torstai 4. helmikuuta 2016

Ensimmäinen kuukausi takana

Nyt tämä homma alkaa vasta maistumaankin täällä! Alkaa jo vähän tottua täällä asusteluun, kämppi alkaa tuntua "himalta", on löytänyt suosikki sapuskavaihtareita ravintoloista ja kauppojen hyllyiltä, yöt ei oo enään niin nihkeitä ja hikisiä, tinkiminen alkaa olla helpompaa ja paikat alkaa olla tutumpia. Mulla käy usein lomamatkoillakin niin, että viimeiset päivät alkaa tuntua vasta kotoisimmilta ja parhaimmilta. Nyt niitä "viimeisiä päiviä" onkin jäljellä sitten vielä vähän päälle sata. :D

Jännittäviä ja hauskoja juttuja, tapahtumia ja ajatuksia kertyy täällä niin nopeaan tahtiin, että laahailen väkisinkin hieman jäljessä näiden postausteni kanssa, mutta pläjäytetäänpä nyt samalla oikein kasa tammikuun tapahtumia samaan postaukseen, jotta päästään hieman ajankohtaisempiin aiheisiin seuraavaksi!

Kamala Beach

045

Tarkoituksena on siis kiertää kaikkia näitä tästä lähistöltä löytyviä rantoja läpi ja poimia niiden joukosta sitten ne omat suosikit, joille voi lähteä viettelemään rantapäivää uudemmankin kerran. Kamala Beach ei ollut sellainen ranta. Tykkäsin kyllä tuosta palmurivistöstä, joka koreili rannan ulkoreunalla, mutta siihen se sitten melkeinpä jäikin.

046

Kamala ei ollut niiin kamala, mutta verrattuna vaikkapa Patong Beachiin, Karoniin ja Kataan, Kamala oli niistä kamalin. :D Heti ensimmäisenä silmään pomppasi valtava määrä ihmisiä. Tuli ihan sellainen olo, että minnes sitä sen oman vilttinsä asettaa, jotta ei nyt ihan kylki kyljen joudu jonkun kanssa oleskella. Harmitti, että oli tullut huristeltua skoottereilla 40 minuuttia täpötäyden rannan luo.

037

Silmät kiinni ja taju kankaalle, niin hävisi äkkiä se ihmishälinäkin ja pääsi viettelemään oman rauhan rantahetkeä. Saana piti huolen, ettei aurinko päässyt yllättämään!

061

066

Vesi oli paljon lämpimämpää ja sameampaa kuin muilla läpi käymillämme rannoilla. Vähänkin syvemmälle tarpoessa ei nähnyt enää pohjaa ja varpaitaan ja veden sävy oli kirkkaan turkoosin sijaan samean vihreä...

160

Iltasella ihmismassat siirtyivät syömään ja hotelliensa suojiin ja ranta alkoi olla jo hitusen viihtyisämpi. Iltasella aurinko ja vesikin on aina jotenkin niin paljon kauniimpi, että Kamalasta jäi sitten kuitenkin ihan hyvät fiilikset loppujen lopuksi. Uudestaan ei sinne varmaankaan enää mennä, mutta hyvä kun käytiin kurkkaamassa. :)

Hemmotteluhetkiä

335

"Manicuree, pedicuree, massageee" Näitä huutoja kuulee jokaisen kauneushoitolan tai hierontapaikan ohi kävellessä ja niitä on täällä paljon. Osa hieman epäilyttävämmän näköisiä luukkuja ja osa sitten selkeästi ammattimaisempia paikkoja ilman happy endingejä.

340

Aika nopeasti veri veti kaunistautumaan ja koska hintataso on Suomen salonkeihin verrattuna ihan naurettavan matala, piti mun ja Saanan saada ehdottomasti geelilakkaukset!

343

 Valittiin paikaksi Central Festivalin Miracle Nail Spa, koska liike näytti kauniilta, työntekijät ammattitaitoisilta ja yleinen ilmapiiri mukavalta. Oli meillä yksi ladyboykin laittamassa kynsiä hetken, mutta muut leidit nauroivat jo hänen viilausyrityksilleen Saanan kynsissä, niin lopulta Saanalle sitten vaihtui toinen kynsienlaittaja kesken kaikein. :D

348

366

Haluttiin jotakin yksinkertaista, jotta se sopisi yhteen kaikkien vaatteiden ja värien kanssa, joten päädyttiin molemmat ottamaan ranskalainen lakkaus geelilakoilla.

