keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Meikkipohjani

Meikkipohjastani on tullut muutamaan otteeseen kyselyitä ja nyt sain vihdoinkin aikaiseksi kuvata pohjameikkini luomisen välivaiheineen!

Ihoni on tällä hetkellä melkoisen hyvässä kunnossa, josta uskon voivani kiittää täysin vedenjuonnin lisäämistä radikaalisti, sekä meikinpesuaineen ja kasvorasvan vaihtamisen Cocovin kookosöljyyn. Uskon, että luonnollisten keinojen käyttäminen on tehnyt hyvää iholleni ja muutamaa pientä näppyä lukuunottamatta ihoni voi tällä hetkellä oikein hyvin.

makeup1

Heitän heti tähän alkuun ennen / jälkeen kuvan meikkipohjan luomisen. Mitään radikaaleja muutoksia ei siis meikkipohjani luo, vaan aika perus linjalla mennään. Meikkivoide, aurinkopuuteri ja poskipuna. En ole koskaan oikein osannut noita varjostelun kultaisia sääntöjä, joten jätän ne suosiolla meikkailun ammattilaisille.

Lähtötilanne

064

Ihoni on siis nyt hyvässä kunnossa, mutta se on sen verran ohut, että punoitusta on monesti havaittavissa ja verisuonet meinaa puskea näkyviin kasvoilla. Meikkipohjaa tehdessäni tykkään usein pitää päässä pantaa, jotta hiukset pysyvät poissa tieltä ja vauvahaivenet eivät muutu meikkailun tohinassa aurinkopuuterista oransseiksi! :D

041

Ensimmäiseksi levitän ihan himpun verran kookosöljyä kaikkein kuivimpiin kohtiin. Yleensä otsaan, nenänpieliin ja huuliin. Kookosöljy imeytyy ihanan nopeasti ja joskus saatan jopa levittää sitä sormiini ennen meikkivoiteen levitystäkin.

079

Meikkivoiteenani toimii tällä hetkellä Lumenen Natural Code Mattameikkivoide sävyssä Toffee. Ostin sen Outlet-Messuilta pari viikkoa sitten eurolla! :D Tavallisesti käytän Lóréalin True Match Meikkivoidetta (sävy: Golden beige), mutta tällä hetkellä se on loppunut, joten tämä Lumenen versio on toiminut kyllä hyvänä korvikkeena.

099

Levitän ensin meikkivoidetta kasvoilleni viiruina niihin kohtiin, joita tahdon eniten peittää ja lähden sitten levittämään sen koko kasvoille käsin. En käytä meikkivoiteen levittämisessä mitään sieniä, koska ne ovat monesti hyvin epähygieenisiä ja imevät mielestäni liikaa meikkivoidetta itseensä.

102

Lopuksi vielä lisään finneihin ja tummiin silmänalusiin ekstrakerroksen meikkivoidetta taputtelemalla sen sormilla paikoilleen.

106

Nyt homma oli helppo, mutta monesti on myös sellaisia paholaisia, joita ei saa vaan millään taikatempuilla piiloon! :D

114

Meikkivoiteen levittämisen jälkeen pohja näyttää kutakuinkin tältä.

134

Sitten otetaankin käyttöön aurinkopuuteri. Tällä hetkellä käytössäni on Maybellinen Dream Sun Aurinkopuuteri, koska halpa. On se ihan hyväkin, ei valittamista!

makeup2

Käytän yleensä vain noita kahta vaaleinta saraketta, mutta jos nyt hieman enemmän haluan joskus varjostella vaikkapa juhliin, niin tumminkin pääsee käyttöön. Kuvassa upea demostraatio kohdista, jonne aurinkopuuteria sipaisen. Ohimot unohtuivat kuvasta! Saatan myös kevyesti sipaista sitä koko kasvoille toisinaan, jos kaipaan hieman päivettyneenpää lookkia. (Oranssia naamaa...)

171

Lopuksi vielä poskipuna. Käytössäni on tällä hetkellä H&M:n tuollainen vähän rosahtavan sävyinen poskipuna. Hyvin on palvellut pitkään, sillä poskipunaa käytän aina sen verran vähän kerralla.

