maanantai 25. tammikuuta 2016

Unelma Itsestä - Thaimaan ruokapäiväkirja

Ihanaa ja reipasta viikon alkua ihmiset! Hauska ja tapahtumarikas viikonloppu siis taas takana päin. Nytpä siirrytään rannoilta ja surffimestoilta toisiin aiheisiin, nimittäin ruokapäiväkirjaan täältä Thaimaasta käsin.

050

Osallistun siis tämän kevään ajan neljän kuukauden Unelma Itsestä- valmennukseen, jossa ensimmäisen kuukauden osalle oltiin ruksattu seuraavia tavoitteita:

051

Lähdin liikkeelle nyt itselleni helpoimmista kohdista täällä toteutettaviksi ja ruokapäiväkirjan ja treenien ja tavoitteiden ylös ruksaaminen oli sellainen arjen ohella helposti toteutettava tehtävä. Ruokavalio on kokenut kunnon myllerryksen täällä ollessani ja vähän on vielä näin vajaan neljän viikonkin jälkeen hakemista sen parhaan mahdollisen balanssin löytämisessä.

Veden kulutusta on pitänyt lisätä tuplasti ellei kolminkertaisesti, joka taas vaikuttaa siihen, että niitä suoloja ja eri ravintoaineita tuntuisi tarvitsevan hieman enemmän, ettei ala heikottaa. Lisäksi mä syön täällä selkeästi vähän jotakin itselleni sopimatonta/väärässä muodossa, sillä mun vatsa on lähes joka päivä jossakin vaiheessa todella turvonnut ja kipeä, jota taas Suomessa harvemmin tapahtuu. Oonkin vitsaillut, että mulla on täällä valloillaan kaksi olotilaa elimistössä: helvatun nälkä tai turbotukkoähky. Pitää siis vielä tutkiskella noita ruokailutottumuksia tarkemmin ja koittaa selvittää, että mistä se kaikkein tukkoisin ja turvottavin olo johtuu. Oonkin yrittänyt viime viikolla nyt syödä vähän enemmän elimistöäni kuunnellen ja valita sellaisia vähän tutumpia vaihtoehtoja aterioille. Ekat viikot oli pakko kokeilla läpi nimittäin kaikki uudet viehätykset maan ja taivaan väliltä! :D


077

259

257

268

Puuro, näkkäri, emmental, luonnonjogurtti ja pähkinät löysivät tiensä kaappeihini, joka helpotti paljon välipala, aamupala ja iltapalakokonaisuuksien luomisessa. On kiva, kun voi täällä kämpillä syödä vähän sellaista tutumpaa ja turvallisempaa sapuskaa ja sitten tuolla ulkona syödessä tehdä niitä kokeiluja halutessaan.

Ulkona syöminen on täällä siis halvempaa kuin itse valmistaminen ja meidän kämpiltä ei löydykään edes juurikaan keittiövälineitä ruuanvalmistukseen. Vähän alkaa olla jo ikävä ruuanlaittoa, vaikka valmiin aterian pöytään saaminen onkin ollut ihan mukavaa vaihtelua. Täältä saa paljon terveellistäkin sapuskaa, mutta suurin osa listan ruuista ei ole itselleni lainkaan tuttuja ja monesti en osaa yhtään sanoa, mitä ainesosia vaikkapa jossakin tietyssä kastikkeessa on käytetty. Vähän siis vaikeaa selvittää, että mitkähän vaihtarit mahtaisi olla niitä omalle elimistölle parhaimpia valintoja. Yllättävän vähän myös tulee syötyä salaattia ja vihanneksia ja ollaankin otettu nyt Saanan kanssa tavaksi valita pääruuan kaveriksi jokin salaatti puokkiin, jotta sitä vihreää saisi vähän enemmän lisättyä vielä ruokavalioon. Oon myös alkanut valita pääruuaksi täällä usein salaatin nuudeli-riisijuttujen sijaan.

Miltäpä ne viikon syömiset sitten oikein näyttivätkään? 

