perjantai 17. huhtikuuta 2015

Tikka-masala kanaa

Mukavat viikonlopun alut. Makuja maailmalta täällä taas. Pari kertaa on tullut syötyä intialaista ruokaa ravintolassa, mutta omassa keittiössä ei ollut tullut aikaisemmin kokeiltua. Ajatus lähti siitä, että teki mieli jotakin herkullista kastiketta kanalle ja kurkkasin kaupassa tikka-masala valmiskastike purkin etiketistä valmistukseen tarvittavia raaka-aineita. Ei vaikuttanut mahdottomalta tehtävältä, joten googlasin vielä pari eri ohjetta ja lähdin nappailemaan ostoskoriin sopivia aineksia.

टिक्का मसाला चिकन
Tikka-masala kanaa 
006

400g Kanan fileesuikaleita
400g Tomaattimurskaa (tai paseerattua)
1 Sipuli
4 cm Inkivääriä
2 Valkosipulinkynttä
2 dl Turkkilaista jogurttia
2 rkl oliiviöljyä, hunajaa ja sitruunan mehua
1 tl Juustokuminaa, yrttisuolaa, chilijauhetta ja kurkumaa
017

Paista ensin oliiviöljyssä kanasuikaleet, sipuli, valkosipulinkynnet, raastettu inkivääri ja lisää mausteet

019

Kaada sekaan tomaattimurska 

025

027

Lorauta sekaan hunajaa ja sitruunanmehua, sekä sekoita kastikkeeseen Turkkilaista jogurttia

030

Koostumuksesta tulee täyteläisempää

034

Keitin kaveriksi tummaa riisiä 

060

Ja koristele vielä sitruunaviipaleilla, korianterilla ja turkkilaisella jogurtilla. Itse käytin koristeluun korianterin sijaan basilikaa, sillä korianteria ei ollut saatavilla. :D

068

Tykkäsin tästä kyllä todella paljon ja valmistuskin oli helppo ja nopea. Aina sitä jotenkin kuvittelee, että kokeilemalla jotakin ihan uutta joutuu käsitellä jotakin hyvin hankalaa ja monimutkaista, mutta ydinfysiikan sijaan tämäkin pöperö on jossakin maassa ihan tavallista kotiruokaa, joten hyvin se onnistuu keneltä tahansa. Rohkeasti vain kokeilemaan ja nautiskelemaan!

भोजन का लुत्फ उठाएं 
Hyvää ruokahalua! 

10 kommenttia:

  1. Nam!! Tää täytyy kyl laittaa kokeiluun! Ja ps. Iha hirveetä taas kerran nälkäsenä kattoa ruokakuvia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joooo yks mun uusista lempiruuista! :D Niitä on tosin aika monta jo. :'D Hahaah, mä valitsen hyvin nää ruokapostausten julkaisuajankohdat, aina kun sulla on nälkä! ;DD

      Poista
    2. Nami! Mäkin oon alkanu laittamaan ruokaan kuin ruokaan ton turkinjugurttiraidan aina eri tavoin sopivasti maustaen, esim avocado, kurkku, sipulisilppu. Sun ruokapostaukset on niin just hyviä ja hyödyllisiä:)

      Poista
    3. Tuo turkkilainenjugu on kyllä ihan mielettömän monikäyttöinen, sopii niin suolaisiin kuin makeisiinkin ruokiin ja sillä saa ihanaa pehmeyttä erilaisiin kastikkeisiin! :) Kiva, jos näistä on iloa ja hyötyä! :)

      Poista
  2. Kiitti taas kerran! :) Helpolta ja hyvältä vaikuttaa, hassua, miten tosiaan tulee ajateltua, että kaikki eksoottisemman kuuloiset on aina niin hankalia valmistaa :D Ja yllättäen nälkäisenä mäkin tulin tän kirjoituksen lukemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mitään! :) Niinpä, pitäisi vaan rohkeasti kokeilla kaikenlaisia, niin huomaisi, että samanlaista kotiruokaahan nuokin ovat, hieman erikoisemmilla lisukkeilla vain. :) Heheeh, kokkailemaan vain, niin nälkäkin lähtee! ;D

      Poista
    2. Tein tätä tänään ruuaksi ja hyvää tuli! :) Täytyy tehdä toistekin!

      Poista
  3. Tein äsken ja oli niiiin hyvää! Ihanaa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä ihan yks mun suosikki reseptejä! Nam! :) kiva kun tykkäsit myös <3

      Poista