maanantai 13. huhtikuuta 2015

Blogi 1 v

Tasan vuosi sitten olimme viettäneet siskoni kanssa iltaa aivan ihanien tyttöjen kanssa Indiedays Blog Awardseissa. Tyttöporukassamme oli mukana monta bloggaajaa, joiden juttuja olin lueskellut jo pitkään ja moni heistä oli myös suosikkibloggaajani. Harmillisen moni heistä on kuitenkin nykyään lopettanut kirjoittamisen, mutta jos koskaan eksytte tänne, haluan kiittää teitä oman "bloggausliekkini" syttymisestä.

201

Seuraavana päivänä heräsin aikaisin aamusta ja mulla oli omituisen kutkuttava tunne vatsanpohjassa. Joku oli edellisenä iltana kysynyt, että miksi en perustaisi itse blogia. Vastasin hieman kangerrellen, ettei se varmaan olisi oikein mun juttu, mutta sainkin vastaukseksi lyhyesti ja ytimekkäästi: Eihän siinä menetä mitään, jos kokeilee! Niinpä. Tämä rohkaiseva kommentti sai mut sitten miettimään ihan tosissaan, että miksen vain repäisisi ja kokeilisi.

384

Ensimmäisenä laitoin äidilleni ja siskolleni viestit, että mä oon vähän suunnitellut aloittavani myös blogin. Äidiltäni tuli samantien vastaus takaisin, jossa hän kysyi, että mikä olisi blogini aihe. Vastasin, että varmaankin Essi Maaninka. Äippä totesi tämän jälkeen, että hyvä aihe! :D Vihreän lipun heilautus siis äipän suunnalta. Meidän perheessähän nyt kaikilla "vanhemmilla" naisilla on omat blogit. Äidilläni hieman enemmän sellainen perheelle suunnattu kuulumistenjakamis kanava, sekä hyviä juhlaruoka- ja kattausjuttuja ja siskollani hyvin monipuolinen blogi elämästä, muodista, urheilusta ja mielenkiinnonkohteista.

390

Avasin sitten tietokoneen ja kirjauduin taas rutiininomaisesti blogger-tililleni ja jäin tuijottamaan sivun vasemmassa laidassa möllöttävää ruutua: Uusi blogi. Aloin taas punnailla päässäni niitä syitä, miksi en koskaan aikaisemmin ollut kuvitellutkaan haluavani perustaa koskaan blogia, mutta jotenkin oli nyt sen verran erilainen tunne sisällä, että klikkasin sitten kuitenkin tuota ruutua. Ensimmäiseksi pääsin valitsemaan otsikoita, sivupalkkeja ja leveyksiä blogini ulko-asuksi ja pohjaksi, jonka jälkeen alkoikin vasta se haastavin osuus. Ensimmäinen blogiteksti. Vuosien varrella olin ehtinyt hokea jo vaikka kuinka monelle tuttavalleni, miten en ikinä uskaltaisi perustaa omaa blogia kaikkien arvostelevien anonyymien keskelle ja nyt sitä sitten pitäisi kirjoittaa se ensimmäinen tervehdys, että miksi tämän päätin aloittaa. Ajatuksista muotoutui sitten tälläinen kirjoitus Yrittänyttä ei laiteta.

149

Tuota lukiessani pystyn hyvin kokemaan ne tunteet uudelleen, joita koin noita sanoja kirjoittaessani. Huomaan kuitenkin nyt, miten paljon epävarmempi ja varovaisempi olen ollut itsestäni. Tekstistä haiskahtaa pelko. :D Ilokseni voin kuitenkin todeta, että aikalailla samaa linjaa vedetään blogissa edelleen, kuin mitä tuossa ensimmäisessä postauksessa tapailin. Olen saanut tuotua tänne mielestäni juuri sopivasti itseäni niin, että blogini tunnelma on aitoa minua, mutta pidän silti yksityisasiani sopivan yksityisinä. :)

311

Se tunne, mikä mulla tällä hetkellä bloggailua kohtaan vallitsee on jotakin ihan käsittömättömän hienoa. Joka päivä, kun kirjaan itseni bloggeriin sisään, fiilis on toiveikas ja iloinen. Kaikki ne möröt, joita päässäni ennen blogin perustamista pyörittelin, ovat kumoutuneet ihan 100%. Kyllä, huonoja hetkiä tulee. Niitä, kun ei oikein ajatus kuljekaan ja teksti ei vaan tahdo muodostua. Silloin suljen suosiolla koneen ja pidän peukkuja sille, että seuraavana päivänä taas inspiraatio on huipussaan ja kirjoittaminen sujuu. Näin yleensä aina myös käy.

Myös niitä ikäviä kommentteja joutuu toisinaan kohdata, joista voisi tulla jopa todella huono mieli, ellei mulla olisi tuplasti enemmän teitä aivan ihania lukijoita siellä! Olen monesti hokenutkin täällä, että mulla on maailman parhaat lukijat, ja olen sitä mieltä kyllä rehellisesti edelleen! Saan mun kommenttiboksin puolelta niin paljon iloa, vertaistukea, hyviä vinkkejä, mahtavia mielipiteitä ja rohkaisevaa ja kannustavaa palautetta, että voisin tehdä tätä hommaa jo ihan vaan pelkästään sen takia! Vuorovaikutus ja sosiaalisuus on ollut mulle aina hyvin tärkeää elämässä, joka onkin ehkä yksi suurimmista syistä, miksi blogin perustaminen tuntui myös sellaiselta omalta jutulta hyvin nopeasti aloittamisen jälkeen. Musta on ihan mielettömän kiva jakaa ajatuksia erilaisten ihmisten kanssa ja keskustella avoimesti niistä asioista, jotka mietityttävät.