Maanantai

Aamupala: Kaurapuuro pähkinöillä, näkkäri juustolla + vesi

Lounas: Pad Krapoow (Kanaa, vihanneksia, kananmuna, riisiä), salaatti + ananas-banaanifruitie ja vesi

Herkku: Icelatte

Välipala: Näkkäri juustolla ja tomaatilla, omena, kourallinen pähkinöitä + vesi

408

Päivällinen: Täytetyt leivät (Briejuusto, kinkku, salaatti, tomaatti, suolakurkku) + vesi

371

Jälkkäri: Kinderbueno

Iltapala: Maustamatonta jogurttia kiiwillä, omenalla ja kourallisella cashewpähkinöitä + vesi limemehulla

374

Liikunta: 40 min juoksu + 20 min vatsat ja 10 min venyttely

Tiistai

Aamupala: Puuro pähkinöillä, kuivatuilla hedelmillä, banaanilla ja kiiwillä + vesi

384

Lounas: Lohisalaatti, ananas-passionfruitie + vesi

387

394  

Herkku: Icelatte

398

Välipala: 2 näkkäriä juustolla, banaani, kourallinen pähkinöitä + vesi

Päivällinen: Tomaatti-sipuliomeletti, ananasta ja vesimelonia, ananasfruitie + vesi

415

429

Iltapala: Puuro omenalla ja kiiwillä + vesi

Liikunnat: 1,5h jalka-peppupäivä ja vatsat

Keskiviikko

Aamupala: Puuro banaanilla ja cashewpähkinöillä + vesi, latte

004

Välipala: Hedelmälautanen, 2 omenaa, cashewpähkinöitä pussillinen + paljon vettä koko päivän

225

283

Päivällinen: Tikkamasala kanaa, riisiä, salaatti, sekahedelmäfruitie + vesi

852

854

849

Iltapala: Maustamatonta jogurttia kiiwillä ja pähkinöillä

010

Torstai

Aamupala: 2 Näkkäriä juustolla, tompsulla, kourallinen pähkinöitä, omena, banaani + vesi

014

Välipala: Hedelmälautanen, pähkinöitä + vettä paljon

026

Lounas: Pad Thai kanaa (kanaa, nuudelia, vihanneksia, limeä), kookosvesi + Saanan Pad Thain jämät

056

051

Välipala 2: Ananasfruitie

Iltapala: Puuro banaanilla, kookoslastuilla ja kanelilla, porkkana, pähkinöitä + vesi

185

Perjantai:

Aamupala: Bulgarianjogurttia passionhedelmällä, kiiwillä ja banaanilla, näkkäri juustolla ja tomaatilla + vesi

202

209

Salin jälkeen aamupala 2: Puuroa banaanilla ja kanelilla + vesi
 
Biitsiherkku1: Passionmehujää

 248

Lounas: Seafoodsalad (mustekalaa, jättikatkarapuja, salaattia, kurkkua, tomaattia, porkkanaa, ananasjogukastike) Ananasfruitie + vesi + Jennin Panang Curryn jämät

284

Biitsiherkku2: Magnum suklaajäde

290

Päivällinen: Colinsalad (Meidän opettajan Colinin mukaan on nimetty salaatti koulun läheisessä kahvilassa... Vakioasiakasko?) Tomaattia, salaattia, kurkkua, avokadoa, tonnikalaa ja pari siivua pekonia + latte + vesi + Saanan kanapitan jämät

Iltapala: Pari banaania, pähkinöitä + vesi

Yöpala baarin jälkeen: Saanalta 2 nugettia, puuroa banaanilla ja kanelilla + paljon vettä

Liikunnat: 1h Aamusali kädet, selät, vatsat, kyljet + 10 min venyttely 

Lauantai

Aamupala: Näkkäri juustolla, Bulgarianjogurttia hunajalla, passionhedelmällä, banaanilla ja pähkinä-kuivattuhedelmäseoksella + vesi

