lauantai 25. huhtikuuta 2015

Pinaatti-herkkusienipasta

Moikka vaan ja oikein aurinkoista viikonloppua! Virallinen grillikausi taitaa olla nyt avattu, kun kauppojen hyllyiltäkin saa bongata jatkuvasti alennuksesta herkkusieniä ja muita grillailuun sopivia herkkuja. Herkkusienet sopivat tosin todella moneen muuhunkin hyvään sapuskaan, kuten viime viikolla kokeilemaani pinaatti-herkkusienipastaan!

150

Paketillinen herkkusieniä
Kulhollinen tuoretta tai pakastepinaattia
Nippu basilikaa
Suuri punasipuli
4 Valkosipulinkynttä
Fetajuustoa
Tomaatteja
Täysjyvämakaronia

Mausteiksi: Oliiviöljyä, mustapippuria, chilijauhetta ja yrttisuolaa

159

Pastat kiehumaan ja vihanneksia pilkkomaan!

172

Kun vihannekset ja herkkusienet on pilkottu palasiksi, kuullota ensin sipulit pannulla öljyssä ja lisää sen jälkeen muut ainekset sekaan

179

182

Kun makaronit ovat kiehuneet, lisää sekaan fetakuutiot (Kaadoin myös paketissa tulleen mausteöljyn sekaan)

184

Mausta pannulla paistuvat vihannekset ja herkkusienet mustapippurilla, yrttisuolalla ja chilijauheella

185

Sulje lämpö hellalta ja heitä sekaan vielä nippu basilikaa

198

Kun basilikat ovat hieman pehmenneet, sekoita kaikki ainekset keskenään kulhoon ja nautiskele!

205

Niin hyvää ja täyttävää, ettei haitannut lihankaan puuttuminen. Minusta onkin hauskaa kysyä Jaakolta, että mitä aineksia hän veikkaa ruuasta löytyvän ja herra ei meinannut ensin edes huomata, ettei kyseisessä pastassa ole lainkaan mitään lihaisaa. Hyvin maistui kuitenkin! :)

Kokeile ja ihastu, meillä tämä on ainakin adobtoitu jo pastareseptien kirjavaan joukkoon pysyvästi!  

Herkullista päivänjatkoa.

26 kommenttia:

  1. apua oon viime aikoina hurahtanut täysin fetajuustoon (laitan sitä valehtelematta kaikkiin ruokiin) ja nyt olit sopivasti postannut tän reseptin! menee ehdottomasti tänään kokeiluun, täytyykin lähteä samantien kauppaan ;-) kiitos sulle essi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fetajuusto on kyllä mullekin sellainen ehdoton ykkönen, mitä pitää löytyä aina paketti jääkaapista! Heheeh, tosi kiva kuulla! Olepa hyvä vain ja kerroppa sitten mielipidettä jälkeenpäin, jos huvittaa! :D :)

      Poista
  2. Näyttää niin hyvältä, mutta mietin että voikohan noi herkkusienet korvata jollakin muullakin, kun en voi sietää herkkusieniä :-D vaikka varmasti vain mielikuvitus on rajana, mutta mitä suosittelisit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voihan tuosta jättää vaikka nuo herkkusienet kokonaan pois, ehkä laittaisin sitten itse sekaan vielä enemmän noita muita aineksia (tomaattia, sipulia, pinaattia, fetaa), jotta pasta olisi sitten hieman ruokaisampaa, vaikka sienet puuttuisivatkin. Tästä voisi tehdä myös hieman juustoisemman version lisäämällä sekaan myös parmesan-juustoa! :)

      Poista
  3. Moi! Kuulostaa tosi hyvältä, mitä mieltä olet sopisiko ylioppilasjuhliin tarjolle? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiva, jos resepti vaikuttaa lupaavalta! :) Tuohan olisi ihan älyttömän hyvää juhlatarjoiltavaksikin, mutta tykkään itse syödä tuota lämpimänä ja ylioppilasjuhlissa ruoka ei välttämättä pysy lämpöisenä koko juhlien ajan. Nopeasti tuo tosin valmistuikin, että jos valmistaa vähän ennen tarjoilua, niin sittenhän ei pitäisi olla mitään ongelmaa! Ja toiset varmaan tykkäävät tuosta jopa enemmänkin viileänä versiona. Makuja on monia. :) Oikein ihania juhlia teille!

