keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Naisten Kymppi

Ajattelin, etten tee tästä enää mitään erillistä postausta, sillä ehdinhän jo hehkutella parissa aikaisemmassakin postauksessa tätä tapahtumaa. Sain kuitenkin toiveen lukijaltani ja päätin, että kyllähän tälle oli annettava ihan oma postauksensa vielä, sen verran kiva tapahtuma sentään kyseessä! :D

028

Osallistuttiin siis Naisten Kymppiin siskoni Annin kanssa viime sunnuntaina. Molemmilla oli ollut omana tavoitteenaan saavuttaa kesään mennessä 10 kilometrin juoksu muutenkin, joten tämä tapahtuma antoi sopivasti vielä tuulta purjeisiin. Aloitin käymään ahkerasti lyhyillä lenkeillä heti kun lumet sulivat ja jatkoin viikoittain kerran-pari lenkkeilyä toisinaan hieman pitemmilläkin lenkeillä. Kymmentä kilsaa ei tullut koskaan juoksua itse, mutta 6-8 kilometriä meni montakin kertaa.

Jos lenkkeily tuntuu ylitsepääsemättömän rankalta, niin suosittelen lämpimästi aloittamaan kevyillä parin kilometrin hölkillä tai vaikkapa vain kävelylenkeillä. Voin vannoa, että muutamien viikkojen kuluessa kunto alkaa pikkuhiljaa kohentua ja jaksaakin paljon pitempiä lenkkejä nopeammilla vauhdeillakin. En olisi itse koskaan uskonut, että juoksen vielä kymmenen kilometrin lenkin kuolematta. Mutta tässä sitä ollaan, elossa porskutellaan eteenpäin! :D

044

043

Ei ehditty napata paljonkaan kuvia tapahtumasta, sillä kokoajan oli vauhti päällä. Töölön kisahallin pihaan oltiin järjestetty "ulkomessut", joissa pääsi kurkkimaan eri hyvinvointiin, kuntoiluun ja terveyteen keskittyvien yritysten ständejä ja kojuja. Saatiinpa melkoiset kamat tuotteitakin matkaamme kokeiluun.

Keskellä pihaa oli suuri lava, jolla järjestettiin koko päivän erilaista ohjelmaa. Ennen juoksua pääsi osallistumaan erilaisiin lämmittelyjumppiin ja ohjelmiin. Juoksun jälkeen lavalla esiintyi vielä Kasmir kumppaneineen, mutta siinä vaiheessa oltiin Annin kanssa viereisen terassin luona sateelta suojassa lämpimien vilttien ja teekuppien kera! :D

057

Meidät bongattiin Annin kanssa ja haluttiin ehdottomasti tulevan kuun Fit-Lehden kanteen poseeraamaan. No heeh. :'D

Juoksuun en ottanut mukaan kameraa, mutta olisi kyllä pitänyt! Näytti niin mielettömältä, kun monta tuhatta naista ja tyttöä juoksentelee letkassa ylä- ja alamäkeen. Ensi kerralla otan ehdottomasti myös kameran mukaan juoksun ajaksi, kun tuollainen pikkukamera sattuu löytymään! :) Juoksu sujui multa ja Annilta erittäin hyvin. Osallistuttiin juoksijoiden lähtöön ja kumpikaan ei saanut pahempia kuolemakohtauksia ja juoksutahti pysyikin hyvin tasaisena viimeiseen kilsaan asti. Se muiden naisten tuki siinä rinnalla juostessa antoi vaan niin paljon lisäpuhtia siihen juoksemiseen, että vaikka välillä ylämäessä olisi tehnyt mieli vaihtaa kävelyyn, jostain keräsi sitä voimaa vaan pinnistellä loppuun asti. Musta oli ihanaa nähdä, miten jotkut naiset olivat ottaneet lapsensakin mukaan juoksemaan ja tahdon ehdottomasti ottaa (mikäli tyttöjä joskus siunaantuu) mukaani tuonne!  

Emme saaneet Annin kanssa tarkkaa aikaa juoksullemme, sillä jotenkin se juoksun alkaminen tuli niin yllättäen, että ei ihan ehditty reagoida siihen ajoissa. Pari tyttöä, jotka juoksivat edellämme kokoajan sanoivat kuitenkin loppumetreillä ajan olevan vähän päälle tunnin, joten oletan, että oma juoksumme pyöri siinä samoissa lukemissa. Otettiin Annin kanssa vielä viimeiselle kilsalle loppukiri ja juostiinkin melkein niin kovaa kuin kintuista lähti maaliin asti käsi kädessä! Aikasmoisen hyvä fiilis vallitsi siinä maaliviivan ylitettyä ja porukkaa oli kerääntynyt maalille hurraamaan suorituksesta selvinneille! Jee!