Aamupala 2: Salin jälkeen puuroa banaanilla, kanelilla ja kookoslastuilla + vesi

Välipala: Omena, banaani ja kourallinen cashewpähkinöitä + vesi

Päivällinen: Kanasalaatti (punakaalia, kaalia, porkkanaa, kanaa, tomaattia, kurkkua, punasipulia, herneitä ja majokastiketta) + vesi
 
Iltapala: Green Curry kana-ananaskastike ja riisiä + jackfruit ja pari palaa pomeloa + vesi

827

Liikunnat: Aamusali 1,5h jalka/peppupäivä, vatsat, kyljet + 10 min venyttely & Surfhouse surffailuyritykset! :D

Sunnuntai

Aamupala: Bulgarianjogurttia, kiivi, passionhedelmä, kaurahiutaleita ja kookoslastuja + näkkäri juustolla + vesi

833

836  

And the ugly truth...

Lounas: Tomaatti-sipulimunakas, tonnikalasalaatti ja latte + vesi

837

841

842


Välipala: Bulgarianjogurtti, banaani, näkkäri juustolla

Päivällinen + Iltapala: Night Marketeilla kokeiluja thaimaalaisten buddyjen kanssa:

5 silkkitoukkaa
sweetpotatopallero
Maustettuja mangosuikaleita
Merileväsipsejä
kookosviineriä
nuudeli-munakoisokanaboksi
vesimeloni-ananas-tomaattifruitie
sokeriruokomehu
suklaajuustokakkupala

1180

1184

Liikunnat: Aamusali 1h kädet, vatsat + 10 min venyttely

Noniin, hieman vielä yhteenvetoa tähän loppuun! Jos nyt sitä sisäistä hyvinvointia koitetaan metsästää ruokavalionkin avulla, niin seuraavia pieniä juttuja otettava jatkossa huomioon.

Herkuttelu

Herkkuja ei siis mitenkään ihan tavattomasti oo tullut vedettyä täällä ja oonkin päättänyt, että jäälatte ja jäätelöt silloin tällöin saakin kuulua mun ruokavalioon! Suklaat voisin jättää kuitenkin kokonaan pois, sillä ne sulaakin täällä niin nopeasti näppeihin ja jäälaten voi ihan hyvin jatkossa pyytää ilman sokeria, jotta sitä ylimääräistä sokeria ei tulisi nyt ihan turhaan tungettua napaan päivittäin.

Puoli kiloa päivässä, rounsk rounsk 

Vihanneksia ja vihreää voisin lisätä ruokavalioon hieman entisestään ja aionkin ostaa jääkaappiin kurkkua, tomaattia ja porkkanaa, jotta voi välillä napostella rantapäivän jälkeen jotakin muutakin kuin pähkinöitä! :D Lisäksi ruokaisan salaatin valitseminen pääruualle on erittäin freesi valinta kuumalle kesäpäivälle ja tuntuukin, että siitä saa huomattavasti enemmän puhtia päivään kuin niiden ainaisten nuudeliannosten mussuttaminen.

Protskua napaan

Puuron löytäminen auttoi mua paljon protskujen lisäämisessä ruokavalioon, mutta välillä varsinkin salipäivinä tuntuu, että sitä proteiinia saa kuitenkin himpun liian vähän täällä. Pitääkin siis jatkossa pitää huoli, että sitä prodea löytyy päivittäisestä ruokavaliosta tarpeeksi, jotta energiatasot pysyy kohdillaan ja lihakset saavat ravintoa.

