sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Päivä Buddyjen kanssa

No niin, täällä ollaan taas turvallisesti "kotona"! :D Saavuttiin siis tänään takaisin Phukettiin 6 päivän Krabilla reissailun jälkeen. Oon jotenkin aivan poikki tällä hetkellä, vaikka meidän reissu ei nyt mitään ihan tavattoman suuria rutistuksia vaatinut, vaikka kutsuinkin sitä kokoajan reppureissailuksi. Olihan mulla sentään se reppu. Muuten kyllä kuljettiin aikalailla turvallisesti busseilla, takseilla ja veneillä eri valmiiksi suunniteltuihin määränpäihin ja varsinaista reilailua ei siis tapahtunut kovinkaan massiivisissa määrin. Tuolta reissulta riittäisi taas kerrottavaa vähintäänkin yhden romaanin verran, mutta koitan jakaa sen pienempiin pätkiin ja kertoa hieman eri rannoista ja muista paikoista, joissa ehdittiin käydä. Krabista jäi jokatapauksessa tosi hyvät fiilikset ja muistot ja vietinkin tuolla yhden parhaista päivistäni koko reissun aikana. Lisää kuulette myöhemmin, sillä mulla on vielä muutama muukin mukava muisto jaettavana ennen sitä!

Viime sunnuntaina siis tuli vieteltyä normaalin möhöilylöhöily päivän sijaan hieman erilainen päivä. Saatiin koulusta siis yhdellä kurssilla omat thaimaalaiset buddyt, joiden kanssa ollaan sitten miittailtu nyt muutamaan otteeseen. Mun ja Saanan buddyt kutsui meidät sitten viettämään viime sunnuntain ja he olivat suunnitelleet kaikenlaista ohjelmaa päämme menoksi. :D

845

850

849

Ensimmäisenä suuntasimme Chalongin temppeliin, joka sijaitsi ihan lähistöllämme. Meidän ei ensin ollut tarkoitus edes käydä tuolla, mutta buddyt olivat suunnitelleet seuraavaksi etapiksemme auringonlaskun ihastelun ja meidän piti tappaa hieman aikaa sitä ennen. Musta oli kuitenkin todella mielenkiintoista käydä tuolla ja temppeli ja sen ympäristö olikin upean koristeellinen ja kaunis.

857

Sisällä pienemmässä rukoushuoneessa oli tälläisiä vahanukke- teoksia joistakin ilmeisesti hyvin merkittävistä henkilöistä ja Saana luuli noita ensin eläviksi ihmisiksi ja ihmetteli, miten he pystyivät olla räpyttämättä silmiään niin pitkän aikaa. Buddymme saivat pienoisen hepulin, kun tajusivat että noita luultiin ensin oikeiksi ihmisiksi! :D

858

867

Thaimaassa ei ole kuulemma juurikaan perinteisiä kulkukissoja tai koiria, sillä heidän kulttuurissaan kaikista elukoista pidetään huolta ja myös omistajan puutteessa olevista kissoista ja koirista huolehditaan ainakin perustarpeiden suhteen. Temppelin pihalla bongailtiin tälläisiä veijareita ja mun kissakuume kohosi taas nollasta sataan. Yyyy.

872

875

879

Jos temppeli oli ulkoa hieno, niin sisältä se vasta hieno olikin! Saavuttiin kokoajan toinen toistaan koristeellisempiin ja hienompiin huoneisiin ja kerroksiin.

889

Eikä temppelin puutarhakaan ollut lainkaan hullumpi. Päästiin itseasiassa seuraamaan kolmen eri seurueen hääkuvauksia tuolla vierailumme aikana!

896

916

917

Seuraava etappimme olikin sitten Promthep Cape näköalatasanne, jolta on aivan uskomattoman kauniit näköalat alas merelle ja rannoille. Oltiin käyty tuolla ensimmäisten orientaatiopäiviemme aikana luokkamme kera pikaisella käynnillä, mutta iltanäkymät tuolta olivat jotakin aivan sanoinkuvaamatonta!

929

Lähdettiin siis vaeltamaan tuonne alas kallioiden päätyyn katselemaan auringonlasku ja vaikka alkuunsa näyttikin, ettei matka tulisi olemaan kovin pitkä, kesti sinne tarpomisessa varmaan puolisen tuntia ja välillä maasto oli melko vaikeakulkuistakin. Muutaman kiipeilyn, kuvaussession ja vesipullon jälkeen päästiin vihdoinkin tuonne alas ja näkymät olivat kyllä jokaisen hikipisaran ja kiveen potkaistun varpaan arvoiset!

923

959

Pakkohan sitä oli olla vähän myös turistinakin liikenteessä, vaikka paikallisten kanssa pyörittiinkin.