175

Sipaisen sitä nimittäin aina vain ihan hitusen poskipäitä korostamaan ja väriä kasvoille tuomaan.

201

Viimeiseksi lisään varsinkin juhlimaan mennessä kultahileistä luomiväriä ihan himpun verran poskipunan päälle. Se tuo kivan pienen hohteen poskipäille.

Valmista!

makeup3

Ilmeilemällä meikki kiinni joka ryppyyn ja hymykuoppaan!

259

Ja ylös ulos ja päivän askareita hoitelemaan!

Tiedän, ettei meikkipohjassani ole oikein mitään sen erikoisempaa, mutta toivottavasti täältä löytyi joku pieni kikka tai vihje jonkun aamurutiineihin! Kuinka teidän arjen meikkipohja valmistuu? Onko käytössä enemmän vai vähemmän tuotteita ja löytyykö vinkata joitakin tuotteita, joita kannattaisi ehdottomasti kokeilla tulevaisuudessa? ;)

44 kommenttia:

  1. Sulla on kyllä niin kaunis iho, ettet kyllä mitään meikkejä sen päällä tarvisikaan! Mutta onhan se silti kiva meikkailla :) Mietin muuten, että silloin kun sua kiusattiin, niin mikä niillä kiusaajilla oli "syynä" kiusata just sua? Siis eihän sellaista syytä oikeasti olekaan, mikä oikeuttaisi kiusaamisen, mutta pilkattiinko sua esim. jostain ulkonäön seikasta vai? Ja miten sait kiusaamisen loppumaan?

    Minkälaisia postauksia oot ajatellut väsätä lähitulevaisuudessa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noista kuvista ei nää silmäluomilta ja poskilta kuultavia verisuonia, mutta ne saavat helposti ihon vähän "sairaan näköiseksi" joka sitten hoituu ohuella meikkivoidekerroksella helposti! :) mun kiusaaminen ja haukkuminen varmaan alkoi irc-galleria ajoilta, kuvia haukuttiin selän takana ja vanhemmat oppilaat tekivät pilaa siellä kaikesta mahdollisesta, se oli vielä ihan ok, mutta vanhemmaksi tultua juorujen ja haukkumisten laatu muuttui hieman vakavammaksi ja alettiin keksiä jo vaikka mitä kamalaa. Kyllä varmasti samat tyypit kiusasivat monia muitakin nuorempia, mutta jotenkin se huono kuva jäi sitten elämään ja kaikki tuntemattomat omankin ikäiset alkoivat pikkuhiljaa pitää tyhmänä ja huonona tyyppinä. Pienessä kaupungissa juorut kulkee nopeasti ja värittyvät jokaisen kuulijan kohdalla vielä uuteen muotoon. Uskon, että "aikustuminen" on katkaissut kiusaamisen, sillä tuollaista teinien juorusirkustahan tuo vähän olikin. Enää ei jaksa samalla tavalla kiinnittää toisten asioihin niin paljon huomiota ja osataan ehkä tehdä jo paremmin niitä omiakin johtopäätöksiä ihmisistä. :) postauksia en ole nyt hirveästi ehtinyt miettiä, kun on ollut koulun ja töiden kanssa kädet täynnä, mutta ainakin vappupostaus ja reseptipostaus tulossa viikonloppuun mennessä! :D olisko hyviä ehdotuksia? ;)

      Poista
    2. Ulkopaikkakuntalaisenakin tunnen sinut nimellä "järvenpään isoimmat tissit" tai "tissimo" :D veikkaan että katellisten huutelua toi sun kiusaaminen :)

      Poista
    3. Siis voiko "tissimo" olla oikeasti muidenkin paikkakuntien tuntema nimitys! :'DD en olekaan kuullut tuota pitkään aikaan, pari kaveria ehkä edelleen vitsillä silloin tällöin käyttää. :D Tuota nimitystä vaan ei koskaan voinut edes ottaa ihan tosissaan, vaan aina sille sai vähän itsekin naureskella. :DD

      Poista
    4. Siis alkoiko se haukkuminen siksi että sulla oli/on isot tissit vai hä? Ihme syitä noilla kiusaajilla kyllä aina..

