lauantai 9. tammikuuta 2016

Unelma Itsestä

"Aloita unelmoiminen viimeistään tänään. Kaikki on mahdollista hänelle, joka unelmoi, uskoo ja on valmis tekemään työtä itsensä kanssa. Sinä olet täällä voimassa hyvin ja saat nauttia elämästäsi parhaana itsenäsi. Unelma Itsestä- valmennusten tarkoituksena on tukea matkaasi kohti parasta versiota itsestäsi ja antaa voimaannuttavia työkaluja käyttöösi." 

044

Tällä kappaleella alkoi Unelma Itsestä- työkirjani ensimmäisen sivun alkusanat. Tuuli Kaunisluoto otti muhun yhteyttä kuukausi takaperin ja kysyi tahdonko lähteä mukaan Unelma Itsestä- valmennukseen. Tutustuin valmennuksen nettisivuihin täältä ja innostuin hommasta tosissaan! Mulla on tällä hetkellä superihanteellinen tilanne aloittaa jokin tämänkaltainen elämäntapa preppaus, sillä asun kevään Thaimaassa ja pystyn normaalin arjenpyörityksen sijaan keskittyä hieman paremmin myös itseeni ja hyvinvointiini.

037

Suhteellisen terveelliset elämäntavat ovat pyörineet arjessani ja tavoitteissani jo pitkään, mutta viimeinen puolivuotinen kiireineen ja suurine muutoksineen sai kyllä aikaan pieniä lipsumisia terveellisten elämäntapojen noudattamiseen. Vähäiset yöunet, runsas bilettäminen ja kiire ovat olleet kuluneen syksyn ja talven riesanani ja kiire taas on saanut skippaamaan salipäiviä ja vähentänyt aikaani keittiössä terveellisen ruuan parissa.

032

Itsensä ylittäminen

Omiin suurimpiin tavoitteisiini kevään aikana kuuluu ylittää itseni monellakin elämän osa-alueella. Pyrin menemään vähän sinne oman mukavuusalueeni ulkopuolelle ja kokeilemaan sellaisia asioita, joita en olisi koskaan ennen uskaltanut kokeilla. Vaihto itsessään on minulle jo suuri harppaus tuntemattomaan ja kaikki mitä siihen ja sen ympärille rakentuu on minulle jotakin täysin uutta ja jännittävää.

028

Keho ja mieli kuntoon

Tahdon myös voida hyvin kokonaisvaltaisesti ja tuntea oloni hyväksi kehossani ja mielessäni. Vaikka kulunut syksy onkin ollut ehkä hauskinta aikaa elämässäni aikoihin, on se myös rasittanut mieltäni ja kehoani ihan huomattavasti. Välillä harvoin kun on ollut nimittäin aikaa kunnolla pysähtyä paikalleen, on iskenyt todella voimaton ja uupunut olo. Vauhti päällä tätä kaikkea ei ole vaan ehtinyt ajatella sen tarkemmin ja keskittyä kuulostelemaan niitä kehon ja mielen syvimpiä tuntemuksia. Jo tämä päälle viikkokin täällä Thaimaassa on tehnyt ihmeitä hyvinvoinnilleni ja tahdon tämän reissun aikana oikein ottaa kunnolla selvää siitä, millä kaikilla eri tavoilla sitä hyvää fiilistä ja tunnetta voi kasvattaa entisestäänkin.

Meillä on täällä pieni kuntosali, joka on auki päivittäin 9-20:30. Aionkin käydä täällä ahkerasti treenailemassa, vaikka salin vähäisten laitteiden ja tilanpuutteen vuoksi joudun muuttamaan aika paljon totuttuja rutiineitani kuntoilunkin osalta.

038

Tipaton tammikuu

Sinkkuuden myötä juhliminen viikonloppuisin ja välillä muulloinkin kuin viikonloppuisin lisääntyi runsaasti. Tiedostin jo kesän lopulla, että pitäisi ottaa niitä rauhallisempiakin viikonloppuja väliin ja antaa kehon ja mielen välillä levätäkin kunnolla. Viikot koulussa, salilla ja töissä paahtaessa ja viikonloput viihteellä ja ystävien kanssa pikkutunneille asti pyöriessä imevät mehut aktiivisimmastakin heppulista. Päätin vissiinkin jo marraskuussa, että tipaton tammikuu olisi edessä. En oo ikinä oikein perustanut mistään totaalikieltäytymisistä, mutta lihattoman lokakuun myötä into erilaisiin kokeiluihin ja kehon kuulosteluihin heräsi ihan uudella tavalla. Musta oli hauska lihattoman aikana tutkailla kehon reagointia ja tuntemuksia erilaisen ruokavalion noudattamisen aikana ja alkoikin huomata välillä ihan selkeitäkin muutoksia yleisessä olotilassa. Nyt on taas yhtä jännää tutkailla, miten alkoholiton ajanjakso vaikuttaa yleiseen hyvinvointiin ja jaksamiseen ja kaikkeen muuhunkin. On mulla käynyt mielessä olla jopa koko reissun ajan alkoholittomalla linjalla, sillä vähän pelottaa ajatus tuolla vähän villihkössä yöelämässä pyörimisestä aistit hitusenkin sumentuneena.