992

Ja sitten niihin auringonlasku näkymiin. Musta tuntui, että pidättelin välillä hengitystä, kun katselin tuota valopallon laskeutumista. Ei kyllä tuu kovin montaa elämäni aikana koettua näkyä mieleen. Tää oli kyllä jotakin niin upeaa, että mä vaan istuin hiljaa ja olin kiitollinen ja jotenkin niin onnellinen kaikesta.

1003

Toi olis ollut maailman romanttisin näky jonkun murusen kainalossa, joten oltiin sitten Saanan kanssa toistemme murusia tuona iltana. :'D

1029

1007

Meillä oli myös hyvin pikkuista seuraa tarkkailemassa auringonlaskua.

1043

1065

Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja pikkuhiljaa aurinko painui vesirajaan ja alkoi tulla kiire patikoida takaisin ylätasanteelle.

1082

1094

1113

Kun aurinko laskee, niin pimeä saapuu. Saapuu muuten ihan pirun nopeasti! Vaikean maaston vuoksi pistettiinkin sitten töpinäksi ja edettiin melko vauhdilla takaisinpäin. Parasta mahdollista hyötyliikuntaa noissa maisemissa ja tunnelmissa.

1120

1146

1151

1156

Pakkohan mun oli kuitenkin pysähdellä hetkeksi joka väliin kuvailemaan näitä maisemia! Ei tälläistä voi mitenkään nimittäin selittää jälkeenpäin, että mitä sitä tuli nähtyä. No tämmöistä näin!

1179

Auringonlaskun jälkeen oli aika suunnata Phuket Townin Night Marketeille hakemaan hieman iltasapuskaa. Buddyjen heti ensimmäinen kysymys taisikin olla siellä, että ollaanko syöty ikinä ötököitä! :D Toto tarjoutui vieläpä maksamaan meille pussillisen silkkitoukkia, kun oltiin ehkä hieman epäileväisen näköisiä näiden kojujen kohdalla.

1180

Syötävähän se sitten oli, kun oli hirmuinen nälkäkin jo!

1182

Ja yllätyin kyllä todella! Eihän tää ollut ollenkaan pahaa. Friteeratut ja maustetut silkkitoukat maistuu mun mielestä sipsin ja perunan sekoitukselta. :D

1184

Mutta kyllä mun on pakko myöntää, että tää suklaa-juustokakku maistui kuitenkin paremmin mulle kuin nuo matoset. Päästiin maistelemaan myös mun buddyn lempi nuudeliruokaa, jotakin makeita perunapalleroita ja sokeriruokomehua. Kaikki meni alas!

Ihan älyttömän tapahtumarikas ja hauska päivä buddyjen kanssa ja lähden varmasti myös ensi kerralla ilomielin mukaan, jos ja kun kutsu käy! Nyt vihdoin unille, kello lähentelee täällä jo yhtä yöllä ja mua ei väsytä jotenkin ollenkaan. Huomenna kuitenkin aikaisin taas kouluun, joten yritettävä on. Öitä, kuulostellaan taas pian ja kivaa uutta viikkoa. <3

22 kommenttia:

  1. Oi vitsi mitä maisemia mä en kestä! Aivan super upeita maisemia ja vitsi mitä muistoja noista kuvista sulle ja vaihtari kavereilles jää :) teillä kuulostaa olleen ihana reissu Krabille ja innolla odotanki mitä postauksia sieltä tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toivon että nää muistot jää elämään lähes yhtä vahvoina kuin tuona iltana koin! Postaustesi avulla varmaan oikeasti helpompi itsekin muistella myöhemmin kaikkea kokemaa! :) <3 tällä viikolla yritän aloittaa krabikuulumisetkin! :D :)

      Poista
  2. Ooooo toi näköalatasanne on kyllä yks hienoimmista paikoista missä oon ollut, Ja nimenomaan auringonlaskun aikaan!! ihanan positiivinen ja piristävä postaus taas kerran, kiitos! :)<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kylmä ihan mielettömän upea! :) Kiitos hirmusti, ihanaa että hyvät fibat välittyi sinnekin :')<3

      Poista
  3. Ooooo toi näköalatasanne on kyllä yks hienoimmista paikoista missä oon ollut, Ja nimenomaan auringonlaskun aikaan!! ihanan positiivinen ja piristävä postaus taas kerran, kiitos! :)<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohoh tulikin julkaistua vahingossa kahdesti tämä sana! No näin positiivisen kommentin julkaisee mielellään kahdesti! :DDD <3

      Poista
  4. Aivan ihana postaus! Uskomattoman kauniita nuo auringonlasku-kuvat, näyttää niin hienolta kuvissakin, kiitos kun jaoit ne tänne :D Nuo ötökät sen sijaan ei näytäkkään niin kivalta :D Onko tuollaiset kallista ruokaa siellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ja tuo tunnelma oli tuolla jotenkin niin erityinen vielä. Kaikki vaan hymyili leveästi kestohymyä ja tuo laskuaurinko lämmitti kasvoja jotenkin ihan eri tavalla kuin päiväaurinko! :D Toukat oli ainakin 10b pussillinen, joka vastaa noin 0,25e! Eli ei oo kyllä kalliita onneksi, mut tais jäädä mulle silti viimeiseksi kokeiluksi! :D

