sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Miltä sinä näyttäisit?

Nykyään yhteiskunta tuntuu välillä jopa tukevan ihmisiä tavoittelemaan vain omaa etuaan ja paahtamaan eteenpäin omin avuin. Pärjäät yksin. Et tarvitse muiden apua. Siinä missä ennen sun piti olla hyvä tyyppi, ahkera, auttavainen, sosiaalinen, kohtelias ja ystävällinen ja menestyit sitä paremmin, mitä paremman kuvan muut sinusta saivat ja mitä suuremman verkoston ja suhteet olit luottamuksella ympärillesi ansainnut.

089

Nykyään sun ei tarvitse olla hyvä tyyppi, tai se ei ole mikään oletusarvo. Melkeinpä arvostettavampaa on, että saat asiat toimimaan nopeasti ja tehokkaasti vaikkapa sitten kyseenlaisinkin keinoin, mutta menestyt ja jyräät sinne minne tähtäätkin. Sulla ei tarvitse olla läheisiä ystäviä tai läheiset suhteet perheeseesi, eikä sun tarvitse olla hyvää pataa kollegoidesi kanssa. Tottakai edelleen ystävällisyyttä, avuliaisuutta ja kohteliaisuutta pidetään hyvinä arvoina, mutta tätä ei enää odoteta oikeastaan keneltäkään automaattisesti. Oven avaaminen ja paikan antaminen bussissa on erittäin positiivisesti yllättäviä tekoja. Muistathan kiittää?

037

Mut pysäytti moisia miettimään, kun törmäsin netissä kysymykseen: "Kuinka monta ihmistä olisi ympärilläsi, jos ihmiset näkisivät sinua ensimmäistä kertaa katsoessaan ulkonäkösi sijasta suoraan sydämeesi?"

074

046

084

Aika jännittävä ajatus. Jos kaikki aikaisemmat tekosi, ajatuksesi ja sisimpäsi punnittaisiin ensivilaisulla, miltä sinä näyttäisit?

033

056

Siinä sunnuntaipähkinä purtavaksi. Kivaa ja rentouttavaa viikon viimeistelyä. <3 

21 kommenttia:

 1. Musta tuo mitä työpaikasta kuvailit riippuu paljon alasta. Omalla alallani jokainen työskentelew yksilönä, mutta kuitenkin kohti yhteisiä tavoitteita, jotka meille tiiminä on luoto. Yhteishenki meillä on hyvä ja itse kun olen yksi uusimpia lisäyksiä joukkoon, painotettiin minulle haastattelussa sitä, että etsitään sitä hyvää tyyppiä joka sopii porukkaan. Tottakai myynnillisyys näkyy joka alalla ja tuloksia pitää saada, mutta sitä hyvää tyyppiäkään ei saa unohtaa :) tuo video oli ajatuksia herättävä, sillä monesti ne ennakkoluulot iskee pintaan ulkonäön perusteella. Itse on onneksi oppinut siinä avoimeksi, että niitä ennakkoluuloja on valmis muuttamaan heti :) jos minut näkisi suoraan sisimpään löytäisi sieltä luotettavan ystävän ja hyvän sydämen. Se on jotain mitä olen tietoisesti tavoitellut, koska mielestäni elämä on mukavampaa kun itse on hyvä tyyppi. Karmaan kun uskoo ei tämän toteutus ole vaikeaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon omista pohdinnoista, oli mielenkiintoista lukea sunkin ajatuksista. :) Ja tottahan tuo on, että ihan alasta ja porukasta riippuu, mut musta tuntuu, että silti jotenkin jatkuvasti vähemmän haetaan just sitä "hyvää tyyppiä". Muut ominaisuudet menee helposti edelle. SIIS APUA! Sä kiteytit mun kaikki ajatukset hyvyyttä kohtaan yhteen lauseeseen " elämä on mukavampaa kun itse on hyvä tyyppi " NAULAN KANTAAN! :D Ja tämä on se asia, mikä kaikkien pitäisi ymmärtää. Varsinkin niiden nuorien, joista kasvaa tämän maan tulevaisuus. :)

   Poista
 2. Tuli mieleen lainaus "..planet does not need more successful people. But it does desperately need more peacemakers, healers, restorers, storytellers, and lovers of every kind."

