lauantai 3. tammikuuta 2015

Arjen ruokapäiväkirja

Vuoden 2015 ensimmäinen postaus! Ruokapäiväkirjaa on kyselty useampaankin otteeseen, joten ennen joulua tartuin tuumasta toimeen ja tallentelin puhelimeni muistioon jokaisen syömäni suupalan. Päätin jättää viikonlopun syömiset pois, sillä lähdimme lauantaina aikaisin aamusta Saksaan. Reissun vuoksi ruokailuni poikkesivat paljon normaalista rytmistäni, enkä jaksanut kirjailla kaikkea syömääni ylös, kun viimein pääsin perheeni luokse!

Maanantai

Aamupala: Kaurapuuro vadelmilla ja maitorahkalla, iso lasi maitoa ja vettä

Lounas: Koulussa kreikkalaista kiusausta, salaattia (salaatti, tomaatti, paprika, kurkku, parsakaali, porkkanaraaste+salaatinkastike) ja pari lasia vettä

052

Välipala: Hedelmälautanen (Omena, mandariini, mangokuutioita ja banaani), puoli purkkia maitorahkaa, ruisleipä

Päivällinen: Pastaa ja jauhelihakastiketta, kurkkua ja tomaattia, lasi maitoa

Iltapala: Ruisleipä (juustolla, kananmunalla ja kurkulla), banaani ja lasi maitoa

Tiistai

016

Aamupala: Kaurapuuroa + pellavansiemeniä + omenaa + kanelia, ruisleipä kurkulla, juustolla ja paprikalla, lasi vettä ja vihreää teetä

092

Lounas: Lohisalaattia, ruisleipää ja vettä

099

121

Välipala: Appelsiini-kiiwismoothie

Appelsiini-kiiwismoothie
2 Appelsiinia
1 Kiiwi
1 Banaani
Jogurttia tai maitorahkaa
Loraus appelsiinimehua

Kahvittelu: Veljen luona pari riisikakkua, suklaakonvehtia ja pari kuppia vihreää teetä

Illallinen: Lisää lohisalaattia ja lasi maitoa

Keskiviikko

125

108  

Aamupala: Ruisleipä juustolla ja kurkulla, munakasta ja appelsiini-kiwi smoothieta

Munakas

1 Chili
Nippu basilikaa
Punasipuli
Tomaatti
Murskattu valkosipuli
Yrttimaustetta, yrttisuolaa, mustapippuria

128

Lounas: Tomaattikeittoa (tomaattia, paprikaa, porkkanaa, punasipulia, kevätsipulinvarsia, chiliä, basilicaa ja kermaa) ja ruisleipää aamusta jääneellä munakkaalla, vettä

138

Välipala: Ruisleipä kurkulla ja juustolla, jälkkäriksi kaverin kanssa vaniljajäätelöä mansikoilla, banaanilla ja mangokuutioilla

Päivällinen: Tomaattikeittoa

176

Iltapala: 2 Ruisleipää avokadolla ja mustapippurilla, omena ja iso lasi maitoa

Torstai

001

Aamupala: Ruisleipä avokadolla ja paprikalla. Kaurapuuro mansikoilla, banaanilla ja kiiwillä, lasi vettä ja vihreää teetä

Lounas: Koulussa pinaattikeittoa ja salaattia (parsakaalia, kurkkua, salaattia, paprikaa + salaatinkastiketta) Ruokajuomana vesi.

