torstai 3. elokuuta 2017

Loma Saksassa

Heipparallaa!

Lomat tuli ja lomat meni. Mulla piti olla työntäyteinen kesä edessä, mutta onnekseni meillä on toimistolla heinäkuussa niin hiljaista, että sain halutessani pitää pari viikkoa kesälomaa. Ja halusinhan minä. Samana päivänä, kun päätin lomani pitää, varasin lennot Saksaan perheeni luokse. Saksa on oivallinen kesän reissukohde, sillä siellä on vähän kaikkea. Niin, paitsi biitsejä. Sekin puoli tosin on saatu korvattua kivalla tekojärvellä ihan Saksan kotimme vieressä, mutta eihän se ihan sama asia ole, kun turkoosi meri ja hiekkarannat.

fullsizeoutput_2955

Noh, lomakohteekseni valikoitui kuitenkin Saksa, sillä perhe menee biitsien edelle ja heitä olikin ehtinyt tulla jo kova ikävä.

fullsizeoutput_291d

Niin minä neljältä heräsin, kimpsuni ja kampsuni kentälle raahasin ja kehoni ja pääni kahvin voimalla kokosin! Huh, miten rankkoja nuo aamu heräämiset välillä onkaan, mutta halusin olla perillä Saksassa mahdollisimman aikaisin, jotta viikkoni siellä tuntuisi mahdollisimman pitkältä. Mulla sattuu olemaan myös melko täydelliset unenlahjat ja pystyn nukkumaan lähes missä tahansa asennossa koneessa sikeästi kuin tukki. Nukahdin ennen koneen nousua ja heräsin laskeutumisen tömähdykseen.

fullsizeoutput_2921

Kentällä vastassa odottivat tutut kasvot. Karvaisempi rakkaus Elli-lilliputti-miniskuukkeli haukkumme ja vähän karvattomampi, mutta sitäkin ihanampi äippäni. <3

fullsizeoutput_291f

Elli oli aamulenkiltä napannut viiniviljelmiltä mukaan pari salamatkustajaa. Ygh. Mä en kyllä keksi ällöttävämpää otusta kuin punkki. Omistetaanpa pieni hetki noiden öttiäisten ajattelemiselle. Pienenpieni hämähäkin näköinen silmätön ötökkä, joka tarraa tai pomppaa jostakin heinikosta iholle ja alkaa imeä verta kasvaen moninkertaiseksi. Eikä riitä, että ne vaan kasvattaa sun verellä oksettavan veripeppupussin vaan ne levittää myös sen lisäksi sairauksia, kuten aivokuumetta ja borrelioosia. MIKSI OLET OLEMASSA?! Hyi.

Se niistä punkeista, lomallani riitti paljon kivempia juttuja joista kertoa! Päätin lomani alkaessa, että edessä on kunnon elimistön puhdistus, sillä Ruisrockin kolmen päivän rellestysputki ja muut juhlahäminät saivat mut ensinnäkin sairastumaan kesäflunssaan ja toisekseen energiatasoni todella maihin. Olo tuntui raskaalta, väsyneeltä ja jotenkin puolikuntoiselta kaikin puolin. Saksan koti on täydellinen paikka paikata energiavajeet unen, kuntoilun, monipuolisen ruokavalion ja lähimmäisten iloisen seuran avustuksella!

fullsizeoutput_2923

Käytiin äitini kanssa ahkerasti yhdessä salilla.

fullsizeoutput_292e

fullsizeoutput_2931

Aloitin jokaisen aamuni koiramme Ellin kanssa aamulenkillä viiniviljelmille. Noita maisemia olikin ehtinyt jo kaivata. Ensimmäinen aamulenkki kukkuloiden päälle on aina yhtä ihana ja rentouttava kokemus, eikä tämäkään kerta ollut poikkeus.

fullsizeoutput_292f

fullsizeoutput_2930

fullsizeoutput_2933

fullsizeoutput_2935

fullsizeoutput_2937

fullsizeoutput_293e

Ettei ihan pelkkiä luontokuvia, niin vähän meikäläistäkin maisemissa mukana itselaukaisimen avustuksella. Teoksen nimi on tyttö, koira ja reppu.

fullsizeoutput_2939

fullsizeoutput_293a

fullsizeoutput_293c

fullsizeoutput_293b

Kävelin oikein hitaasti, sillä halusin imeä kesäistä ilmaa ja tuoksuja sisääni, katsella rauhassa kukkia, vihreitä köynnöksiä, hitaasti kypsyviä marjoja ja hedelmiä ja kaikenmaailman öttiäisiä tarkasti. Luonnossa tunnen olevani kunnolla lomalla kaikesta arjen pyörityksestä, eikä tarvitse ajatella tai keskittyä muuhun kuin sitä mitä ympärillä näkee, kuulee ja haistaa.

fullsizeoutput_2928

Jos aamulenkillä kaikki muut aistit ovat valppaana, niin kotonamme makuaisti pääsee päärooliin. Äiti on nimittäin ollut aina oikea kodin hengetär, mutta nykyään suhteellisen harvojen visiittiemme aikana hänestä kuoriutuu oikein superemäntä. Tuurikseni perheemme oli kutsunut saapumispäivänäni naapurit kylään illalliselle, joten pääsin nautiskelemaan oikein erityis herkullisesta vastaanotosta.

