perjantai 17. maaliskuuta 2017

Dubain loppumatka

Moikka!

Olisi aika pistää vielä viimeisetkin Dubain kuvat pöytään ja vaikka jokaisesta päivästä saisi aikaiseksi oman postauksensa, päätin kuitenkin tehdä näistä tiivistelmän yhden postauksen alle! Perjantaina ystävämme Tuuli hyppäsi Suomesta mukaan letkaamme ja lähdettiin katsastamaan uudestaan Dubai Mall ja sen uusia alueita. Heti alkuunsa kohdallemme osui "siipi", josta löytyi mm. puolikas lentokone, huvipuisto, kammokuja ja paljon muuta hauskaa lapsille. Voin vaan kuvitella, miten innoissaan pikkusisarukseni olisivat tuosta alueesta olleet! :D

IMG_0226

fullsizeoutput_746

Pyöriskelyn ja syömisen jälkeen oli aika suunnata tyttöporukkaa miellyttävään kohteeseen, eli forever21 liikkeeseen. Lopulta mukaani löytyi tuolta vain parit pikkarit! Naurattikin paluumatkalla tullissa, kun tullimiehet kysyivät mun ja Annin yhteistä jättimatkalaukkua vetäessäni, että löytyykö mitään tullattavaa ja vastasin, että pitääkö parit pikkuhousut tullata. Raja olisi ollut kuitenkin ollut päälle 400€, joten säästyin tullilta. :D

fullsizeoutput_899

fullsizeoutput_ec6

IMG_9908

fullsizeoutput_87a

fullsizeoutput_e9e

Shoppailujen jälkeen siirryttiin ostoskeskuksen "takapihalle" kauniisti valaistujen suihkulähteiden luo. Tuo oli yksi romanttisimmista paikoista, joissa olen koskaan ollut ja uskonkin, että tuolla on hoidettu muutamat kosinnatkin vuosien varrella. Itsekin kosin Addua yhden suihkulähdeshown päätteeksi and She said YES! Heheeh, no mutta vinkkinä kaikille, että jos ette muuta meinaa keksiä, niin tuo paikka hoitaa tunnelman puolestanne ja paras mahdollinen tilannehan olisi vuokrata vielä tuollainen "jokivene", jolla pääsi kiemurtelemaan tuonne suihkulähteiden väliin showta katselemaan.

Taustalla soi tunnetut vaikuttavat kappaleet, suihkulähteet leikkivät musiikin ja valojen kanssa ja maailman korkein rakennus Burj Khalifa oli valaistu myös kauniisti. Taidettiin Annin kanssa tirauttaa kyynelkin noita katsellessa. :D

fullsizeoutput_ba2

Lauantai aamu ja Annin syntymäpäivä avautui hitusen kirkkaampana kuin edeltävät päivät, joten kerättiin aamuvirkut kasaan ja lähdettiin etsimään brunssipaikkaa Annin synttäreiden kunniaksi.

fullsizeoutput_ba3


fullsizeoutput_ba4

fullsizeoutput_ba5

Löydettiinkin ihanalla miljööllä ympäröity brunssipaikka, mutta se oli sen verran kallis määräänsä nähden, että tyydyttiin vain nautiskelemaan tuolla erikoiskahvit ja rupateltiin pitkään maailmanmenosta.

Kahvittelutuokion jälkeen palattiin kämpillemme pakkailemaan Aavikko Safaria varten! Oltiin varattu Groupon- sivuston kautta meille pakettireissu aavikolle.

fullsizeoutput_e9f

Parin tunnin bussimatkan jälkeen saavuttiin aavikon reunaan, josta jeepit hakivat meidät ja lähtivät huristelemaan keskelle aavikkoa. Kysyin alussa, että kannattaako laittaa turvavyötä ja sain vastaukseni samalla sekunnilla, kun kuski lähti kurvaamaan ihan täysiä hiekkadyynejä kohti ja auto pomppi, kierteli, kaarteli ja jytisi niin paljon, ettei siinä voinut kuin kiljua/karjua kurkku suorana. :D Kaikessa järkyttävyydessään ihan mieletön kokemus ja jos vaan lopetti pelkäämästä henkensä puolesta, tuo oli jotakin niin mahtia!