Välipala: Banaani, maitorahka, ruisleipä (juustolla, tomaatilla, basilikalla ja mustapippurilla)

Päivällinen: Töissä lohisalaattia, vettä

Iltapala: Mansikka-mangosmoothie ja ruisleipä (juustolla, kurkulla ja paprikalla)

022

Mansikka-mangosmoothie

Kourallinen mansikoita ja mangokuutioita
Purkki maitorahkaa
Loraus maitoa
Ripaus kaurahiutaleita

Perjantai

Aamupala: Ruisleipä (juustolla, kurkulla ja avokadolla) Mansikka-mangotuorepuuroa ja vihreää teetä + lasi maitoa

043

Mansikka-mangotuorepuuro

Mangokuutioita
Mansikoita
Kaurahiutaleita
Pellavansiemeniä
Maitorahkaa
Cashew-pähkinöitä

Kahvittelu: Töissä palsussa pari joulutorttua ja kuppi kahvia

Lounas: Kana-vihanneswok sweet&sour kastikkeella, maitoa ja ruisleipää juustolla

Päivällinen: Tomaattikeittoa, vettä, jälkkäriksi pari mandariinia

Iltaherkku: Dippivihanneksia (paprika, kurkku, kirsikkatomaatteja ja porkkanaa) + kermaviilidippi  

Kyseessä oli viimeinen kouluviikko ennen joululoman alkamista, joten koulua oli vain muutamana päivänä. Koulupäivinä ruokailurytmi on helppo pitää tasaisena ja koulussa tarjoiltava päivällinen helpottaa monipuolisen ruokavalion noudattamista. Normaalisti herkuttelupäivinäni toimivat perjantai ja sunnuntai, mutta tällä viikolla tuli herkuteltua hieman arkenakin. En neuvo tämän postauksen perusteella ketään ottamaan palasta-palaan mallia syömisistäni, ja suosittelenkin kääntymään mielummin ravitsemusalan ammattilaisten puoleen, mikäli haluatte tietää tarkemmin vaikkapa itsellenne sopivasta ruokavaliosta! :) Tässä kuitenkin minun arkiruokailuni viikolta ennen joululomaa. Toivottavasti tästä oli jotakin iloa, vaikkapa uusien välipala-reseptien muodossa!

45 kommenttia:

  1. tää oli ihan yli kiva postaus :) jos joskus jaksaisit tehä toisenkin tälläisen niin olis tosi kiva! ei tarvii olla koko viikolta vaan yks päivä tai viikonloppuki riittäis :) on varmaan raskasta kirjoittaa kaikki ruuat ylös :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti voin toteuttaa tälläisen joskus tulevaisuudessakin! :) juurikin yhden päivän tai viikonlopun osalta tälläinen voisi olla helpompaa ja vaivattomampaa toteuttaa! :D

      Poista
  2. Miten pystyt syömää noi kurinalaisesti D: ite en onnistu millään.. tänäänki tulin pilateksesta kotiin ja heti aloin syyä suklaata! :( miten miä saan mun ruokatottumukset muutettua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllähän mullakin noita ylimääräisiä herkutteluhetkiä viikkoon mahtuu ja varsinkin viikonloppuun, joka jäi tästä vielä pois! :) jos ei ihan jokapäivä syö sitä suklaatak, niin tuskin on suurta ongelmaa. Ja pienissä määrin voi mielestäni syödä vähän kaikkea. :D :)

      Poista
  3. Oi miten ihanilta ruokasi näyttävätkään! Tällaiset postaukset on ihan parhaita, niistä saa inspiraatiota omiin syömisiin! Tee ihmeessä näitä lisää! <3 Blogisi on muutenkin mielestäni kehittynyt huimasti ja oot niin kaunis ja vaikutat ihanalta ihmiseltä!(: <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä oon kanssa tykännyt näistä muiden blogeissa aina! :) voi kiitos kovasti ihanista sanoistasi. <3

      Poista
  4. Tee tällanen samanlainen postaus myöhemminkin, mutta vaan sellaisena päivänä kun syöt niitä herkkujakin! Kiinnostaa tietää minkälaisia määriä syöt.. :)) Kivoja tällaiset postaukset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu viikonlopulta voisi väsätä vielä joskus erikseen! :)

