lauantai 30. toukokuuta 2015

Food Tips 3

Moikka vaan ja aivan ihanaa valmistujaispäivää jokaiselle valmistuvalle ja koulunsa päättävälle! :) Ansaitsette juhlanne ja nauttikaahan nyt kesästä koko sydämestänne! <3

Reseptistä on kulunut jo sen verran aikaa, että on aika taas hieman avata keittiön saloja ja pistää pöytään oikein kunnolla tavaraa. Ruokavinkkipostaus siis jälleen tiedossa! Aikaisemmat saman sortin postaukset löytyvät täältä ja täältä.

Aamupalalle

Aamun puurohetket ovat vaatineet hieman mielikuvitusta, jotta homma pysyisi mielekkäänä ja maukkaana. Samaa makuelämystä ei jaksa aamusta toiseen mussuttaa, mutta jos sitä hieman höystää eri variaatioihin, on aamuinen nautinto taattu!

Banaani-Kiiwipuuro

062

Aivan mielettömän hyvä yhdistelmä kaikessa yksinkertaisuudessaan. Puuron kun keittää vielä manteli-maitoon ja ripauttaa päälle hieman kanelia, on täydellinen paketti kasassa! Raikas ja nopea.

Omena-kaneli-siemenpuuro

288

Eli sekaan vain omenalohkot, reippaasti kanelia ja pellavan- ja auringonkukansiemeniä. Hieman ehkä jouluiseltakin muistuttava herkku, mutta toimii kyllä näin kesäaikanakin! ;)

Pinaatti-vadelma-cashewpuuro

013

Tiedän, kuulostaa ja näyttää vähän epäilyttävältä. Pinaatti kuitenkin sopii ihan hirmu hyvin puuron sekaan ja kun makeutta peliin tuodaan vielä vatukoilla, kombo vaan toimii.

Alpron manteli-maito

091

Olen siis nykyään keittänyt puuroni usein manteli-maitoon, joka saa puuroon aivan ihanan pehmeän ja ehkä hieman kermaisen maun mukaan. Mantelin maunkin sieltä seasta kivasti huomaa! Kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos manteli-maitoa ei löydy vielä jääkaapista! ;)

282

Manteli-maito on 100% kasvipohjainen, sisältää runsaasti E-vitamiinia, luonnostaan laktoositon, vähärasvainen ja säilöntäaineeton. Sanoisinpa, että ihan mukiinmenevä kokonaisuus!

Päivälliseksi

005

Kana-parmesansalaatti

Kanan fileesuikaleita
Parmesanjuustoa
Purkki ananasta
Paprika
Kirsikkatomaatteja
Salaattia
Makaronia
3 Porkkanaa
Kurkku 
Pähkinä-siemensekoitusta

010

Heivaa vain salaatti, siemenet, cashew-pähkinät, ananakset ja juustopalat kulhoon

015

Paista ja mausta makusi mukaan kanasuikaleet

017

Pilko vihannekset ja raasta porkkanat

022

Keitä makaroni ja lisää sekaan

026

Ja sekoita koko homma yhteen kasaan! Nam! Vähän samantapaista on tullut vedettyä Kulmakonditoriossa, mutta fiksasin tästä vain tälläisen kotiversion. Salaattisiemenet saavat olla suolattuja ja paahdettuja, jotta ne tuovat kivasti vielä lisää makua kokonaisuuteen! Salaattikastikkeena käyttäisin kotitekoista hunaja-sinappisalaatinkastiketta.

Hunaja-sinappikastike

Loraus oliiviöljyä, hunajaa ja omppuviinietikkaa
Ripaus mustapippuria ja yrttisuolaa
Plöräys sinappia
 
 Herkutteluun

067

Kokeiltiin Sonjan kanssa yhtenä päivänä uunivoikkareita. Lisättiin puoleen peltiin ruisleiville pestoa ja puoleen aurinkokuivattutomaattituorejuusto levitettä. En osaa vieläkään päättää kummasta tykkäsin enemmän, joten ensi kerralla täytynee taas valmistaa molempia! :D

075

Päälle vain tomaatit, ananakset, mustapippuria, grillimaustetta, valkosipulijauhetta ja yrttisuolaa. Koko komeuden kanneksi vielä juustosiivut.

093

Käyttö uunissa noin 180 asteessa sen aikaan, että juusto sulaa kunnolla leivälle ja ruisleipä saa hieman rapeutta. Ripaus yrttimaustetta vielä koristeeksi ja herkuttelemaan!

