keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Prässäillen

Heipsan! Nyt kun aurinkokin on alkanut kunnolla paistella pitkin päiviä, olisi aika taas muistutella lähenevästä keväästä ja kesästä treenien muodossa! ;D Vielä ehtii puristaa peput ja jalat kiinteiksi kesämekkoja, bikineitä ja shortseja varten!

Jalkaprässi on ollut aina yksi suosikki laitteistani jalka- ja peppupäivänä. Sen kanssa voi hyvin haastaa itseään turvallisemmin kuin vaikkapa kyykyissä. Prässillä voi toteuttaa helposti niin monenlaisia erilaisia sarjoja ja jokainen voi valita itselleen sopivimmat painot ja toistojen määrät. Osa muistaakin varmaan mun viime vuoden ja tämän vuoden tavoitteet jalkaprässin suhteen. Viime vuonna tavoittelin jaksavani nostaa 120kg jalkaprässillä 3x8 sarjoissa jouluun mennessä. Tavoite ei toteutunut ja palasinkin nostelemaan sadalla kilolla. Tämän vuoden puolella on tapahtunut kuitenkin huimaa kehitystä prässin kanssa ja viime kerralla nostelinkin jo 127,5kg 3x10 sarjoissa. Vitsit miten hyvä fiilis tuli, kun tajusin, että yksi tavoitteistani tuli saavutettua ja mentyä vieläpä sen ylikin! :)

Alkuun pari hyvää vinkkiä liikkeitä varten:

- Pidä alaselkä ja pakarat kiinni penkissä koko ajan, jos ne nousee, liike on liian syvä
- Laske paino kontrolloidusti alas ilman pudotuksia
- Pidä polvet ja varpaat samansuuntaisina
- Älä lukitse polvia aivan suoraksi ylhäällä

Jalkaprässin perussuorituksessa jalat pidetään lantion levyisessä haara-asennossa suunnilleen levyn keskiosassa, mutta jalkaprässillä voi kuitenkin hakea myös tuntumaa enemmän eri kohtiin vaihtelemalla jalkojen asennon leveyttä ja korkeutta.

065

Painot paikalleen...

044 

... Ja kuvaaja valmiuteen!

Yhden jalan prässi

045
047

Yhden jalan prässillä tuntuman saa paremmin takareiteen, sisäreiteen ja pakaraan. Mitä ylempänä jalka on levyllä liikettä tehdessä, sen enemmän liike tuntuu pakarassa.

Jalkaprässi sivuttain

054
055

Asetu penkille makaamaan hieman sivuttain viistossa ja nosta levyä pitäen jalkojasi vierekkäin, polvet ja varpaat yläviistoon osoittaen.

Jalkaprässi leveällä asennolla

056 057

Asettamalla jalat leveään asentoon levyn yläreunaan saadaan pakaroihin ja takareisiin enemmän tuntumaa.

Jalkaprässi kapealla asennolla

062 063

Pitämällä taas jalkoja kapeassa asennossa ja asettamalla jalat levyn alareunaan tuntuma saadaan paremmin reiden etuosan lihaksiin.

067

Ready! ;)

072

Salille oli ilmestynyt myös kasa uusia laitteita ja Foxin nettisivulta bongasin myös hyviä uutisia!

Fox Center Kuntosali: "Ilouutisia, olemme laajentamassa salia kevään 2015 aikana!
Nyt kysymmekin teiltä, mitä laitteita tai liikuntamuotoja kaipaatte valikoimaamme? Olemmekin ottaneet jo vastaan hyvinkin varteenotettavia ideoita, kuten kiipeilyseinä, juoksusuora, solarium sekä fysioterapeutin sekä hierojan palvelut.
Nyt kannattaa siis tuoda ideat ja toivomukset esiin, sillä vielä kerkeät päätöksiin vaikuttamaan. Kaikkien vastanneiden kesken arvomme kuntosalijäsenyyden Fox Center Kuntosalille!"


Elikkä Foxin fb-sivuilla voi käydä toivomassa ja vaikuttamassa tulevien tilojen valikoimaan. Jännityksellä ja innolla odotan kaikkia tulevia uutuuksia salille! :) 

30 kommenttia:

  1. Täytyypä kokeilla tota prässiä yhellä jalalla :D en oo koskaan tajunnu, kiitti vinkistä ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepas hyvä<3! Tuntuu muuten aika hitsisti enemmän kun kahdella! :DD

      Poista
  2. Jes sainkin vinkkejä huomiseen jalkapäivään! Kiva kun teet näitä salipostauksia:)!!