      Poista
  5. Hei oisko mahollista että kertoisit jossain postauksessa enemmän sun opiskelusta laureassa? :) itelläni alkaa opinnot laureassa nyt tammikussa ja ois kiva kuulla sun mietteitä kyseisestä koulusta ja siellä opiskelemisesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En varmaan ihan kokonaista postausta Laureassa opiskelusta tee, mutta voin jakaa fiiliksiäni vähän tässä kommentissani. :) koulu on mielestäni ollut tähän asti melko helppoakin, kunhan tunneilla kuuntelee, niin tenteistä pitäisi päästä helposti läpi. Aika paljon ryhmätöitä on ollut ainakin ensimmäisen puolen vuoden aikana ja kaikenlaisia projekteja on jatkuvasti käynnissä. Kannattaa osallistua kaikkiin ensimmäisiin aloittaneiden yhteisiin bileisiin, sillä niissä tutustuu helposti porukkaan! :)

      Poista
  6. Oon ihan koukussa sun blogiin kun täällä on niin ihania ruokareseptejä <3 kun teit sitä punajuuripaistosta niin käytitkö siinä niitä kovia punajuureja ja keitit ja laitoit uuniin vai niitä löllykkäpunajuuria ja laitoit suoraan pilkkomisen jälkeen uuniin?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheeh voi ihana! :) <3 punajuuripaistoksen punajuuria ei tarvitse esikeittää, kun ne kyllä ehtii pehmetä sopiviksi uunissa olo aikana. :) eli kovina lohkoiksi vain ja uuniin!

      Poista
  7. Voi vitsi näyttää kaikki noi aamupalat ja välipalat herkullisilta. Oli mielenkiintoista lukea tätä ja sain pari välipalavinkkiä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei loistavaa kuulla, että tästä oli jotakin hyötyäkin! :)

      Poista
  8. Tällainen hölmö kysymys, mutta "saako" tuon tuorepuuron siis lämmittää vai onko se sitten enää tuorepuuroa? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saahan sen, mutta sitten se taitaa olla ihan tavallista puuroa, jos hiutaleet ehtii turvota! :D

      Poista
    2. Eli laitat sen yön yli muhimaan jääkaappiinko ja syöt aamulla kylmänä? :)

      Poista
    3. Joo tai sitten kiireellisempänä muotona pari pyöräytystä tehosekoittimella! ;)

      Poista
  9. Hei nyt on pakko kysyy kun syöt noin paljon tuoreita hedelmiä, että mistä sä niitä ostat? Eikö ne oo ihan super kalliita tähän aikaan vuodesta? Ja hei sun blogis on ihan mahtava! Ehdoton lemppari :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostan melkein aina mun hedelmät tarjousten perusteella! :) Lidlissä on usein halvalla. Kilon pussi omppuja ja mandariineja 1e, appelsiinit tällä hetkellä kausihedelmä, banaaneita saa ympäri vuoden suht halvalla ja kiiwejä löytyy usein alennuksessa esim 4-6 kpl paketti eurolla. :)

      Poista
    2. Mitä ihmettä, mä käyn ihan S-Marketissa enkä oo huomannu et mitkää hedelmät ois nyt mitenkään kauheesti kalliimpia verrattuna kesään? :D jotkut mansikat toki mut kyl musta tuntuu et tommoset banaanit ja kiiwit pystyy ostaa edullisesti! :P

      Poista
    3. Joo erikoisemmat hedelmät ovat sitten kalliimpaa tavaraa, mutta nää yleisimmät saa bongattua usein melko halvallakin. :)

      Poista
  10. Oh lord kun pystyisi syömään noinkin terveellisesti ja monipuolisesti. :D Tässä juuri yksi päivä havahduin siihen tosiasiaan etten ollut syönyt viikkoon oikeaa ruokaa ja se havahtuminen johtui siitä että kroppa alkoi olla heikossa vedossa. Karkilla, sipsillä ja kahvilla oltiin menty VIIKKO. Menenkin tästä samantien kokeilemaan tuota "munapitsaa".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai hitsit.. Siinä vaiheessa, kun kroppa alkaa oikein huutaa normaalia ruokaa, sitä kannattaa kyllä kuunnella! :D mulle tulee huono olo, jos syön karkkia tai juon kahvia syömättä mitään kunnollista sitä ennen :D

