torstai 5. helmikuuta 2015

Food Tips

Terveppä terve toverit!

Nyt on kertynyt parikin hyvää pientä ruokavinkkiä takataskuun odottelemaan, joten päätin jakaa ne yhteisessä postauksessa samalla rysäyksellä! Kaks-neljä kärpästä yhdellä iskulla. Täältä pesee välipalavinkkejä arkeen ja miksei juhlaankin.

Aamupalalle: Täyttävä smoothie

Aamupalalla en kaipaisi koskaan mitään muuta sen kummallisempaa kuin pari palaa ruisleipää ja kupillisen puuroa. Näiden juttujen mussuttamiseen aamuisin en tunnu kyllästyvän ikinä! Kuitenkin, monipuolisen ruokavalion vuoksi, minusta on kiva vaihdella aamupalavaihtareitakin silloin tällöin. Eräänä aamuna puuron tilalle valmistinkin ihanan raikkaan ja täyttävän smoothien, joka oli samanaikaisesti sopivan kirpsakka herättämään uuteen päivään, mutta silti myös pehmeän makea. Voiko tälläistä ollakaan? Kyllä voi! :D

007

Täyttävä smoothie

Banaani
Avokado
Puolikas sitruuna
Appelsiini

009

Banaani ja avokado siis toivat tähän smoothieen/fruitieen ihanan pehmeän ja täyteläisen koostumuksen, mutta puolikkaan sitruunan mehut ja kokonainen appelsiini saivat sen maistumaan sopivan pirteältä ja raikkaalta samaan aikaan.

013

Seos jäi melko paksuksi, joten jos tykkäät juoksevammista smoothieista, lorauta sekaan tilkka maitoa, vettä tai jotakin mehua.

Viikon vihannes: Kukkakaali&Parsakaali

001

Kaupasta tarttui mukaan tarjouksesta paketti, jossa möllötti sekä kukkakaali- että parsakaalikerä. Olen vähän huono syömään näitä vihanneksia raakana, mutta lyhyen googlettelun jälkeen löysin hyvän vinkin näiden kerien naposteluun raakana.

013

Valmistin nupuille marinadin, johon jätin ne lillumaan ja imemään makua.

017

Marinadi

Oliiviöljyä
Omppuviinietikkaa
Kurpitsansiemenöljyä
Yrttisuolaa
Valkosipulijauhetta

020

Johan alkoivat kaalit maistua raakanakin ja tälläinen satsi on hyvä tyrkätä myös vain jääkaappiin odottelemaan aterioita. Heittelin noita niin salaatin sekaan kuin erilaisten lämpimien ruokien lisukkeeksikin. Viimeiset palaset heivasin vielä pannulle kanojen kanssa paistumaan ja ne maistuivat herkullisilta parin päivän marinadissa lillumisen jälkeen.

Miksi sitten raakana?

Raakana näiden vihannesten ravintoarvot ovat huipussaan ja saat parhaan mahdollisen terveyshyödyn.

010

Kukkakaali 

Runsaasti antioksidantteja
C-vitamiini pommi
Ehkäisee tulehdussairauksia, syöpää, suolistosairauksia ja diabetesta
Poistaa elimistöstä myrkyllisiä aineita
Suojaa sydän- ja verisuonitaudeilta
Tukee ruuansulatusta, korkea kuitupitoisuus
Hyvä kaliumin lähde
Erittäin hyvä raskaana oleville, sillä se sisältää sikiövaurioita ehkäisevää foolihappoa
Sisältää allisiinia, joka hillitsee tulehduksia ja jarruttaa kehon ikääntymistä

007

Parsakaali

Sisältää runsaasti mineraaleja ja antioksidantteja
C-vitamiinia, K-vitamiinia, B2-vitamiinia  ja A-vitamiinia
Sisältää kaliumia, kalsiumia, folaattia, fosforia
Sen sisältämä antioksidantti, sulforaani, hoitaa ja ehkäisee tehokkaasti syöpää
Ehkäisee dementiaa ja sydänsairauksia
Runsaasti kuituja

No huh, ainakin omaan ostoskoriin lentää heti seuraavallakin kauppareissulla moiset vihannekset!