368

Näidenhän kuuluisi kestää muutaman viikon hyvinä ja sitten pitäisi käydä huoltelemassa, mutta mulla näkyi pieniä lohkeamia ja kulumia jo vähän päälle viikon jälkeen. Mä tosin oon ollut aina maailman huonoin kynsienhoidossa muutenkin ja käytänkin kynsiäni työkaluina lähes kaikkeen. Milloin oon raaputtamassa, kaivamassa (nenää), avaamassa tai repimässä näillä jotakin! Eipä ihmekään, jos lakat ei pysy pitkään kauniina ja kynnet lohkeilee. :D

Kata Beach

233

Seuraavaan rantakuvaukseen! Päästäänkin yhteen mun tähänastisista suosikki rannoista. Niiden rantojen joukosta siis, jonne pystytään huristella helposti tästä meiltä skoottereilla.

240

Moni kehui alustavasti Karon Beachia ja sanoi, ettei Kata ole niin erityinen, mutta molemmissa nyt käytyäni on sanottava, että tykkäsin valtavasti enemmän jopa Kata Beachista! Vesi oli ihan älyttömän kirkasta ja ihanan viileää aaltoineen. Porukkaa ei ollut mitenkään ahdistavissa määrin ja aktiviteetteja ja ravintolatarjontaa löytyi rannan reunustoilta vaikka millä mitalla.

259

261

Musta on aina myös iso plussa, jos rannalta löytyy jotakin kalliota tai muuta mukavaa, jonne voi lähteä tekemään omia tutkimusretkiä.

286

Tuona päivänä aurinko porotti niin kuumasti pilvettömältä taivaalta koko päivän, että sorruin jäätelömyyjän huuteluihin kahdesti! Aurinko ja kylmä jäde on vaan niin paras kombo.

308

Ylläripylläri ilta-aren aikaan ranta näytti taas entistä kauniimman puolensa ja olisin voinut jäädä ihastelemaan tuota päivän loppuun asti, mutta meillä oli suunnitelmissa lähteä Banglalle juhlistamaan Jennin kaverin Kaisan saapumista keskuuteemme!

292

Tytöt ostivat tälläiset "aikuisten värityskirjat", joihin itse en ole vielä hurahtanut. Näillä nyt on saatu aikaa vierimään rannoilla, oppitunneilla ja kuulemma välillä ihan yksikseen omassa huoneessakin! Ehkä mäkin vielä innostun, mutta nyt oon tyytynyt pällistelemään työn etenemistä vierestä. :D

335

355

331

Pilipilipom. Siellä missä auringonlasku, siellä myös Essi pomppimassa sinne ja tänne. Onhan toi nyt aina vaan niin ihana näky, että tuun varmaan kuvaamaan jokaisen merelle laskevan auringonlaskun, jonka vaan ehdin ikuistamaan matkani aikana. Mulle se elämän kultainen keskitie taitaa olla tuo kultapolku, joka heijastuu auringonlaskun aikaan veteen. Suuntani on katoavaista sorttia. :'D

380

Hyvää fiilistä lisäsi entisestään tämä iloinen heppuli. Mulle tulee niin hyvä mieli aina noista biitsikoirista ja voin vaikka vannoa, että tuo haukku hymyili kokoajan leveää hymyä myöskin! :D

387

406

Tervehdysten jälkeen oli luonnollisesti aika pyöriskellä hieman märässä viileässä hiekassa!

426

428

Toinenkin maailman suloisin kaveri tuli vastaan, mutta tämä parivaljakko pyrittiin kiertämään siitä huolimatta kaukaa. Musta on ihan hirveää kun noita yöeläimiä otetaan lemmikeiksi tai houkuttimiksi ja kannetaan mukana jossakin täydellä rannalla ja tuokin mies tunki tuota väkisin kaikkien syliin ja yritti saada sillä turisteilta rahaa.