056

Ruokavaliomuutokset

Pikkujoulujen, joulun ja uuden vuoden aikana ruokavalioni oli hieman niin ja näin. Myös ensimmäiset päivät täällä Thaimaassa on ollut hieman hakemista itselleen sopivimpien vaihtoehtojen löytämisessä ja olinkin ihan älyttömän iloinen löytäessäni kaurapuuroa marketista! Iltapalat, aamupalat ja pikaiset välipalahetket on pelastettu, jos ei muutakaan kiireessä keksi napata suuhunsa. Loppuvuoden juhlien jälkeen oonkin nyt halunnut freesata ruokavaliotani taas parempaan suuntaan ja syödä kehoani kuunnellen ja valita terveellisiä, ravitsevia ja monipuolisia vaihtoehtoja. Täällä mulla onkin melkoinen ruokavaliomuutos meneillään ja tahdonkin tutustua mahdollisimman paljon myös thaimaalaiseen ruokakulttuuriin. Erilaiset hedelmät ja kasvikset kuuluvatkin täällä jokapäiväiseen ruokavalioon vahvasti, joten tuoreiden ja terveellisten raaka-aineiden löytäminen ei ole vaikeaa.

057

Kiitos ja anteeksi

Tahdon olla kiitollinen siitä kaikesta mitä olen elämältäni tähän asti saanut. Kunnioittaa kehoani ja mieltäni ja että olen pysynyt näin terveenä ja hyvinvoivana tähän astisessa elämässäni. Tahdon myös hyväksyä ne asiat, mitkä eivät ole menneet aina suunnitelmien mukaan ja osata antaa itselleni anteeksi niissä tilanteissa, valinnoissa ja asioissa, joissa en ole toiminut aina parhaalla mahdollisella tavalla.

030

Näillä eväillä ja fiiliksillä lähdetään metsästämään parasta mahdollista minääni tämän reissun ja kevään aikana ja toivonkin, että Thaimaasta palaa hyvinvoiva, rentoutunut, ahkera, terve ja aktiivinen Essi takaisin Suomeen! :D

051

050

Unelma Itsestä sivustolta löytyy paljon erilaisia tuotteita, joilla voit lähteä rakentamaan omaakin unelmaasi ja parempaa huomista. Tuuli halusi muistaa myös mun lukijoita antamalla 18.1.2016 asti kaikista sivuston tuotteista -15% koodilla: essimaaninka

Tää valmennus ei olisi voinut tulla itselleni kyllä parempaan saumaan ja tuntuukin siltä, että vuodesta 2016 olisi tulossa paras tähän astisen elämäni aikana! :) Hyvillä fiiliksillä lähdetään tallustamaan vuotta eteenpäin askel askeleelta. Mulla ei oo kiire minnekään.

6 kommenttia:

 1. Itsellänikin viimevuosi meni vähän miten meni, joten uusi vuosi ja uusi alku tulivat enemmän kuin tarpeeseen! Sali on alkanut rullaamaan ja ruokavalinnatkin on olleet fiksumpia. Nytkun vielä napostelun saisi kuriin herkkuhimon ohella :D thaimaa on varmasti ihanteellinen paikka aloittaa oma hyvinvointi alusta, puhtaat ruoka-aineet ja oma aika ilman sen kummempia häiriötekijöitä on varmasti ihanaa! :) tsemppiä uuteen vuoteen ja alkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheeh, se on kyllä niin lohdullista aina kun voi uuden vuoden saapuessa aloittaa tavallaan puhtaalta pöydältä ja haudata edellisen vuoden plörinät taakse! :DD Tsemppiä kans sinne hirmusti ja pidetään huoli, että tän vuoden lopussa on kertynyt ees vähän niitä onnistumisia kasaan! ;) :D

   Poista
 2. Olipa jotenkin ihana postaus! Mä ite aion todellakin tsempata tänä vuonna ruokatottumusten kanssa! Oon niin herkkuhiiri ettei tottakaan.. Mä en tuu täyteen herkuista ollenkaan, vaan pystyn esim. leffaa kattoessa mässyttämään koko leffan ajan karkkia, suklaata, sipsiä tai mitä vaan onki tarjolla.. Inhottavaa! :D Nyt oon koittanut siihen, et heti kun tulee makeenhimo niin paan suuhuni hedelmiä, marjoja, vihanneksia tms. vastaavaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuli kanssa jotenkin hyvä mieli tätä kirjoitellessa! :) Toi kikka on toiminut mulla myös jo pidemmän aikaa, että täytän itseni jollakin terveellisemmällä vaihtarilla ja juon monta lasia vettä kun makean himo iskee ja yhtäkkiä ei teekään mieli enää yhtään herkkuja! :D tsemppiä sinnekin ruokavaliomuutoksen kanssa! :)

   Poista
 3. Tää oli kyllä ihanan realistinen teksti - sinkkuuden myötä omatkin terveelliset elämäntapani tuppaavat lipsumaan, kun baari-ilta kavereiden kanssa houkuttelee. Parisuhteessa ollessa kiinnitti niin paljon enemmän huomiota just siihen sisäiseen hyvinvointiin eikä ihan niin paljon viilettänyt paikasta toiseen. Mutta kuten sanottu, uusi vuosi ja uudet kujeet! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siinä taitaa aika monellekin sinkulle käydä! :D aion kyllä tämän vuoden aikana ottaa taas kotikokkailut kunnolla osaksi arkea, eikä aina vaan kiireessä napata jostakin suuhunpantavaa. Jep, 2016 täältä tullaan! :)

   Poista