tiistai 24. helmikuuta 2015

Vinkkejä Pariisiin matkustavalle

Metro kulkee

Ja ihan kaikkialle Pariisin keskustassa kulkeekin. Päästiin sillä helposti ja nopeasti paikasta toiseen ja metroasemien infopisteiltä sai itselleen kartan, jonka avulla oli helppoa ja selkeää seurata linjoja, joita pitkin pääsi perille. Itse olin kuitenkin hieman hukassa alkuunsa ja seurasinkin kokeneenpia, en ole nimittäin Suomessakaan matkustanut metrolla kuin ehkä pari kertaa elämäni aikana. :D Metrolippu maksoi kolmelta päivältä noin 20 euroa.

130

Shoppailua varten

Käytiin parilla hyvinkin erilaisella shoppailukadulla, joista toinen oli kaikkia huippumerkkejä pullollaan oleva Champs-Èlysées. Champs-Élysées'n tunnettu puistokatu kuuluu Pariisin nähtävyyksien joukkoon. Sieltä löytyy monia luksusmerkkejä, kuten Chanel, Dior ja Louis Vuitton. Omalle hintahaarukalle sopivampia liikkeitä kadulla olivat mm. Nike, Adidas ja Zara-Home. Käytiin kadulla myös kivassa kahvilassa lounassalaateilla.

301

210

Champs-Èlysees'n varrelta löytyi myös ihana kahvila Ladurée, josta sai ostettua tuoreita macaronseja monissa eri makuvaihtoehdoissa. Halvempia macaronseja löytyi tosin monesta muustakin söpöstä kahvilasta.

326

Rue De Rivolin varrelta löytyi taas kaikki halvemman luokan putiikit, kuten: H&M, Forever21, Bershka, Pimkie, Stradivarius ja Zara.

Netistä liput nähtävyyksiin etukäteen

Tämä osoittautui erityisen fiksuksi teoksi, sillä välillä suosittuihin kohteisiin, kuten Louvren taidemuseoon ja Eiffel-Torniin oli ihan älyttömän pitkät lippujonot. Etukäteen hankituilla lipuilla pääsi sitten hyvin lyhyeen ja nopeasti kulkevaan jonoon, jossa liput tarkastettiin vain nopeasti ja päästiin etenemään.

Liput löytyy helposti Googlailemalla nähtävyyksien lippuja englanniksi. 

Ravintolavaraukset

Varattiin myös muutamana iltana ravintolaillallinen etukäteen netin kautta, jolloin saatiin parhaimmillaan kolmen ruokalajin illallinen puoleen hintaan ja sushiravintolassa kaikki valitsemamme lautaset -40%.

Sivusto: Thefork.com

619  

Riemukaari

Lähes 50 metriä korkea sotamonumentti, joka on yksi Pariisin symboleista. Riemukaaren arkkitehti on kaiverruttanut Riemukaaren pintaan kaikkien sodissa kaatuneiden nimet. Esikuvana on toiminut Roomassa sijaitseva Tituksen Riemukaari.

Riemukaaren huipulla on näköalatasanne. Tasanteelle on mahdollista nousta portaalla tai hissillä ja se on alle 24-vuotiaille maksuton.

252

Louvren taidemuseo

Pariisin suurin ja tunnetuin museo, sekä yksi maailman vanhimmista museoista. Louvre on maailman kolmanneksi suurin museo pinta-alaltaan mitattuna ja alueen pinta-ala onkin 160 000 neliömetriä. Louvren sisäpihalla komeilee lasinen pyramidi, joka onkin luultavasti monelle tuttu Da Vinci -koodi kirjasta ja leffasta. Oli hauskaa nähdä kaikkia hyvinkin tuttuja nähtävyyksiä ympäri Pariisia livenä. Louvren tunnusmerkiksi on muodostunut erityisesti Leonardo Da Vincin - Mona Lisa, mutta siellä oli myös paljon muita tuttuja taideteoksia.