      Poista
    5. Tissimo on kyllä aika tunnettu nimi kyllä ja käytössä edelleen :D

      Poista
    6. Eei nuo tissijutut oli vaan hyvä syy tietenkin keksiä lisää hauskoja juoruja ja haukkumanimiä. :) mutta se siitä, ollutta ja mennyttä ja luojan kiitos ihmiset alkavat pikkuhiljaa aikuistua noista ajoista. :)

      Poista
  2. Omaan meikkipohjaan menee meikinpohjustusaine, meikkivoide, valokynä, puuteri ja kesällä aurinkopuuteri (: itse tykkään käyttää sivellintä meikin levittämiseen sillä koen sen levittävän tasaisesti, eikä se syö meikkivoidetta samalla tavalla kuin sieni :) ihanan luonnollinen pohja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valokynä olisi kyllä sellainen, jonka voisin vielä hankkia! :) en ole koskaan kokeillutkaan sivellintä meikkivoiteen levitykseen. Pitää varmaan joskus testata, toimisiko sientä paremmin! :)

      Poista
    2. Suosittelen kyllä sivellintä ja kannattaa ostaa vähän parempi niin saa siistin lopputuloksen :) valokynään panostus YSL tuote on ihan paras ikinä, mutta olen kuullut hyvää myös lumenesta.

      Poista
    3. Voisin kokeilla ensin tuota Lumenen versiota ainakin! :)

      Poista
  3. "..sekä meikinpesuaineen ja kasvorasvan vaihtamisen Cocovin kookosöljyyn.." käytätkö siis kookosöljyä naaman putsaamiseen? miten putsaaminen siis käytännössä tapahtuu sitä käyttäen? :) lähteekö varmasti kaikki pois jne? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu käytän! Koen sen itse jopa parempana ainakin vedenkestävän silmämeikin poistoon kuin normiaineeni. Pyörittelen vain sen lämpimän veden kanssa kasvoille ja sitten monesti pyyhkäisen ylimääräiset "öljyt" paperiin tai puhdistusliinaan, jolloin myös meikin rippeet lähtee hyvin mukana. :)

      Poista
    2. eli sillä lähtee ihan vedenkestävätkin ripsarit helposti? oon miettiny monesti et oispa kiva puhdistaa sillä meikit, mutta mä käytän vedenkestävää ripsaria AINA! :D ja tuntuu et ne ei irtoo millään muulla ku niille tarkoteituilla mömmöillä :O

      Poista
    3. Mulla ei siis lähde vedenkestävät ripsarit millään aineella helposti! :D mut jää tuosta öljystäkin jotakin rippeitä. :/

      Poista
    4. Kysyn ihan mielenkiinnosta, kun oon välillä miettinyt.. Mitä varten vedenkestävää ripsaria käytetään?:D jotta kestää vesisateen ilman meikin leviämistä tmv? itse torjun sen ihan sateenvarjolla ja jos ei ole varjoa niin ei ne vahingot meikin osalta silti mitkään kriittiset ole. Kunhan pyyhkii pois mustat pisteet silmän ympäriltä. Mutta kertokaa, miksi waterproof?:D

      Poista
    5. Mulla itselläni ainakin täydellinen pelastus helposti vuotaviin silmiin! Auringonpaiste, tuuli, voimakkaat tuoksut... Lista jatkuu. :D Lisäksi herkkä luonteeni aiheuttaa helposti kyyneliä niin ilosta, surusta, liikutuksesta, järkytyksestä kuin nauramisestakin, niin auttaa kyllä hyvin myös niihin hetkiin! :)

      Poista
    6. Ja vedenkestävällä ripsien taivutus pysyy kunnossa. Suoraripsisillä on usein se ongelma, että vesiliukoinen ripsiväri suoristaa taivutuksen. T. Vannoutunut vedenkestävän käyttäjä :p

      Poista
    7. Eikä karise yhtä paljon kuin normaali!

