perjantai 9. lokakuuta 2015

Vilskettä ja häminää

Moikka moi!

Viime postauksen pitkän marmatuksen jälkeen voisikin tehdä vaihtoehtoisesti tälläisen positiivisuuden multihuipentuma postauksen vastapainoksi! :D Mulla on tällä hetkellä paljon hauskoja juttuja vireillään nimittäin ja kerronkin nyt hieman niistä enemmän!

Lihaton lokakuu

lihaton

Osallistuin siis mukaan Docventuresin Lihattomaan lokakuuhun, jossa siis tarkoituksena on olla syömättä lihaa koko lokakuun ajan.

Tapahtuman Facebook-sivuilla Lihattoman lokakuun kuvaus kuuluu näin:

Lihaton Lokakuu sai alkunsa, kun Docventuresin ensimmäisen kauden studiovieras Luontoliiton toiminnanjohtaja Leo Stranius haastoi Riku Rantalan ilmastotekoon. Tempauksen tarkoituksena oli muuttaa elintapojamme ympäristöystävällisemmiksi ja terveellisemmiksi. Riku, lihansyöjä jumalien armosta, otti haasteen vastaan ja aloitti kuukauden mittaisen kasvisruokadieetin.

Nyt lihaton lokakuu järjestetään jo kolmannen kerran! Tarkoituksena onkin kääntää katse tulevaan ja keskittyä yksittäistä kampanjatekoa pidempiin, jopa elämänmittaisiin valintoihin. Emme usko, että me kaikki kykenemme täysin lihattomaan loppuelämään, mutta merkittävällä vähentämiselläkin on suurta merkitystä. Eikä se ole edes vaikeaa.

Äänestäkäämme siis lompakoillamme joka päivä, pohtikaamme aina tästä eteenpäin ruokamme alkuperää tarkemmin.

Riku, Tunna, Docventures


Tykkään kokkailla paljon kasvispitoista ruokaa ja kokeilla kaikenlaisia uusia reseptejä, joten mielestäni oli hauska lähteä tähän kokeiluun mukaan! Valitsen usein muutenkin koulussakin kasvisruokavaihtoehdon, joten mitään kovin radikaaleja muutoksia en joudu tehdä ruokavaliooni. Kanan puuttuminen salaatin ja wokkien kaverina on tehnyt ehkä tiukinta, mutta muuten olen jo näin viikossakin ehtinyt löytää jo sopivat korvikkeet välipalojen ja ruokailujen yhteyteen!

207

Soinjarouhetta oon käyttänyt nyt mm. tortillojen ja pastojen kaverina ilman minkäänlaisia ongelmia! Tumman soijarouheen saa paitsi ihan jauhelihakastikkeen näköiseksi myös hyvin pitkälti makuiseksi maustamalla sen kunnolla! Paketillinen soijarouhetta on myös todella riittoisaa ja oonkin käyttänyt tuota pussia jo kolmen kastikepannullisen verran, eikä se ole vieläkään kokonaan loppunut!

238

Ensi viikolla kokeillaan erilaisia variootioita tofun kanssa! Tofu-wokkia onkin tullut jo aikaisemmin testattua, mutta ensi viikolla kokeilen paistaa tofua jonkun salaatin kaveriksi. :)  


100

Vaihtoon Aasiaan!

em6

Tää on mulle vieläkin ihan uskomaton juttu! En jotenkin yhtään pysty sisäistää sitä, että nyt tosiaan ollaan lähdössä jo alle kolmen kuukauden päästä. Meidät hyväksyttiin parin mun muun luokkalaisen tytön kanssa siis Asia Exhange - vaihtoon mukaan ja mennään opiskelemaan neljäksi kuukaudeksi Prince of Songkla nimiseen yliopistoon Thaimaan Phuketiin! Oon aina unelmoinut juurikin tälläisestä lyhyemmästä vaihtorupeamasta ja nyt vihdoinkin saan toteuttaa unelmani. Tällä hetkellä mulla on vielä sellainen elämäntilanne, että ei olisi voinut parempaan saumaan osuakaan!