    VastaaPoista
  3. Moikka! Eiksyin blogiisi vahingossa monen mutkan kautta ja ihastuin välittömästi siihen. Kuvat ja tekstit tuo blogiin tosi kivan tunnelman. Jatka samaan malliin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, voi vitsit miten mukava kuulla! :) tervetuloa vaan seurailemaan meininkejä! :)

      Poista
  4. Tuo prässiliike sivuittain... Ei herranisä, ei näin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, voisitko kiltti vielä perustella niin tiedän tarkalleen mikä mättää ö, kun ihan hyvin se tuntui siellä missä halusinkin ja nappasin liikkeen eräästä ohjelmasta! :D otan pois liikkeen listalta jahka kotiin pääsen! :)

      Poista
    2. Prässissä voi tehdä liikkeitä tosi monella tapaa, myös sivuttain! Monet personal trainerit käyttävät tätä liikettä myös, kun halutaan kikkailla ja hakea vähän uutta tuntumaan. Varsinkin jos on junnattu samoilla liikkeillä kauan niin sillon kannattaa hakea juuri tällaisia vaihteluita että saataisiin kehitystä tapahtumaan. :) Joten aivan hyvin voi tehdä myös näin :D

      Poista
    3. Huuh, kiitos paljon selvennyksestä! Mä jo säikähdin, että oon nyt mennyt vääntelemään paikkani ihan hajalle. :D en kyllä koskaan tee sellaisia liikkeitä, jotka tuntuvat pahalla tavalla kivuliailta jossakin paikassa. Aina löytyy itselle sopivampi vaihtoehto treenata jotakin tiettyä lihasta. :)

      Poista
  5. Lisäisin tähän että ei turhaa jäkitystä päällä, sillä niskat tulee helposti kipeäksi.

    VastaaPoista
  6. Kivoja treenivinkkejä, näistä saa hyvin inspistä :)
    Mun mielestä on aika hassua että näin sut ohi mennen summer soundeissa ja melkein heti sen jälkeen löysin sun blogiin ja jäin ihan koukkuun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla! heheeh, kohtalo! ;) maailma on pieni paikka! :D kiva, että blogi on viihdyttänyt <3

      Poista
  7. Moikka! Laitatko siis prässiin levypainoja tuon reilut 127 kg vai lasketko kelkan painon tähän mukaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laskin kelkan painon mukaan 37,5 :) eli 90 levyillä

      Poista
  8. Sulla on ihanat jalat!! Ei liian luikut, ei läskit, ei semmoset "fitnessihanne"lihaskimput mutta vähän lihasta kuitenkin (sydänsilmä emoji) anna ne mulle !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haaahahaha ihanasti sanottu! :DD mäkin alan kyllä pikkuhiljaa tykkäämään, kun saa tuota lihasta vähän edes erottumaan pikkuhiljaa! :D

      Poista
  9. Voiko näitä liikkeitä tehä sellasella jalkaprässillä joka on enemmän vaaka suunnassa? Jossa ei siis nosteta painoja ylöspäin vaan silleen enemmän eteen? Mä en tajua juuri mitään näistä salijutuista joten pahoittelut epäselvyydestä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi myös siinä hakea jalkojen korkeutta muuttamalla eri kohtiin parempaa tuntumaa ja yhdelläkin jalalla onnistuu! :)

      Poista
  10. Mikä on toi vaaleenpunanen huulipuna mitä sulla on melkeen aina kuvissa? Tai tossa bannerissa? Se on niin kivan väristä :) Kiitos paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä vaihtelen paljon, mutta suosikkeja on kikon nestemäinen huulipuna (sävy 816) ja sitten sellainen ihana vaaleanpinkki (910) sekä we care iconin sävy 9 ja 14 sekaisin keskenään! :D ja monesti myös saatan sipaista hieman jotakin vaaleaa huulikiiltoa päälle. :)

      Poista
  11. oot kyllä kuuma typykkä pakko sanoo XD

    VastaaPoista
  12. Minkä painosilla painoilla aloitit ku aloit jalkaprässilä tekemään?(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni laitoin ensin vain jotkut kympin painot molempiin päihin ja lisäilin pikkuhiljaa, kun huomasin, että jalat kantaakin isompiakin painoja. :)

      Poista
  13. Siis mulla on kunnon girl crush sua kohtaan! En kestä miten täydellinen oot; kaunis, ihan killer body ja blogin perusteella vaikutat tosi ihanalta ihmiseltä :) Ihanaa kevään odottelua sulle, Essi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaah ihana <3 ihanaa kevättä sulle myös! :)

      Poista
  14. Hei! Olen ollut ennen alipainoinen ja lääkärikään ei tiedä mistä johtui mutta kärsin siitä joka päivä,sillä minua myös haukuttiin siitä en siis saanut painoa lisää vaikka halusin.olen aika pitkään nyt lukenut sun ja Annin blogia ja alkanut tehdä itselleni paljon noita herkullisia ruokia ja jopa käymään välillä salillakin ja en ollut uskoa silmiäni kun menin taas lääkärille ja hän sanoi että olen normaali painoinen! Kiitos teille näistä ihanista postauksista! Olen iki onnellinen ja olette tosi ihania ihmisiä tämän blogin perusteella teidän blogini ovat aivan käsittämättömän hienot ja niitä jaksaa AINA lukea :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vau! Ihan mielettömän hienoa kuulla, että meidän blogit on saanut aikaan näinkin paljon hyvää! Ihanaa, että oot saanut sun painos nyt sellaisiin lukemiin, mihin olet itse tyytyväinen ja että reseptit on maistuneet kans! :) Kiitos todella piristävästä ja hyvän mielen tuovasta kommentista ja ihanaa kevättä sulle <3

      Poista