Harmaat huomenet. Nyt kun ulkonakin on noin kurja sää, kaikki voivat jäädä ulkona nuokkumisen sijaan koteihinsa valmistamaan vaikkapa tämän viikon reseptin mukaisesti ruokaa!
Kaupassa ostoskoriin tarttui hiukan itselleni tuntemattomampi kaveri. Soijarouhetta tultiin muutamaltakin taholta kehumaan loistavaksi jauhelihan sijaiseksi ja minähän tartuin vinkistä kiinni! En ollut koskaan aikaisemmin valmistanut mitään soijarouheesta, joten kokkailukokemus oli minulle ihan uusi.
Tarvikkeet
Tomaattinen soijarouhekastike
3 Tomaattia
1 Punasipuli
1 Makea suippopaprika
3 Valkosipulinkynttä
3 dl Soijarouhetta
3 dl Vettä
Nippu basilikaa
Mausteet: Yrttisuolaa, chilijauhetta, paprikajauhetta, mustapippuria, välimeren yrttiseosta ja grillimaustetta.
Laita pannulle soijarouhetta ja vettä yhtä paljon ja anna rouheen turvota ensin minuutin ajan. Pilko sipuli, tomaatit ja paprika.
Kun rouhe on hieman turvonnut heitä sekaan sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet. Myöhemmin lisää sekaan myös basilika, tomaatit, paprika ja viimeisenä tomaattimurska.Varmuuden vuoksi maustoin melko reilulla kädellä, sillä moni oli valitellut keskustelupalstoilla soijarouheen mauttomuutta.
Samalla mieleeni muistui ystäväni opastama kikka pastan korvikkeeksi.
Kesäkurpitsasta raastetut siivut toimivat hyvin pastana, sillä kuten
pasta, ei kesäkurpitsakaan itsessään maistu kovin vahvasti miltään. Pastamainen koostumus yhdistettynä kunnon kastikkeeseen saa oikeastaan
unohtamaan, ettei annos pastaa edes sisälläkkään.
Tarvikkeet:
2 Kesäkurpitsaa
Loraus oliiviöljyä
Pari tippaa sitruunanmehua
Mustapippuria
Yrttisuolaa
Valkosipulijauhetta
Suikaloi kesäkurpitsa pastamaiseksi nauhaksi ja kypsennä pannulla noin viisi minuuttia. Lisää sekaan mausteet.
Valmis annos maistui jopa paremmalta kuin perinteinen pasta jauhelihakastikkeella ja tätä tullaan varmasti valmistamaan keittiössämme useamminkin. Suosittelen muitakin kokeilemaan! :)
Kaapista löytyi ainekset myös tutumpaa ruokaa varten, mutta näitäpä ei tarvinnutkaan käyttää ja poikaystäväkin saatiin vakuutettua soijarouheen maistuvuudesta. Poikaystävän voit huijata syömään soijarouhetta jauhelihan sijaan, kun et edes kerro tälle, mistä kyseinen ruoka on valmistettu! Pasta ei mene ihan yhtä hyvin läpi. :D
Opiskelijat hoi! Soijarouhe on myös talousystävällisempi vaihtoehto kuin jauheliha, sillä pussi maksoi noin 3 euroa ja siitä riittää ruokaa ainakin kolmen suuren paistinpannullisen verran.
Jesjes, kiitos herkullisen kuuloisesta reseptistä! Meillä löytyy kaapista soijarouhepussi, jota lähinnä käytetään rahkan ja jogurtin seassa (kokeile muuten ihmeessä tätäkin!), mutta olen ollut kiinnostunut myös soijarouheen käytöstä jauhelihan korvikkeena. Tämä kuulostaa kyllä hyvältä ja lähtee ihan varmasti kokeiluun :)
VastaaPoistaHei joo rahkan sekaan pitää kokeilla heittää heti aamulla! Kiitos vinkistä. :)
PoistaHeitinpä aamupuuroni joukkoon ja hyvin sopi sinnekin! :)
PoistaKesäkurpitsa "pasta" on niiin hyvää! Löysin viime syksynä kyseisen tuttavuuden ja voihan rakkaus :) soijarouhetta pitää pohtia uskaltaisiko itekkin kokeilla!