fullsizeoutput_ea1

Mulla oli päällä oranssi maksihame ja musta toppi, johon heitin vielä Thaimaasta ostamani rantahuivin suojaksi.

fullsizeoutput_ea3

Hetken ympäristöä ihmeteltyämme pääsimme todistamaan upeaa auringonlaskua aavikon keskellä.

fullsizeoutput_ea8

fullsizeoutput_ea6

fullsizeoutput_73c

IMG_0497

Paras oppaamme reissulla. <3

fullsizeoutput_eac

fullsizeoutput_ead

Järjestettiin pienet kuvaussessiot tuolla dyynin harjanteella ja katseltiin sieltä vielä auringonlasku, kunnes oli aika siirtyä iltaohjelman pariin. Aavikon keskelle pystytetyssä leirissä oli pöytiä, telttoja, ruokapisteitä ja lava, jossa järjestettiin erilaisia näytöksiä. Itse katselin muutamat napatanssit, tanssiesityksen, valoshown ja tulenheittelijän temput, mutta keskityin suurimmaksi osaksi ruokaan. Tarjolla oli paikallista ruokaa, johon kuului erilaisia pieniä sormisyötäviä, salaatteja, hummusta, tahnoja ja liha- ja kasvispatoja.

IMG_0633

Auringon laskiessa tuolla tuli muuten todella viileä ja nappaisin itse ensi kerralla takin mukaani ja jotakin muutakin lämmintä päälle pantavaa illan varalle. Kun oli syöty, katseltu esitykset läpi ja käyty hakemassa pienet hennatatuoinnit muistoksi, oli aika siirtyä takaisin jeepeille ja huristella takaisin bussille.

Kämpille päästyämme käytiin pesemässä pahimmat hiekat pois, laittauduttiin ja lähdettiin melkein välittömästi taas matkaan, sillä suunnattiin Annin synttäreitä juhlistamaan Whiteen, joka on yksi Dubain hienoimmista yökerhoista. Täytyy sanoa, että vaikka ystävämme olivat kehuneet paikan maasta taivaisiin, olin todella vaikuttunut! Eihän tuollaisia paikkoja ole kuin elokuvissa. :D Sisältä mulla ei valitettavasti ole kuvamateriaalia, mutta vaikeapa sitä olisi ollut valokuvaan kokonaisuudessaan ikuistaakaan. Se täytyy itse kokea! :)

fullsizeoutput_745

Seuraava päivä vieteltiin rauhallisissa tunnelmissa rannassa tepsutellen ja päitämme merituulessa parannellen. :D Keräilin hienoja simpukoita, nappailtiin muutamia kuvia ja vain tunnelmoitiin viimeistä päiväämme. Mulla on aina reissujen viimeiset päivät todella haikeita ja nyt piti jättää vielä kasa ystäviä taakse pitkäksi aikaa.

fullsizeoutput_eb2

fullsizeoutput_eb3

fullsizeoutput_eb4

Saatiin jopa sitä aurinkoa vähän viimeiselle päivälle!

fullsizeoutput_eb5

Dubaihin rakennetaan parhaillaan maailman suurinta maailmanpyörää, josta on vasta yksi sarake rakennettu. Aion vierailla tuolla ehdottomasti, kun se on joku kaunis päivä valmis!

fullsizeoutput_eba

Koska lentomme lähti vatsa yöllä, päätettiin lähteä vielä viettelemään viimeinen ilta Dubain "Venetsiassa" eli Souk Madinatissa. Tuokin paikka olisi jäänyt kokonaan näkemättä, jos meillä ei olisi ollut osaavaa opasta matkassa ja olenkin todella kiitollinen kaikista näistä kokemuksista!

fullsizeoutput_eb7

Samalla pääsi ihailemaan pieneltä etäisyydeltä  Burj Al Arab- rakennusta, joka oli yksi kohteista, jotka halusin reissuni aikana nähdä.

fullsizeoutput_eb8

Syötiin kanaalien juurella italialaisessa ravintolassa kunnon annokset hitaasti ja rauhallisesti nautiskellen. Otettiin Annin kanssa puoliksi lohi-rapuravioleja ja tomaatti-mozzarellasalaatti, koska ei osattu taas kumpikaan päättää, mitä teki eniten mieli!

