perjantai 12. helmikuuta 2016

Matka alkaa - Krabi

Yksi Krabi reissu ja 2000 kuvaa... wiiuh. Mä vähän innostuin. Taas. :D Jaetaanpa nyt taas ihan suosiolla nää kuvamassat pätkiin ja aloitetaan saapumispäivän ja seuraavan päivän ensimmäisten tutustumisaskelten osalta.

004

Lähtöpäivänä suunnattiin koulusta kotiin ja pakattiin kassit valmiiksi reissua varten. Pääsin vihdoinkin "reppureissailemaan" ja olin tästä aivan super innoissani. Lopulta sitä aitoa reppureissailua ei tullut kyllä harrastettua juuri nimeksikään, mutta mä kutsun tätä reissua silti reppureissuksi, koska sain ensimmäistä kertaa mun reppulin kunnolla käyttöön ja tulihan siinä ne muutamat eri mestat käytyä läpi reppu selässä. :D

Hypättiin siis Phuketin bussiasemalta bussiin, joka vei suoraan Krabille 3 tunnissa. Menomatkan bussi oli hyväkuntoinen, ilmastoitu ja vessalla varustettu, joten kaikki sujui mutkattomasti ja hintakin reissulle oli vain 145b.

012

Krabilla saavuttiin Aonangin Easy Room Hotelliin, joka oli todella yksinkertaistettu ja ihan siisti. Hotelliin vain pääsi intialaisten ravintoloiden keskeltä pitkää kapeaa käytävää pitkin, joten sinne meinasi ensin olla hitusen vaikeaa löytää.

017

020

024

Ja tälläinen ihan ikkupikku jännä yksityiskohta meidän hotellihuoneesta löytyi, josta ei ihan tiedetty, mitä mieltä oltaisiin oltu. Oltiin vieläpä Saanan kanssa alimmassa kerroksessa, joten kaikki hotelliin tulevat ja sieltä poistuvat ihmiset kulkivat jatkuvasti huoneemme ohi ja vilkuilivat huoneeseemme, jossa nauroimme kippurassa Saanan kanssa sängyllä. :D Onneksi nuo verhot sai vetaistua kokonaan kiinni ja tehtiinkin se aika pian, kun joku vanha miekkonen rantautui huoneemme edustalla oleviin pöytiin juopottelemaan meille vilkutellen ja viettikin siinä seuraavat pari päivää lähes tauotta ryyppäämässä.

041

Ensimmäisenä iltana otettiin ihan rauhallisesti ja kierreltiin vain vähän hotellimme lähimpiä katuja ja käytiin porukalla syömässä kunnon illallinen, sillä meillä oli heti ensimmäisenä päivänä matkassa hieman epäonneakin, kun yksi porukastamme unohti lompakkonsa taksiin, jolla tultiin hotellillemme. Onneksi lompakossa oli vain rahaa, eikä sitäkään mitenkään maata järisyttäviä määriä, mutta kyllähän se harmitti, kun edessä oli vielä monta päivää Krabeilua.

050

052

Seuraavana aamuna nukuttiin pitkään, mentiin brunsseilemaan läheiseen kahvilaan ja kerättiin kunnolla hyvää mieltä ja elämäneliksiiriä päivää varten. Hyvät yöunet olivat piristäneet väsyneitä reissaajia ja aurinkokin näyttäytyi sopivasti.

084

120

080

110

062

116

058

096

Rannallehan se oli sitten päästävä ja suunnattiinkin suoraan brunssilta tsekkaamaan lähin rantamme. Aonangin ranta kuului taas kategoriaan ihan ok, mutta tykkäsin kuitenkin valtavasti siitä, miten paljon "rehevämpi" Krabin luonto oli kuin Phuketin. Kaikkialla oli erilaisia puita ja kasvillisuutta ja joka puolella kohoavat kalliot toivat maisemiin vielä vähän lisää eksotiikkaa. Tuolla lähimmällä rannalla tuntui olevan ideana kuitenkin vain hypätä pitkähäntäveneeseen ja suunnata jonnekin kauniimmille lähirannoille.

Poistuessamme Krabilta takaisin Phuketiin huomasimme bussimatkalla, että tästä meidän lähirannalta noin kilometrin päässä vieressä olisi ollut ihan jättimäisen pitkä kaunis ranta valkoisella hiekalla! Tietääpä sitten ensi kerralla, jos tuonne kulmille eksyy. Mutta kannattaa siis vaellella vähän kauemmaskin kävellenkin kuin vain tuohon heti ensimmäiselle rannalle jumahtaa meidän tapaamme. :D  

149

169

167

199

Ja kuten tapoihini kuuluu, olihan se mentävä taas tekemään läpi perinteiset rantatutkimusmatkailut ja kiertää ranta päädystä päätyyn.

