perjantai 15. toukokuuta 2015

Navy Stripes

Eilen oli kyllä erityisen kiva helatorstai! Mä oon mennyt nyt tänä keväänä jotenkin ihan sekaisin näistä pyhistä ja vapaista, kun tämäkin vapaa tuli ihan yllätyksenä mulle. :D Onneksi tajusin sitten viimehetkillä, niin ehti käydä kaupassa vielä edeltävänä iltana. Tälläiset yllätysvapaat on kuitenkin niitä parhaimpia, kun niistä nauttii sitten kaksinkertaisesti!

Nukuttiin myöhään ja aamupäivästä suunnattiin Kin Sushiin lounaalle. Kin Sushi teki sen taas! Se ei kyllä petä koskaan! Ihan mielettömän hyviä uusiakin rullia löytyi valikoimasta ja tekikin mieli maistaa ihan jokaista eri vaihtoehtoa.

157

Tämän reunimmaisen vaaleanpunaisen sushin päällä oli vielä mansikoita, joka ensin vähän kammoksutti ajatuksena, mutta yllättävän hyvin toimi tuollainen makeampikin versio!

172

Ja jälkkäriksi saatiin sitten kunnolla makeaa mahan täydeltä! Friteerattu banaani ja vaniljajäätelöä siirapin kera. Noms!

195

Päälle eksyi uusi Sheinsiden raidallinen jakku ja muuten löytyikin melkein pelkkää kokomustaa.

249

228

Tynskin lahjoittamat balsut pääsivät heti käyttöön. Kiitos Tyny! Oli muuten ensimmäinen kerta tänä keväänä, kun uskalsi vetaista ballerinat jalkaan, eikä ollut yhtään liian kylmä. Kyllä se lämpö sieltä palailee pikkuhiljaa. ;)

213

Valkoinen United Colors of Benettonin laukku kätki sisäänsä kaiken tarvittavan ja raikasti hieman muuten hitusen tummanpuhuvaa asukokonaisuutta.

223

226

215

Lindexin kirppikseltä bongattu hattu viimeisteli kokonaisuuden.

222

Navy White Striped Blazer (täältä)

262

266

Jaakonkin päältä löytyi tummaa ja herrasen hiukset on trimmattu uuteen uskoon juuri muutamia päiviä sitten!

Deittejen jälkeen suuntasin Sonjalle katsomaan pari jaksoa Pretty Little Liarsia (kyllä, skippasimme lenkkisuunnitelmat :D) ja siitä Jaakko nappasikin mut salille vääntämään nopean jalkapäivän. Aikataulumme menivät vähän mönkään, kun oltiin tosiaan sovittu porukan kanssa lätkän kisakatsomo meille ja saapuessamme salilta porukkaa odotteli oven takana jo jonoksi asti. :D Hyvin ehdittiin kuitenkin nähdä matsi alusta asti.

065

Nopeasti väänsin kisakatsomolle pientä purtavaa ja jännittäminen sai alkaa!

070

Porukkaakin saatiin ihan hyvin kasaan ja hauskaa oli, vaikka matsi ei mennytkään taaskaan ihan suunnitelmien mukaan... pöh. Mut vitsi mitä jännityshetkiä saatiin elellä matsin aikana! :D

073

Homemade guacamolea, dibbejä, lihapullia, vihanneksia, kana-fetasalaattia, sipsiä ja popparia. Kyllä kelpasi treenin jälkeen herkutella! ;)Toivottavasti muidenkin vapaat sujuivat letkeästi ja mukavasti, vaikka tuota voittoa ei nyt Suomen joukkueelle tullutkaan. Noh, ehkäpä ensi vuonna sitten!