361

Tähän vuoteen on mahtunut älyttömän paljon asioita ja musta onkin ihan huippua palata vanhoihin postauksiini itsekin muistelemaan kaikkia kivoja tapahtumia, joita vuoden aikana olen kokenut! Tämähän on tavallaan myös tälläinen julkinen päiväkirja, sillä olette mukana melkoisen monessa tapahtumassa, joita elämässäni koen. Palasina tosin vain, mutta tunnelma on varmaan monesti välittynyt hyvin kuvien läpikin. :) Vaikka näiden kaikkien kokemusten jakaminen julkisesti tuntuukin hieman pelottavalta välillä, tuo se myös todella paljon lisää iloa elämääni. Varsinkin silloin, kun kirjoitan hieman syvemmin joistakin ajatuksistani ja saan teiltä vertaistukea tai ihan uusia näkökulmia asioihin. Silloin muistan aina, miksi tästä hommasta niin täysillä nautinkaan!

329

Vuosi sitten en olisi voinut kuvitellakaan, miten paljon tulisin joskus tästä touhusta pitämään ja miten monia mahtavia ihmisiä oon saanut kohdata, niin lukijoideni joukosta kuin muutenkin. Myös tämä tunne oli yllätys, mikä omaa blogia kohtaan muodostuu. Tämä on nimittäin tälläinen mun ihan oma juttu, luomus, jonka olen alusta asti rakentanut kasaan omin voimin. Kaikki mitä täällä tapahtuu, on mun oman työn tulosta ja tälläinen projekti, jos mikä, rakentaa sitä omaa luovuutta ja saa kokemaan mielekkyyden tunnetta. Koen blogini itselleni erittäin mieluisana harrastuksena, jonka seurauksena pääsen toteuttamaan itseäni, harjoittamaan rakasta harrastustani valokuvausta sekä näkemään ja kokemaan ihan uusia ja jännittäviä asioita. Paljon sellaista on ehtinyt jo tapahtua elämässäni, jota ei olisi luultavasti koskaan tapahtunut, jos en blogia olisi koskaan perustanut. :)

561

Haluankin sanoa jokaiselle, joka näitä rivejä nyt lueskelee ja on joskus punninnut vaihtoehtoja aloittamisen tai aloittamatta jättämisen välillä, että kokeilkaa ihmeessä! Et häviä sillä mitään, että kokeilet varovasti, onko tämä oma juttusi. Jos bloggaaminen ei sitten tunnukaan siltä omalta jutulta, niin homman voi lopettaa kuin seinään yhtä helposti ja nopeasti. Itseäni auttoi paljon alussa se, että pidin ensimmäiset tekstini näkyvillä vain parille ystävälleni ja perheelleni. Tällöin sain harjoiteltua tekstien kirjoittamista rauhassa, eikä tilanne tuntunut niin vaaralliselta ja pelottavalta.

154

Ja vielä loppuun ISO kiitos! Kiitos kaikille, jotka olette pysyneet mukanani tämän vuoden ja ehkäpä joskus kommentoineetkin jotakin, niin rakentavaa kritiikkiä kuin rohkaisevaa ja iloista palautettakin. Toivottavasti tämä hyvä fiilis säilyy blogissani tulevanakin vuonna ja mielekkyys ja inspiraatio bloggailua kohtaan jatkuu edelleen! Toiveikkain mielin aloitan blogini tulevan vuoden ja saa nähdä, mitä kaikkea ehtiikään tapahtua tämän vuoden aikana! :)

Kuvitus viimevuoden ikimuistoisista juhlahetkistä

81 kommenttia:

 1. Mielestäni saat ehdottomasti eniten kiittää itseäsi siitä, että olet saanut niin positiivista palautetta lukijoilta. Olet bloggaajien joukossa poikkeuksellisen kypsä jalat maassa -tyyppi, eikä blogista tule sellaista tunnetta, että yrittäisit esittää jotakin muuta kuin mitä olet. Hyvää työtä, jatka samaan malliin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tavattomasti. <3 Kyllä tämä lukijoiden positiivinen vastaanotto heti blogini alkumetreiltä asti on varmasti auttanut mua paljon jakamaan itsestäni sitä aitoa omaa luontoani, eikä ole tarvinnut piiloutua pelkkien kylmien ja kaunisteltujen kuvien ja tekstien taakse. Blogini olisi varmasti paljon persoonattomampi ja vielä enemmän pelkkää pintaraapaisua, jos olisin alusta lähtien saanut myös paljon ikävää palautetta. Kiitän siis täysin positiivisia lukijoitani siitä, että uskallan olla täällä oma itseni! :)

   Poista
 2. Onneksi aloitit blogin kirjoittamisen, oot niin ihana esikuva ja susta vaan huokuu niin paljon positiivista energiaa että ei voikun hymyillä kun sun sivuille eksyy ;) jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa kyllä susta huokui juurikin sitä positiivista energiaa sen verran, että alkoi hymyilyttää saman tien! :) kiitos mukavasta palautteesta <3

   Poista
 3. Mielestäni blogisi on huippu sen takia, että elämääsi on niin helppo samaistua. Vaikka sinulle tuntuu tapahtuvan koko ajan kaikkea mukavaa (usein itse järkättyjä, eikä blogitapahtumia), kerrot myös oikeasti niistä huonoista päivistä. Kuntosalitreenit, kivat kattaukset, teemabileet ja ruokaohjeet ovat sellaisia, joita kaikki voivat toteuttaa, eivät bloggareiden kaupallisia yksinoikeuksia. Plus tietenkin ihanan pirteä luonteesi yhdistettynä jalatmaassa-asenteeseen on se ratkaisevin tekijä! Kiitos ihanasta blogista :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :') Kiitos sinulle. Tosi kiva kuulla, että elämääni tai blogini kirjoituksiin on helppo samaistua. Pyrinkin siihen, että asiat ja reseptit, joita jaan, olisivat toteuttamiskelpoisia ihan kenelle tahansa. Toivonkin, että blogistani löytyisi juttuja hieman kaikenikäisille ja monenlaisille erilaisille ihmisille!