  Olen huomannut, että rohkeasti hymyilemällä, odottamatta samaa muilta, maailma avautuu ystävällisempänä eteeni. Ihmisiä ei voi muuttaa. Voi kun voisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu Marika! Ihana tuo lainaus. <3 Ehkä pikkuhiljaa...

   Poista
 3. No sinä ainakin oisit vähintään yhtä kaunis ku mitä nyt<3

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus Essi. Sulla on kyllä sydän paikallaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että tykkäsit. Tää vähän syvempien ajatusten jakaminen täällä aina hieman pelottaa, mutta näköjään ihan turhaan! :) Kiva, kun on samanhenkistä porukkaa. <3

   Poista
 5. Mainio postaus hyvästä aiheesta! Tää on asia, jota jokaisen meistä olis hyvä pysähtyä miettimään säännöllisin väliajoin. Mä just pari päivää sitten juttelin kaverin kanssa aika vastaavasta aiheesta, johon meidät innoitti sanonta "If the words you spoke appeared on your skin, would you still be beautiful?" Nykyään arvostetaan niin paljon ulkonäköä ja pintaa, että valitettavasti joskus sisäisen kauneuden arvo tuntuu kärsivän siitä ja silloin mennään musta jo ehdottomasti liian pitkälle. Ja sama pätee tähän mitä sä kirjoitit. Menestyminen ja pärjääminen on hienoja juttuja, mutta niitä ei sais tavoitella sen kustannuksella, että on kohtelias, ystävällinen ja empaattinen niin tutuille kuin tuntemattomillekkin.

  Ihanaa lokakuun ekaa viikkoa! ♥ Sun blogi on niin mahtavan monipuolinen ja tykkään erityisesti siitä, että pohdiskelet tälläsiä syvällisempiäkin juttuja aina sillon tällön täällä ja vaikutat ajattelevan tärkeistä asioista tosi fiksusti ja sydämellisesti. Oot ihana! ♥

  Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, kun monelta löytyy samanlaisia ajatuksia aiheesta! Nimenomaan, aina välillä pitäisi oikeasti pysähtyä paikalleen vaan miettimään, että mitä ne oikeasti hyvät asiat ja arvot elämässä ovat. Kiitos jälleen Erika kauniista sanoista ja kivaa lokakuuta. <3

   Poista
 6. Hei Essi,
  mä en ihan allekirjoita sun postausta. ;) Mä oon ainakin huomannut että esimerkiksi työelämässä arvostetaan edelleenkin vuorovaikutustaitoja, hyviä käytöstapoja ja yhteisen päämäärän eteen työskentelemistä. Enkä nyt oikein ymmärtänyt, että kuka meitä tukee tavoittelemaan vain omaa etuaan? Oon eri mieltä sun kanssa siitä, että "yhteiskunta" olisi tällänen taho. Yhteiskunta muodostuu meistä jokaisesta, eikä se ole mikään yksittäinen instituutio. Me jokainen siis vaikutetaan teoillamme siihen, millaisessa yhteiskunnassa eletään. Musta tää teksti olisi ollut parempi, jos se olisi perustunut johonkin konkreettisiin esimerkkeihin tai muihin viittauksiin :)