Ihan loppuun vielä kunniamaininnan ansaitseva suklaa. Lidlistä löytyvä suklaalevy on nimittäin vienyt totaalisesti mun sydämeni ja vaikka karkkia on tullutkin kulutettua lähiaikoina melko vähän, ei tälle vaan voi sanoa ei kauppareissulla käydessä! Oon kotiuttanut samaisen levyn varmaan jo 5 kertaa ja vieläkään ei kyllästytä!

272

Tadaa! Kuinka moni on ehtinyt maistaa kyseistä keksi-suklaata? Tämä ei olekaan sitten mikään terveysherkku, vaan kaikkea muuta! Mutta niin hyvää...

Toivottavasti täältä löytyi taas jollekin vaikka viikonlopulle jotakin valmistettavaa! Ei mulla sitten muuta ollutkaan kuin huippua ja aurinkoista viikonloppua kaikki! :) 

19 kommenttia:

  1. Uunileipiin tykkään ite laittaa ananasta ja herkkusieniä, mums! Ruispala pitsat on kyllä hyvä ja nopea herkku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo herkkusieniä olisin itsekin halunnut lisätä, mutta Sonja ei tykkää niistä! :D :)

      Poista
  2. Minusta blogisi on oikein virkistävä! Postauksia tulee usein ja kuvat ovat hyvälaatuisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsit, tosi ihana kuulla! :) kiitos paljon kivasta palautteesta <3

      Poista
  3. Ihania puurovinkkejä! Just mietin kuinka puuro alkaa aamuisin tulla korvista ulos:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, hyvä jos löytyi kivoja yhdistelmiä kokeiluun! :)

      Poista
  4. Käytän mantelimaitoa lähes kaikessa ja sitä löytyy aina kaapista. Ihan parasta. Ja voikkarit, ne on nii hyviä iltapalaksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! :D tuo mantelimaito sopii kyllä niin hyvin vaikkapa teen ja kahvinkin kanssa, nam! :)<3

      Poista
  5. Ruisleipien comeback... :D

    VastaaPoista
  6. Tää on nii inspiroiva blogi!! Olis kiva saada päivä sun kaa postaus kellonaikoinee ruokinee kaikkinee :D <3 ja mitä juustoo ja levitettä käytät? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan huippua kuulla, kiva kun oot tykännyt! <3 Oon ihan juustohiiri, joten mikä vaan juusto menee! Tykkään eniten tosin emmentalista! :) levitteenä joko jotakin tuorejuustoa tai sitten ei yhtään mittään. :) mulla on itseasiassa sellainen, pitää vain penkoa sen osoitelinkki jostakin! :D mut voisihan sellaisen kyhäillä uudestaan tästä kesäpäivien aikana! ;)

      Poista
    2. http://essimaaninka.blogspot.fi/2014/12/paiva-meikalaisen-matkassa.html?m=1 <- tuossa tuo linkki vielä! :)

      Poista
  7. Luuletko, että blogisi olisia saanut montaa lukijaa ilman annin blogia? Tuntuu vähän instaseuraajiesi yms perusteella, että "ratsastat siskosi maineella" ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kuullut tosi monelta vanhemmaltakin ihmiseltä, että he lukevat blogiani hyvien ruokavinkkien vuoksi, joten uskon että joku kokkikolmosympyrä olisi varmasti muodostunut lukijakunnaksi ilman anniakin, mutta tottakai tosi moni Annin lukija lukee ihan vaan mielenkiinnosta myös sitten mun blogia. Mutta uskon kyllä, että moni lopettaa mun blogin lukemisen myös, jos mun blogin aihealueet ei muuten kiinnosta. :)

      Poista
  8. Joo, en tarkoittanut millään pahalla siis. Huomasin nyt, että tuo mun kommentti saattoi olla tylyn kuuloinen. Arvelin siis, että sait varmasti ns. hyvän alun siskosi blogin avulla, kun annilla on niin paljon lukijoita. Blogisi silti mielestäni tosi kiva. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emmä pahalla ottanutkaan, koska kyllähän mä tiedän, että Annin blogi antoi paljon tuulta purjeisiin, enhän mä olisi varmaan bloggailusta koskaan innostunutkaan, jos en olisi Annin vierellä tuota touhua seurannut. :) kiva jos oot kuitenkin tykännyt munkin blogista <3

      Poista
  9. Löysin ihan vastikään sun blogiin ja se kiinnitti huomioni siksi kun olet tosi kaunis! Jäin siis katselemaan kuviasi ja huomasinkin pian uppoutuneeni blogiteksteihinkin..

    T. Toinen Essi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaah, voi ihana kaima! :D Hyvä, että teksteistäkin löytyi sentään jotakin mielenkiintoista! :D

      Poista