      Poista
  5. Noista eläimistä Thaimaassa.. Mä olen lukenut ihan liikaa eläinten huonosta kohtelusta Thaimaassa, joten pisti silmään tuo lause että siellä eläimistä pidetään hyvää huolta. Kuka pitää kuka ei. Olen lukenut siitä miten norsuja pidetään häkeissä ja kidutetaan eli thaimaalaisten mielestä "opetetaan tottelemaan ihmistä" ja se oli jotain ihan karmeeta luettavaa :'( Se on ikivanha tapa ja sitä edelleen harjoitetaan. Olen nähnyt kuvia karmeista eläintarhoissa joissa eläimet ovat kettingin päässä kiinni ja kaikkea muuta järkyttävää.. Ja että koiria kidutetaan ennen kuin ne tapetaan jotta liha olisi "mahdollisimman hyvää".. Ja se liha on vissiin "hyvempää" kun eläin tuskissaan luovuttaa tiettyjä hormoneja.. Eläinten kidutusta tapahtuu varmasti jokaisessa maassa, mutta Thaimaassa erityisesti tuota norsujen "koulutusta". En oikeen tiedä mikä tän kommentin pointti on.. Ei ole tarkoitus aiheuttaa pahaa mieltä kenellekkään.. Ja uskon sen että sielläkin on ihmisiä jotka rakastaa eläimiä ja pitää niistä hyvää huolta :) Onhan siellä kaikkia pelastus koteja juuri esim. elefanteille.. Tuli vähän negatiivinen kommmentti anteeksi siitä, mutta.. norsuparat.. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, siis mä tarkoitinkin nimenomaan noita eläimiä, jotka olis muuten kadun armoilla, niin niitä ruokitaan ja jonkun verran muutenkin hoidetaan. Noista turismi, näytös- ja eläintarhaoloista oon kuullut myös paljon pahaa. :( ei mitään, hyvä vaan ettei näistä varjopuolista vaieta. :)

      Poista
  6. Heei paljon krabi juttuja kiitos! Suuntana krabi ehkä loppu vuodesta! Ihana blogi!!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulossa on! Siellä oli kyllä niin paljon hienoja paikkoja ja niin paljon jäi vielä kokematta! Pitää ehkä suunnata vielä uudestaankin... :) kiitos valtavasti ihana <3 :')

      Poista
  7. Miks kirjotit että oisit ekaa kertaa maistanu silkkitoukkaa vaikka jossain aiemmassa postauksessa kirjotit jo maistanees jopa samalla kuvauksella etyä maistu sipsiltä/ perunalta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siksi koska tein tuon ruokapäiväkirjan toissaviikosta, (jossa siis kerroin myös syöneeni sunnuntaina noita toukkia) jolloin noita toukkia maistoin ja nyt kerroin vaan vielä sitten siitä päivästä kokonaisuutena erikseen postauksessa. :)

      Poista
  8. Sulla on niiiiiiiin huippu blogi! :) ootatko paljon jo siskos tuloa sinne :) tai tottakai varmasti odotat :) mitä kaikkea aiotte puuhata kun Anni tulee :) ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äää, kiitos oikein oikein paljon ihana! :) Siis odotan kyllä ihan valtavasti, että pääsen näyttämään kaikkia ihania paikkoja Annillekin! <3 Aion nyt reilailla tyttöjen kanssa kaikkia eri kivoja paikkoja läpi ja viedä Annin sitten kaikkein kivoimmille uusiksi! :D

      Poista
  9. Voi vitsit kuullostaa niin hyvältä! :)

    VastaaPoista
  10. Onko sulla ripsienpidennykset vielä? :) Jos on, niin huollatko niitä siellä ollessas?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On joo ja kävin just tänään huoltamassa, mutta täällä ei tehdä volyymeja ja tää ei ihan ymmärtänyt, että halusin näyttävät ja pitkät, niin nää on saman pituiset kun mun omat ripset, eli ei olis kannattanut laittaa edes! :D Nyt annan kasvaa omat takaisin. :)

      Poista
    2. Aa, voi eii! :D varmaan kielimuuri :D ei kai ollu kauheen hintavaa sentään, kun meni pieleen?

      Poista
    3. No oli kyllä paha sellainen! :D Käytin aika paljon elekieltä meidän kommunikoinnissa! :D Oli tähän hintatasoon... 2000b eli noin 50 euroa, kun otin sen vanhojen ripsien poiston siihen samaan, mutta näistä tuli näkymättömämmät kuin niistä vanhoista mitä oli jäljellä! :'( Heheeh, noo tuleepa helpompaa omien kasvattamisesta. :D

      Poista