Päivä olisi ollut lähes täydellinen, ellei päivääni olisi hieman varjostanut migreeni! Mulla ei ole ikinä ennen ollut migreeniä ja aluksi maalailinkin seinille jo piruja aivokasvaimien ja verisuonen katkeamisten muodossa ennen kuin googlettelin hieman oireitani ja migreenihän sieltä pamahti vastaukseksi. Jotenkin oon mieltänyt migreenin vähän keksityksi taudiksi ja ajatellut, että mitäs nyt pienestä päänsärystä, mutta tuohan olikin ihan hirveää. En tosin kokenut sitä sellaisena pahimpana mahdollisena, että pimeässä huoneessa olisi pitänyt hengailla kylmien kääröjen kanssa, mutta kyllä yhdessä vaiheessa oksennus meinasi lentää ja se jyskytys ohimolla häiritsi kyllä normaalia toimintaa ikävästi. Makuuasennossa kipu ei tuntunut tosin lähes lainkaan. Toivon tosiaan, että jäi ensimmäiseksi ja viimeiseksi kerraksi! Kenelläkään parhaita migreeninkarkotusvinkkejä tulevaisuuden varalle? Onko muita, joilla vastaata olisi iskenyt vain kerran elämässä?

Huuh puuh. Kivaa viikonlopun alkua jokaiselle! :)<3

56 kommenttia:

  1. Mistä noin kivat housut on löytynyt? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Zarasta! Ne on tosin jo melkein pari vuotta sitten hankittu, mutta Zarassa nyt pyörii monesti hyvin samanmalliset housuvalikoimat vuodesta toiseen! Eli kannattaa käydä kurkkimassa, jos vastaavia löytyiskin vielä! :) Ihan mun suosikki pöksyt! <3

      Poista
  2. Mitä huulipunaa näissä on? Ihanan näköstä! :) vielä en oo itse uskaltanut ballerinoita ulos laittaa, mutta eiköhän pian voi ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. We Care Iconin, 14 Hot Pink! :) Emotionista ainakin löytyy! Eikä hintakaan oo yhtään hullumpi. Hyvin pärjäsi ballerinoillakin tuolla jo! ;) Tosin kuljettiin autolla paikasta toiseen... :D

      Poista
  3. Oi toi tossa kuvassa soijakupin vieressä oleva uutuus, missä on lohta ja wasabimajoneesia päällä on niiiiin hyvää et voisin syödä vaan niitä aina ku tuolla käy. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyl ihan älyttömän hyvää, oli pakko hakea pari santsilautastakin! :D

      Poista
  4. mulla ollu pienenä yksi migreenikohtaus, sittemmin ei ole enää ollu. Kyllä on jääny hyvin mieleen miten kamalaa se oli.. :( oksennus lenti, silmiä ei voinu yhtään pitää auki ja vaikka piti silmiä kiinni niin näky kokoajan kaikenlaisia ihmeellisiä kuvioita. hrr.. toivottavasti ei ikinä tarvi kokea enää vastaavaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla näkyi vaan sellaisia pieniä tähtiä, mutta ei sen pahemmaksi näkökenttä sumentunut. Tosi ikävä olo oli kyllä koko kropassa! :/ toivon myös, että tää olis ollut nyt vaan joku tämmöinen huonojen yöunien aiheuttama, mutta jatkossa pysyisi poissa!

      Poista
    2. Tässä pikkasen neuvoo: Ota ihan heti särkylääkettä, jos huomaat migreenityyppisen päänsäryn alkavan (valonarkuus, tähdet, välähdykset, kuvotus) ja mene lepäämään pimennettyyn huoneeseen, kaikki ärsykkeet pois tv, tietokone, puhelin. Joskus pysähtyy näin, jos oksenteluvaihe pääsee päälle, kannattaa varata särkylääkettä myös suppona. Kun oksentaa koko ajan ei mikään suun kautta otettava tehoa ja on kauheeta, jos ei saa helpotusta päänsärkyyn. Joskus tarvitaan lääkäriltä reseptillä saatavia lääkkeitä, jos ei muut tehoa. Väsymys altistaa kohtaukselle.

      Poista
    3. Mähän en koskaan syö särkylääkkeitä, viimeksi otin yhden, kun selkä venähti pahasti salilla, joten eilenkin kieltäydyin sitten lääkkeestä, vaikka näköjään olis kyllä pitänyt ottaa! :/ :D kiitos paljon vinkeistä, mikäli tätä esiintyy tulevaisuudessakin ja vielä pahemmassa muodossa!