004

Kuitenkin ensimmäinen reaktioni sähköpostin hyväksynnästä luettuani oli hyvin hämmentävä. Musta tuntui kuin joku klöntti olis takertunut mun kurkkuun ja mahaan ja jonkinlainen pakokauhu otti vallan! :D Olisi voinut luulla, että olisin pomppinut tasajalkaa riemusta välittömästi, mutta mä vaan ahdistuinkin totaalisesti ja menin jonkinlaiseen lamaantuneeseen tilaan. Seuraavana päivänä vahvistusviestin saatuani vielä homma alkoi muuttua kuitenkin jo suoraksi iloksi ja koulumme kirjastossa kajahtelikin pienet riemunkiljahdukset. :D 

Ihan valtavasti olisi tässä tosin vielä asioita hoidettavana rokotuksista vakuutuksiin ja asuntoihin. Rahaakin pitäisi vissiinkin ruveta säästämään oikein tosissaan, sillä kolme kuukautta hurahtaa ohi ihan hetkessä!

Hiusprojekti

022


Yksi parhaista ystävistäni aloitti tänä vuonna opiskelemaan kampaajaksi, joten olen päässyt yhteen näyttöön mukaan hiusmalliksi. Ollaankin pariin otteeseen jo kokeiltu väännellä erilaisia kampauksia mun päähän ja nyt alkaa hahmottua se lopullinen haluttu lopputulos, joka sitten näytössäkin suoritetaan tähän pehkoon! :D Mulla on kuulemani mukaan hieman vaikea hiuslaatu, sillä mulla on sen verran paksu ja sileä tukka, ettei kampaukset meinaa pysyä aisoissa vaan luisua repsottamaan joka suunnasta. Eiköhän me kuitenkin vedetä tämä näyttö kunnialla läpi myöhemmin tänä vuonna! ;)


028

Musta on aivan ihanaa istua vaan alas ja antaa toisen väkerrellä kaikenmaailman lettejä ja käkkäröitä päähän. Jotenkin tosi rauhoittavaa touhua ja kun lopputuloksesta tulee vielä niin upea!



046

047

Tadaa! Tälläinen me mulle taiottiin mulle ihan hetkessä. Tuollainenhan menisi jo ihan vanhojentanssi kampauksesta! Pientä hiomista kuulemma vielä tarvitaan tiettyjen käkkäröiden piilottamiseen, mutta mun mielestä tässä olis jo ihan valmis paketti seuraaviin juhliin. ;) Sovittiin myös, että suuntaan Tikrun koululle raidoitukseen tässä ennen mun joulukuussa järjestettäviä synttärijuhlia! On näistä kampaamokamuleista omat hyötynsäkin... :D <3 

 Snapchat Night + Arvonta

s1

Sain kutsun osallistua Suomen ensimmäisiin Snapchat bileisiin The Tiger yökerhoon 16.10! Olin järjestämässä tuohon ajankohtaan juuri sopivasti omat tuparinikin, joten kutsu tuli kyllä todella hyvään saumaan! Valitettavasti en voi nyt saamastani varoituksesta johtuen järjestääkään kotonani tupareita ystävilleni, mutta voimme silti siirtyä yhdessä isolla porukalla Tigeriin juhlistamaan muuttoani Helsinkiin! :D Henkilökunta on keksinyt tapahtumaan osallistuvien pään menoksi vaikka mitä hauskaa ja jännittävää ja odotankin innolla mitä kaikkea he ovat keksineet illan varalle. :D

Nyt sulla ja sun kavereilla on mahis voittaa kyseiseen tapahtumaan 10 hengen VIP-paketti, johon sisältyy ilmaiset sisäänpääsyt koko porukalle ja pääsy VIP-alueelle. Muuta ei tarvitse tehdä kuin klikata tapahtuman Facebook-sivuilla osallistuvasi täältä ja ilmoittaa tähän postaukseen osallistumisesta. Laita kommenttiin mukaan s-posti osoitteesi, jotta saadaan suhun ja sun kavereihin ajoissa yhteys voitosta! :) Tapahtuman ikäraja on luonnollisesti 18-vuotta.

s2


Kaikki mukaan ja siellä tavataan! :D <3 Mut voi bongata todennäköisesti tanssilattialta!