021

Juoksun jälkeen päästiin keräämään kassi täyteen erilaisia eväitä ilmaiseksi ja melkoiset kasat sitä ruokaa lähtikin matkaan. Pitkän lenkin jälkeen oli ihan huippufiilis istua pöytään esiintymislavan eteen ja alkaa herkutella terveellisillä eväillä.

060

069

Päivän päätteeksi saatiin onneksi Annin poikaystävältä kyyti kotiin! Aion ehdottomasti osallistua kyseiseen tapahtumaan myös ensi vuonna, mikäli mulla ei ole mitään tärkeää menoa silloin. Sen verran hyvänmielen tapahtuma kyseessä, että voin suositella ihan jokaiselle. Naisten Kympin voi siis suorittaa kävelijöiden- , hölkkääjien- , juoksijoiden- tai kuumaryhmässä. Melkein houkuttelisi kokeilla ensi kerralla tuota kuumaryhmää, mutta ehkä en nyt ala liikaa intoilemaan asian suhteen! Oman kunnon puitteissa tottakai.

Mites muiden kymppi sujui? Löytyykö ensi vuodelle lähtijöitä? ;)

22 kommenttia:

 1. Saisikohan tuonne viedä koiran XD voisin koirani kanssa kokeilla tuota kävelijöiden ryhmää.. :D
  Mukavan oloinen tapahtuma on ja vedit varmasti tosi hyvin :) odotan sun postauksia aina kuin kuuta nousevaa :D ne on aina niin piristäviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheeh vähänkö olis hauskaa, jos tosiaan saisi! :) koiria oli pari siellä tapahtumapaikalla katsomassa Kashmirin esitystä, joten ehkäpä ne osallistui myös lenkille! :)

   Poista
 2. Mulla on ollut pari vuotta sellanen pohdinta, että pitäiskö, mutta oma juokseminen on nollassa joten eipäs ole tullut osallistuttua! Ehkä jos sen lenkki innon jostain löytää niin tapahtumaankin voisi osallistua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä toi vihree noissa kipoissa on mis on pastaa? :)

   Poista
  2. Joo, siis ehdottomasti kokeilemaan sitä lyhyttä lenkkeilyä nyt kotikulmilla ja pistää ens vuodelle tavoitteeksi osallistua tuohan tapahtumaan! Niin hyvä fiilis, kun saavuttaa oman tavoitteensa! :) <3

   Poista
  3. Se vihreä salaattikipossa on ituja! :D Kunnon kasa olikin! :D

   Poista
 3. Tekis kyllä mieli josku osallistua jollekin juoksumatkalle :) Toisaalta juoksen mielummin rauhassa, että ehkä pitäis vaan tehdä muutenvaan sellainen päätös ja juosta esim tuo lähijärvi ympäri kun se on jotain 15km :) pari kertaa oon sen nyt viimeaikoina juossu melkeen kokonaan, mutta ehkä pitäis ottaa nyt asiaksi OIKEASTI juosta se ympäri :D Ihanan värikkäät juoksukamppeet teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin kyllä yleensä juoksisin ehkä mielummin yksin kuin seurassa, mutta tuolla jotenkin se kaikkein paras homma siinä oli just se, että tekee sen yhdessä tuhansien muiden kanssa! :) suosittelen kyllä, koska yksin mä en olis varmaan ikinä juossut moista matkaa. Jotenkin sellaiset yli 8 km lenkit tuntuu musta tosi tylsiltä yksin. :D heheeh oltiin kyllä sattumalta molemmat tosi Neon väreissä! :D

   Poista
 4. On niin kiva, että viitsit toteuttaa lukijoiden toiveita! Ja vastailet aina kommentteihinkin niin mukavasti ja,enemmänkin kuin muutamalla sanalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos kivasta palautteesta! :D se on kyllä musta mukavaa, että lukijat heitteleekin näitä postausideoita, niin ei tarvitse aina itse kehitellä! :)

