torstai 23. huhtikuuta 2015

Booty workout 2

Moiksan!

Treenailun makuun on taas päästy ihan toden teolla ja jotenkin tälläisen pienen tauon jälkeen tuntuu, että jaksaisi taas painaa siellä lenkkipoluilla ja saleilla ihan tuplamäärän aikaisempiin treenailutottumuksiin nähden. Pari ylimääräistä sali- tai lenkkikertaa olenkin upottanut viikkoihini, kun kerran voimia ja mielenkiintoa nyt riittää!

Olisikin aika jakaa taas tänne bloginkin puolelle hieman pieniä vinkkejä ja liikkeitä, joita toteuttelen oman salitreenailuni ohessa. Booty workout 1 löytyy täältä!

Takapotkut painon kanssa

005 007

Miksiköhän mä en tätä aikaisemmin keksinyt! Oon vaan räpiköinyt menemään niiden nilkkapainojen kanssa, mutta taipeeseen asetettuna painoksi voi laittaa ihan minkä vaan itselleen sopivimman painomäärän. Halutessaan voi toki laittaa sekä taivepainon, että nilkkapainot! ;) (3 x 15)

Ristiaskelkyykky painojen kanssa

010

011

Eikö normaalit kyykyt saa enää pakaroita huutamaan kivusta? Otapa painot kouraan ja kokeile uudestaan. Sivulle päin astutussa risti-askelkyykyssä saa kyllä helposti pakarat jumiin jo ilman painojakin, mutta painoilla saadaan vielä tehostettua liikettä. Itse vedin takajalan mahdollisimman pitkälle, jotta liike tuntuisi vieläkin enemmän siellä pakarassa. (3 x 15)

Sumokyykky painon kanssa020

Ota leveä haara-asento ja käännä polvet ja varpaat ulospäin. Kyykkää rauhallisesti noin 90 asteen kulmaan pitäen yläkroppasi hyvässä ryhdissä. Ponnista takaisin alkuasentoon ja purista pakarat yhteen! Liikkeellä saat hyvin tuntuman pakaran ulkoreunaan ja sisäreisiin.

(Kuva olisi pitänyt ottaa ehkä edestäpäin, jotta olisi näkynyt paremmin, miten polvia tosiaan kannattaa oikein työntää ulospäin)

027

Terppa!

Kyykkyhypyt

028

030

Kaikenlaisia hyppyharjoitteita on nyt otettu osaksi kuntosalitreeniä, jotta saataisiin sitä aerobista lisättyä sitten vähän sitäkin kautta. Kyykkyhypyt on ehkä se perinteisin ja saa kyllä jokaisen hengästymään, kunhan vaan toistoja on itselleen sopivan verran. (3 x 15)

Yhden jalan lantionnostot korotettuna

037 038

Yleensä mulla toimii hyvin tuollainen yksikin koroke, mutta saahan nyt kahdella sitä tuntumaa ihan uudella buustilla! Yhdellä tai kahdella jalalla, miten vain ja painoakin voi heittää siihen lantiolle halutessaan! (3 x 15)

Yhden jalan kyykky

041
 

040

Itse tarvitsen tähän ehdottomasti seinästä tukea, mutta jos tasapainosi ja ponnistusvoimasi on tarpeeksi hyvä, voit tehdä liikkeen myös ilman tukea. Kyykkyyn laskeutuessa jalka nousee suoraksi eteenpäin ja takaisin seisomaan noustessa jalka palaa suoremmaksi. (3 x 15)

Kyykky pohjelaitteella

052 050

Tiedän, että monia ärsyttää tämä, kun salilla mennään vääntelemään eri liikkeitä kuin mitä laitteella on tarkoitus tehdä. Puolustuksekseni voin kuitenkin sanoa, että tuo pohjelaite on lähes aina tyhjänä, joten kukaan ei tule ärtyneenä taakse odottelemaan vuoroaan. :D Ja muutenkin, tämä on osoittautunut mun ihan ehdottomaksi ykkössuosikki peppuliikkeeksi, sillä saan tällä joka kerta lihakseni ihan jumiin! Lisäksi liike on selälleni todella turvallinen, kun voi noiden käsitukien avulla nojata kunnolla taaksepäin kyykätessä. Kokeilkaas ihmeessä, meillä oli Natskun kanssa 3 päivää pakarat jumissa tämän jälkeen. :D (3 x 15)