Liikuntatavoitteet

Meillä on siis täällä tyttöjen kanssa hieman yhteinen salirytmi tavoite, sillä on kiva mennä aina jonkun kanssa tuonne vääntelemään liikkeitä. Pistettiin näin alkuun tavoitteeksi, että kolme kertaa viikossa olisi sellainen optimaalinen määrä salitreeniä. Tottakai me joudutaan hieman lipsumaan tästä, kun ollaan tekemässä joinakin viikkoina vaikkapa pitempiä reissuja johonkin saarille tai muuta vastaavaa, mutta jos ei vastaavia esteitä tule, niin tämä pyritään pitämään! Mielellään sitten tietenkin voi heittää vähän enemmänkin niitä salikertoja viikkoon, jos vain jaksaa ja kykenee, sillä meillä tulee täällä liikuttua kuitenkin jokatapauksessa huomattavasti vähemmän kuin Suomessa liikkuisimme. Skootterilla huristellaan melkein joka paikkaan ja vapaapäivät hyvin usein vietetään rannalla kellien satunnaisia uintipyrähdyksiä suorittaen. :D + Se venyttely. Yritän muistaa! Mielellään tästä lähtien ihan jokaisen salikerran yhteyteen/jälkeen. Miten se voikin olla niin helppo unohtaa sieltä! Tässä tsempattavaa. 

Siinähän sitä olikin. Jos juolahtaa mieleen jotakin erityistä parannettavaa/muutettavaa, niin saa ehdottomasti huikata asiasta! Mä en nyt ihan keksi nimittäin, että mitä tekisin niin hirmuisen eri tavalla kuin Suomessa, mutta silti elimistössä tuntuu hyvin erilaiselta täällä. Varmasti siis ihan yleisesti ottaen tämä lämpötilamuutos, bakteerikanta ja muut vieraammat ainesosat ruokavaliossa vaikuttavat myös vahvasti. Ehkäpä elimistö hitaasti tähän kaikkeen jossakin vaiheessa tottuu. :)

37 kommenttia:

 1. Tää oli kiva postaus! Hyvältä näyttää sun ruokailut! Se että välillä herkuttelee on ainakin mun mielestä enemmän kuin jees!:) Ja hei pakko kysyy et miltä noi toukat maistu? Kuulostaa nimittäin omaan korvaan aika erikoiselta:D
  Itsekin olen yrittänyt nyt petrata ton venyttelyn kanssa. Miten se voikaan unohtua niin helposti?!:D
  Mukavaa alkanutta viikkoa Essi<3
  T. Elisabet

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Noille toukille varmaankin huokailet, oletan. <3

   Poista
 3. Ei vitsit mitä ruokia.. NAM! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheeh, onhan täällä joo vaikka mitä herkkuja! Tää on kyllä niin paikka mun makuun, jos vaan oppisi lukemaan noita listoja vielä niin, että tietäisi vähän paremmin mitä tilata! :D

   Poista
  2. Eikö ne listat sitten oo englanniksi?

   Poista
  3. Harvemmin ja listoilta löytyy monesti jopa satoja annoksia ja yleensä ilman kuvia ja pelkät annosten nimet kertomatta, mitä kyseinen annos sisältää! :D ei asuta millään ihan kovimmalla turistialueella nimittäin. :)

   Poista
 4. Silkkitoukkia?! What xD mä en ikinä vapaaehtoisesti voisi moisia maistaa, pisteet sulle ;) ja vaihdossa ollessa onkin kiva olla vähän rennommin ruuan ja treenin suhteen, jotenkin silloin saa enemmän irti kun voi maistella kaikkea uutta eikä tartte miettiä esim tiukkaa ruokavaliota. Millaisia matkustus aikomuksia teillä on? Lähdettekö thaikuista lähistölle matkaamaan vai :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah, joo ei ehkä tuu kuulumaan kyllä mun viikottaiseen ruokavalioon, mutta oli hauska kokeilla! :D Maistui vähän sipsin ja perunan sekoitukselta. :'D Joo, en mä mitään ruokavaliota periaatteessa mieti, kunhan sais tän tukkoisen olon vain pois. Mutta nyt pari päivää ollut jo melko hyvät tuntumat! :) Lähdetään mm. huomenna Krabille kiertelemään koko loppuviikoksi. Jännää! :) Tahdotaan myös jossakin vaiheessa käydä similan saaret läpi ja Bangkokissakin pitäisi vierailla! :D

   Poista
  2. Oi krabi! Kannattaa käydä ainakin tiger cave templellä, aivan uskomattomat näkymät. Lisäks saa kohtalaisen treenin, kun kävelee ne yli 1200 porrasta (eikä mitkään tasaset muuten). Ja pääsee luonnon apinoita kattelee!