Louvre on auki vierailijoille päivittäin kaikkina muina päivinä paitsi TIISTAINA. Oltiinkin sitten menossa juuri tiistaina tuonne, mutta onneksemme kuulimme eräältä infopisteeltä tästä. :D Museoon on vapaa pääsy joka kuun ensimmäisenä sunnuntaina, mutta jonot ovat kuulemma ihan järkyttävät näinä päivinä, joten jos haluaa päästä rauhassa ja nopeammin sisään, kannattaa valita jokin muu päivä vierailuun. Pääsyliput olivat vähän päälle 10 euron hintaiset.

476

522
 
Notre Dame

Paikka, jonne olen halunnut päästä pienestä asti, kun katsoin ensimmäistä kertaa Disney Notre Damen kellonsoittajan ja kuulin äidiltäni, että vastaava rakennus on oikeassakin elämässä olemassa. Kun saavuttiin suuren goottilaiskatedraalin pihaan, en voinut olla hyräilemättä mielessäni ja ehkä vähän ääneenkin kellonsoittajasta tuttuja tunnareita. Itseasiassa taisin lauleskella niitä jo automatkallamme Pariisiin. :'D

Notre Dame on yksi Pariisin kuuluisimpia ja suosituimpia nähtävyyksiä ja se on auki vierailijoille ilmaiseksi päivittäin. Sen aukioloajat kannattaa kuitenkin tarkistaa ennen käyntiä. Se sijaitsee ihan ydinkeskustassa. Kellotorneihin kiipeäminen on maksullista, joten käytiin vain kirkon alakerroksessa. 

141  

Taxit

Pari kertaa haluttiin päästä helpolla tai nopeammin perille, jolloin otettiin metrolinjojen sijaan taxi. Kohdallemme sattuneet taxikuskit eivät osanneet kovin hyvin englantia ja ranskankieliset kadunnimet tuntuivat olevan meidän lausumana yhtä siansaksaa. Oikeaan paikkaan perille pääsyyn koettiin parhaaksi ratkaisuksi näyttää kuskille kartalta katu tai paikka jonne halusimme päästä, tai yksinkertaisesti antaa taksikuskille hotellimme käyntikortti takaisin hotelliin mentäessä.

Hintataso ei taximatkoille ollut kovinkaan korkea, halvempi kuin Suomessa. Alle kympillä pääsi helposti kulkemaan keskustan sisällä noin 5 kilometrin matkoja.

Tippi

Juomarahan jättäminen ei ole välttämätöntä. Palvelumaksu sisältyy ravintoloiden ja kahviloiden hintoihin, mutta meillä oli tapana jättää kuitenkin parin euron pieni juomaraha silloin, kun saatiin erityisen hyvää palvelua.

330

Eiffel-Torni

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä: Eiffel-Torni, joka on valittu maailman suosituimmaksi nähtävyydeksi ja on koko Ranskan symboli. Torni sijaitsee aivan Pariisin keskustassa seine-joen etelärannalla. Aikuisten lippu on vähän päälle 10 euroa. Torni on noin 324 metriä korkea ja sen juurella seisoskellessa tuli aika pikkuruinen olo. Ehdottomasti yksi siisteimmistä jutuista, joita olen koko elämäni aikana nähnyt!

Käytiin katsomassa tämä nähtävyys illan lisäksi myös päiväsaikaan, mutta jos pitäisi valita, menisin mielummin Torniin katsomaan näköaloja pimeällä, kun koko kaupunki kylpee valomeressä. 

411

652

Muutamia pieniä omia huomioita:

- Aikataulut eivät ole kovin tiukkoja ja vaikka myöhästyttiin Eiffel-Tornin vierailu-ajastamme melkein tunnilla, meidät päästettiin silti sisään mukisematta. Myöhästyttiinpä myös puolisen tuntia eräästä ravintolavarauksestamme ja täälläkin paikassa meidät otettiin hyvin vastaan.

- Eiffel-Tornin valoshow rämähti päälle aina tasatunnein. Joten kun vierailet nähtävyydellä pimeän aikoihin, kannattaa vierailu ajoittaa jollekin tasatunnille. Valoshow oli UPEA! 