   Poista
 4. Minusta Essi Maaninka on oikein hyvä aihe blogille! Blogisi on oikein virkistävä, kun postauksia tulee usein ja kuvat ovat hyvälaatuisia. Vaikutat lämpimältä, aidolta, maanläheiseltä ja paljon rennommalta kuin useat muut bloggaajat joita olen lukenut. Hyvä, että kirjoitat blogia! Tuntuu, että et samalla tavalla pyri korostamaan täydellisyyttä kuin tietyt muut bloggaajat. Vaikutat tosi ihanalta ja mukavalta ihmiseltä blogin perusteella.

  Tulipa nyt oikein ällömakeakehumiskommentti, mutta näitä kyllä tekee sinulle mieli kirjoitella! Ja on niin mukava, että aina jaksat vastata ystävällisesti lukijoillesi ja useammalla kuin parilla sanalla. Vaikutat siltä, että oikeasti välität lukijoidesi kommenteista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ällömakeakehumiskommentit ovat ihan tervetulleita myöskin silloin tällöin! :D Rennon otteen kirjoitustapa on nimenomaan muotoutunut tässä sitä mukaa, kun blogiani olen eteenpäin vienyt ja lukijakunta on alkanut vakiintua ja tulla tutuksi. Kun lukijat vaikuttavat ystävällisistä ja tuttavallisilta, on helppo antaa myös itsestään hieman enemmän.. Ymmärrän siis hyvin myös niitä bloggaajia, jotka kirjoittavat hyvin varauksella, sillä kaikilla ei ole käynyt näin hyvä tuuri lukijoidensa kanssa. Samaa mieltä olen kyllä siitä, että blogimaailmassa tuppaa olemaan vähän liikaa sitä täydellisyyttä ja olen iloinen, jos olen itse saanut tuotua vähän realismiakin mukaan kuvioihin! Kiitos sulle monipuolisesta palautteesta, näitä on aina ilo lukea ja näihin on kiva vastatakin monipuolisesti. <3

   Poista
 5. Blogisi on kuulunut suosikkeihini jo ihan siitä lähtien kun aloit kirjoittamaan :)! jatka samaan malliin :)! ps. mistä nuo korkkarit ovat jotka sinulla on tuossa valmistujaisjuhla-kuvassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan älyttömän mukava kuulla! Aina yhtä hauskaa kuulla vähän teistäkin, jotka olette olleet mukana juurikin alusta asti! :D ollaan kuljettu tämä blogimatka tavallaan yhdessä. :'D Korkkarit ovat BikBokista! :) myytiin jonkun aikaa sitten mustinakin pareina. :)

   Poista
 6. ihana kun alotit kirjoittamaan tätä blogia oon ihan koukussa sun juttuihin! ja tällä hetkellä oot yks mun ehdottomista lemppareista. oon lopettanut monen blogin lukemisen sillä liian monista blogeista tulee liian kaupallisia. ymmärrän että on hyvä saada jotain vastinetta vaivannäölleen mutta niistä alkaa pikkuhiljaa puuttumaan semmonen tavallisen tallaajan elämä ja kirjotukset joihin voi samaistua. sen takia pidän sun blogista ihan hirveesti kun sulla riittää tavallisista asioista kerrottavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos oikein kovasti <3 ihan mahtia kuulla! ymmärrän hyvin ajatuksesi ja mielestäni kaupallisuus blogeissa ei ole lainkaan pahasta niin kauan, kuin sitä normaalia elämääkin löytyy sieltä seasta sopivasti! :)

   Poista
 7. Blogisi on ehdottomasti lempparini, sillä ruoka- ja liikuntapostaukset ovat inspiroivia ja tyylisi miellyttää silmääni. Lisäksi kirjoitustyylisi on viihdyttävä. eikä sun blogi ole täynnä pelkkiä mainoksia ja arvontoja :)
  Ruokapostauksia lukisin kyllä mielelläni useamminkin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hauska kuulla, että mitkä asiat täällä toimii ja minkälaiset postaukset kiinnostaa eniten! :) Heheeh, kesällä varmasti tuleekin taas kokkailtua yhtä jos toista! ;)

   Poista
 8. Jee huippua Essi! Kauhee ku vuosi mennyt nopeeta, oon lukenu sun blogia alusta asti. Oot tosi monipuolinen bloggaaja, blogikuvat on kauniita ja tekstiä aina mukava lukea!:) joka pöivä tuun kattomaan joskos sieltä ois tullu uus postaus :D ihanaa keväänjatkoa sulle!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä! Mä en voi uskoa, että tässä on hujahtanut jo taas vuosi ohitse ja nyt mua alkaa jo pelottaa, että kesäkin tulee liian nopeasti ja on jo ohi kohta. :D Kiitos, tosi kiva kuulla, että postaustahti on sopivan oloinen ja blogin linja miellyttää! :) Ihanaa kevättä sulle myös <3

   Poista
 9. Mä olen lukenut sun blogia alusta saakka kun Anni taisi siitä omassa blogissaan mainita. Edelleen käyn lähes joka päivä kurkkaamassa josko ois tullut uusia postauksia. Oot huippu, sulta saa niin paljon positiivista energiaa ja motivaatiota omaan elämään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii ihana kuulla! :) Kylläpä oikeasti tulee vaan kokoajan huipumpi fiilis tätä koko blogitouhua kohtaan kun kuulee lisää teistä lukijoista ja mistä tykkäätte. :) Toivottavasti täältä löytyy jatkossakin motivoivia juttuja ja positiivista energiaa! :)<3

