Hyvät huomenet ja herkullista keskiviikkoa jokaiselle!
Olisi taas reseptin aika ja tällä kertaa hemmotellaan aisteja italialaisen keittiön tapaan. Mulla oli munakoisoja ja jauheliha ja niille piti keksiä käyttöä. Googlettelemalla löysin Italialaisen Melanzanen reseptin, johon ei kyllä munakoisojen ja tomaattikastikkeen lisäksi kuuluisi oikeasti muuta kuin juusto. Uskoin kuitenkin jauhelihan sopivan tämän ruuan kaveriksi hyvin ja oikeassa onnekseni myös olin!
Oman soveltelun vuoksi en enää voi kutsua tätä perinteiseksi Melanzaneksi, joten olkoon se nyt sitten näin suomalaisittain:
Pilko munakoisot ohuiksi siivuiksi, pilko vihannekset, murskaa valkosipulit ja viipaloi mozzarella
Kostuta vuoka oliiviöljyllä ja laita pohjalle puolet munakoisosiivuista
Paista jauheliha ja vihannekset ja lisää mausteet
Levitä jauheliha-vihannessekoitus munakoisojen päälle
Lisää kanneksi loput siivut munakoisosta ja ripottele päälle mozzarellaa. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia
Nappaa vuoka uunista, anna makujen hetki tekeytyä ja koristele basilikan lehdillä
Kun vuoka on vähän jäähtynyt, ruoka on valmis tarjoiltavaksi
Olisi taas reseptin aika ja tällä kertaa hemmotellaan aisteja italialaisen keittiön tapaan. Mulla oli munakoisoja ja jauheliha ja niille piti keksiä käyttöä. Googlettelemalla löysin Italialaisen Melanzanen reseptin, johon ei kyllä munakoisojen ja tomaattikastikkeen lisäksi kuuluisi oikeasti muuta kuin juusto. Uskoin kuitenkin jauhelihan sopivan tämän ruuan kaveriksi hyvin ja oikeassa onnekseni myös olin!
Oman soveltelun vuoksi en enää voi kutsua tätä perinteiseksi Melanzaneksi, joten olkoon se nyt sitten näin suomalaisittain:
Munakoisovuoka
Munakoiso
Jauhelihapaketti
Nippu basilikaa
Punasipuli
3 Tomaattia
Tomaattimurska
3 Valkosipulinkynttä
Mozzarella
Maustamiseen: Yrttisuolaa, mustapippuria, loraus valkoviinietikkaa ja loraus oliiviöljyä
Pilko munakoisot ohuiksi siivuiksi, pilko vihannekset, murskaa valkosipulit ja viipaloi mozzarella
Kostuta vuoka oliiviöljyllä ja laita pohjalle puolet munakoisosiivuista
Paista jauheliha ja vihannekset ja lisää mausteet
Levitä jauheliha-vihannessekoitus munakoisojen päälle
Lisää kanneksi loput siivut munakoisosta ja ripottele päälle mozzarellaa. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia
Nappaa vuoka uunista, anna makujen hetki tekeytyä ja koristele basilikan lehdillä
Kun vuoka on vähän jäähtynyt, ruoka on valmis tarjoiltavaksi
Buon appetito!
Just pistin uuniin, toi soossi maistu ihan sika hyvälle!! Täältä sun blogista on aina nii ihana ettiä arkireseptejä kun pää lyö tyhjää
VastaaPoistaTää on yks mun lempiruuista nykyään! Sopii hyvin myös kesäkurpitsasiivujen kera! ;)
Poista