      Poista
  4. Näyttää tosi herkulliselta, vaikka en itse mikään sienien ystävä olekaan! Sulta saa kyllä aina niin kivoja ideoita kokkailuun ja treeniin, kiitos näistä :) Täytyy ehkä ennakkoluuloista huolimatta kokeilla tätä reseptiä :)

    http://justsayinghianne.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheeh, mä en oo ikinä tajunnut, miten niin moni ei tykkää herkkusienistä, kun ne ei edes melkein maistu millekään! :D tai hyvin miedon makuisia. :) kokeile ihmeessä, oli sen verran hyvää kyllä! :D

      Poista
  5. Mistä luulet johtuvan, että Anni saa paljon enemmän ikäviä kommentteja kuin sinä? Kun Anni saa lähestulkoon joka postaukseen jotain ''kränää'' kommenttiboksiin, kun taas sinun blogissa en muista oikeastaan koskaan nähneeni muuta kuin ihan kivoja kommentteja. Luulisi, että teillä käy aikalailla samat ihmiset lukemassa blogejanne. Vai saatko sinäkin yhtä lailla kritiikkiä, mutta et vain julkaise niitä? Sun blogin kommenttiboksin, ja tietenkin myös postauksien, lukemisesta tulee kyllä aina aurinkoinen mieli. Oonkin nyt vihdoin lopettanut sellaisten blogien lukemisen, joista jää usein tympeä olo :) mukavaa lauantai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein heti blogini alkuaikoina selväksi, etten aio julkaista ikäviä ja pelkästään negatiivisiksi tarkoitettuja kommentteja, joten luulen, että moni ajattelee, että turha sellaisia sitten kommentoidakaan, kun ne eivät kuitenkaan pääse päivänvaloon. :D Anni taas on julkaissut aina lähes kaikki saamansa kommentit, joten sieltä joukosta löytyy varmaan niitäkin, jotka käyvät tahallaan luomassa eripuraa ja hämminkiä kommenttiboksiin, varmaan jopa ihan huvikseen. Itse olen siis joutunut ihan vain muutamia kommentteja jättää julkaisematta. :)

      Poista
    2. Saatko sä paljon haukkumakommentteja? Mulle on tullu susta aivan älyttömän hyväsydäminen ja ystävällinen kuva. Vaikea kuvitella että kukaan löytäisi susta mitään pahaa sanottavaa. :/

      Poista
    3. Alussa tuli pari sellaista, joissa koitettiin selkeästi provosoida, jotta ärsyyntyisin tai harmistuisin, mutta enää ei tule kyllä melkein ikinä, mistä olen todella kiitollinen! :) Ihana kuulla, että sulla on tullut mukava kuva mun blogista <3

      Poista
  6. Heh itsellä on käytössä melkosamanlainen pasta, tosin fetaa en laita vaan korvaan sen kesäkurpitsalla joka käy myös pannulla! Enpäs muuten aikoihin ole tehnytkään ja olinkin melkein unohtanut koko reseptin ennenkuin tämän näin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oii! Vähänkö kesäkurpitsa sopis tähän hyvin kanssa! Kiitos vinkistä, ens kerralla heitän ehdottomasti vielä sitä sekaan. :D

      Poista
  7. Oi iso kiitos tästä reseptistä! :) Kuulostaa ihan superherkulliselta :) Mä tungen nykyään herkkusieniä vähän joka ruokaan, joten senkin puolesta kiva saada uudenlainen resepti, missä niitä on käytetty :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mitään <3 ihanaa, jos löytyi sullekin ihan uusi herkkusieniresepti! :)

      Poista
  8. Jeejee, taas kiva resepti, joka menee varmasti kokeiluun! :)

    VastaaPoista
  9. Mistä toi trenssityyppinen beige takki on mikä on sun uusimmassa instagram kuvassa? Yritin kommentoida siellä mut mun kommentti ei suostu lähtemään !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenna siitä onkin tulossa kunnon postaus! :) mutta romwe.comilta löytyy! :) ihan täydellinen takki <3

      Poista
    2. Mikä koko sulla on siitä?

      Poista
  10. Juuri testailin kyseistä reseptiä! Jätin vain pinaatin pois, kun se unohtui tohinassa kauppaan :D
    Mutta todella hyvää ja täyttävää! Eikä lihan puuttumista huomaa ollenkaan. Kiitos sinulle loistavasta reseptistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau kiva kuulla, että maistui sinnekin! Itse valmistin tätä just eilen uudestaan! :D <3

      Poista
  11. Oon kyllä sitä mieltä, että sun pitäis ehdottomasti kirjottaa keittokirja! ;) namnam.

    Muutenkin sun blogi on yksi mun lemppareista, sun teksteistä tulee aina hyvä mieli! Hyvää kevättä<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, ihanasti sanottu! :) Voi vitsit Elina, kiitos oikein oikein paljon. Ihanaa kevättä sulle myös :)<3

      Poista