Ruokailun jälkeen oli hyvästien paikka ja piti jättää ystävät taakse ja palata kylmään Suomeen. :D Ihana reissu takana ja tämä ei jäänyt varmasti viimeiseksi kerraksi Dubaissa! <3 

23 kommenttia:

 1. Oi mitä kuvia! <3 Nyt kyllä matkakuume kohosi pilviin :D
  Osaatko sanoa, olisiko Dubai lapsiperheille sopiva kohde? Omaan reissuseurueeseeni nimittäin kuuluu myös vähän nuorempaa väkeä, joten matkaa suunnitellessa pitää huomioida turvallisuus, puhtaus ja aktiviteetit ite kauniin kohteen lisäksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheeh no niinpä! Nyt, kun Suomeen rantautui tää jäätihkusade, kaipaa noita maisemia vieläkin enemmän! :( :D No puhdasta ainakin on ja löytyy varmasti paljon puuhattavaa myös lapsille! En kyllä ehtinyt tutustua nuorempien aktiviteetteihin sen tarkemmin tuon viikon aikana, mutta ajattelin, että perheeni pienimmät voisivat tykätä myös paikasta! :) Hauskaa reissua, minne nyt ikinä päädyttekään! :)

   Poista
  2. https://anna.fi/xeniasday/paratiisi/

   Poista
  3. Strictly Stylen Hanna kirjoitti juuri postauksen Dubaista lasten kanssa http://www.idealista.fi/strictly-style/2017/03/10-syyta-dubai-loistava-lapsiperheille/ :)

   Poista
  4. Kiitos linkistä :) huomasin, että nanna karalahtikin oli kirjoittanut dubaista jutun :D Dubai näyttäisi olevan ihan suosittu kohde myös lapsiperheiden keskuudessa

   Poista
 2. Oi miten ihania kuvia! Niin upeita maisemia ja kivasti kerroit muutenkin reissustanne :) ehkäpä itsekin pitää tuonne joskus matkustaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihania maisemia kyllä totta tosiaan! Kiva kun tykkäsit <3 Voin kyllä suositella Dubaita lämpöisesti kelle tahansa! :)

   Poista
 3. Onko isabel poistanut instaprofiilin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se poistettiin, mutta tilannetta selvitellään parhaillaan! :)

   Poista
  2. Miks poistettiin :0

   Poista
  3. Ei ollut mitään oikeaa perustetta, joten palautettiin takaisin! :)

   Poista
  4. Öö, Essi, eihän tuo pidä paikkaansa. Monet kuvat rikkoivat Instagramin sääntöjä. Ymmärrän että kaveria haluaa puolustaa, mutta valehtelu ei kyllä sekään ole OK.

   Poista
  5. Perustetta ig tilin poistamiselle ei siis näköjään ollut, kun tili kerran palautettiin, mutta muutamat sääntöjen vastaiset kuvat sieltä piti poistaa ensin. :)

   Poista
 4. Ootko vielä töissä Järvenpäässä vai saitko töitä lähempää? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on nyt tiedossa mahdollisesti yksi paikka lähitulevaisuuteen! Tällä hetkellä vielä vanhassa paikassa ollaan opintojen ohella! :)

   Poista
 5. Mitä nuo sääntöjen vastaiset kuvat sitten oli :o ? Miks en oo huomannut isbellä sellaisia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joissakin kuvissa on näkynyt vähän liikaa paljasta pintaa. En itse edes aikaisemmin tiennyt, että paljas pinta on ig:ssä kiellettyä, koska instagramissa törmää harva se päivä vastaaviin kuviin. :)

   Poista
  2. Ehkä joku oli ilmiantanut sellaisen kuvan?? Kyllähän instagramissa alastonkuviakin näkee joten olen ymmärtäny että kunhan kriittiset paikat peittää niin se riittää :D

   Poista
  3. No niin mäkin oletin, mutta kävin lukemassa säännöt ja ilmeisesti on oikeasti vähän tiukempi linja sitten, mitä voisi olettaa! :D :)

   Poista
 6. Seuraatko/kannatatko jääkiekkoa? Jos kyllä niin mitä joukkuetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheeh, en kyllä oikein seuraa. :D Vain kevään mm-kisat tulee katsottua, mutta muuten en seuraile. :) Suomea kannatan! :D

   Poista
 7. Mistä ootte ostanut noin kivat rantapaidat / kimonot? :)

  VastaaPoista