   Poista
 10. Onko siitä jo vuosi kun aloitit! Onpa aika mennyt nopeasti. Jatka vain samalla mallilla, odotan aina innolla uutta postausta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä vaan! Minne katosi päivät... :D Voi, miten kiva kuulla! :) <3

   Poista
 11. Mä muistan, kun bongasin sut ja Annin ekassa (?) blogigaalassa ja tunnistin sut instagramista ja tulin kysyy et kirjotatko blogia, kun olit siellä! :D Olitkin Annin avecina ja sen jälkeen aloin lukemaan hänen blogiaan ja sit kun vihdoin säkin aloit bloggaamaan, olin ihan liekeissä haha! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheeh! Sinäkö se olitkin! :D Muistan juu hyvin. :) Mäkin oon sun blogiasi lueskellut jo hyvän aikaa! <3

   Poista
 12. Mäkin oon lukenut ihan alusta asti sun blogia, hassua että siitä on jo vuosi aikaa kun aloitit kirjoittamaan :D Sun blogista tuli myös lähes välittömästi yksi mun ehdottomista suosikeista, tänne oli aina niin kiva tulla lueskelemaan sun juttuja ja edelleenkin odottelen aina innolla uusia postauksia :) Sen lisäksi, että sun postaukset on tietysti tosi monipuolisia ja mielenkiintosia, vaikutat sä itse aivan ihanalta ihmiseltä ja otat myös todella hyvin lukijat huomioon!

  Sulle on aina niin kiva laittaa kommenttia, kun susta selkeesti huomaa, että haluat olla vuorovaikutuksessa lukijoidesi kanssa :) Mä tykkään ite lueskella blogeista aina myös kommentit, koska mun mielestä se, miten bloggaaja vastaa niihin kommentteihin, kertoo todella paljon siitä bloggaajasta. Se ei mun mielestä kauheasti kannusta tai innosta laittamaan niitä kommentteja, jos vastaukset mahdollisesti monen rivin pituisiin viesteihin ovat joka kerta kahden sanan mittaisia tai pahimmassa tapauksessa vastausta ei saa ollenkaan. Siitä tulee mulle itselleni ainakin sellainen olo, että se kommentteihin vastaaminen on bloggaajalle pelkkää pakkopullaa eikä häntä oikeasti kiinnosta pätkänvertaa mitä lukijat ajattelevat :D Tietenkään sitä ei aina tarvitse kirjoittaa mitään kilometrin pituisia vastauksia, mutta ymmärrät varmaan pointin :D Sun blogissa tällaista ei oo koskaan ilmennyt ja mä uskon sen olevan yksi iso syy siihen, että saat niin paljon niitä positiivisia ja ihania kommentteja, sen lisäksi tietysti, että susta huokuu sellainen aitous ja positiivisuus :)

  Muistan, kun ite pohdin pitkään alkaisinko kirjoittaa blogia vai en ja päällimmäisenä varmaan pyöri mielessä, että riittääkö mulla postausaiheita, kun en mitään ihan perus lifestyleblogia halunnut kirjoittaa :D Toistaiseksi ainakin on riittänyt! Ja ihan samoin tuli ajateltua, että eipä tässä mitään menetäkään, vaikka kokeilee :)

  Ihanaa alkanutta viikkoa sulle Essi ja kiitos ihan mahtavasta blogista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on niin kiva, kun täältä löytyy monia, jotka on kulkenut mukana koko blogitaipaleen ajan! Tuntuu jotenkin turvalliselta, vaikka en teitä oikeasti tunnekaan. :) Oon kanssas kyllä ihan samoilla linjoilla, että kommenteista saa kirjoittajasta vielä todella paljon enemmän irti ja itsellänikin on valitettavasti aikoinaan mennyt maku joihinkin blogeihin, kun kommentiin ei ole tullutkaan vastausta tai olen huomannut, miten ikävästi joihinkin kommentteihin on vastattu. :/
   Mulla kanssa mietitytti tosi paljon, että keksisinkö tarpeeksi höpöteltävää, että blogi pysyisi mielekkäänä lukijoille ja itselleni, mutta näitä aiheita vaan pompahtaa mieleen kuin itsestään! :D Varmasti joskus on edessä pitempiäkin ajatuskatkoksia, mutta tähän asti tää on kyllä sujunut helposti ja luonnollisesti. :) Samoin sinne ihana Linda <3

   Poista
 13. Tää taitaa olla eka kommentti ikinä minkä jätän mihkään blogiin, mutta pakko vaan sanoa sulle iso kiitos lemppariblogista <3 oon lukenut sun blogia ihan alusta asti ja tuli äsken sellanen pieni shokkitunne, että apua onko siitä jo vuosi :D Piti ihan alkaa kelaileen että kyllä se viime kevättä tais olla. Sun blogi jaksaa aina piristää positiivisuudellaan ja energisyydellään (: kaikkea hyvää sulle Essi !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtia, että päätit jättää kommentin! Tuli nimittäin niin superhyvä mieli tästä kommentista! :)<3 No mä kanssa hämmästyin, kun tajusin joskus pari viikkoa sitten, että kohta on jo vuosi pulkassa! Kiitos ja sinne myös <3

   Poista
 14. Onneksi aloitit blogin kirjoittamisen :)<3 susta vaan huokuu niin paljon positiivista energiaa, joka piristäää päiviä! Lisäksi on tosi kiva että kirjoitat niin monipuolisesti- jaat hyviä vinkkiä ja neuvoja! Jatka samaan malliin, kyllä blogistasi huokuu että teet tätä täydestä sydämestä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Emilia <3 Tosi kiva, jos vinkit on ollut hyödyksi! Sen kyllä oikeasti pystyy lukea postausten läpi, jos jollakin on vaikka vaan hetkellisestikin into hiipunut kirjoittamiseen! Yleensä hetken päästä saakin lukea sitten pienestä tauosta tai muusta hieman ikävämmästä uutisesta! Kyllä sitä yllättävän paljon pystyy lukea sieltä rivien välistäkin... :)