491

459

Ilta vierähtikin sitten taas Banglalla tyttöjen kera ja tanssittiin pilkkuun asti White Roomissa ja meillä oli todella hauska ilta. Päälle eksyi vihreän ja valkoisen yhdistelmää, joka onkin mun ihan luottis värivaljakko kesäisin ja reissuissa!

Huuh, mun unirytmi on jotenkin aivan sekaisin ja kirjoittelenkin tätä postausta tällä hetkellä kolmelta yöllä, vaikka heräsin tänään jo seiskalta aamusta! Julkaisen tän postauksen kuitenkin varmaankin vasta myöhemmin johonkin hieman inhimillisempään aikaan meille kaikille. :D Onneksi huomenna on vapaapäivä ja viikonloppuna edessä odottaakin jo toinen seikkailumme Phi Phi Saarille, kun suuntaamme sinne vaihtariporukalla lauantai-sunnuntai väliseksi yöksi. Hyvillä mielin jatketaan viikkoa siis eteenpäin ja oikein kivat loppuviikot sinne kaikille myöskin. <3 :)

24 kommenttia:

  1. Niin kivaa lukea näitä sun Thaimaan kuulumisia! Onko nuo koiratkin jotka kulkevat esim. rannoilla niin vailla omistajaa siellä? Siellä on varmaan tosi kuuma, onko se ottanut missään vaiheessa päähän vai nautitko hiostavastakin ilmasta? :D Ja jos sulta löytyy erilaisia kuvia, niin näkisin mielelläni blogissasi ehkä vähän monipuolisempia kuvia sieltä missä nyt asustelet, en oo itse Thaimaassa käyny mutta siellä on varmaan kaunis luonto muutenkin kuin vesistöjen osalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan superia kuulla, näitä on nimittäin erityisen kiva jakaakin tänne niin perhe ja tutut tietää myös vähän tarkemmin mitä täällä maailman toisella puolen oikein puuhaillaan! :D osalla koirista on kaulapanta, mutta suurella osalla ei ja veikkaan että ainakin osa niistä on sitten vailla varsinaisia omistajia. :( nautin kuumuudesta, kunhan on viileää vettä, vesistö tai varjo jossakin suht lähellä! :D jos vesi on loppu ja keskellä tuolla jossakin kaupungin sykettä ei paljon naurata, ennen kuin saa uuden veden kouraan! :D oikeastaan täällä Phuketissa ei oo mitenkään valtavan kaunista muualla kuin vesien lähistöllä ja sitten tuolla metsien ja "viidakoiden" luona, josta asutaan aika kaukana :) pitäis käydä kurkkimassa joku päivä yhtä big buddha patsas, jolta on kuulemma mielettömät näkymät ja jokin vesiputouskin tässä lähellä lymyilee! :) postailen kyllä sitten näistä myös! :)

      Poista
    2. Komppaan edellistä anoa :) ois kuva näitten kauniiden rantakuvien lisäksi nähä kuvia asuinalueeltasi (ruma tai kaunis nii silti olisi kiva nähdä)
      Oot super hyvä kirjottaan tänne tosi monipuolesti :)

      Poista
    3. Mä oon tekemässä pian sellaista "mitä kaikkea uutta oppinut täällä asuessa" - postausta, jossa varmaan vois kans kuvata vähän näitä kotikatuja, vaikka näissä ei oo kyllä oikein mitään nähtävää.. :D tosi ihana kuulla, että blogi on monipuolinen, se on yrityskin! :)

      Poista
  2. Ihania rantakuvia taas jälleen kerran! Auringonlaskuissa on vaan jotain taikaa :) itsekkin aina yritän kuvata jokaisen joka tielle osuu! Ihanaa reissua phi phi saarille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on! Oonkin monesti sanonut, että se fiilis auringonlaskua katsellessa on monesti jotenkin tosi epätodellinen! Kiitos kovasti! Huomenna mennään! :) <3