   Poista
  3. Kiitos paljon vinkistä! Pitääkin koittaa houkutella tytöt lähtemään tuonne! :)

   Poista
 5. Super kiva ja mielenkiintoinen postaus! Ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos oli mielenkiintoista luettavaa! Onhan näitä hauska lukea sitten itsekin joskus myöhemmin ja muistella! :)

   Poista
 6. Hahah ihania noi "+kaverin ruoan jämät" :-DD ♥ mullakin kavereitten kans ruokaillessa on tuon jäteastian rooli x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheeh! Mulla on ollut tää rooli melkein aina ku muistan! Hyvää ruokaa el voi vaan jättää lautaselle... :DD

   Poista
 7. Kiva lukea etten oo ainoa pähkinöiden suurkuluttaja :D täällä syödään kans niitä miltei päivittäin! x) Ja ihanilta näyttää noi hedelmäkippoannokset, nam! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheeh, joo mulla on Suomessakin aina pähkinöitä mukana laukussa! Jeep, nää tuoreet ananakset, mangot ja papayat on täällä jotakin niin makeaa ja herkullista!! <3

   Poista
 8. Mitäs ihmepuuroa siellä myydään, jos sillä lisäät proteiinin saantia ruokavalioosi? :D

  Puuro, kaurahiutaleet tässä tapauksessa, on ensisijaisesti hiilihydraatin lähde. Kaurahiutaleet sisältää toki viljan luontaista proteeinia, esim. kotimaista luomukaurahiutaleissa 100g kohden 14g proteiinia ja hiilihydraattia 56g. Puuroannos n.40g hiutaleita eli proteiinia saat puurosta 5,6g ja hiilihydraattia 22,4g. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä sillä sitä ajatellut lisätä, vaan kanalla ja kalalla pääruuan kaverina. :) puuro on vaan muuten vaan mulle kiva, täyttävä ja tuttu aamupala, välipala ja iltapala vaihtari. :)

   Poista
  2. Ja puuroa ennen vetelin pelkkiä hedelmiä noina hetkinä, niin sitä tuolla tarkoitin siis. :D :)

   Poista
 9. Kun oot eläinrakas, niin suosittelen Krabin Tiger Cavea ja Phuketin eläintarhaa! Vaikka mitä eläimiä, joitakin saa jopa silittää vaikka villieläimiä ovatkin, on niin tottuneet ihmisiin :) Tiikeritemppeli olisi varmasti myös hauska paikka, siellä pitää seuraavan kerran vierailla kun Thaimaassa käyn.

  Thaimaa on kyllä huippu lomamesta :) nauti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä rakastan kyllä eläimiä yli kaiken ja mielellään niitä näkisin, mutta juuri noita eläintarhoja sun muita en sitten kuitenkaan haluaisi välttämättä tukea, kun ei tiedä oikein millaiset olot niillä täällä Thaimaassa edes on. :( Thaimaa on kyllä ihan paras paikka oleskella talven yli! :) nautin <3

   Poista
  2. "Tottuneet ihmisiin" eli huumattu siten, että eivät todennäköisesti tee pahaa turisteille, jotka maksavat siitä, että saavat niitä tiikereitä silittää. Ei noissa valitettavasti oo kyse siitä, että eläimet olis ihmisiin tottuneet :/ Toivottavasti ihmiset pian oppisivat kiertämään kaukaa nämä paikat eikä tällasta toimitaa rahotettaisi!

   Poista
  3. Joo, todennäköisesti muista syistä antavat ihmisten paijata kuin tottumuksesta... :(

   Poista
  4. Hieno vastaus Essi! Eläinrakas ihminen nimenomaan tajuaa jättää eläintarhat väliin, kuka eläinrakas muka haluaisi tukea villieläimen vangitsemista ja kammottavia elinolosuhteita ihan vain ihmisten viihdykkeen vuoksi. Norsulla ratsastaminen ym.on aivan karmivan kidutuksen tukemista! Kannattaa anonyymi tutustua asiaan tarkemmin.

