sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Kasvislasagne

Sunnuntai moikat! Mulla on ollut tänään niin sunnuntaiden sunnuntai kuin vain olla ja voi! En oo tähän mennessä tehnyt oikeastaan mitään järkevää, olla möllöttänyt vaan. Käytiin kyllä Factoryssa salaateilla, mutta siihen mun päivän aktiviteetit sitten jääkin. Tää on tehnyt kyllä hyvää näin kiireen keskelle ja nyt onkin ihanan rento ja levännyt olo. :)

Viikon päättymisen kunniaksi pamautetaan pöytään kasvislasagne!

022

Tarvikkeet

Kesäkurpitsa
Paprika
Nippu basilikaa
Punasipuli
Luumutomaatteja
Soijarouhetta + maissia
Chili
Rukolaa
Chilituorejuusto
Yrttinen tomaattimurska
Lasagnepastaa
Juustoraastetta

Mausteet: Mustapippuri, yrttisuola, texmex-mauste, paprikajauhe, valkosipulijauhe

038

Pilko vihannekset

Olin valmistanut edellisenä viikonloppuna tortillojen kanssa tuollaista soijarouhe-maissitexmexpaistosta, jota löytyi pakkasesta vielä iso rasiallinen valmiina. Mutta tuo texmex-mauste sopi tähän lasagneen ihan älyttömän hyvn kaveriksi.

034

Laita uuni 225 asteeseen ja voitele vuoka. Leikkaa pohjalle ohuita siivuja kesäkurpitsasta

047

Levitä tuorejuusto kesäkurpitsojen päälle ja paista kasvikset kevyesti pannulla oliiviöljyn ja mausteiden kera

052

Levitä tuorejuuston päälle soijarouhe, siihen päälle pannulla oliiviöljyssä käyneet vihannekset ja tomaattimurska

059

Lopuksi vielä ripottele päälle lasagnepastaa ja sulje koko homma kesäkurpitsasiivuilla ja juustoraasteella

066

Uuniin noin 30 minuutiksi ja nautiskelemaan!

071

Tää tuoksu, mikä kämpän valtasi, kun sai tuon lasagnen pois uunista! Nam! Oltiin Annin kanssa oltu vielä vetämässä sopivasti tehokas ulkotreeni, joten oltiin super nälkäisiä ja hyökättiin vuoan kimppuun!

079

Ja vitsit miten me tykättiinkään tästä! Oltiin molemmat sitä mieltä, että tää päihitti normaalin lasagnen mennen tullen ja syötiinkin melkein koko vuoka samalta istumalta. :D

082

 Bon Appétit!

Tästä tuli mennen tullen yksi mun uusista lempiruuista ja tätä pitääkin valmistaa ensi viikolla jo uudestaan! Mulla muuten lähtee ensi viikolla viimeinen kokonainen viikko lihatonta lokakuuta käyntiin ja ajattelin kuvata ja rustata siitä ylös taas ruokapäiväkirjaa, koska siitä tulee varmasti hyvin erilainen kuin normaalit ruokapäiväkirjani.

Palaillaan taas pian, mutta nyt toivottelen vielä rennot ja mukavat viikonlopun päätökset ja huomenna aloiletaan taas uusi viikko uudella energialla! <3

26 kommenttia:

  1. Tätä täytyy kyllä testata, tosin itse taidan vielä pitää kiinni jauhelihastani. Voisi kokeilla vaikkapas kanalla tai kalkkunalla niin olisi vähän "terveellisempi" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheeh, mutta kannattaa kokeilla hyvin maustetulla soijarouheellakin joku päivä, koska itse en huomannut ainakaan mitään eroa! Tai sitten oon vaan jo niin tottunut tuohon makuun... :'D Kerro sitten ihmeessä mitä tykkäsit! :)

      Poista
  2. Nam miten herkulliselta näyttää! Laitan kokeiluun heti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeee, ihana kuulla, että pääsee testaukseen muillakin! Tuu huikkaa piditkö lopputuloksesta! ;) :D

      Poista
  3. Mitä pastaa tuo päällä oleva on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan normi vaaleeta pastaa, luulin siis ostavani niitä perus lasagnelevyjä, mutta tuollaisia siellä olikin! :D Tää pikkupala versio oli tosin todella kätevä juuri tähän mun versioon lasagnesta, kun mulla oli paljon tuota kesäkurpitsaa jo seassa, mikä osittain korvasi niitä pastalevyjä myös. :)

      Poista
    2. Noi on itseasiassa lasagnetteen käytettävää pastaa! :)

      Tää resepti lähtee kyllä kokeiluun, pitkään pitäny kokeilla kasvislassea ja nyt tuli niin sopivasti tää ohje vastaan :D

      Poista
    3. En ollut itse törmännyt noihin aikaisemmin ja nytkin ostin vahingossa! :D Nonnih! Eikun kokeilemaan vaan! :)

      Poista
  4. Moi Essi!