   Poista
 5. Anteeks en voi sille mitään mutta pakko korjata että se on Kasmir ei Kashmir :) Terkuin kirjainnatsi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääää! Eipä tullut mieleenkään tarkastaa itse kirjoitusasua, kun jotenkin ihan selvästi luulin sen olevan noin! :D kiitos tuhannesti, korjaan heti kun pääsen kotiin! :D

   Poista
 6. Mitä mieltä olet tytöistä jotka työskentelevät promohommissa esim. autotapahtumissa, joissa he ovat paljastavissa asuissa poseeraamassa? Voisitko itse tehdä sellaisia hommia ja jos et, niin miksi et? Antaako sinusta sellainen ns. halvan vaikutelman kys. tytöistä? Enkä tarkoita mitenkään pahalla, vaan haluaisin kuulla sun mielipiteen! Ja sori kun kysyn sultakin vaikka kysyin jo Annin blogissa, mutta sinulla kun on tapana vastata hieman kattavammin ja avoimemmin - jakaen myös omia mietteitä ja mielipiteitäsi asioista! Ihan positiivisella mielellä siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti kyseisissä tapahtumissa on ihan normaaleitakin tyttöjä promoilemassa ja mielestäni hieman riippuu millaisella asenteella nämä tytöt ovat itse näissä töissä. Eli ottaako sellaisen ammattimaisen roolin promohommiin ja hoitaa homman ns. Tyylikkäästi kotiin, vaikka asut vähän niukkoja olisivatkin. :) riippuu vähän tapahtumasta, mutta ehkä en itse ihan autotapahtumiin osallistuisi kuitenkaan ja varmaan vähän sen vuoksi, että siellä on tosiaan usein enemmän pelkkiä miehiä vierailemassa ja Jaakko ei varmaan oikein tykkäisi moisesta touhusta! :D riippuu siis ihan siitä, mitä siihen työnkuvaansa sitten kuuluu. :)

   Poista
  2. Kiva kun vastasit asiallisesti (kuten sulla on muutenkin tapana!) :)

   Poista
  3. Musta on vaan mukavaa vastailla kaikenlaisiin kysymyksiin! Eipä olisi tälläistä ruvennut edes itsekseen pohtimaan koskaan nimittäin välttämättä muuten. :D tutustuu samalla vähän omiin ajatuksiin paremmin! :D

   Poista
 7. mitä toi naisten kymppi maksaa?:)

  VastaaPoista
 8. Tunne suorituksen jälkeen oli varmasti mieletön. :) Mä oon miettinyt sitä extremerunia joka on oulussa elokuussa. Juoksumatkoja en oo tehnyt montaa tälle kesään, mutta onneksi siihen on vielä aikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua noissa extremejuoksu-jutuissa pelottaisi, että hajoittaisin paikkani! :D kiinnostaisi se tought viking muuten nimittäin! :)

   Poista
 9. Olin itsekin tänä vuonna Naisten Kympillä, tämä oli jo 4. kerta, ja jokaisella kerralla on ollut yhtä hauskaa ja huippua olla mukana kyseisessä tapahtumassa! Olen itse kylläkin vasta 17-vuotias, mutta olen pienestä pitäen liikkunut paljon, nykyään enimmäkseen salilla käynnin ja lenkkeilyn muodoissa. Naisten Kympillä päätin vasta paikan päällä, että minähän menen Kuuma-ryhmään tänä vuonna (hieman ehkä oman äitini painostamana, joka oli mukanani kympillä.. :-D), ja sain rikottua ennätykseni, 50 minuuttiin juoksin kympin, ja olen siis todella tyytyväinen! :-) Taisinkin nähdä sinut ja Annin kiertelemässä kojuja ennen juoksua, mutta olin juuri itse jonottamassa jollekin kojulle, muuten olisin varmaankin tullut moikkaamaan! Vielä loppuun haluan sanoa, että sun blogisi on yksi parhaimpia blogeja, jossa bloggaaja on vahvasti vuorovaikutuksessa lukijoidensa kanssa. Näkee, että sua oikeesti kiinnostaa myös se, mitä sun lukijoille kuuluu. Upeeta! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, juoksit tuon matkan 50 minuuttiin! Tosi hauska kuulla, että noinkin "nuori" on ehtinyt käydä kyseisessä tapahtumassa jo noin monta kertaa! :) ehkä törmätään tuolla ensi vuonnakin! :D ihanaa, että oot saanut noin hyvän ja positiivisen tunteen mun blogista, muuta en voi toivoakaan! :)<3

   Poista