   Poista
 15. Sun blogi on kyllä Essi ihan huippu ja tästä vaan huokuu sun positiivinen olemus! Kuvat on aina upeita ja laadukkaita, ja reseptit ihan huippuja, niitä on nyt tässä testailtu kun nyt Suomessa taas tullut asustettua hyvän aikaa ;D ja mihin ihmeeseen tää vuosi on hävinnyt, onnea siis blogin ekasta synttäripäivästä! - Haidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheeh, ihana Haidi! :D<3 Vinkkaile kans jos löytyy uusia yhtä hyviä reseptejä, kun mitä silloin joskus vinkkasit! :D Kiitos vain kovasti! :)

   Poista
 16. Tämä on kyllä yksi niistä blogeista joita käy päivittäin katsomassa. :) jatka samaa rataa, mä ja ilmeisesti moni muukin tykkää blogistasi, sinusta ja tyylistäsi erittäin paljon :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Salla! :)<3 Kyllä te vaan ootte sen verran ihania, että eihän tässä voi kun olla kiitollinen!

   Poista
 17. Heippa! Täytyy minunkin tulla kehumaan tätä blogia. Kohosit hetkessä lempparibloggaajaksi, sekä blogiksi, ehkä juuri aitoutesi vuoksi. Ymmärrän ettet kerro kaikkea elämästäsi blogissasi, mutta silti lukijana tuntuu, että tiedän tarpeeksi sinusta pysyäkseni kärryillä. Ihailen myös kykyäsi esitellä juhlimistä yms "epäterveellistä" elämää, sitä kun kuitenkin on ihan jokaisella ja täällä käy kuitenkin myös varmasti tosi nuoria tyttöjä, oot mahtava esimerkki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tiina! <3 Juu, mulle on tärkeää, että voin antaa täällä kuitenkin hyvää esimerkkiä myös esimerkiksi pienemmille sisaruksilleni, mutta kyllä se juhliminen ja herkuttelu silloin tällöin voi kuulua myös terveelliseen elämään, kunhan muistaa kohtuuden kaikessa! :)

   Poista
 18. Täälläkin yksi, joka on alusta asti postauksiasi seurannut! :) Blogisi kehittyy jatkuvasti parempaan suuntaan ja tykkään erityisesti tiheästä postaustahdistasi, sekä maanläheisestä bloggaustyylistäsi. On myös ihanaa, kuinka vastaat lukijoidesi kommentteihin nopeasti ja aina niin positiivisesti! Blogin perusteella sinusta välittyy todella lämmin ja aito kuva, ja postauksesi piristävät aina päivää ja pistävät hymyn huulille! Mitään muuta blogia en jaksa näin ahkerasti seurata, mutta tää on kyllä ihan mun ykkössuosikki! :) Hyvää 1-vuotissyntyntymäpäivää blogillesi, toivottavasti vuosia tulee vielä paljon lisää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, kun kerroit, mitkä jutut erityisesti blogissa miellyttävät! Auttaa aina, kun saa vähän vihiä siitä, että missä jutuissa täällä kulkee oikeaan suuntaan! :D Kiitos oikein oikein paljon ihanasta palautteesta ja samaa toivon minäkin! :)<3

   Poista
 19. Täällä yksi joka on ollut alusta asti mukana. Aina mä huomaan odottavani että josko oisit kirjottanut jotain uutta ja täältä vaan saa ihan superhyvät fiilikset päivään! Kiitos sulle että pidät tätä :') <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ihan herkistyn täällä, kun teiltä tulee taas niin ihanaa ja positiivista palautetta. :') Kiitos <3

   Poista
 20. Moikka Essi,

  olen seuraillut blogiasi alusta asti. Aluksi luin uteliaisuudesta, mutta nykyään myös, koska postaukset ovat hyväntuulisia. Erityisen hauskasti täältä on mielestäni välittynyt teidän kaveriporukan brunssit ja juhlimiset, jotka muistuttavat siitä, miten kiva on järkätä juhlia ja tapaamisia. Tykkään siitä, että erilaisia tavaroita ja kuluttamista koskevat postaukset eivät ole kauhean suuressa osassa. Ruokaohjeistasi olen kokeillutkin jotain, ja hyvää tuli.

  Aloitin itse kolmisen viikkoa sitten blogin, ja mullakin on toistaiseksi sellainen fiilis, että tämä on aika kivaa eikä oikeastaan pelottavaa. Mun blogi tosin on aiheeltaan vähemmän henkilökohtainen.

  Tsemppiä ja työn (tai harrastuksen) iloa jatkoon :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Viivi! :) Kiitos kovasti sinullekin, kun kerroi mielipiteesi niistä asioista, mitkä saa blogini tuntumaan mielekkäältä luettavalta. Auttaa paljon, kun saa yksityiskohtaista palautetta siitä, mitkä jutut kiinnostavat teitä lukijoitakin eniten. Hauskaa, että reseptit on päässyt kokeiluun asti ja että uteliaisuuden tilalle on tullut oikea halukin lukea näitä juttuja silloin tällöin. Hei, onnea hirmuisesti uudelle blogille ja mahtia, että sulla on heti alkuunsa hyvä ja rento fiilis bloggailua kohtaan! Pitääkin heti tämän vastauksen jälkeen käydä kurkkimassa sunkin blogia. :) Tsemppiä sulle myös elämään ja uuden blogin ylläpitoon. <3

   Poista
 21. Saat kyllä olla Essi blogistasi ylpeä! joka ikisen kehu kommentin olet kyllä ansainnut!:) oot ihan mahtava ilopilleri ja sun blogin avatessaan tulee AINA itsellekkin hyvä mieli. KIITOS tästä blogista ja toivottavasti into vielä jatkuu, oot ihana! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä oon iloinen siitä, millaiseksi olen saanut blogini rakennettua, mutta mitään tälläistä en olisi voinut ikinä toivoakaan, miten ihanasti te mun blogista oikein puhuttekaan! Nyt alkaa olla selkeesti jo vähän liian paljon kello näiden kommenttien lukemiseen, kun meinaa alkaa itkettää tämä näin vilpittömän ihana ja ystävällinen palaute. :') Kiitoskiitoskiitos!