      Poista
    4. Itselläni tuntuu myös, että jos on syönyt epäsäännöllisesti tai liian vähän, niin päänsärky iskee helposti ja yltyy sitten migreeniksi. Itselläni migreenikohtauksen on nuorempana laukaissut myös välkkyvät ja kirkkaat valot. Ja suosittelen myös, että otat heti sen särkylääkkeen, kun alkaa tuntumaan siltä, että pääkipu yltyy. :) itse migreenikohtauksen aikana mulla ei ainakaan mitkään särkylääkkeet auta, joten ennaltaehkäisy on tärkeää!

      Poista
    5. Heräsin siihen jomotukseen, niin taisi olla jo myöhäistä siinä vaiheessa, mutta ens kerralla kyllä varmasti nappaisen lääkkeen helpottamaan, jos vaan ajoissa ehdin! :)

      Poista
    6. Särkylääke pitäisi tosiaankin ottaa heti kun oireet ilmenee tai muuten niistä ei oo hyötyä. Ja annoskin saa olla suurempi esim. 800-1200 mg (2-3 tablettia) Buranaa. Opiskelen farmasiaa eli en näitä ihan päästäni keksinyt. :D Ja kiitos kivasta blogista! Sun postauksia on aina ilo lukea. :)

      Poista
    7. Hyvä kuulla myös "ammattilaisen" suusta! :) voii, kiva kun oot tykännyt! :)

      Poista
    8. Ihan mielenkiinnosta, miksi et syö särkylääkkeitä?

      Poista
    9. Monesti niissä on sen verran niitä negatiivisiakin vaikutuksia ja puolia, etten tahdo sellaisia kehooni mättää. :) Lisäksi mulla ei särje lähes koskaan päätä, joten senkin vuoksi on sitten pysynyt pillerit poissa kaapeista. :D

      Poista
  5. Mulla on ollu aurallinen migreeni vissiin siitä asti, kun murrosikä alkoi. Isältäni peritty. Tosiaan ei siihen muu auta kuin vahvan kipulääkkeen otto, ja pimeään huoneeseen linnoittautuminen. Kohtaus kestää kaiken kaikkiaan 3-4 tuntia. + sen jälkeen on migreenikrapula, eli pää on hellänä, ja täytyy varoa äkkinäisiä liikkeitä.
    Ekana näkökentässä näkyy "kihelmöiviä" kohtia, sekä sokeita läikkiä. Nää läikät leviää, kunnes näen vaan tyyliin puolet normaalista. Sitten tulee hirvee kylmä, puhe alkaa sammaltaa, unohtelen sanoja, oikea käsi puutuu ja puutuminen "leviää" käsivartta pitkin oikeaan puoleen kasvoista, ja liikkuu huulien kautta kieleen ja nieluun. Tulee semmonen olo että tukehtuu, vaikka kyseessä on vaan puutuminen. Inhottavaa silti, ja pitää aina vähän rauhoitella itteäni. :D

    Lopuksi yleensä voin niin pahoin, että on pakko oksentaa. Siihen noi auraoireet yleensä sitten loppuu. Kaiken tuon aikana päänsärky on yltyny kovaksi, ja auraoireiden jälkeen jäljelle jää vain se kipu oikeessa ohimossa, mikä on ihan kauheeta. Huh..

    Kohtaus tulee nykyään VAIN kerran 3-4 kk aikana. Aikaisemmin tuli kerran pari kuussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa kyllä ihan hirveältä ja pelottavaltakin vaivalta! Ei kyllä tosiaan varmaan pysty edes käsittää, miten pahalta tuo tuntuu, ennen kuin itse kokee vastaavaa! Varmaan tosi helpottavaa, että nykyään tulee noita harvemmin, mutta kyllä tuo mun korvaan melko tiheältä rytmiltä edelleen kuulostaa. Oivoi! Toivottavasti oli mulla vain monen tekijän summa, eikä jatkossa enää ilmaantuisi! :s