Välipalaksi/Herkutteluun: BareBar (Leader)

Elikkäs Leaderilta löytyy nyt ihana uusi raakapatukkakokoelma BareBar, joka on täysin lisäaineeton, gluteeniton ja laktoositon patukka. Patukoita on 11 eri maussa, joista itse olen ehtinyt kokeilla kolmea.

065

Oma suosikkini tähänastisista patukoista on ollut ehdottomasti tuo Appelsiini-raakakaakao, josta löytyy siis taatelia, cashewpähkinää, appelsiinia, raakakaakaota, kaakaovoita, agavenektaria, appelsiiniöljyä, vaniljaa ja sitruunamelissauutetta. Mielestäni se maistui hyvin paljon sellaiselta LU:n Jaffa-keksiltä! Saa suositella jotakin tiettyä makua, jos olette ehtineet kokeilla jotakin yberhyvää! :)

075

Tässäpä vielä Appelsiini-raakakaakao patukan ravintosisältö. Sanomattakin varmaan selvää, ettei näitä kannata popsia nälkäänsä, vaan nämä sopivat hyvin esimerkiksi karkkipäivänä suklaapatukan tai keksin sijaiseksi, taikka kiireisenä päivänä laukunpohjalle matkaan nopeaksi välipalaksi. Ottaisin mielelläni tuollaisen mukaan vaikkapa leffoihin suklaapatukan sijaan!

Jälkkäriksi

Parin viikon takainen mansikka-vadelma-banaanijäde oli menestys, joten ryhdyin välittömästi ideoimaan uusia variaatioita banaanijäätelölle. Mainitsinkin kysymyspostaukseni vastauksissa, että banaani-suklaajäätelö on yksi suosikkimauistani, joten sitä oli testattava banskumuodossa.

014

Pari banaania pakkaseen ennen valmistusta
Raakakaakaojauhetta pari ruokalusikallista

021

Sekaisin vaan...

029

... Ja nautiskelemaan! Nam. Löysin taas yhden uuden jälkkärisuosikin ja kohtahan tässä pystyy heivata kaikki vanhat herkut mäkeen.

Voisin jakaa tulevaisuudessakin silloin tällöin blogissani tälläisiä hyviä ruokavinkkejä omassa postauksessa, joita tulee kokeiltua itse valmistaa + uusia herkullisia tuotelöydöksiä! :)

24 kommenttia:

  1. ehdottomasti lisää tällaisia terveellisiä ruokavinkkejä ja eteenkin just noita terveellisiä jälkkäreitä :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin jes, hyvä jos mielenkiintoa näiden seurailuun löytyy! :D Joo oon vasta lähiaikoina innostunut näiden jälkkärivaihtisten kokkailusta, joten uusia juttuja löytyy varmasti lisääkin, kunhan vaan vähän tarkemmin tutustuu kaikkiin eri ohjeisiin. :P

      Poista
  2. Smoothie täytyy testata jo tänään, onneksi kaikki aineet löytyvät kaapista :) Jädekin kuulostaa sen verran hyvältä, että menee kokeiluun mahdollisimman pian! Kiitos hyvistä vinkeistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheeh, no sitten vaan smoothieta pyörittämään! Sen verran helppoja nämä reseptit tällä kertaa, että onkin melko helppo toteuttaa nopeasti ja vaivattomasti. Olepas hyvä vain Emma <3 :)