fullsizeoutput_2926

fullsizeoutput_2969

fullsizeoutput_2929

fullsizeoutput_296b
fullsizeoutput_292a

fullsizeoutput_2961

fullsizeoutput_292c

Alkupalaksi nautimme lihaisan annoksen, jonka nimeä en tähän hätään muista. Siinä oli kuitenkin tonnikalakastiketta ja pitkään mureaksi kypsytettyä vasikkaa. Ai että. Pääruuaksi taas nautimme taivaallista sienirisottoa ja jälkkäriksi täyteläistä kookos-ananassmoothieta. Ei tarvitse varmaan ihmetellä, mistä olen perinyt mielenkiintoni ruuanlaittoa kohtaan! :D Vielä on matkaa tosin yhtä hyväksi kokiksi...

fullsizeoutput_2940

Ja kun ruokaa tekee paljon, sitä riittää myös seuraaville päiville. ;)

fullsizeoutput_2941

fullsizeoutput_2947

fullsizeoutput_294d

fullsizeoutput_2951

fullsizeoutput_2952

fullsizeoutput_2953

fullsizeoutput_294e

Muutenkin makunystyräni pääsivät tuolla ilakoimaan, kun jääkaappi notkui hyvästä ruuasta, käytiin paljon ulkonakin makustelemassa ja parasta: sain itse istua aina valmiiseen pöytään hetken. Juuri tälläistä loman kuuluukin olla! Rakastan kokkaamista, mutta lomalla on kiva ottaa jopa rakkaasta harrastuksesta hieman vapaata.

fullsizeoutput_2927

Viikon aikana luin kirjan rakkauden viidestä eri kielestä. Yllätyin siitä, miten paljon uutta koin oppivani kirjan luettuani. Tottakai on itsestään selvää, että me kaikki tunnustamme rakkauttamme erilaisin tavoin ja keinoin, mutta jotenkin mulle oli jäänyt epäselväksi se, miten paljon sillä on vaikutusta, ilmaisemmeko rakkauttamme jotakin henkilöä kohtaan tämän omalla rakkauskielellä. Kirjan luettuani homma oli aivan itsestäänselvä, että tottakai rakkauden vastaanottaminen sillä omalla kielellä on paljon vahvempaa ja vaikuttavampaa kuin sellaisella kielellä, jolla et välttämättä itse välittäisi rakkautta toiselle. Toinen kaipaa kipeästi kauniita sanoja, kosketusta tai läheisyyttä, toinen kaihoaa rakkaudellisia tekoja ja seuraa, joku taas ymmärtää merkittävimmin lämpimien lahjojen ja uhrausten päälle. Itse tykkään tehdä lämpimiä tekoja toisen puolesta, yllätyksiä tai vaikka asetella ruuan valmiiksi ja kauniisti pöytään, mutta jos toisen vahvin rakkaudenkieli onkin hellät sanat tai kosketus, ei se lämmin ruoka siinä lautasella paljoa lämmitä. :D Kannattaa lukea, jos oma tai kumppanin tärkein rakkaudenkieli on vielä mysteeri. Kirja auttoi selvittämään nimittäin myös sen oman rakkaudenkielen ja ymmärtämään muiden rakkaudenkieliä paremmin.

fullsizeoutput_294f

Käytiin myös vanhempieni kanssa moottoripyöräilemässä. Minä vain kyytiläisenä tietenkin. Voi jumankekka, että jännitti. Saksassa saa monilla teillä ajella makuuni jopa liiankin kovaa. :D

fullsizeoutput_294a

fullsizeoutput_2946

fullsizeoutput_294b

fullsizeoutput_2942

fullsizeoutput_2944

fullsizeoutput_2945

Pyörittiin paljon myös siskoni ja veljeni kanssa ulkona ja kaupungilla ja heidän kanssaan vietetty aika onkin korvaamatonta. Nuo kasvavat niin nopeasti ja ihan huomaamattani niistä pienistä lapsosista onkin kasvanut jo teinejä. Vaikka Saksaan on monta hyvää syytä mennä viettämään lomaa, on tärkein niistä kuitenkin juurikin noiden kahden nappulan kanssa vietetty aika.

fullsizeoutput_2959

fullsizeoutput_295d

fullsizeoutput_2959

fullsizeoutput_295a

Kunnes jälleen tapaamme. <3

4 kommenttia:

 1. Ihanat noi keltaiset pöksyt:) niin pirtsakat! Ja sun saksanloma vaikutti olevan miltei täydellinen rentoutumisloma; läheisten seuraa, hyvää ruokaa, treeniä ja kauniita maisemia, mitä muuta sitä voisi edes toivoa! Perheen kanssa vietettyjä hetkiä oppii kyllä arvostamaan hurjasti enemmän välimatkan kasvettua, tai näin ainakin mä oon kokenut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin rakastuin niiden pirteyden välittömästi! Zaran aleista löytyy. ;) Oli kyllä niin rentouttava viikko ja juurikin tuo välimatka tekee noista hetkistä entistäkin tärkeämpiä. <3 Missä päin sulla asustaa sukua? :)

   Poista
 2. Missä sä oot nykyään töissä, siis minkä alan toimistolla? Ootko sä lopettanut kokonaan ruokakaupassa? :) ja pakko sanoa sun instan etelän lomakuvien jälkeen, että sun kroppa on upeessa kunnossa nyt ainakin kuvien perusteella! Ootko sä ite tyytyväinen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Markkinointitoimistolla työskentelen nykyään ja kauppa-ajat jäi kesän alussa vihdoin taakse. :) Voi kiitos valtavasti! Kyllä mä oon itsekin tyytyväinen, ehkä vähän lihasta käsiin tavoittelen enemmän, kun ne on vähän päässyt ruikuloitumaan. Käsipäivistä mulla on paha tapa vähän nipistää tai luistaa, jos aikaa ei ole tarpeeksi. :D

   Poista