      Poista
    8. Mä oon myös huomannut vedenkestävässä sen plussa puolen ettei se karise päivän mittaan poskille, toisin kuin normaalit ripsarit mulla ainakin tuppaa karisemaan! Myös vinkkinä yksi hyvä vedenkestävä ripsari on Kanebon (vaiko Sensai) 38°! Lähtee nimittäin pois kuumassa vedessä :-)

      Poista
    9. Oi, kiitos vinkistä! Kuulosta hyvältä. :)

      Poista
  4. Ooo, sulla näyttää olevan niin ihana iho! Ei paljoa meikkiä tarvitsekaan :D Mä käytän itse Joe Blascon meikkivoidetta ja peiteainetta, vaikka iho ei sinäänsä mitenkään huonossa kunnossa olekaan muutamaa pientä näppyä lukuun ottamatta. Noiden todella peittävien aineiden käyttö johtuu siis enemmänkin ihon epätasaisesta sävystä, jonka haluan saada piiloon. Kesällä ajattelin koittaa olla ilman meikkiä auringossa mahdollisimman paljon, ehkä se ihonsävy siitä voisi pikkuhiljaa jopa tasoittua :D

    Ja todella edullisesti sait ton meikkivoiteen outlet-messuilta, kannatti ostaa :)

    Kookosöljyä taidan ruveta itsekin käyttämään ihonhoidossa, jos siitä kerran on hyötyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ajattelin itsekin koittaa kesällä olla mahdollisimman paljon ilman ihomeikkiä! :) Joe Blascon meikkivoide on varmasti laadukas! Multa löytyi lahjaksi saatu luomiväri samaa merkkiä, eikä parempaa ole tullut vastaan sen jälkeen! :) suosittelen kyllä kokeilemaan tuota kookosöljyä itsekin, huippu tuote monin puolin!

      Poista
  5. Kumpi teistä on mielestäsi "teräksikkäämmässä" kunnossa, sä vai Anni? :D Ehkä hölmö kysymys, jokaisella kun on omat heikkoudet/vahvuudet kropassakin, mutta silleen kokonaisvaltaisesti treenaatteko suht saman verran, onko jommalla kummalla isommat painot käytössä jne ;D Ei sillä, upeita ootte kummatkin :)!!
    ps, pakko kokeilla itsekkin tuota cocovinia, ei oo käynyt mielessäkään että vois sitä naamaan laittaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ehdottomasti Anni! :D Annin elämään on kuulunut urheilu alakoulusta lähtien ja vielä hyvin monipuolinen ja tavoitteellinen urheilu kisoineen ja treeneineen monta kertaa viikossa. Itse lopetin alakoulun jälkeen urheilun lähes kokonaan hyötyliikuntaa lukuunottamatta ja innostuin vasta taas pari vuotta sitten ottamaan urheilun takaisin päivärytmiin tosissaan. Silti viikoittainen liikuntamääräni on ehkä 2-3 kertaa, kun Annilla saattaa kuulua liikuntaa ihan jokaiseen päivään jossakin muodossa. Ollaan siis hieman erilaista liikkujia, mutta kyllä se näkyy myös kunnossa ja lihasmassassa sitten aika selkeästi! :D :)

      Poista
  6. Sulla on todella hyväkuntoinen iho! Eroa ei ole juuri ollenkaan ennen ja jälkeen kuvien välillä :) Sopiikohan kookosöljy myös rasvaiselle iholle? Monia keinoja on kokeiltu mutta usein vaikutukset ovat vain lyhytaikaisia.. :/ Usein ihonhoitotutteissa on paljon kemikaaleja, joten ehkäpä kookosöljystä olisi apua munkin iholle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole tosin aina näin hyvässä kunnossa! Toisinaan tulee kausia, kun iho on monia viikkojakin sitten vähän huonommassa kunnossa. :) en osaa yhtään sanoa tuon kookosöljyn soveltuvuudesta rasvaiselle iholle... Jotenkin luulisi, että luonnon tarjoama vaihtari olis kaikille parhaaksi, mutta en uskalla mennä veikkailemaan. Ehkä kannattaa vain kokeilla jonkun aikaa? :)

      Poista
    2. Sopii!!