   Poista
 10. Siellä tiikeritemppelillä ne luonnon apinat on sit ihan hulluja:D:D juoksin henkeni edestä karkuun kun yksi apina sai idean haluta mun iphonen itselleen...... Kaikki syötävät ja juotavat niitä kiinnostaa ihannsuper paljon:D muuten kyllä kiva paikka!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah! Joo oon kuullut myös välillä kaikenlaisia apinatarinoita! Pitää varautua! :'D

   Poista
 11. Nam miten herkullisia ruokia! Tuli ihan jäätävä nälkä :D Ja kuten oon ennenkin sanonut, ihailen kyllä sun ruokavaliota - siinä on just sopivasti kaikkea ja tasapainoinen suhde epäterveellisen ja terveellisen välillä, ainakin näiden ruokapäiväkirjojen perusteella :) Ihanaa viikon jatkoa sinne lämpimään!

  Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin tulee aina nälkä kuvallisia ruokapäiväkirjoja selatessa! :D kiitos kovasti Erika ja lämpöiset terkut krabilta <3 :)

   Poista
 12. Onpas hyvännäköisiä ruokia, varsinkin nuo kaikki tuoreet hedelmät ja fruitiet, namm <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooo! Oon täällä kyllä niin hedelmätaivaassa, kun kaikki eksoottisemmatkin hedelmät löytyy täältä halvalla ja on vielä niiiiiin mehukkaita! Nami nam <3

   Poista
 13. Esmooooo tuu kotii et voidaa brunsseilla yhessäää<3
  Tänää keskustas tuli ihan tyhjä olo ku pyörin siel yksinäni ja teki mieli soittaa sulle maratonpuhelu niiku aina ennenkin<3 yyyyyy:(

  ps. en voi uskoo et oot syöny toukkia ällötys :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Donsuuu <3 nyt on kyllä pakko sanoa, että ei tee mieli yhtään tulla takaisin vielä. :DDD voi musuliii, sinä saisit kyllä tulla tänne välittömästi! Heehehe, söin söin. ;)

   Poista
 14. Hei, mä haluaisin kysyä tuosta Unelma Itsestä -valmennuksesta. Ootko siis tilannut pelkän työkirjan itsellesi vai osallistutko vielä maksulliselle valmennuksellekin? Mun piti ihan heti googlata toi kirja ja kiinnostuin siitä itsekin ihan valtavasti! Voitko suositella sitä? :)

  http://ninajanika.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Oon mukana myös maksullisessa valmennuksessa, mutta koska asustelen täällä Thaimaassa tällä hetkellä, on osallistumiseni nettivalmennukseen hieman hankalaa ja olenkin käyttänyt apunani lähinnä vain työkirjaa. Siellä on tosi monipuolisesti ajatuksia ja tietoutta liikunnan ja ruokavalion vaikutuksesta kokonaisvaltaisesti ja hyviä harjoitteita ja ohjeita! Voin kyllä suositella lämpimästi työkirjaa siis. On pistänyt ajattelemaan asioita, joita ei ole tullut oikeastaan itse koskaan edes mietittyä tai huomioitua. :)

   Poista
 15. Heippa :) yks super iisi tapa lisätä protskua aamupalaan on valkuaispuuro. Ihanan kuohkee eikä maistu yhtään valkuaiselta. Eli keitä kattilassa normi tapaan puuro ja kun melkeen valmista valkuaiset sekaan ja sekota voimakkaasti. Oon tehnyt kavereille ja sitten vasta ovat uskonet että ei maistu valkuaiselta ja iisi tapa lisätä proteiinin saantia :) ihanan näköstä siellä ja noi ruuuuat! Kelpais

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis kyllä tosi hyvä idea, mutta mulla on täällä sen verran alkeellinen keittiö, että puurovedenkin keitän mikrossa :'D :( heheeh, on täällä kyllä aika nannaa asustella! :) <3

   Poista