056

Ja pienenä vinkkinä loppuun, jos teillä on vielä ensimmäinen ilmainen tutustumiskerta Foxille käyttämättä, suosittelen käymään kurkkaamassa uudet Keskiviikkoisin pidettävät ohjatut ryhmikset Kahvakuula- tunti (kello 18) ja Fox Pump- tunti (kello 19)! Oon niin innoissani näistä kaikista uusista jutuista ja laajennuksista, mitä Foxille on tulossa lähiaikoina, että tää kuntoiluinto taitaa tästä vaan kasvaa ja kasvaa kesän lähetessä. ;)

foxi

foxi1

Lisää tietoja uutuuksista löydät Fox Center Kuntosalin Facebook sivuilta täältä! Treenailun iloa <3

28 kommenttia:

 1. onko tuo "taivepaino" polville loppujen lopuksi hirveän terveellistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin, ettei häiritse polvia tuo. Ainakaan, jos paino ei ole mikään ihan jäätävän suuri. Onhan tuolle samalle liikkeelle nimittäin laitekin, jossa laitteen takakapula tulee samaan kohtaan taivetta. :)

   Poista
  2. Laitteessa liike kuitenkin ohjautuu aina oikein, mutta tuossa ei välttämättä?

   Poista
  3. Ai jotenkin nostaa tuota vinosti vai mitäs? :D En osaa sitten sanoa, mutta samanlailla, jos nostaa kun ilmankin painoa, niin ei pitäisi polvella olla mitään hätää. Vai siis sittenkinkö tuo alimmainen polvi. :D

   Poista
 2. Mun mielestä on mukavaa vaihtelun vuoksi suorittaa liikkeitä, joita laitteissa ei ole tarkoitus tehdä, kuten tuo kyykky pohjelaitteella. Instagramista löytyy hyvin eri liikevariaatioita :) Yhden jalan kyykkyä en olekaan vielä kokeillut, pitää kokeilla jos tasapaino pitää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kans kokeilla kaikkia vähän erilaisia variaatioita. Varsinkin sellaisia, jotka on tosiaan nähnyt jonkun "ammattilaisen" suorittavan ensin. :D Mitään ihan omia ei uskalla mennä keksimään, ettei vahingossa hajoita paikkoja samalla. Suosittelen juu kokeilemaan! :)

   Poista
 3. Oot varmaan jo kokeillut lähes kaikki herkut smoothie (tai vastaavat) variaatiot (ainakin tuntuu siltä kun aina vesi kielellä luen ;-D) mutta pakko tulla tänne kehumaan omaa suosikkiani!! Niinkin simppeli kuin muussata banaani tai kaksi kippoon ja sekoittaa joukkoon alpro coconut jugua ja puoleksi tunniksi pakkaseen.. nammmmmm <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuules nyt vinkkasit sellaisen smoothien, jota mä en oo vielä edes kokeillutkaan! :D Pakko varmaan heti huomenna napata kaupasta noita tarpeita! :D Kiitos hyvästä vinkistä. <3

   Poista
 4. Hi Gorgeous! :-) Ei liity nyt postaukseen, mutta pohdiskelin missä vaalennat hiuksesi? Kotoako ihan käsin vai aina kampaajalla? Mikähän sävy mahtaa olla. Sulla on niin kivan luonnollisen sävyinen tukka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kotona oon hoidellut raidoitusta aikaisemmin, mutta nyt kävin päälle kuukausi takaperin Voxilla laittamassa raitoja ja tuomassa vähän kylmempää sävyä hiuksiin! :) http://essimaaninka.blogspot.fi/2015/02/parturi-kampaamo-vox.html <- tuolta löytyy postaus kyseisestä kampaamosta! Värjään tosin vain n. 3-4 kertaa vuodessa tyvestä vähän eteenpäin raitoja, niin aika paljon omaa väriä seassa sitten. :)

   Poista
 5. Tää oli tosi hyödyllinen postaus, kiitos vinkeistä! :) Täytyy seuraavalla kerralla ainakin nilkkapainot vaihtaa noihin käsipainoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos löytyi jotakin uutta ja hyviä vinkkejä! :) Joo, kannattaa kokeilla ehdottomasti! :)