   Poista
 22. Oon tykänny tosi paljon sun postauksista, kaikki kuvat ja asut on tosi kivoja ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla! Kiitos paljon Viltsu <3

   Poista
 23. Ihana Essi! Tykkään tosi paljon sun blogista, niinkuin monet ovatkin jo sanoneet, ihanan aitoa bloggausta ammattimaisella otteella ja hienoilla kuvilla varustettuna. Plussaa myös siitä, kun vastaat aina niin ihanan ystävällisesti kommentoijille, ihana kommentoida kun tietää saavansa iloisen ja ystävällisen vastauksen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voisi enempää toivoakaan kuin juuri tälläisen tilanteen joka täällä kommenttiboksin puolella tällä hetkellä vallitsee! Musta tuntuu, että te lukijatkin annatte paljon itsestänne, ettekä vain tule jättämään lyhyttä ja persoonatonta kommenttia. Tottakai on siis ihana myöskin vastata sitten yhtä kattavasti ja iloisesti! :) kiitos <3

   Poista
 24. Mäkään en voi millään uskoa miten sun blogin ekasta postauksesta on jo vuosi! :D aika lentää ihan siivillä. Musta on aivan superia lukea sun kommenttiboksia, kun olet lukijoille aina niin ystävällinen ja jaksat vastailla niin kivasti kommentteihin :) välittyy kyllä ruudun toiselle puolelle se että nautit tästä hommasta ja välität lukijoista! Hyvää blogisynttäriä ja kiitos sulle kaunokainen että jaksat kirjoitella tänne usein ja piristää monien ihmisten arkea! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu joo ihan hullulta! :D vuosi on kuitenkin pitkä aika ja musta tuntuu, kuin olisin tän muutamia kuukausia takaperin vasta aloittanut! :D ihan mahtavaa, jos hyvä fiilis bloggailua kohtaan välittyy myös tekstien ja kommenttien läpi! :) kiitos oikein paljon sulle, että olet mukana <3

   Poista
 25. Voi Essi, olet vaan niin ihana bloggaaja.
  Noin vuosi sitten, luin ehkä noin 15 eri blogia. Vuoden mittaan olen kyllästynyt lähes kaikkiin ja nykyään luen ainoastaan sinun, siskosi ja kahden muun nuoren naisen blogia. Oot mainiosti jaksanu pitää mielenkiintoa yllä blogissasi ja keksinyt aina uusia postausaiheita.
  Kiitos, kiitos inspiroivasta blogistasi!<3 :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi jos mikä oli helpottavaa kuulla, että postausaiheet ovat pysyneet mielestäsi mielekkäinä ja monipuolisina, sillä aina välillä tuntuu siltä kuin kirjoittaisi aina samoja juttuja päivästä toiseen. Itseään tarkastelee kuitenkin aina kriittisemmin, mutta hyvä jos lukijoilla on säilynyt mielenkiinto yllä koko vuoden! :) iso kiitos sulle <3

   Poista
 26. Harmittavan moni bloggaaja on muuttunut blogivuosien aikana jotekin ylimieliseksi ja blogien sisältö jäänyt hyvin pinnalliseksi. En ole kauhean kauaa blogiasi seurannut, mutta yksi asia on jo tullut selväksi:blogisi on ihana!

  Tekstejäsi on mukava lukea. Uskallat kertoa rohkeasti elämästäsi ja jakaa lukijoille ajatuksiasi, kuitenkin jättäen sopivasti yksityisasioita pois. Monet bloggaajat ovat sanoneet, etteivät uskalla tuoda yksityiselämästään juuri mitään esille negatiivisten kommenttien vuoksi. En ole itse ainakaan huomannut, että sinä saisit negatiivisia kommentteja mitenkään erityisen paljon. Olen ihan varma, että negatiiviset kommentit liittyvät siihen, millainen kuva kirjoittajasta välittyy lukijoille. Sinä annat itsestäsi niin aidon kuvan, ettei sinuun on helppo samaistua.

  On myös mukavaa, että blogisi sisältö on monipuolista ja vaihtelevaa. Jatka samaan malliin! Uskon, että blogisi sopii hyvin monenikäiselle lukijalle.

  Yritin keksiä loppuun jotain rakentavaa palautetta, mutta en edes keksi:D paljon Zemppiä jatkoon <3

  Terveisin 24v lukija Vantaalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä todella paljon! Uskon myös siihen, että negatiivisten kommenttien puuttuminen voi johtua siitä, että monen on helppo samaistua minuun. Elelen melko normaalia opiskelija-elämää perus arjen kamppailuineen. :D toivon tosiaan, että mahdollisimman moni eri ikäinen ja erilainen ihminen eksyisi tänne, sillä silloin saa aina myös monipuolisempaa palautetta erilaisista näkökulmista! Oli kiva, kun kerroit loppuun vähän myös itsestäsi. Mistä päin tulet ja minkä ikäinen olet! :) Aina sitä mietiskelee, että ketähän nämä kaikki ihmiset ovatkaan! :D kiitos <3