      Poista
  3. Ihana blogi <3 Olet elämänviisas nainen! Saanko kysyä, kuinka olet päässyt erosta yli? Mitkä keinot ovat auttaneet sinua? Ei tarvitse vastata liian henkilökohtaisesti, ellet halua. :) Ajattelin vain kysyä sinulta, sillä itseäni stressaa suunnilleen samoihin aikoihin tapahtunut ero ihan hirveästi edelleen, ja tunnut juuri oikeanlaiselta ihmiseltä sanomaan muutaman kannustavan elämänviisauden. :D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos valtavasti! :') <3 Hei tää on kyllä hauskaa, että kysyit! Oon nimittäin huomenna julkaisemassa "vinkkejä elämässä eteenpäin kulkemiseen" - postausta, joka on ihan viimeistä hienosäätöä vaille valmis! :D olepa siis huomenna kuulolla, niin löytyy oikein pitkä postaus aiheesta! :) <3

      Poista
  4. Eissakeli että haluis nyt vaan johonki lämpimään vähä grillaamaan ihoa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äkkilähtö viikoksi lämpöön? .... ;) kannatan! Eloa meihin suomalaisiinkin näin pimeyden ja kylmyyden keskelle! Muistojen voimin jaksaa sitten pyristellä kesään! :D

      Poista
  5. Ihan hulluu, et oot ollu siellä jo kuukauden!! Kohta tuut jo takas<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheeh niinpä!! Aika mennyt kyl niin nopeesti et en kyl haluu, että menee yhtään nopeampaa!! :DD

      Poista
  6. En oikein ymmärrä noita teidän ottamia kynsiä! Siis että hmm.. ranskalainen manikyyri on noista kyllä aika kaukana! Tuollaiset kynnet saa itsekin tekemällä kun tekee ensin valkoiset tipit ja laittaa päälle + alle aluslakkaa/sitä kirkaista kynsilakkaa. En itse olisi kyseisistä kynsistä maksanut, sillä ollut itsellä tuplasti noita kynsiä hienommat ja kynnet tosiaan kestäneet kauemmin kuin tuon viikon :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli vaan hemmottelua varten, kun maksoi joku 10 euroa. :D en ollut ikinä laittanut kynsiä missään, niin oli hauska kokemus ja voisin laittaa uudestaankin samat! :) geelilakka teki mun kynsistä kivasti sen verran paksummat, että mulla ei oo nyt lohkeillut ollenkaan kolmeen viikkoon, vaikka yleensä katkeilee kokoajan! :)

      Poista
    2. Öh...mikähän kommentoijan mielestä sitten on ranskalainen manikyyri...? Nämä kynnet ovat nimenomaan just sellaiset! Vaikka sinun kyntesi ovat sinun mielestäsi näitä hienommat, niin ei se silti muuta tämän lakkauksen nimeä muuksi :D

      Poista
    3. Varmaan kun meillä oli saanan kanssa noin lyhkäiset kynnet, niin ei meinaa edes huomata tuota valkoista osuutta hihii! Nyt on kyllä kivasti kasvanut muutamassa viikossa ja kävin just huoltaa nää! :)

      Poista
  7. Ihania kuvia taas. Toi koira ♥ Niin ja Saana on ihan törkeen ruskee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tuun aina niin iloiseksi noista rantahaukuista! :D <3 Saana on ihan epäsuomalainen ihonsa kanssa! Epistä! :D

      Poista
  8. Uskaltauduin nyt minäkin kommentoimaan ekaa kertaa! Älyttömän kiva kuulla tarinoita vaihdosta ja itse vietän kevään Madridissa myös vaihdon merkeissä :) Täällä ei ole ihan noin eksoottista mutta tottumista on ollut myös tähän kulttuuriin ja asioitten hoitamiseen :D Kunhan nyt tännekin rantautuisi lämpimät kelit niin pääsee eroon paksummista vaatekerroksista! Mielenkiinnolla jään seurailemaan kuulumisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heii tosi kiva kun tulit kommentoimaan! :) varmasti joo totuttelemista löytyy lähti sitten vaihtoon minne tahansa! Tervetuloa vaan seurailemaan vaihtokuulumisia! :)

      Poista
  9. Mistä nuo vihertävät shortsit on? Aivan ihanat!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirppikseltä! Mutta bershkasta alunperin. :) on kyllä munkin yhdet lempparit <3

      Poista