      Poista
  6. Kannattaa käydä lääkärissä tarkistamassa että onko oikeesti migreeniä vai oliko vaan yks päänsärky joka aiheutti näköhaittaa.. Koska migreenipotilaalla on aika tarkkaa mitä e-pillereitä syö !! Ne aiheuttaa lisää kohtauksia, pahentaa niitä ja lisää veritulpan riskiä.
    Ite syön migreenin estolääkkeitä päivittäin ja kohtaukseen otan 1000mg panadolia ja 500mg pronaxenia, koska sain kohtauslääkkeistä hengenvaarallisen allergisen reaktion. Pointti tässä se että migreenin hoito on yksilöllistä ja kannattaa hommata itselle parhaiten sopiva hoitomuoto. Muuten voit herätä joku pv sairaalan päivystyksestä tippa kädessä ja kipupiikki perseessä. Nimerkillä kokemusta on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää, että kannattaa ottaa monta asiaa huomioon. Ei olis tullut itselleni mieleen tuota e-pilleri asiaa edes, mutta nyt muistinkin, että joskus siitä on ollut lääkärin kanssa puhetta, kun olen käynyt reseptiä uusimassa... Pitääkin ens kerralla kysellä vähän lisää! :)

      Poista
  7. Voi että, oot kyllä onnekas jos tosta ei pahene. Itsellä ollut migreeni niin pitkään kuin vain muistan. Ja huheijaa..Kun kohtaus tulee, alkaa ensin silmäkulmissa "vipattamaan". Kun katsoo sivuilleen, kuva väreilee ilmassa. Tässä vaiheessa jäätävä määrä kipulääkettä nassuun tai muuten tapahtuu kauheita. Päänsärky alkaa jomotuksena, ja muuttuu pikkuhiljaa viiltäväksi vasemmalla puolella. Oikeasta silmästä alkaa näkö sumeta ja kohtaushuippuna en näe sillä silmällä mitään. Noin 1,5-2h päästä kivun alusta alkaa oksentaminen jonka aikana kipu on niin järkyttävää että lähes joka kerta olen pyörtynyt. Tätä sitten kestää noin 1-1,5 tuntia, kunnes kohtaus on ohi. Eli joo ei oo ihan keksitty sairaus :D Itsellä tämmöisiä kohtauksia oli ennen jopa 1-2krt/2vk, kunnes aloitin yhdistelmäehkäisyn käytön kaksi vuotta sitten. Sen jälkeen kohtauksia on ollut vain 3kpl, joista ehdin pysäyttää lääkkeillä 2. Toivon kyllä sydämestäni että sulle ei äidy samanlaiseksi !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitenköhän sitten, kun mulla tuo kipu pysyi reippaasti laimeampana muotona, mutta kesti aamusta iltaan asti, varsinkin päätä kääntäessä, tai kumartuessa. Onkohan kyseessä sittenkään migreeni sitten, kun monella ollut 2-4 tunnin kestoisia nuo kohtaukset... Mulla hyvin harvoin edes päätä särkee ja nyt oli kyllä vahva jomotus oikealla ohimolla ja paha olo. Vähän kun paha krapula olis ollut! :D

      Poista
    2. Mun äidillä on ollu tosi paha migreeni nuoresta lähtien ja pahimmillaan on kestänyt 3-4 päivää ettei pysty sängystä nousemaan kun olo niin kamala. Eli kyllä se voi kauemminki kestää kuin tuon muutaman tunnin. Iha järkyttävän kamala vaiva, vaikkei itselleni onneksi ainakaan viel ole sitä tullut. Toivottavasti ei tulisikaan mutta ei sitä koskaan tiedä kun perheessä muillakin on ollut ://

      Poista
    3. On kyllä tosi hyvä, ettei ole iskenyt sulle tuo ainakaan vielä! Toivottavasti ei koskaan iskekään! Mun perheellä ei tietääkseni ole kenelläkään kyseistä vaivaa ollut... :/

      Poista
  8. eikö tuo sheinsiden bleiseri kinnaa sulla hartioista yhtään? Minkä kokoinen sulla on se

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on se koossa S ja ei kinnaa kyllä yhtään, mutta mulla nyt ei kovin leveät hartiat ole muutenkaan. :)

      Poista
  9. No varmasti harmittaa, jos oot itse sen kokenut ja sellaiset, jotka eivät ole vähättelevät sitten sitä. Kuten itsekään en voinut käsittää aikaisemmin, miltä migreeni tuntuu, enkä luultavasti vieläkään kokenut kuin ihan minimaalisesti sen. :/