  Tälläsiä ajatuksia tää mussa herätti. :D Oot tosi hyvä kirjoittaja mutta halusin tuoda toisen näkökulman esille. :D Ihanaa syksyä sulle ja tsemppiä työharjotteluun! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiku kiva vaan, kun toit oman näkökulmasi esiin! :) Yksilökeskeinen yhteiskunta, kaikki jotka siihen kuuluu, ohjaa mielestäni siis oman edun tavoitteluun jopa toisinaan ylitse yhteisen edun. Ja tää ei ollut siis vaan työelämä näkökulmasta kirjoitettu, vaan ihan yleisesti tästä kaikesta minkä ympärillä maailma tällä hetkellä pyörii. Tuntuu, että niitä hyviä arvoja poljentaan jatkuvasti alemmas, sen tähden että saadaan tehokkaammin asioita aikaan, menestytään ja sama se millainen vaikutus sillä on muihin tai vaikkapa ympäristölle niin kunhan itse hyötyy. Mut tottakai on myös paljon hyvää ja tää oli vaan kärjistetty siitä yleisestä fiiliksestä, että pinnallisempaan ja kylmempään suuntaan kuljetaan. :/ :) Kivaa syksyä sulle kans <3

   Poista
 7. Vietätkö sä taas lihatonta lokakuuta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, toivottavasti teet postauksen aiheesta ja mua ainakin kiinnostaisi sun ajatukset kasvis-/lihansyönnin (lihan tehotuotannon) eettisistä puolista :) eli esim vietätkö lihatonta kuuta terveydellisten vai eettisten seikkojen takia vai "kun kaikki muutkin" :)

   Poista
 8. Mitä sulta löytyy ostoslistalta tällähetkellä (: ?

  VastaaPoista
 9. Moi! :) Tosi kauniit ajatuksia sulla kuten aina. Haluaisin vaan kuitenkin kysäistä mihin nämä sun "olettamukset" perustuvat. Tietenkin joo omat havainnot ja fiilikset ymmärrän, mutta mulla vaan särähtää korvaan mielipidepostauksiset, joissa sisältö menee jotakuinkin näillä kaavoilla: "Nykyään yhteiskunta ON.." "Nykyään ihmiset haluavat.." yms. ilman minkäännäköistä dataa, jota esittää kun kuitenkin ilmoittaa nämä asiat faktoina vs. kun ilmaisisi mielipiteen esim. viitaten omiin subjektiivisiin kokemuksiin, havaintoihin yms. Tässäkään ei esim. kerrottu mistä yhteiskunnasta on puhe, koska näissäkin tietenkin on eroja. Voin hyvin kuvitella, että tästäkin löytyisi tieteellistä näyttöä, että useissa länsimaisissa yhteiskunnissa korostetaan individualismia enemmän kuin ennen syystä X. Hyvä postaus ei sillä, mutta mikäli haluat, että nämä mielipidekirjoitukset olisivat ehkä hieman paremmin argumentoitu niin on aina hyvä lisätä vähän jotain asiaa tukevaa dataa tai sitten korostaa, että kyse on subjektiivisesta kokemuksesta. :) Mukavaa viikonjatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo siis tää kuului lähinnä sunnuntai darrapäivän "musta tuntuu" - kategoriaan ja tässä pohdittiin melko pintapuolisesti siis sitä mun omaa fiilistä, että on vähän enemmän kuin ennen sitä yksilökeskeistä ajatellutapaa korostettu ja jos jollakin kolahti, että eipä sitä viime aikoina ole tullut niitä syvempiä elämän arvoja pohdittua niin tässä vähän sellaista pientä ravistelua postauksen otsikon tiimoilta. Ei ollut siis sen kummemmin tarkoitus ruveta väittelemään, että millä tolalla se maailma makaa, vaan laittaa kaikki pohtimaan vaan omaa käytöstä ja omaa arvomaailmaansa tän kysymyksen kautta. Olisin toki voinut laittaa postaukseen pelkän tuon kysymyksenkin, mutta avasin vähän omia Aatoksia samaan syssyyn. :) kivaa alkavaa viikonloppua <3

   Poista
 10. Olisi mukava lukea day with me postauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei jooo! En edes muistanut, että niitäkään ei ole täällä pitkään aikaan ollut! Kiitos vikistä! Otetaan ens viikolla tavoitteeksi ;) :)

   Poista