   Poista
 27. Pakko oli munkin nyt tulla tänne kehuskelemaan! Oon myös seurannut sun blogia alusta asti ja sen jälkeen tästä on kyllä muodostunut ihan yks lemappariblogeista :) tosi ylpeä saat olla ittestäs ja kaikki kehut olet ansainnut! Ikinä ei oo tarvinnut lähteä sun blogista ihmetellen mitään negatiivista, koska sun postaukset on hyväntuulisia, mutta vielä että tunnelma täällä kommenttien puolella on niin mukava! Sinä oot sen saanut aikaan että yleisfiilis täällä on positiivinen, ja sinä itse olet todellinen ilopilleri, mutta kuitenkin hyvin aito ja lämmin ihminen :) Hyvää synttäriä siis ensimmäisestä vuodesta, ja toivottavasti saadan olla mukana vielä monessa lisää <3 -Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että fiilis blogissa vierailun jälkeen on aina hyvä! Vaikka jaankin välillä myös hieman niitä elämän varjopuolia, pyrin siihen, että blogini on paikka, jossa ihmiset saavat päiviinsä iloa ja energiaa ja hyviä vinkkejä! :) kiitos tavattomasti Kati mukavasta palautteesta, kyllä nyt jaksaa aloittaa päivän taas leveällä hymyllä! :)<3

   Poista
 28. Kaikkeen ylläolevaan positiiviseen palautteeseen voin samaistua! Huippublogi:-) inspiroit jatkuvasti minua positiivisempaan elämänasenteeseen. T. Lukiolainen Oulusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)<3 Ootte te kyllä huippuja tyyppejä! Multa löytyy muuten sukua Oulusta! ;) Terkut sinne <3

   Poista
 29. Ootte annin kanssa ihan kun enkeleitä!

  VastaaPoista
 30. Oli kyllä yksi parhaista päätöksistäsi perustaa tämä blogi! :-) muistan miten riemastuin kun luin Annin blogista, että sinäkin tein viiiiimein blogin! Olet ihana aito oma itsesi, jatka samaa malliin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheeh mä oon kyllä ihan samaa mieltä! :) ihana kuulla, että oot yksi niistä, jotka toivoikin, että perustaisin myös blogin! Sekin rohkaisi alkuunsa paljon nimittäin, kun moni olikin jo etukäteen toivonut, että multakin tulisi oma blogi. :) kiitoskiitos <3

   Poista
 31. Mäkin Essi sanon tän nyt sulle, sun blogia lukiessani olen saanut sellasen ilon pyrähdyksen elämään ettei kukaan vois uskoo kuinka paljon susta on ollut apua! Oon aivan älyttömän ilonen nyt siitä et oon alkanu uskoo itteeni ja kaikki on kääntyny parhaaks mahdolliseks sen jälkeen mitä vaikeuksia mulla on ollut. Ei oo tehny karkkia mieli kun oon vaan syöny noita sun ohjeilla valmistettuja kaikkia hedelmä väli paljoja, ja ilman sun blogia mulla ois viellä tosi vaikee olla mut en oo ikinä en ikinä ollu näin ilonen enkä näin terve <3 hyvää kevättä sulle oot aivan ihana ja jatka blogin kirjottamista :) <3
  -Aada

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mieletöntä kuulla! Ei sitä voi oikein itsekään käsittää, miten paljon näiden kirjoitusten avulla pystyy oikeasti tsemppaamaan ja piristämään muita! Tälläisistä kommenteista sen alkaa kuitenkin ymmärtää paremmin ja mä oon niin iloinen sun puolestas, että sulla on kääntynyt tuollainen hyvä vaihe elämässä käyntiin! Pitää vaan aina silloin huonoinakin hetkinä muistaa, että suunta on vain ylöspäin! :) <3 ihanaa kevättä sullekin Aada!

   Poista
 32. Oon lukenu Annin blogia jo aika pitkään ja joskus vähän yli vuos sitten bongasin sut juurikin Annin kautta instagramista ja noh, en tiiä mikä ois sopivin verbi kuvaamaa sitä fiilistä mut tuntu oikeesti ihan siltä ku ois jonku aarteen löytäny, siis jo pelkästää sun kaikista ihanista ig kuvistaki huoku semmonen positiivinen energia ja vaikutit vaa nii täydelliseltä, aloin sit seuraa sua ja harmittelin kovasti sitä ettei sulla oo blogia. Sit meni jonku aikaa ja muistaakseni sit lueskelin Annin postausta missä sä vastailit kysymyksiin ja hän oli sit linkannu sinne sun blogin ja oi että sitä riemun määrää sillon 8) oon siitä lähtien lukenu sun blogia ja susta on tullu toinen mun lempibloggaajista (toinen on Anni :D...) Oot oikeesti niin älyttömän symppis ja hauska persoona ja sun kirjotuksista tulee vaa pakosti nii hyvälle mielelle ja hymy huulille, et osaa ees kuvitella kui paljo piristät aina! :D Että joo kiitos ku oot olemassa ja bloggaat, oot paras! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah eikä, ihana! Voi miten kiva kuulla, että sulla on ollut musta positiivinen mielikuva jo ennen blogia, kun tuntuu, että monella on ollut musta alkuun huono kuva nimenomaan instagramin takia! :D Hahaah vähän hauskaa, että minä ja Anni kuulutaan molemmat sun lukulistalle! :) aivan ihana ja piristävä kommentti, kiitos hirmusti <3

   Poista
 33. Voi Essi vaikutat niin symppis tyypiltä ja oot yks niistä harvoista bloggaajista, jolla jalat pysyy maassa ja hyvä ilmapiiri vallitsee kokonaisuudessaan täällä:) Jatka samaan malliin! Päivän piristys on se kun huomaa, että sä oot tehny uuden postauksen<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat niin voimaannuttavia ja tsemppaavia kommentteja, että blogini toinen vuosi lähti nyt kyllä parhaalla mahdollisella fiiliksellä käyntiin! Kiitos, kiitos ja vielä kerran kiitos <3

   Poista
 34. Onnea 1-vuotisen blogitaipaleesta vuoksi! Löysin sun blogin vasta jokunen aika sitten (kai siitäkin jo nyt on useampi kuukausi, niin nopeasti menee aika :D), mutta heti selattuani pari postausta, päätin alkaa seuraamaan blogiasi jatkossakin :) Sun elämästä ja mielipiteistä on kiva lukea ja esim. ihanat ruoka- ja salaattiohjeet on ihan parhaita!