VastaaPoistaJoo! Yllätyin itsekkin miten hyvää siitä saakaan valmistettua! :)
PoistaTai joskus jos haluat tehdä oikein ison ja edullisen satsin ruokaa esim makaronilaatikko niin puolet jauhelihaa ja puolet soijarouhetta.
VastaaPoistaTotta, hyvä idis sekoittaa keskenään vielä! :)
PoistaPaljon sulla menee suunnilleen kuukaudessa rahaa ruokaan? Syöt niin monipuolisesti ja paljon kasviksia :D
VastaaPoistaHah, todella vaihtelevasti. Vaikea sanoa jotain keskiarvoa, mutta kasviksethan ovat juuri sitä halvinta ruokaa! :D Lihat ja juustot on niitä kauppalaskun paholaisia. :D + Lidl pelastaa paljon! ;D
PoistaSoijalla on erittäin negatiivisia vaikutuksia ympäristöön, ja usein sen tuotanto on myös epäeettistä/tuotannon sosiaalisia vaikutuksia ei ole otettu huomioon. Vaihdoin ihan terveydellisistä syistä kasvisruokaan, joten sen takia asiasta oon paljon lukenut!:) kannattaa vaan laittaa korvantaakse tämä ajatus, vaikka toki soija on edullisempaa!
VastaaPoistaTykkään näistä sun ruokajutuista tosi paljon, ja tosi kivoja kuvia:)
Ohoh, enpäs tiennyt ollenkaan. Pitääkin itsekkin näköjään tutkiskella vähän tarkemmin. Oletko itse jättänyt siis soijan kokonaan pois ruokavaliostasi? Onko muita fiksuja vaihtiksia jauhelihalle? :) Kiva kuulla, kiitos. :)
PoistaTosi kivan ku jaat näitä reseptejä, kiitos :)
VastaaPoistaKiva kun tykkäätte! :) On tietenkin monia, joita ruuanlaitto ei oikein kiinnosta, mutta löytyy näköjään teitäkin, jotka näistä pitävät! :)
PoistaNää ruokapostaukset on ihan parhaita !
VastaaPoistaHienoa kuulla! :)
PoistaMä lopetin punasen lihan syönnin reilu vuos sit tietyistä syistä ja sit harmittelin etten voi syödä lempiruokaani lasagnea, kunnes poikaystäväni äiti maistatti meillä tuota soijarouhetta ja voi että kun oli hyvää! Nyt saan mäkin tehtyy lempiruokaani ilman punasta lihaa :) näyttää hyvältä toi kesäkurpitsa-pasta, pitää kokeille:) ja sun blogi on mahtava, jatka samaan malliin! (Y)
VastaaPoistaToi soijarouhe meni kyllä ihan jauhelihasta! Hoinkin koko ruokailun ajan, etten voi uskoa, ettei tässä lautasella ole yhtään jauhelihaa! Makunsa puolesta menee ihan yksyhteen. :D Kiitos sinulle kivasta kommentistasi. <3
PoistaBlogistasi on noussut heti yksi suosikeistani! Ruokapostaukset ovat ihanan inspiroivia ja olet super kaunis :)
VastaaPoistaIhana kuulla, kiitos. :) Hienoa, jos inspiroi ruuanlaittoon! :)
PoistaKiitos reseptistä! Tästä tuli mun uusi lempiruoka! ❤
VastaaPoistaVarioin reseptiä hiukan mieleisekseni ja jos kiinnostaa voit katsoa blogistani miten se onnistui:
http://runningtowardsthedreams.blogspot.fi/2015/12/milanien-joulukalenteri-7-luukku.html
Heii tosi hauska kuulla! Tää oli kyllä munkin mielestä ihan mielettömän hyvä kasvisresepti! :)
Poista