    VastaaPoista
  10. Ihana keväinen asukokonaisuus<3 mä olen pitkään jo etsinyt tuollaisia "vetskari" farkkuja en vaan ole viellä löytänyt :D pitää käyä kesällä taas Helsingissä nytten kun tiedän mistä löytyy ja mikäli niitä ei ole enää niin eiköhän hesasta aina löydy ! :) hyvää illan jatkoa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllähän noita nyt tällä hetkellä pitäis olla aika monessakin paikassa. Cubuksella ja H&M:llä oon nähnyt vähän samantyylisiä ainakin! :) samoin sinne!

      Poista
  11. Mulla kanssa ajoittain migreenikohtauksia ja sillon ei kyllä kykene töihin saati mihinkään muuallekkaan. Ensin alkaa näkö lähteä pikkuhiljaa ja sitten alkaa armoton päänsärky. Seuraavanaki päivänä koko pääkoppa aivan hellänä liikuttaessa. Itse oon huomannu, että jos vedän heti näköoireiden alkaessa n. 1500mg särkylääkettä, ni päänsärky ei tuu ihan niin voimakkaana. Laiha lohtu:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mulla pysyi onneksi sen verran aisoissa, että paikallaan makaaminen jo helpotti sitä! :) kiva kun jaatte näitä omia kokemuksia. :) Tietää vähän enemmän tästäkin vaivasta.

      Poista
  12. Niin ja lisään vielä, että migreeni esiintyy eri ihmisillä eri tavalla. Toisilla on aurallista ja toisilla ei liity mitään näköoireita. Samaten toisilla kohtaus menee parissa tunnissa, toisilla päänsärky kestää useita päiviä.

    VastaaPoista
  13. Jos ei sulla aikasemmin oo ollut mitään migreenin tyyppistä, niin huhuh vähän pelottavaa aivojuttuun viittaavaa. Tarkotan vaan niitä nuorten naisten tiettyyn e-pilleriin liittyviä esim keuhkovertulppia, jotka voisi myös tietty samantien olla aivojuttujakin. Jos toistuu, mene lääkäriin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin joo nyt tarkkailla, että millaisena jatkuu tulevaisuudessa vai jatkuuko ollenkaan...

      Poista
  14. Muistan kuinka koko ala-asteen kärsin migreenistä. Tuli monet kerrat oksennettua kouluun ja sanottua väärät ruumiinosat kun ei "osannut" sanoa että pää on kipeä.. Pelkäsin joka kerta vaikka tiesin, että kunhan vaan oksennan niin se helpottaa. Jossain vaiheessa kohtaukset loppuivat kuin seinään, nykyäänkin minulla on estolääkkeet mutta hyvin harvoin joudun niitä käyttämään. Toivottavasti tämä oli sinun ensimmäinen ja viimeinen migreeni :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kamalaa! Varmasti todella pelottavaa pienelle lapselle tuollainen, kun itsekin epäilin heti pahinta, vaikka ei noin voimakkaana tuo iskenytkään. :/ tosi kiva kuulla, että ajan kanssa saattaa helpottaa tai loppua kokonaan. Samaa toivotaan täälläkin! :)

      Poista
  15. Teidän asut on tyylikkäitä ja niistä saa oikeasti inspiraatiota omiin arkipäivän asuvalintoihin :) Monissa blogeissa tyylikkyys ja käytännöllisyys ovat liian kaukana toisistaan, eikä asuista saa silloin mitään irti.. Ihanaa kesää teille! 8)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, tosi kiva kuulla! :) Joo pyrin kyllä lisäämään tänne sellaisia asukuvia, joilla oikeasti pystyy viettämään arkea! :D

