lauantai 28. helmikuuta 2015

The first days in Paris

Heipsan ja ihanaa viikonloppua <3 Pariisin kuvilla ja höpinöillä jatketaan vielä vähän aikaa!

Ensimmäisen yön jälkeen heräsin jo ennen herätyskelloa aikaisin aamusta pyöriskelemään sängyssä malttamattomana ja intoilin tulevan päivän tapahtumia. Nopeasti kuitenkin Annikin alkoi venytellä käpäliään ja noustiin ylös valmistautumaan tulevaa päivää varten. Käytiin nappaamassa lähikaupasta hotellihuoneeseen tuore patonki ja muita aamupalatarpeita ja alettiin tutkia päivän reittisuunnitelmaa kartan kera.

131

171

Kun päästiin liikkeelle otettiin suunnaksi ensimmäisenä Notre Dame. Katedraali oli sen verran vaikuttava näky, että piti kyllä jäädä aika pitkäksi aikaa jököttämään ja ihmettelemään tuota nähtävyyttä.

156

Päälleni vetaisin päivää varten tekonahkahousut, pitkän valkoisen neuleen ja pitkän takin lämmittämään. Ilmasto on Pariisissa kosteampi kuin Suomessa, joten vaikka siellä onkin asteissa tälläkin hetkellä paljon lämpimämpää, pienikin tuulen vire tuntuu menevän silti iholle asti.

141

Ihmiset näyttivät niin pieniltä Notre Damen juurella. Kirkko tuntui vieläkin suuremmalta, kun sitä katseli ihan paikan päällä.

160

154

Takki - Nelly
Neule - JC
Laukku - United Colors Of Benetton
Housut - Kirppis
Kengät - Nelly

173

191

180

Sisällä upea arkkitehtuuri ja tarkkaan hiotut yksityiskohdat vain jatkuivat ja yllätyin siitä, miten suuri tila oli sisältä. Kirkko jatkuu pituussuunnassakin hyvin pitkälle nimittäin.

194

202

Ihastuin siihen, miten nämä suuret upeat nähtävyydet muuttuivat läheltä katsottuna vieläkin hienommiksi, kun näki, miten pikkutarkkaa ja yksityiskohtaista työtä niiden eteen oli tehty. Muutama vuosisatakin ehti vierähtää, ennen kuin kirkko valmistui koko koreuteensa!

Notre Damen jälkeen siirryttiin kiertelemään Champs Èlyséesn ostoskatua. Katu kuhisi toinen toistaan kauniinpia putiikkeja, ravintoloita ja liikkeitä ja muutenkin alue oli niin täynnä elämää!

297

209

243

271

252

Kadun päädyssä komeili Riemukaari, jonka päälle asti ei tällä kerralla kiivetty. Aikataulumme oli melko tiukka, sillä illalle olimme varanneet ravintolaillallisen Annin syntymäpäivien kunniaksi.

292

282

Pariisittareni. <3

217

Kadulla pyöriskelyn lomassa nappasimme pienestä lounaskahvilasta hieman purtavaa, jonka jälkeen kävimme Annin kanssa kuvankauniissa Ladurée- kahvilassa.

304

323

Kahvila kuhisi porukkaa ja pitkän jonon hännille joutuessa huomasi kyllä, miten suosittuja Laduréen herkullisen väriset macaronsit oikein olivatkaan. Itse en pidä erityisesti noiden mausta, mutta ovathan ne ihan hirmu suloisen näköisiä!

a1

Napattiin Annille mukaan synttärileivonnaiset. :)

Ilta vierähti uusia makuelämyksiä kokiessa ja maistoinkin elämäni ensimmäistä kertaa ostereita! Maistui simpukoilta, joista tykkään. Nämä meidän kappaleemme eivät värähdelleet sitruunaa sekaan lorauttaessa, joten ne eivät olleet kuulemma kaikkein tuoreimmasta päästä (eläviä), mutta mielestäni se oli vain hyvä juttu. Värähteleviä yksilöitä olisin tuskin suostunut niellä mukisematta!

Ja ne jälkiruoat! Tuskin tarvitsee edes kommentoida tämän tarkemmin. Suussa sulavaa suklaakastiketta ja tuulihatun kaltaisia leivonnaisia jäätelön kera. Mmm-m.

