan survin on oikea muoto :D

      Poista
    3. Ai heheeh, no samapa tuo! Pääasia, että pointti tuli ymmärretyksi! :D

      Poista
  3. Näyttääpäs hyvältä! Täytyy joskus koittaa maustaa lohi noin, tois vähän vaihtelua :) mä oon aina vihannu kukkakaalia mut tollein muussin seassa se vois ehkä mennäkin, täytyy joskus koittaa jos uskallan! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kukkakaalia voi vihata! Paitsi raakana.. Vähän.. ;DD kokeile ihmeessä, niin ehkä se kammo alkaa pikkuhiljaa kadota! :D

      Poista
    2. Raakana parasta, ja extrahyvä apu näläntorjuntaan, rinnalle kermaviilidippi = namua, ja niin vähäkalorista täyttävää ruokaa ! Sun reseptit on kivoja, kiitti, uusia odotellen.

      Poista
    3. Tykkään itsekin myös raakana, mutta yksistään ehkä hieman puisevan makuista. Kiva kun tykkäät! :)

      Poista
  4. Moikka essi! :) olisin kyselly semmosta, että mitkä on sun lemppari smoothieita tai mitä tykkäät valmistaa eniten?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Mun suosikki taitaa olla ihan perus mansikka/vadelma-banaani smoothie, eli ei sen kummempaa kuin maitorahkaa, loraus maitoa, jäisiä vadelmia tai mansikoita ja banaania, makeutukseen ehkä hieman hunajaa. :) toi uudempi tuttavuus viime ruokapäiväkirjasta: mango-mansikka oli myös todella hyvä!

      Poista
  5. Miltä toi lohi maistuu soijalla, kun on aika erikonen resepti, mutta pakko kyllä kokeilla. Kun onhan se niin, että soija tulee ekaksi mieleen possun- ja naudanlihan maustamisessa, eikä lohen. Tyhmä kysymys tai toteama, et kai olisi tänne laittanut, jos olisi pahaa, <3 !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilemaan vain! Hyvältä se nimittäin maistui! :D äitikin sanoi maustavansa lohen melkein aina seesamöljyllä ja soijakastikkeella. :)

      Poista