- Pakko se on myös monien muiden tapaan todeta: Englantia ei puhuta kovin hyvin. Hienommissa paikoissa kyllä ja hyvinkin, mutta heti kun oli kyseessä vain jokin pienempi putiikki tai kauppa, kielimuuri tuli vastaan. Englannilla kuitenkin pärjäsi yleisesti ottaen hyvin, emmekä joutuneet missään vaiheessa tilanteeseen, ettei viesti olisi jollakin konstilla mennyt perille. :D

- Metrot kulkivat siis hyvin ihan kaikkialle Pariisin keskustassa, mutta viimeisimmät kulkivat johonkin puoli yhden aikoihin yöstä, joten jos iltarientoihin mielitte, niin takaisin hotellille kannattaa valita taksi.

- Hintataso oli melko samaa luokkaa kuin Suomessa niin vaatteiden kuin ruokienkin suhteen.

- Monissa kaupoissa asiakaspalvelu oli melko tylyä. Kassaneiti ei tervehtinyt, vaikka häntä olisi itse tervehtinyt ensin iloisesti hymyillen, pari asiakaspalvelijaa datailivat puhelimillaan, eivätkä vastanneet kysymyksiimme ja Eiffel-Tornin hissikuski vilkuili meitä ärtyneesti. :D Toivottavasti omalle kohdalleni osui tällä kerralla vain ikävimpiä asiakaspalvelijoita ja seuraavalla visiitillä törmäisin sitten näihin mukavempiin tapauksiin. Ravintoloissa, joissa kävimme, oli kuitenkin osaavaa ja ystävällistä henkilökuntaa.

- Lyhyempiä matkoja kannattaa taittaa mahdollisimman paljon kävellen, jotta näkee paremmin kaupungin hulinaa ja sykettä. 

589

Suosittelen Pariisia matkakohteeksi kyllä kenelle vain! Veikkaan, että paras aika vierailla Pariisissa on loppukeväästä, kun puissa ja pensaissa on lehdet ja kukkaset kukkivat suurissa kauniissa puutarhoissa. Ihanaa matkaa jo etukäteen, mikäli Pariisi sattuu olemaan seuraava matkakohteenne. <3

34 kommenttia:

 1. Sattuupa hyvinkin olemaan seuraava hyvin mahdollinen matkakohde, kiitos ihan hirmu paljon hyvistä vinkeistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään, ilo olla avuksi! :) Suosittelen kyllä hyvin lämpimästi Pariisia matkakohteeksi. Oli näkemisen arvoinen paikka ja kauemminkin olisin viihtynyt! :)

   Poista
 2. Jos aion tässä joskus matkata Pariisiin niin pitääkin tulla etsimään tää sun postaukses esiin matkan alla, sillä tässä oli tosi hyviä vinkkejä :) Jos shoppailit tuolla reissussa (ainakin sen yhden ihanan MK:n laukun taisit hankkia ;D), niin olisi kiva nähdä ostospostaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, jos tästä on hyötyä! :) tulihan sitä vähän shoppailtua, vaikka mk:n pikkulaukku lähti mukaan kyllä Saksan puolelta. ;D voisinkin väsätä ostospostauksen viimeaikaisista hankinnoista jossakin vaiheessa, kiitos vinkistä! :) <3

   Poista
 3. Mikä toi maailmanpyörä tuolla takana on? :O Olen kaksi kertaa ollut Pariisissa enkä ainakaan aikaisemmin ole sellaista huomannut :D Mulla on parin viikon päästä taas reissu tänne, Pariisi on vaan niin ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en itseasiassa oo ihan varma, että oliko tuo vain jokin väliaikainen rakennelma, vaiko pysyvä, mutta melko lähellä Eiffel-Tornia se kuitenkin sijaitsi. :) Oi ihanaa, vietä ihana loma! Kunpa pääsisin itsekin joskus uudelleen. <3

   Poista
 4. Kauhee matkakuume tulee kun näitä ihania kuvia kattelee! :D Pariisiin on kyllä pakko joskus vielä päästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sama homma alkaa olla jo täälläkin! :D Suomi alkaa kyllästyttää kyllä yllättävän nopeasti... ;D kyllä munkin on varmaan pakko lähteä tuonne joskus vielä poikaystävänkin kanssa pyörähtämään. :)

   Poista
 5. Vitsi et on ihania kuvia !! Oon kyl niin loman tarpeessa…. Mäkin haluuuuuuun Pariisiin !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, meitsit taitaa olla aina loman tarpeessa! XD Mitenkäs se meidän vaihto...... :D Ens vuonna sitten!