      T. Rasvainen aknearpi-iho

      Poista
    3. Noniin hyvä tietää, että soveltuu monille erilaisille ihotyypeille! :)

      Poista
  7. mulla on jo varmaan 10 vuotta ollut tuo sama meikkivoide :'D edelleen toimii (Y)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheeh! On kyllä tosi kivan kosteuttavan tuntuinen meikkivoide! :) ehkäpä uskallan ostaa toistamiseenkin! :)

      Poista
  8. Sulla on todella hyvä iho, mun mielestä et tarvitsis ihomeikkiä ollenkaan! :)
    Tee joskus postaus silmämeikin tekemisestä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiltisti sanottu, mutta on niitä päiviä, kun ei tekisi mieli mennä edes lähikauppaan näppyjä peittämättä! :D silmämeikistäni löytyy postaus jo aikaisemmin täältä: http://essimaaninka.blogspot.fi/2014/05/eye-makeup.html?m=1 :)

      Poista
  9. Tosi nätti ja luonnollinen meikkipohja! Mitä tuotetta/tuotteita olet muuten käyttänyt näiden kuvien huulimeikkiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiva kun tykkäsit! :) huulissa on we care iconin huulipunaa sävyssä 9 ja Angry birds - Lumenen hyvin vaaleaa huulikiiltoa! :D

      Poista
  10. Ihana postaus! Pakko todeta, että sä oot niin ihanan aito ja kirjotat niin hauskasti näitä postauksia :D piristää aina kun näitä lukee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsit, miten piristitkään mun iltaa! Oon vähän stressannut kaikesta koko päivän, niin ihana lukea tälläistä palautetta <3 :) kiitos.

      Poista
  11. Oi, olisipa kiva lukea lisää muistakin kauneudenhoitorutiineistasi! Etenkin kun ne vaikuttavat oikeasti järkeviltä, että esim. tuotteen laadulla ja lopputuloksella on enemmän väliä kuin hinnalla. Tyhmä kysymys vielä, mutta säilytätkö tuota rasvana käyttämääsi kookosöljyä kylmässä? Itsellä on kookosöljyä kotona ja purkissa lukee, että avattuna säilytettävä kylmässä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti jatkossakin tänne ilmestyy kauneudenhoitoonkin liittyviä juttuja! :) pidän sen vessan kaapissa, jossa se pysyy hyvin viileänä, mutta ei liian kovanakaan. :)

      Poista
  12. Rajaatko sun huulet yli niiden oikeiden rajojen? Huuli meikki postaus olis kans kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En käytä nykyään melkein koskaan huulenrajauskynää, mutta joskus harvoin kun käytän, niin rajaan ehkä juu hieman rajan yli tai ihan siihen ylärajaan ainakin. :) huulimeikkini on vaan sen verran yksinkertainen, etten tiedä riittääkö siitä asiaa postauksen verran! :D

      Poista
  13. Moi! Mulle on ilmestynyt viimesen parin viikon aikana yhteensä yhdeksän näppyä rintakehään ja naamaan ja tänään mulla meni hermot!! Ihan kamalaa kun tulee yhtäkkiä näppyjä, kun aikaisemmin mulla on ollut tosi hyvä iho. Joka tapauksessa muistin, että puhuit kookosöljystä kasvovoiteena ja päätin kokeilla sitä. Oma kokemukseni oli kuitenkin, että kookosöljy ei imeydy millään kasvoihin. Laitoin tänään sitä suihkun jälkeen naamaani klo 10 aikoihin ja ihoni on vieläkin rasvainen.. Olisko sulla mitään vinkkiä tähän? :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitähän ei siis tarvitse laittaa kuin ihan vähän vaan, kun se levittyy aika hyvin lämmetessä koko kasvoille ja kuivalle iholle, sillä öljy ei veden kanssa imeydy milläänsäkään. :) voit koittaa taputella kasvojasi hieman pyyhkeellä, jos öljyä on liikaa kasvoillasi. :D

      Poista