      Poista
  16. Oot mielettömän kaunis. ♥ Ja migreenistä puheen ollen, se on niin kauheeta. Eikä sitä voi ymmärtää joku muu ihminen jos sitä ei oo kokenut. Mulla ei onneksi migreeni oo niin paha, mutta kerran se äity niin että yöllä tuli vaan oksennus. Kysyn itseltäni että miksi näin tapahtuu? Miten tää voi olla näin hirveää? Mulla on siihen migreenin täsmälääkkeet, mutta en ole joutunut tämän viimeisen vuoden aikana onneksi käyttämään kertaakaan joten kohtaukset ovat vähentyneet huimasti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kovasti Jenna! :)<3 onhan tuo ihan hirveä vaiva kyllä... Mutta tosi kiva kuulla, että sulla ainakin vähentyneet! :)

      Poista
  17. Ihana asu ja jotenkin niin kesäinen! :) migreenejä on super monen tyyppisiä ja ne on täysin ihmisestä kiinni. Mulla ob migreeni johon omistan täsmälääkkeet ja säryn alkaessa edes oireilla täsmälääke naamaan ja pimeään peiton alle nukkumaan. Näin saan yleensä kohtauksen taltutettua ja homma ob ohi tunnissa, vaikka takkurainen olo jää. Jonkin aikaa sitten täsmälääkkeet oli päässeet loppumaan ja migreeni yllätti niin sitähän oli jo ehtinyt unohtaan sen kamalan olon mikä siitä tulee. Itselläni on auraton, mutta oksennan poikkeuksetta jos en saa lääkettä ajoissa. Ja näihin e-pilleri juttuihin niin minulla on yhä e-pillerit käytössä ja gynen kanssa olen asiasta puhunut ja hän on sanonut asian olevan ok. Tämäkin on monen asian summa ja migreenin tyypistä kiinni (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mullakin oli tuossa tosi kesäinen fiilis! :) kiitos sullekin, kun avasit hieman lisää aiheesta! :)

      Poista
  18. Kannattaa lääkäriltä kysyä voiko johtua sulla e-pillereistä. Mulla ei ollut ennen yhdistelmäpillereiden aloittamista mitään ja niitä olin syönyt jonkun aikaa ja alko kauheet päänsäryt ja sit lääkäri sanoki jo että pillerit vaihtoon ku yhdistelmät aiheutti mulla migreenin. Nykyään ei tuu enään niin usein ku sillon ku niitä söin ni saatto tulla viikottain. Pitää vaa aina ottaa 1000mg panadoli ja miranax ku alkaa tuntumaan siltä että kohtaus vois tulla.
    Toivottavasti sulla jäi vaan tuohon yhteen kertaan!:) Hyvää kevättä sulle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No varmasti kysyn ensi kerralla! Vaikka mulla on kyllä ollut käytössä renkaat onnistuneesti jo monen monta vuotta. :) hyvää kevättä sinne kans! <3

      Poista
    2. Hei onko se rangas hankala käyttää? :D ja muistaako sen vaihtaa kun tuntuu, että e-pillereiden muistaminen on ylitsepääsemätöntä.

      Poista
    3. Rengas on erittäin kätevä ja helppo käyttää, vaikka aluksi sitä itsekin kammosin ja pelkäsin, kun en ollut kokeillut! :D Ei tunnu missään ja helppo laittaa. Se pitää ottaa pois 3 viikon jälkeen ja olla viikko kokonaan ilman, kunnes taas asettaa uusi. Mulla on yleensä muistutus puhelimen kalenterissa tuolloin, joten helposti muistaa ja muutenkin yleensä itsekin pysyn perillä ilman muistutuksia. :) Ihanaa nimenomaan, kun ei tarvitse joka päivä muistaa napsaista pilleriä suuhun, kun sen unohdin ihan liian usein oikeaan aikaan vetaista. :D Kannattaa kysyä lisää tarkempia tietoja ehkäisyneuvolassa käydessä! Saattaa saada ilmaiseksi kokeiluun yhden kappaleenkin. :)