334

340

Illallisen jälkeen koitti hetki, jota olin odottanut reissulta ehkä eniten. Eiffel-Tornin valloitus!

411

448

Juuri niin upea, kuin olin kuvitellutkin, ellei jopa vielä upeampi.Valoshow on ehdottomasti näkemisen arvoinen, joten kannattaa ajoittaa iltavierailu tasatunnin lähettyville.

p16

a2

p9

Ja sitten suunnattiin vielä ylös. Kyllä jännitti hississä ylöspäin noustessa, mutta ylhäällä jotenkin unohti kokonaan tuon korkeuden, kun ihasteli vaan eteen avautunutta näköalaa. Niin mieletöntä! Eikä se edes jäänyt tuohon, vaan äippä keksi hommata meille liput tuolta vielä ylimpään kerrokseen. Hississä meinasi mennä jalat alta, kun tuntui, että se vain kohosi ja kohosi ylöspäin pysähtymättä. Lopulta kuitenkin oltiin perillä ja päästiin ihailemaan näkymiä. Ylempi kerros on siis PALJON korkeammalla kuin alempi, vaikka alkuun luulin niiden olevan suhteellisen lähellä toisiaan. Kokemuksena tämä hyppäsi ehdottomasti TOP5 joukkoon.

24 kommenttia:

  1. APUA!! näyttäää niin täydelliseltä!! ja kääk, miten ihminen voi olla noin kaunis? :oo<33

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No aikas täydellinen paikka kyllä olikin! :)) voi kiitos ihana Emilia <3

      Poista
  2. Nä sun ja Annin Pariisipostaukset on kyllä niin paljon vahvistanu munkin ajatusta siitä, että tonne on joskus ihan pakko päästä! Aivan upeita kuvia jälleen kerran, ja voi vitsit teillä on Annin kanssa aivan täydelliset hiukset molemmilla<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me kyllä ollaan kans aika innoissamme tällä hetkellä Pariisista, varmaan näkyy näistä postauksistakin läpi! :D kiitos Linda <3

      Poista
  3. Mäki haluun Pariisiin! Niin kaunista ja ihania kuvia jälleen :)

    VastaaPoista
  4. Paljon tällanen muutaman päivän reissu Pariisissa kustantaa? :) esim oliko hotelli kuinka kallis, kuinka paljon liput torniin maksoi, mikä hintataso on ravintoloissa jne? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hotellit oli noin satasen yöltä, mutta varmasti löytyy halvempiakin, kun mennään vähän kauemmas keskustasta. Liput torniin maksoi n. 10e ja ravintoloissa selvisi helposti 15-20eurolla, jos ei mennyt mihinkään kaikkein hienoimpiin paikkoihin. :) aika samaa tasoa kuin Suomessa hinnat noin yleisesti ottaen. :)

      Poista
  5. Voi veljet kun on hienot näkymät! Itse en tämän korkeanpaikan fobiani kanssa kyllä pääsisi tuonne korkeuksiin, vaikka miten olisi ikimuistoinen juttu. :/ Onneksi Pariisissa on paljon muutakin nähtävää ja koettavaa, jos/kun sinne vielä lähden käymään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi! :/ itsekin nykyään olen vähän kammoinen, mutta en onneksi niin pahasti, ettenkö uskaltaisi tuollaisiin näköalatorneihin yms kavuta. :) mites lentokoneella matkustaminen? Onko eri asia, kun ei konkreettisesti nää sitä korkeutta? Mielenkiinnosta vain kyselen. :) ja toden totta oli paljon paljon muutakin nähtävää!

      Poista
    2. Mulla tuo pelko iskee kun näen sen korkeuden ja mun ei tarvitse välttämättä olla itse edes kohteessa, sillä joskus ihan valokuvan katsominen saa huimaamaan. Tämä kuitenkin vaihtelee, esimerkiksi sun ottamaa kuvaa pystyn katsomaan (koska kuvakulma on mukava), kun taas sitten esimerkiksi ihan jotkut ritiläportaat on paha juttu, kun niitä kiivetessä näkee alas "korkeuksista". Lentokoneessahan sitä korkeutta ei konkreettisesti näe, ja kun laittaa ikkunan kiinni ja ajatukset muualle, niin siitä selviää, vaikka esim. nousu on paha ja tottakai sitä jännittää koko lentoa.

