tiistai 22. heinäkuuta 2014

Kesäinen salaatti

Maanantaina viettelimme ystäviemme kanssa vapaapäivää luonamme. Ystäväni Nina ehdotti, että voisimme valmistaa grilliruokiemme kaveriksi salaattia, jota emme olleet kumpikaan aikaisemmin valmistaneet. Salaattikirjan resepti sai toimia apunamme salaatin valmistuksessa, mutta kummallisen kuuloinen salaatti osoittautuikin ihan älyttömän helpoksi valmistettavaksi.

Feta-minttu-mansikkasalaatti

Tarvikkeet

510

509

Vihreät pavut
Fetajuusto
Mansikoita
Pistaasipähkinöitä
Minttupuska

514

Kastikkeeseen: oliiviöljyä, omenaviinietikkaa, ripaus sokeria, sinappia ja yrttisuolaa.

Jouduin hieman soveltaa kirjan reseptiä, sillä kaapeistani ei löytynyt kaikkia tarvittavia tuotteita. Kastike sopi jokatapauksessa salaattiin hyvin, joten suurta tuhoa en varmaankaan saanut aikaan. Oikean reseptin mukaan kastike sisälsi omenaviinietikan sijaan vadelmaetikkaa.

513

522

525

Mansikoiden perkamisen ja pistaasien kuorimisen lisäksi ainekset voi asetella nättiin kasaan ja salaatti on valmis nautittavaksi! Jälleen kerran: helppoa, hyvää ja maukasta.

517

532

545

Salaatin kanssa grillailimme kasvisvartaita, kanaa, maissia ja tuorejuusto täytteisiä herkkusieniä.

537

540

553

Kun mahamme olivat täynnä maittavaa ruokaa, korkkasimme vielä uuden tikkataulumme kunnon tikkaskaban merkeissä. Hävisin kaikille, mutta aion opetella salaa tikan heittoa ja pistää skaban myöhemmin uudelleen käyntiin. Päivä oli mukava ja rento ja illan kruunasi vielä hauska komedia The guilt trip.

19 kommenttia:

  1. Mitä odotat opiskelulta? Uusia ystäviä vai mielenkiintoista opiskelua :D pääsikö kukaan ystäväsi samaan kouluun kanssasi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekä että! :) Odotan innolla uusia asioita ja uusia tuttavuuksia. Ei päässyt valitettavasti. :(

      Poista
  2. Nämä sinun reseptit on ihan huippu kiva lisäys hienoon blogiin! Olen tehnyt jo monella reseptilläsi herkkuja ja hyviä on tullut! Nämä on antanut uusia ideoita kesäherkkuihin kun haluaa jotain simppeliä ja nopeaa! :) Tykkään kyllä mahdottomasti tästä sinun blogista! :-) Mukavaa kesän jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos, mukavaa kuulla. Näitä reseptipostauksia on kyllä mukava tehdäkkin. :) kiitos samoin sulle! <3

      Poista
  3. Pakko kyllä kokeilla tota salaattia! Näyttää ja kuulostaa niin herkulliselta :) Tykkään muuten jotenkin tosi paljon näistä sun blogin kuvista, ne on kaikki yleensä aina niin ihanan värikkäitä ja "pirteitä" :)

    Ja poikaystäväs on niiiin kuuma ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kannattaa ehdottomasti kokeilla, kunnon kesäherkku! :P kiva kuulla, että miellyttävät! Heheeh, totta turiset. ;D

      Poista
  4. herkullisen näköistä!:)

    VastaaPoista
  5. Näyttää niin hyvältä, pakko taas ottaa jonnekki ylös ja kokeilla joku päivä itekki! :)

    VastaaPoista
  6. Pakko kysyä, oletko hyvä säästämään? :) Onko sinulla jokin säästötili tms., missä sinulla on jemmassa rahaa? Olet käynyt jo ulkomailla, kahilla (?) festareilla, asut omassa kämpässä yms. ja silti tuntuu että sinulla on kaikkeen varaa! Luulisi, ettei kaupan kassalla niin hyvin saa kuitenkaan tunteja kasaan ja sinulla tuntuu olevan usein vapaapäiviäkin? :-)

    Kommenttini ei ole todellakaan tarkoitettu "piikitteleväksi", vaan ihan uteliaisuuttani kyselen. Itse teen 40 h/vko ja tuntuu ettei rahaa silti riitä kaikkeen kivaan vaikka kuin haluaisi :-(

    Kiitos ihanasta blogista ja hyvää kesää sinulle! ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osaan kyllä säästääkin hyvin tarvittaessa, mutta tänä kesänä olen kyllä käyttänyt ihan liikaa säästötililtäni ja kavereideni kanssa suunnittelimmekin pitää "säästeliään syyskuun" ei juhlintaa, ei vaateostoksia, halvimmalla mahdollisella ruokaa yms. :D tänä kesänä minulla oli 4 palkallista viikkoa lomaa, mutta muuten yleensä 1-2 vapaapäivää viikossa. :)

      Poista
    2. Niin aika monta kertaa ulkomaillakin olet käynyt, vaan onhan se varmaan helppoa isin ja äidin rahoilla törsätä :D

      Poista
    3. No niin no niin.. En tiedä minkä ikäinen olet, mutta ehkä yli parikymppiselle ei kannata tulla isin ja äidin rahoilla törsäämisestä aukomaan.. Taidat ymmärtää itsekkin, että omin voimin ja varoin tässä on tullut elettyä jo hyvän tovin ja jos lainata joltakin pitää, niin poikaystävä tukee sitten silloin ja minä häntä vuorostani. :)

      Poista
    4. Se on näköjään niin helppoa olettaa asioita toisista ihmisistä :D Eri juttu että täytyykö kaikkea älytöntä tulla sanomaan, kun ei oikeasti edes tiedä miten asiat ovat.

      Poista
  7. Naaaaam ihanan helppo ja hyvän kuulonen salaatti :) täytyykin kokeilla!

    Ja aiempaan kommenttiin viitaten aloitin itsekin nyt yksin uudessa koulussa ja äkkiä sitä sai ystäviä :) kaikkiin alun bileisiin vaan mukaan ni hyvin tutustuu ;) ja koulussakin tietenkin ekoina päivinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, on kyllä helpoimmasta päästä. :) niin kyllähän sitä nopeasti tutustuu varmastikin! :)

      Poista
  8. Ai minne menet opiskelemaan? :) luulin että sait jotkut opiskelut tänä keväänä päätökseen :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laureaan liiketaloutta. :) valmistuin juu juuri yo-merkonomiksi keväällä ja nyt tarkoituksena hankkia vielä tradenomin koulutus. :)

      Poista