      Poista
  11. Ootko ikinä kokeillut/harkinnut maidotonta ruokavaliota :)? Oot tosi iso inspiraation lähde mulle ja oot super upee nainen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kuullut paljon paljon hyvää ystävältäni maidottomasta ruokavaliosta, joten on se käynyt mielessä.. Mä vaan rakastan juustoja ja jogurtteja niin paljon, etten tiedä pystyisinkö! :D

      Poista
  12. Hei ihana postaus!! Oot näköjään ruisleivän ystävä. Mitä ruisleipää syöt? Onko joku lemppari? Jossain kuvassa näytti olevan fazerin realia :p ja mitä se mauste oli kurkun päällä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva kun tykkäsit! :) fazerin real ja Vaasan ruispalat on ykkössuokkarit! :D ja kurkun päällä oli yrttimaustetta. :)

      Poista
  13. Syöt kyllä todella terveellisesti! :) Pitäisi varmaan uskaltautua vielä maistamaan tota sun mainitsemaa mansikka-mangotuorepuuroa, jos vaikka ton avulla oppisin pitämään noista :D Kuulostaa ainakin tosi herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se oli kyllä ihan älyttömän hyvää, eli suosittelen lämpimästi kokeilemaan! :D

      Poista
  14. hei kun mainitsit että käytät itseruskettavaa läpi talven niin miten se pysyy sulla treenaillessa kun iho hikoaa? t: toinen itseruskettavan ystävä:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä läträilen itseruskettavilla vain ennen viikonloppua ja viikonloppuisin en käy melkein koskaan salilla! :)

      Poista
  15. Tee postaus joululahjoista jota sait :) ?

    VastaaPoista
  16. Ihania ruokakuvia ja tästäpäs sai muutaman hyvän välipalavinkin taas itsellekkin talteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, hieno homma! ;) Mullakin hirvee nälkä, jotakin siis taas kokkailemaan! -> :D

      Poista
  17. Tossa ylempänä oli kommenttia itseruskettavasta, niin tuli vaan mielee et mitä itseruskettavaa käytät? Ootko kokeillu vita liberataa?
    Kiitti jo etukäteen ja sun blogi on paras :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apteekista saatavaa Acon itseruskettavaa! :) Viime Q&A vastauspostauksessani näkyy kuvakin siitä! :) Kiitos kovasti ihana<3

      Poista
    2. Ohoh, ja en ole koskaan kokeillut vita liberataa. Suositteletko? :D:)

      Poista
  18. Voisitko joskus ottaa kuvan jääkaapin sisällöstä? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheeh, voisinhan mä! Vaikka ens ruokapostauksen tienoilla. Nyt se on sen verran tyhjä (ja likainen) etten nappaise siitä vielä kuvaa. :D

      Poista
  19. Lohisalaatti ohje pliiiiis! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://essimaaninka.blogspot.fi/2014/12/lamminsavulohisalaatti.html <- tuolta löytyy! :)

      Poista
  20. Hyvältä näyttää, erityisesti tuo tomaattikeitto! Saisiko siihen ohjeen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainesosina oli: tomaattia, paprikaa, porkkanaa, punasipulia, kevätsipulinvarsia, chiliä, basilikaa ja kermaa. Ensin paistoin pannulla kaiken muun paitsi basilikat pehmeämmäksi, sitten muussasin ne vielä tehosekottimella ja lisäsin sekaan basilikanlehdet ja laitoin kattilaan koko seoksen parin tomaattimurskan kanssa. :)

      Poista