   Poista
 6. Oih ihania kuvia! Pariisi on ehdottomasti mun bucket listalla ja sain hyviä vinkkejä tästä postauksesta matkaa varten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin mahti homma! :) Pariisista ei voinut tulla kuin onnistuneita kuvia! :D

   Poista
 7. Pariisi on kyllä niin mielettömän ihana kaupunki ja ihania kuvia olet sieltä saanut :) onneksi pääsee itsekkin kohta sinne taas käymään <3 tuo ruokasivusto juttu oli kyllä itselle ihan uusi juttu ja menee varmAsti käyttöön ;>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mullekin oli ihan uusi tuttavuus tuo ruokasivusto ja kävi kyllä hyvä tuuri, kun äiti sen löysi tuolla ollessamme. Tuolta löytyi muitakin matkakohteita kuin vain Pariisi. :) Pariisi oli joo ihan huippu kokea. Hyvää reissua sullekin! <3

   Poista
 8. Harmi kun en lukenut tätä ennen omaa reissua! :D En kyllä edes tiedä mitä varsinaisesti oisin kaivannut tietää etukäteen, mutta silti :'D Mua harmittaa kun ei ehditty käyä kattomassa Eiffeliä pimeällä, vaikka oon sen jo viime reissulla kyllä nähnyt.. Tarkoitus on kuitenkin vielä joskus mennä Pariisin, joten kyllähän sitä ehtii :) Silloin aion kyllä mennä loppukeväästä, niinkuin sääkin suosittelit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiätkö mä ajattelin kanssa ihan samaa! Että harmi, kun en ehtinyt lukea enenpää sun Pariisi postauksia ennen omaa reissua, kun olisi voinut ottaa hyviä vinkkejä talteen! Esim noi teidän koluamat vintage-putiikit olis ollut siisti kokea! Mustakin vähän tuntuu, ettei tämä jäänyt viimeiseksi kerraksi! ;) Ihana paikka <3

   Poista
 9. Toi viimeinen kuva susta ja Annista on ihana! Näytätte niin onnellisilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)<3 Aikas hyvä fiilis vallitsikin tuon kuvan ottohetkellä, kun oltiin juuri katseltu auringon laskevan Eiffelin taakse!

   Poista
 10. Ihan mahtavan kattava ja hyödyllinen matkapostaus! Pakko myöntää, että paljonkin matkustaneena ihmisenä olen jaksanut ihmetellä Pariisi-hypetystä, itse olisin halunnut sinne lähinnä DisneyLandin ja parin muun nähtävyyden perässä. :D Nyt kun vuoden sisään useammat kaverit ovat siellä käyneet ja kehuneet niin on herännyt jonkinlainen kiinnostus kyseistä kaupunkia kohtaan ja tämä postaus ei ainakaan sitä helpottanut! Pitääpä katsoa, jos suunta olisi sinne suunnitteilla olevien reissujen jälkeen! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla! :) Mulla taas ei ollut kovin moni tuttu käynyt tuolla, joten en osannut oikein odottaa ihmeitä ja ihastuinkin sitten tällä käynnillä samantien. :) Kyllä suosittelen todellakin käymään, edes pidennetyn viikonlopun verran. Itsekin suuntaan tuonne varmasti joskus uudelleen! :)

   Poista
 11. Mahtava tietoiskupostaus kauniiden kuvien kera <3 aivan ihana etenkin tuo viimeinen kuva <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolta tuli ihan liikaa kivoja kuvia, en tiedä miten saan mahdutettua ne mun postauksiin! :D <3

   Poista
 12. Täytyy kyllä ihan ehdottomasti pitää tä postaus mielessä, jos joskus tulee matkustettua Pariisiin, niin hyviä ja hyödyllisiä vinkkejä oot jakanut tässä! :) Eikä kyllä helpota yhtään munkaan matkakuumetta nämä sun kuvat! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva, jos tästä voi olla tulevaisuudessa jotakin hyötyä! :) Hahah, joo tää on varmasti aika tuskaista matkakuumeiselle, kun itsekin alan jo haikailla takaisin! :D