143

147

Rannalta löytyi ilokseni myös hieman elämää! Mä oon ollut ihan pettynyt Thaimaan elukkatarjontaan ja muutamaa satunnaista torakkaa lukuunottamatta mä oon ehtinyt nähdä vain kissoja, koiria, rapuja, gekkoja ja yhden kuolleen käärmeen. Vihdoinkin tuli bongattua edes yksi vähän isompikin lisko kuin gekko!

Ainiin ja apinoita! Jotka pääsevät vauhtiin tulevissa postauksissa. ;)

090

123

127

183

202

217

Kannatti taas lähteä tutkiskelemaan hieman rannan ympäristöäkin, sillä ne kauneimmat näkymät löytyy yleensä sieltä, mihin ne ihmismassat eivät ole keskittyneet.

219

Salakuva mun IG-simpukka hetkestä. :D

235

Oon vähän pettynyt myös simpukkasaldoon, koska oon nähnyt porukan tuovan Thaimaasta sellaisia aivan valtavia, kauniin muotoisia ja värikkäitä yksilöitä ja nää menee ihan jostain Espanjalaisista sukulaisista. Mut onhan noi silti aina yhtä söpöjä.

290

252

293

308

310

Ensimmäinen kokonainen päivämme tuolla sujui siis melkoisen iisisti ottaen, rannalla letkotellen, syöden ja rantakojuja selaillen. Seuraavan päivän suunnitelmat olivatkin sitten jo vähän seikkailuhenkisemmät, josta kuulettekin pian lisää! ;)

18 kommenttia:

  1. Oi ihania kuvia olette ottaneet! Ja mulla on kanssa pakkomielle kuvata ihan superina, joten parinkin päivän lomien saldo on äkkiä pari tuhatta xD nyt olen koittanut rajottaa kuvausta ja keskittyä laatuun enkä vain räpsiä päättömänä silti ollaan vielä tuhansissa :'D innolla odottelen jatkopostausta Krabilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheeh joo! Oon myös huomannut, että nyt täällä Phuketissa jaksaa kuvailla ja kantaa kameraa mukana vähän laiskemmin, kun tää on se "koti" ja aina kun lähtee jonnekin muualle täältä kamera vaan laulaa! :DD pian tulee lisää! :)

      Poista
  2. ihana katella näit rantsukuvii ku ulkona sataa lunta/vettä/räntää vuorotellen ja ainakin tampereen keskusta on vaan yks iso vesilätäkkö........ :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah voi eiiii! Mulla tulee aina välillä vähän ikävä Suomeen, mut sitten nään kuvia ja snappeja sieltä ja ikävä katoaa hetkessä! :DDDD

      Poista
  3. Voih tuo norsureppu, sano pliiiis, että se on jostain semmosesta kaupasta, että Suomestakin tuommoisen saa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi voiii, se on valitettavasti täältä yhdestä pikkukojusta ostettu! :( :D

      Poista
  4. Moi Essi!

    Aivan ihana lukea näitä sun vaihtopostauksia. Oot tosi sympaattiselta ja elämäniloiselta vaikuttava ihminen. Luen aina sun postaukset viimesenä, ihan niinku syödessäki säästän parhaat palat viimeseksi hihi :D Toivotan sulle mukavaa loppuaikaa siellä Thaimaassa ja kaikkea hyvää muutenki elämään <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Oijoi miten ihana kommentti. :') <3 heheeh, onpa aivan huippua kuulla! Kiitos valtavasti ja kaikkee hyvää sulle myös!

      Poista
  5. Muuten ihan ok, mutta bikineiden alaosaa olis voinut vähän miettiä... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on yhet mun lempparit! :D

      Poista
    2. What mitenniin olis voinut miettiä? En älyy millä tähän bikinijuttuun viitataan :D

      Poista
    3. Varmaan vähän liian pieni alaosa jonkun mielestä. :D :)

      Poista
  6. ^ jep ja aina jollain on jotain narisemisen aihetta, kaikkia ei vaan voi miellyttää se on fakta :) musta noi biksut on ainaki upeet :) kuinka lämmintä sielä on nyt ollut :) ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheeh juu makunsa kullakin, mä rakastan tuota mallia just ihan älyttömästi ja ostinkin tuon saman alaosan aikoinaan valkoisena ja pinkkinäkin! :D nyt on tosi lämmintä ollut muutaman päivän verran ja sanoisin että jopa liian kuumaa, jos ei olis kokoajan meri tai allas vieressä ollut! :D tällä hetkellä näyttää +35 ja aurinko on alkanut jo laskemaan, koska kello on täällä lähemmäs 17. :) pitäis olla koko tää viikko nyt tämmöstä! :D

      Poista
  7. https://www.stara.fi/2016/02/12/ala-osallistu-elefanttisafareille-aasiassa-tassa-traaginen-syy/

    VastaaPoista