  Jatka samaan malliin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tällä hetkellä kyllä useampikin kuukausi on hurahtanut ohi ihan hetkessä! Musta tuntuu, että uusivuosi olisi vaihtunut ihan vasta! :D ihana kuulla, että hyppäisit heti mukaan seurailemaan juttuja, kun tänne eksyit! :) sulta onkin tullut paljon ihania kommentteja aina aikaisemminkin <3

   Poista
 35. Olet ansainnut joka ikisen positiivisen kommentin! Voit todellakin olla ylpeä itsestäsi :) Olemalla oma aito itsesi olet onnistunut haalimaan kasaan lukijakunnan, joka oikeasti mielellään kommentoi tekstejäsi ja haluaa olla vuorovaikutuksessa kanssasi. Susta ei yksinkertaisesti keksi mitään pahaa sanottavaa. Toivon sinulle ihan vilpittömästi kaikkea hyvää ja toivon että saamme nauttia bloggailustasi vielä pitkään :)

  Taru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apuaaa en mä oikeasti enää tiedä ansaitsenko mä edes NÄIN ihania lukijoita! Musta on kyllä ihan mielettömän ihana huomata, että näistä teidän kommenteista huokuu oikeasti sellainen vilpittömyys ja positiivinen ja ystävällinen energia! Kiitos sullekin siis Taru <3 :)

   Poista
 36. Moikka,oon seuraillu sun blogia alusta asti ja pakko sanoa että sun tyyli millä vastaat kommentteihin on jotain niin ihailtavaa. Et oo yhtää ylimielinen tai ilkeä,okei et ole saa paljoa huonojakaa kommentteja ja toivottavasti et saakkaan ! Mut pidä kii tosta sillä sitä ei oo monella bloggaajalla. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Hellu, kiva kuulla, että säkin oot pyörinyt mukana ihan alusta alkaen! Juu, vaikea sitä on vastatakaan näin kivoihin kommenteihin ilkeästi tai ylimielisesti takaisin! :D Toivon myös, että tämä ystävällinen ja iloinen ilmapiiri jatkuu blogissani tulevaisuudessakin! :)<3

   Poista
 37. Oon vaan niin onnellinen että aloit pitään blogia! :) Muistan miten ilonen olin kun huomasin että säkin innostuit bloggaan! Mä sain susta hyvän kuvan jo instassa mutta se on vaan vahvistunut lukiessa sun blogia :) Oot niin uskomattoman positiivinen, elämänilonen ja kaunis tyyppi niin ulkoisesti kuin sisäisestikin! Ihana kuulla miten vaikeuksista huolimatta susta on kasvanut tällanen esikuva monille! Vaikeudet kyllä kasvattaa ihmeellisellä tavalla ja auttaa ymmärtään muita paremmin :) Se miten vastaat kaikkiin kommentteihin ja jaksat pysyä positiivisena on niin ihailtavaa :) Sun blogi on yks parhaista, kiitos että jaksat aina piristää meitä lukijoita ihanilla ja inspiroivilla postauksilla! Ihanaa kevättä sulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa taas aivan ihana kommentti sulta! Vaikeudet elämässä tosiaan avaavat silmiä näkemään asioita muidenkin kannalta, vähän sitä omaa nenänvartta pidemmälle ja ymmärtämään erilaisia ihmisiä paremmin. Ihanaa, että sun kaltaisia vilpittömästi hyväntahtoisia ihmisiä löytyy täältä ja ihan mahtia kevättä sullekin! :)<3

   Poista
 38. Kai tajuat että ilman Annia sulla ei olisi kovinkaan montaa lukijaa :D yksin et olisi saanut mitään aikaiseksi, vain Annin maineen avulla olet saanut näkyvyyttä :) et ole millään lailla erityinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheeh, joo, kyllä mä tiedostan sen ja oonkin sen monesti sanonutkin. :D Eihän mulla ollut kuin pari vakituista seuraajaa ennen kuin Anni linkkasi mun blogin omaan blogiinsa, vaikka olin ehtinyt jo varmaan kolme viikkoa kirjoitella. :D Tykkään kuitenkin hirveästi tästä touhusta ja mun lukijoista! :)

   Poista
 39. Moikka! Etsin yo-juhliin mekkoa ja oon katsellut tuota valkeaa timanttimekkoa mikä sulla on tossa toisessa kuvassa. Ainut asia mikä mietityttää, on se että miten lyhyt mekko on? Onko pelkoa vilkkumiseen? Kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten joo ihan täydellinen mekko, mutta kyllä oli ehkä vähän liian lyhyt. :/ istuessa otin varmuuden vuoksi helmasta kiinni, ettei noussut liikaa. Ja mulla ei oo mikään kovin pitkä keskivartalo edes. Itse otin koon S, sillä sivuilla varoiteltiin, että koot ovat vähän tavallista pienempiä, mutta ehkä joku isompi koko on myös sopivasti pidempi? :) ihana mekko muuten kaikin puolin!

   Poista
  2. Seistessä ei mitään vilkkumisvaaraa! :)

   Poista