      Poista
  19. Muistan aina, kun sain joskus n. 12-vuotiaana migreenikohtauksen. Kaiken huippu oli vielä se, että oltiin silmälääkärillä, koska mulle piti hankkia silmälasit. Noh, siinä sitten oli melkosen ikävä istua tutkittavana, kun kirkkailla valoilla yms sohittiin silmiä ja tungettiin ties mitä laajennustippoja. Päässä heitti muutenkin ja näkyi vain kirkkaita palloja ja tähtiä. Hyi kauheeta. Ja joo, lopulta tuli niin huono olo, että oksensinkin sinne... Kyllä hävetti, enkä meinannut enää suostua menemään silmälääkärille sen jälkeen, vaikka eihän se siihen mitenkään liittynyt... :'D Oksentamisen jälkeen olo parani huomattavasti, ja päänsärkykin meni sitten ohi melko pian.
    Ton jälkeen mulla ei ole tullut samanlaisia kohtauksia enää, tai jotain satunnaisia päänsärkyjä on ollut, mutta ei noin pahoja. Isälläni tosin oli paha migreeni teini-iässä ja mua sitten tietenkin peloteltiin, että mullekin voi tulla samanlainen. Onneksi ei ikinä tullut... Ainakaan toistaiseksi, on tosta nyt kuitenkin melkein 10 vuotta aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hyvä tuuri sullakin käynyt, että vain kerran elämässä tullut noin paha kohtaus. Olisihan tommonen todella raastavaa, jos joka kuu joutuisi kestää. :/ hyvä, ettei periytynyt sulle sitten - ainakaan toistaiseksi! :)

      Poista
    2. Niinpä! Ja toivotaan, että tää sunkin migreeni olisi joku tällainen ohimenevä vain. :/ Mitä nyt isäni tarinoita muistan, niin ihan hirveitä ne kohtaukset olivat, joita hänellä oli, vielä paljon pahempia verrattuna tuohon mun. Ei kenellekään sellaista kyllä toivoisi. :( Onneksi ne sitten menivät itsestään ohi n. 20-vuotiaana. Mikälie sitten syynä, että loppuivat vain yllättäen, sitä en tiedä.

      Poista
    3. No ei tosiaan toivoisi kenellekään vastaavia! :( Aika lohduttava ajatus tosin, että voi myös loppua kuin seinään nuo! :)

      Poista
  20. Hei Essi! Jälleen ois kysymys amk liiketalouden pääsykokeesta. Muistatko yhtään oliko vuosikertomusta koskevat kysymykset tosi vaihtelevia, kysyttiinkö tuote/palveluvalikoimasta, ja kuinka yksityiskohtaisesti? Vai oliko kysymykset enemmän yrityksen hallintoon ym. liittyviä.. Kun ei oikein tiedä mihin eniten kannattais lukemisessa satsata..:D uskoisin kyllä itse että kysymyksiä tulee uusien tuotteiden sijaan vaikka strategian muutoksista tai jotain.. Plääh kun enää pari viikkoa nii ei tiedä miten päin tässä lukisi ..:D mutta siis niin, mitkä asiat/asia-alue yrityksen vuosikertomuksesta oli susta eniten esillä kokeessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän vuonna oli fazerin vuosikertomus, joten kyllä siinä kysyttiin myös suosituimmista tuotteista ja yhteistyökumppaneiden tuotteista jotakin. Siitä vuosikertomus-osiosta tuli tosin pelkkiä monivalintakysymyksiä. Enemmän kuitenkin tietenkin yrityksen liiketoiminnan osa-alueista juurikin strategiasta, hallinnollisista tehtävistä ja taloudellisesta asemasta kilpailijoihin nähden. :) jos nyt hallitsee pääpiirteittäin millä alalla yritys toimii, ketkä ovat pahimpia kilpailijoita, millä alueella toimii, kuinka paljon työvoimaa ja asiakkaita ja mikä on sen taloudellinen asema ja tulevaisuuden näkymät, niin pitäis hoitua ihan hyvin kokeessa vastaukset! :) voit tehdä vaikka tähän loppurutistukseen miellekartan, jossa on noita kaikkia tärkeimpiä tietoja ja muutama hyvä nippelitieto! :)

      Poista
    2. Taidettiin kysyä ihan suoraan sen vuoden liikevaihtoakin, että kannattaa pistää tuollainen mieleen varmuuden vuoksi. :)

      Poista
    3. Kiitos vinkeistä, tuo miellekartta varmasti selkeyttää ja jättää asiat mieleen paremmin :)

      Poista
    4. Eipä mitään, hyvä jos pystyin olla avuksi! :)

      Poista