Nyt siirryn tästä työpäivää viettelemään, jonka jälkeen pääsen kurkkaamaan yhden parhaan ystäväni ja hänen tyttöystävänsä uuden asunnon! Aivan ihanaa viikonloppua teille kaikille ja nauttikaahan aurinkoisesta syyssäästä! :)

26 kommenttia:

  1. Hei vautsi miten siisti homma toi vaihtoon lähtö! Milloin muuten hait vaihtoon, kun et oo vissiin blogissa sitä maininnut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on! Me haettiin vasta muutama viikko sitten ihan viimeisillä hakupäivillä, eikä yhtään ajateltu että välttämättä edes päästäisiin, mutta päästiinpä sittenkin!! :) en ollut siksi maininnut täälläkään mitään, kun oli niin epävarmaa vielä!

      Poista
  2. vitsi mikä paniikki (taas) iski ku näin ton snappi kuvan tosta hyväksymisestä :D !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah no mullaki aina kunnon mulina mahassa ku nään sen mun ig kokoajan! XD ÄÄÄÄÄÄ!

      Poista
  3. Ihana kampaus!!! :) hei se päivä sun kanssa oli niiiii kiva ja suosittu. Voisiks taas jokupv tehä uuden? Tai sit aamu ja iltarutiinit ois kans kiva! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisinpa hyvinkin! Pitäisköhän tehdä huomiselta, kun on sentään lauantai! ;) katsotaan! :)

      Poista
  4. Lihaton lokakuu: mua ärsyttää ihan hirveesti kun oisin halunnu lähteä tohon mukaan, mutta opiskelen tällä hetkellä ja meillä on koulussa ihan järkyttävän surkeat kasvisruuat :(

    Vaihtoon Aasiaan: siis ihan mieletön juttu!! Oon niin ilonen sun puolesta ja ootan jo hullulla innolla et alat postailla sieltä! Ihan mahtava tilaisuus :D

    Hiusprojekti: ihan sairaan epäreilua että jollain on tollanen kuontalo omasta takaa... :D Mutta tuli sellanen postaustoive mieleen että oisko sun kaverilla antaa jotain vinkkejä kampauksiin jotka pysyy liukkaissa hiuksissa? Ja just niitä kikkoja, että millä liukkaat hiukset saa kampauksissa kuriin! Mulla on itellä kans luonnostaan tosi liukas hius ja esim. nutturoiden väsääminen on aikamoista kikkailua eikä lopputulos oo silti haluttu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi harmi, jos teidän kasvisvaihtarit on huonot! Musta tuntuu, että meillä on monesti jopa paremmat kuin lihalliset nimittäin! :D joooo! Odotan kyllä innolla myös itse, että pääsen kirjoittelemaan sieltä käsin kuulumisia! Pitäisi hankkia uusi tietsikka ennen sitä vielä! ;) heheeh, joo tätä tukkaa kyllä löytyy tästä päästä ja toi postausehdotus oli ihan loistava! Oonkin menossa kokeilemaan kaverin kampaamoon erilaisia pikkujoulu-kampauksia, niin siinä ohella pääsen hyvin kyselemään kaikenlaista! :) kiitos vinkistä!

      Poista
  5. Mitä kokoa ne sun Mollyt on? Oliko ekan kerran vaikea pukea pääle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. XS ja kyllähän ne vähän napakat oli, mutta musta ne on sen verran joustavat kyllä, että saa hyvin venytettyä jo heti ekalla kokeilulla! :)

      Poista
  6. Miksi käytät siirapilla kyllästettyä tummaa soijarouhetta vaalean sijaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suoraan sanottuna mulla ei ollut hajuakaan, että tumma soijarouhe saa sävynsä näin! :D Pitääkin tutkia jatkossa paremmin pussinkyljet!