    Osaatko auttaa sen verran että onko helsingin keskustassa lähellä kauppakeskus foorumia zaran liikettä :)
    Iso kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Melkein ihan forumin vieressä on Zaran myymälä, Aleksanterinkadulla :) Stockmannin tavaratalon pääovien kanssa samalla sivulla vastapäätä! :)

      Poista
  5. Tuli kyllä aika hyvää, ite laitoin lisäks viä pari valkosipulin kynttä :)

    VastaaPoista
  6. Mitä mausteita sul oli tos soijarouhemaissiseokses? Ja pistiks silti viel noit kaikkii mausteit? ja mitä tuorejuustoa toi on? Kiitoos ohjeesta!! :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pistin kaikkia mausteita noiden vihannesten sekaan, kun paistoin niitä hetken pannulla ja soijarouhejutussa tais olla mustapippuria, yrttisuolaa, valkosipulijauhetta ja valmispussista texmex- mausteseosta :) Tuorejuusto on Lidln chilituorejuustoa. Eipä mitään, hyvä jos maistuu <3

      Poista
  7. Moi Essi :) Oletteko vielä Saanan kanssa paljon tekemisissä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Aina kun töiltämme ehditään! :D ollaan molemmat tää syksy/talvi työharkassa ja Saana muutti vielä kauemmas pääkaupunkiseudulta asustelemaan :(

      Poista
  8. Hei ootko kerennyt Helsingissä asuessasi käydä joulumarkkinoilla? Olen ymmärtänyt, että niitä olis siellä monia, ja olen joulun aikaan tulossa käymään Helsingissä niin olisi kiva tietää, kannattaako niitä käydä katsomassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! En oo ehtinyt käydä! Pitää itsekin tänä talvena kokea ne! :)

      Poista
  9. Moikka! Tykkään tosi paljon sun blogista ja siitä persoonasta, jonka täällä näytät:) Mulle tuli tätä postausta lukiessa kuitenkin yksi random kysymys mieleen, omistatko astianpesukoneen vai pesetkö kaiken käsin??? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsit kiitos kovasti! Mukava kuulla :) <3 mulla on joo astianpesukone! Onneksi! :D

      Poista
  10. Tuleeko sun kysymyspostaukseen enempää vastauksia? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tuu enempää tällä kertaa! :) vastasin kaikkiin joissa ei ollut liian henkilökohtaisia juttuja tai joita ei oltu käsitelty jo aikaisemmissa kysymyspostauksissani :)

      Poista
  11. Silloin kun sä teet puuron kananmunan valkuaisella, niin miten teet sen? Monenko kananmunan valkuaisella, teetkö puuron kattilassa jne? Ja missä vaiheessa lisäät valkuaisen ja kuuluuko sen valkuaismössön siis jähmettyä "keitetyksi kananmunaksi" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikrossa tai kattilassa, kattilaan lisään sen heti niiden kaurahiutaleiden sekaan jo alussa ja sekoitan sen sinne sekaan niin, että sitä jähmettymistä ei juuri edes huomaa sieltä seasta :)

      Poista
  12. Tän reseptin intoutumana testasin ekan kerran soijarouhetta :D En vaan ihan tiiä ymmärsinkö oikein, että se piti ensiks keittääkö ja sitten pannulla lisätä mausteita? Mulla siitä tuli jotenkin vähän vetistä, kuuluuko sen jäähäkin sellaiseksi ettei oo ihan niin kiinteetä kun jauheliha, vai mokasinko jotenkin? :D

    Ei se nyt ihan jauhelihalta maistunut (olen kuullut joidenkin sanovan, että ei huomaa eroa näiden välillä), mutta kyllä tätä ainakin tällasissa hyvin maustetuissa uunipaistoksissa voisi käyttää..:) tein vahingossa extra-annoksen soijarouhetta niin pistin loput lämpimiin voileipiin täytteeksi, nam. Resepti oli kyllä tosi hyvä. Ens kerralla kyllä laitan ehkä niitä lasagnelevyjä tai enemmän kurpitsasiivuja, että tulee vähän enee rakennetta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä itse lisään pannulle ehkä parin desin verran vettä sen soijarouhetta sekaan, että se vähän pehmenee ja turpoaa ja sitten lisään mausteet ja sipulit ja vihannekset sekaan niin kyllä se aika kiinteäksi jää. Jos lisään tomaattimurskaa yms joukkoon, niin sitten tietenkin vähän vetelämpi koostumus :D joo varmasti hyvää myös vähän suuremmalla pasta tai kesäkurpitsa määrällä! :)

      Poista