   Poista
 13. Voi olla, että asia on muuttunut, mutta ainakin muutama vuosi takaperin alle 26-vuotiaat EU-maiden kansalaiset pääsi Louvreen ilmaiseksi? :) Se on hyvä pitää mielessä ja pätee muuten monessa muussakin kohteessa Euroopassa, esim. Vatikaanin museossa nuorten EU-passillisten hinta taisi olla 3€ normaalin kympin sijaan! :)

  Hyvän vinkkilistan oot kyllä koostanut, toi thefork-sivusto on mulle ihan uusi tuttavuus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, eipä hoksattu moista ja maksettiin Annin ja mun lipuista myös. Hyvä tietää kuitenkin jatkossa! Kiva, jos löytyi uusiakin vinkkejä. :)

   Poista
 14. Louvreen tosiaan ja myöskin Notre Damen huipulle pääsee alle 26v ilmaseks :) Olin viime kesänä Disneylandissa töissä, tänä kesänä jälleen... Ihana kaupunki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit! Ensi kerralla sitten. :) Varmasti ihan mielettömän hauska kesätyöpaikka! :)

   Poista
 15. Ihana nähdä lisää matkakuvia! ♥ Mä haluisin niin kovasti päästä Pariisiin, että näistä vinkeistä saattaa kyllä olla hyötyä tulevaisuudessa ;) ♥

  VastaaPoista
 16. mä ainakin itse petyin pariisiin niin monessa suhteessa kun siellä ensimmäisen ja viimeisen kerran vierailin. Tosissaan kielimuuri.. vaikka sä puhuit missä tahansa englantia niin mä en saanut ainakaan kuin suurinpiirtein (luultavasti kun en kieltä osaa) ranskalaisia kirosanoja niskaan ja huutoa, toiseksi asiakaspalvelu oli niin ö-luokkaa ja ala-arvoista että oikee ärsyttää, tuntuu että siellä ei vaivauduta edes hymyilemään jos asiakas vaikuttaa ulkomaalaiselta. oon kuullut että pariisi on paikka jossa vaaleatukkaiset saavat huonoa palvelua mikä on mun mielestä raivostuttavaa. eiffel-torni oli ainut joka pelasti senkin vettyneen matkan sekä mielikuvan mukamas niin ihanasta pariisista. kaiken kaikkiaan oon sitä mieltä että pariisi on ihan liian yliarvostettu ja se hypetys ja innostus pariisista on lähtenyt vaan ihan varmasti alun alkaen ranskalaisilta ja pariisilaisilta itseltään :D
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Pariisin_syndrooma voin melkeen komppaa kaikkeen mitä tossa sivulla lukee ainoo etten ole japanista eikä pettymys ilmennyt mitenkään fyysisenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mulla kävi jotenkin ihan päinvastoin! En ollut jotenkin ajatellut Pariisia mitenkään ihan yber upeana matkailukohteena ja halusinkin ensin mielummin vaikkapa Lontooseen, jossa olen jo pienenä joskus käynyt. Kuitenkin paikanpäällä ihastellessa kaikkia jo lapsuuden koulukirjoista yms tuttuja maalauksia, taideteoksia ja nähtävyyksiä, tuli kyllä niin mahtava fiilis ja kaikki tuntui näyttävän vielä vaikuttavimmilta kuin olin kuvitellutkaan! :) Palvelu oli munkin mielestä monessa paikassa huonoa ja jotkut ihmiset, varsinkin naiset, hyvin tylyjä, mutta koettiin myös ensiluokkaista asiakaspalvelua, joten en antanut ikävien kokemusten häiritä. :) tykkäsin myös vaan katsella kaduilla kulkevia ihmisiä ja mielestäni Pariisissa oli ihanan vapaita ja repäiseviä tyylejä porukalla yllä!

   Poista
 17. Ranska on kyllä kuuluisa surkeasta asiakaspalvelustaan ja olemattomasta vieraanvaraisuudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitin olla ottamatta ennakkoluuloja etukäteen, mutta tulihan se vähän itsekin koettua.. :/

   Poista