      Poista
    3. Aika ikävä "vaiva" :/ mut ritiläportaat on kyllä aika kamalat omastakin mielestä! Totta, hyvä ettei lentokone saa aikaan ihan yhtä pahaa pelkoa. :)

      Poista
  6. Oi, oon käynyt ite Pariisissa ystäväni kanssa just sen jälkeen kun valmistuttiin lukiosta eli neljä vuotta sitten! Oltiin heinäkuussa siellä ja Pariisi oli kyllä ihana paikka <3 Nyt on alkanut tehdä vähän mieli mennä sinne uudestaan, kun alkaa jo vähän unohtumaan paikat sieltä! Ihana nähdä näitä kuvia sun ja Annin blogista! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan ihan täydellinen valmistujais-matka! <3 heinäkuu ois kans varmaan ihan huippukuu käydä siellä, vaikka kyllä tuolla viihtyy varmaan koska vain. Kiva, kun tykkäät <3 :)

      Poista
  7. Siiis.... Mitä? Onko nykyajan blogimaailmassa oikeasti henkilö joka ei pidä macaronsseista ja vielä myöntää sen!!

    Essi sä olet ihana <3

    VastaaPoista
  8. Miks aina "nappaatte" ruokaa mukaan? Miksette käy ostamassa :D pieni juttu mut jotenki ärsyttää kun käytätte molemmat tota sanaa et käytiin nappaamassa jotain mukaan, kun on ruuasta kyse. Aaargh

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, voi vitsit, en oo kyllä yhtään tietoisesti tuota sanaa käyttänyt jatkuvasti.. Varmaan sitten kotona on ollut tapana puhua aina, että käydään nappaamassa kaupasta mukaan illan ruokatarpeet, niin sitä käyttää sitten kirjoituksessa myöskin. :D ja varsinkin jos nappaa mukaan vaan jotain ihan pientä, eikä täytä koko jääkaappia.. :DD

      Poista
  9. Wäääh Pariisi kuume vaan kasvaa näitä sun upeita kuvia katsellessa! Onneksi on se matka varattuna :'D aiempiin kommentteihin viitaten itsekin jätän eiffeliun kiipeilyn väliin ja ihailen sitä alhaalta. Omistan korkeanpaikan kammon lisäksi ahtaanpaikan kammon joten eiffeliun ylös meno on nounou! Ehkä joskus matkassa on joku joka ei korkeuksia pelkää ja saa minutkin ylös raahattua :) viimeksi riemukaaren päälle kiipeäminen oli iahn tarpeeksi pelottavaa. Keskittyminen vain kaukaisuuteen niin hyvin selvisi pienellä heikotuksella :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se hissimatka ylös oli melkein pahin osuus, ja siinä näköalatasanteella oli taas ihan turvallinen olo, kun siinä oli kuitenkin niin korkeat kaiteet ja suojaisa alue. :) aika harmi, että sulla on korkeanpaikankammon lisäksi myös ahtaanpaikankammo! :(

      Poista
  10. Saako sun kuvia laittaa pinterestiin? Ihan tyyli inspiraatiota ja näitä matkakuvia, jos merkitsee sinut pinnauksen tekstiin :) sulla on mielettömän kivoja kuvia ja olisi kiva niitä pinnailla! Tai oletko itse ajatellut tehdä pinterest tiliä josta sun kuvia olisi sitten helppo pinnata? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa laittaa, jos tosiaan merkitsee sitten kuvaan, eikä käytä ns. Ominaan. :) mä en varmaan oo ainakaan lähiaikoina tekemässä pinterestiä, kun on näitä some-juttuja muutenkin jo puhelin pullollaan! :D :)

      Poista
  11. Ihana postaus! Tuliitsellekkin kauhea hinku päästä käymään tuolla! :) pakko kysyy vielä mistä tuo takkki on? Tosi ihana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että tykkäsit <3 Pariisi on kyllä upea! Takki on tilattu nelly.comista ja merkki taisi olla joku "Glamorous" :)

      Poista