   Poista
 6. Tuo kyykky pakaralaitteessa (hack-kyykky) on varmasti tehokas. Itse olen tehnyt samaa liikerataa tankopainoa niskan takana pidellen, mutta tossa laitteessa se on varmasti turvallisempaa kun ei tarvii nostaa painoa niskan takaa pois. Sen liikkeen jälkeen on muutama päivä mukava nousta portaita..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä joo vähän pelkään noita vapaita tankoja, kun mun selkä napsahti kyykkylaitteessa viime keväänä pahasti. Sen jälkeen oonkin suosinut tuollaisia vähän turvallisempia tai selkäystävällisempiä kyykkyversioita. :D :) Hahha, joo portaat oli niiiiin pahat! Ja tuolille istahtaminen! :'D

   Poista
 7. Eiks häiritte olla salillaki push upit päällä? :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheeh, voi kuule mulla oli semmoset olkaimettomat lirpat päällä, mut tossa topissa on itsessään sellainen tiukempi "urheilurintsikka" osa, joka pitää hyvin ihrapallot paikallaan! :D Kolmen viikon sairastelu toi rasvat takaisin, mut enköhän mä kohta taas "kuihdu", kun pääsen taas kunnolla lenkkipoluille ja saleilemaan! :) :'D

   Poista
 8. Onks toi ristiaskelkyykky hyväks polville? Näyttää todella vaaralliselta. :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä Youtubesta katsomassa videoita tuosta liikkeestä, kun näyttää vähän kummalliselta tuossa kuvassa kieltämättä! :D Ja kannattaa myös kokeilla itselleen parasta asentoa ja liikerataa, kun ei mulla ainakaan tuossa polvia rasita oikeastaan yhtään, vaikka vasen polveni hieman vammautunut onkin ja vihloo monissa liikkeissä. :)

   Poista
  2. Okei! Käynpäs vilkaisemassa! Tuo kuva sai vain niskavillat nousemaan, sillä itselläni polvia vihloo myös monissa liikkeissä(kaikki kyykyt). :/ ollaan pt:n kanssa onneksi löydetty muita pepulle hyviä liikkeitä.

   Poista
  3. Voi olla, ettei tuo ole sitten sulle sopivin peppuliike, jos normaaleissa kyykyissäkin vihloo. Mitään liikettä ei kannata tehdä, joka sattuu johonkin "huonolla tavalla"! :/ :)

   Poista
 9. Höpöhöpö, et ole ihrapalloja nähnytkään! Tai siis ei todellakaan tarvitse sinun kuihtua ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, ei olekaan tarkoituksena oikeasti mitenkään kuihtua, päin vastoin, kasvattaa lihasmassaa lisää vaan! :D :) Samalla sitä kuitenkin tietyt paikat kuihtuu väistämättäkin... ;D

   Poista
  2. Samaan aikaan ei pysty lihasta kasvattamaan ja "kuihtumaan". Lihas ei kasva miinuskaloreilla, jolloin taas tätä kuihtumista tapahtuu. Vinkkinä muutenkin, että mikäli haluat sitä lihasta Kasvattaa, niin kannattaisi suosia isompia painoja/liikkeitä, ja jättää jumppailu vaan näitä tehostamaan:)

   Poista
  3. Tarkoitin tuolla kuihtumisella noita tiettyjä kriittisiä alueita, jotka nyt kuihtuu väkisinkin kun vetelee lihaksia rasvan tilalle. :) Mun tavoitteena ei ole koskaan ollut sellaiset suuret lihakset, vaan pieni lihaserottuvuus riittää mulle vallan mainiosti. :) Teen myös paljon muita liikkeitä laitteilla, joita ei blogissani näy. Tavoitteeni on lisätä tänne tälläisiä suht kevyitä ja lyhyitä treenejä, joita voisi suorittaa ihan kotosallakin. :)

   Poista
 10. oii olipa hyviä liikkeitä, kiitos näistä! :) täytyy testata ens kerralla salilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että oli hyödyksi! :)<3 Testailemaan vain! :)

   Poista
 11. Kuinka meikata salille? Oisko vinkkejä mitä meikkejä kannattaa käyttää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No parashan se olisi, jos sitä meikkiä ei olisi lainkaan. Mutta mahdollisimman paljon tietenkin veden(hien)kestäviä tuotteita, ripsareissa ja eyelinereissä ainakin löytyy laaja valikoima ja ihomeikki sais olla mahdollisimman kevyt. On niitä sellaisia ihan "hikoiluun tarkoitettuja" meikkivoiteitakin yms, mutta itse meen kyllä ihan normaalilla päivämeikilläni iltasalille. :) Kunnon kasvojen puhdistus vain jälkeenpäin!

   Poista