      Poista
  7. Vaihtoon, ihan mahtavaa! Onnea superisti :) kohde valinnasta täytyy todeta, että biletys ja matkustus reissu kyllä tulossa xD noissa kohteissa se on kaikkea muuta kun opiskelua, mutta se onkin syy miksi sinne mennään! Teille tulee ihan mieletön reissu ja kiva päästä seurailemaan teidän reissua ;> ja ihana tuo kampaus! Ja komppailisin aiempaa kommentoijaa liukkaitten hiusten vinkeistä, jos kaverisi haluaisi kanssasi toteuttaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :) kyllä mä ajattelin pari kurssia siellä ja pari verkkototeutustakin kyllä suorittaa! :DD Kiva kun tästä ollaan näin innoissaan muidenkin puolesta! :) joo otetaan nyt tuo huusholli-postaus tosissaan toteutettavaksi! :)

      Poista
  8. Wau toi Aasian vaihto!! Ihan mahtavaa, onnea :) Ja hei osallistun snapchat-bileisiin ja arvontaan! :)) ttanjatuulia(at)gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos oikein kovasti! :) on tää kyllä hurjaa!! Noniin hyvä! Onnea arvontaan! Tällä hetkellä ootkin aika vahvoilla! ;DDD

      Poista
  9. Wau!!! Hurjasti tsemii vaihtoon!! Uskon että vaihto Thaimaassa on huikee kokemus!! :)

    jassecrets.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Jasmin! Näin uskon ja toivon itsekin! :) <3

      Poista
  10. Käytä kanan korvikkeena pakasteesta valmiita quorn kuutioita jotka maistuvat täysin kanalla ainakin omasta mielestäni. Heitä sekaan vaikka hoi sin kastiketta, namnam!!!!

    Suosittelen lihattoman lokakuun lukemiseksi Eläinten syömisestä-nimistä kirjaa joka on TODELLA informatiivinen ja muutti oman elämäni suunnan. Toivon että luet sen :) tiedän kuinka eläinrakas ihminen olet ja uskon että lisää informaatiota eläintuotantoon liittyvistä asioista saisi sutkin miettimään asioita vielä lokakuun jälkeenkin.

    Ihanaa syksyä!!

    Ps. Tofun kanssa suosittelen maapähkinäkastiketta - tee marinaadi jossa puoli limeä, 1rkl hunajaa, 1/4 tl chirazaa, vähän suolaa, 1 rkl soijaa ja maapähkinävoita tyyliin 2 rkl. Sekoita ja lisää pannulla jo paistuneihin tofukuutioihin (joista vesi valutettu/kuivattu ja vähän maissijauhoja pinnassa) namia!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vitsit kiitos paljon hyvistä vinkeistä monenkin asian suhteen! :) pitää listata ylös näitä ja herranjestas miten hyvältä tuo sun tofun maustamisvinkki oikein kuulostikaan!! Tuota kokeilen kyllä heti ensi viikolla, nam!

      Poista
  11. Uskon et toi Thaimaan vaihto tulee olee mieletön kokemus! Onnee vielä! :)

    Kävin facessa osallistumassa snäppitapahtumaan ja osallistun arvontaan. :) mmarianne--@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianne! :)<3 Heheeh, hyvä homma! Siellä ehkäpä näemme sitten! ;)

      Poista
  12. Onnee tosta vaihtojutusta! Tulee takuulla olemaan mahtava, antoisaja unohtumaton kokemus :) Vitsit oon ihan iloisena sun puolesta täällä nyt!

    Ja ihania noi kampauskuvat :) Sun hiukset on vaan niin <3

    Erika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mäkin oon kyllä nyt tosi innoissani tästä! Ihan huippua! :) kiitos hirmusti Erika <3

      Poista
  13. osallistuin!:) autiokatjaa@gmail.com

    VastaaPoista