      Poista
  3. Mä tykkään hirveesti kaikista "pienistä" ohjeista, en oo kokkina kummoinen mutta esimerkiksi aamupalat on ehdoton bravuuri! Tuo fruitie pääsee varmasti kokeiluun, ja sun pitsamunakkaasta on tullut yks mun suosikeista ja poikaystävä pyytää usein tekemään sitä!;-) Ois ihanaa jos viittisit koota sellasen postauksen jossa esittelisit sun mielestä parhaimmat eväät ja pikkuruoat, varmaan 90% niistä menisi täällä kokeiluun;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamupaloja on kyllä niin kiva valmistaa, kun valmistusvaiheet eivät yleensä ole mistään hankalimmasta päästä! :) Hah, hauska kuulla, että pizzamunakas on päässyt muidenkin suosikiksi! :D Pistän postausvinkin ylös! ;)

      Poista
  4. Ihania vinkkejä ja pitääkin kokeilla tuo suklainen banaani jäätelö! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile se! MMMmmm, oli niin hyvää, että taidanpa viskata pari banaania taas pakkaseen! :D

      Poista
  5. Maistuu aivan suklaavanukkaalta kun laittaa tota banaania ja raakakaakaojauhetta ja sit esimerkiksi mantelimaitoa/soijamaitoa, jotka on itessään aika makeita :D Oon myös lisänny muutaman taatelin sekaan, tulee vähä syvempi maku! Mut oot aivan oikeessa, että herkuthan tässä melkein "joutuu" jättää kohta pois....... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam! Kuulostipas hyvältä tuo sunkin variaatiosi, pitääkin ehkä kokeilla taateleiden kera itsekin. :) Hahah joo ihan väistämätön "pakko" ;D

      Poista
  6. Oi toi suklaa-banaani-jätski kuulostaa niin hyvältä!! :) Laitan ton heti testaukseen ja banaanit pakkaseen :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin! Kerroppa ihmeessä, mitä tykkäsit! ;D :)

      Poista
  7. Tää on vähän hölmö kysymys, mutta pakastatko baanaanit kuorineen? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu! :D kun pakastaa vain jonkun tunnin verran, kuoret saa pois ihan helposti. Toki voi kuoria ja vaikka pilkkoakin banaanin valmiiksi! :)

      Poista
  8. Grrr!!! Laitoin luultavasti liikaa etikkaa mun kaalisekotukseen, kun tuli vähän liian kirpeetä. Se on kai vaan ihan pikku tippa tota etikkaa eikä puoliks ja puoliks öljyn kanssa DD

    VastaaPoista
  9. Hahah mä kyllä tykkään vähän tujumnastikin etikkaisesta, joten itse taisin lorauttaa kyllä puolet ja puolet, mutta jos ei tykkää niin voimakkaasti, niin kannattaa joo vähemmän lorauttaa sitä! :D

    VastaaPoista
  10. Mä en oo tykänny mistään muista noista barebareista ku toi appelsiini-kaakao... maistuu liikaa taatelilta ne muut D: tai joltain en osaa sano, mutta toi on kyl kaikista paradta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkäsin tuosta omena-kaneli kans tosi paljon, mutta juu, aika vahvasti taatelisia oli noi muut! :)

      Poista
  11. Saako tuota raakakaakaojauhetta normaaleista ruokakaupoista? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä muuten osaa sanoa! Ehkei juuri tuota Cocovin versiota, mutta varmasti joltakin muulta merkiltä voisi löytyä! :)

      Poista
    2. Itse oon Prismassa nähnyt semmosen pienen hyllykön, jossa on enemmänkin Cocovin tuotteita, muun muassa tota kaakaojauhetta, kannattaa käydä kattoon!! :) Ainakin siis täältä Tampereen seudulta löytyy :D

      Poista
    3. Okei, hyvä tietää tulevaisuudessa! :)

      Poista
  12. Mikä blenderi sinulla on? Onnistuuko yhden annoksen tekeminen blenderillä hyvin vai pitääkö tehdä useampi annos kerralla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli tuolloin vielä vähän tuollainen isompi, mutta nyt vain sauvasekoitin. Uskon kuitenkin, että melkein millä vaan onnistuu tuon tekeminen. :)

      Poista