keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Ihmissuhteista

Vanhemmat ihmiset aina sanovat, että elämä ei mene niin kuin sen on suunnitellut menevän. Sehän se tässä kaikessa taitaakin olla juurikin ideana. Ei ne tavoitteet ja päämäärät ole sitä elämää, vaan kaikki se, mitä siinä matkan varrella sattuu ja tapahtuu.

108

Purin tässä juuri viime viikolla viimeisenkin muuttolaatikon ja löysin sieltä pienen eväsrasian, jonka kanteen olin rustannut erittäin epäselvällä käsialalla "Älä avaa". Olin unohtanut koko boksin tässä vuosien saatossa ja avattuani sen vastaan hyppäsi kasa kaikenlaista pientä tilpehööriä, joilla on mulle edelleen ihan valtavasti tunnearvoa. Boksista löytyi pieni korvakorurasia, jossa oli kuivunut yöperhonen, pari kindermunan yllätyslelua, muutama leffalippu, kavereiden tarrakuvia, kirje, jossa äitini kuvailee tunteitaan minua kohtaan lähdettyään synnyttämään pikkuveljeäni, sormuksen muotoon nakerrettu kuivunut avainkarkki sekä pieni värikäs puukenkä. Jotenkin tuon boksin avaaminen sai mulle ihan älyttömän tunteikkaan fiiliksen ja siinä sitten itkeskelin hetken lattialla kaikkea mennyttä muistellessa. Ei sellaista huonolaatuista itkua, vaan sellaista puhdistavaa.

641

Mulla on takana paljon ihan mielettömän ihania muistoja. Muistoja, joita miettiessä tulee vieläkin lämmin olo, alkaa hymyilyttää ja monesti myös naurattaa. Oon kiitollinen ihan jokaisesta hetkestä ja vaikka menneisyyteeni mahtuu myös paljon ikäviä asioita, en vaihtaisi päivääkään. Elämään kuuluu ylä- ja alamäet. Jokainen tapahtuma määrää osaltaan elämämme suuntaa ja jos emme olisi kokenut jokaista hyvää ja huonoa hetkeä, emme olisi tällä hetkellä se sama ihminen, joka nyt olemme.

698

Samalla tulin ajatelleeksi kaikkia niitä ihmisiä, joita nuo pienet esineet muistojen laatikossa koskivat. Miten paljon rakkautta, läheisyyttä, hauskuutta ja tunteita niihin hetkiin on mahtunutkaan ja kuinka paljon nämä ihmiset ovat minulle merkinneet. Siellä oli muutama sellainen esine, jotka koskettivat ihmisiä, jotka eivät juurikaan enää kuulu elämääni millään tavalla. Samalla kuitenkin muistelen heitä yhä samalla lämmöllä kuin vuosia sitten. Kaikki elämässämme "vierailleet" ihmiset ovat tuoneet elämäämme jotakin lisää, istuttaneet pienen palan itsestään meihin ja ehkä jollakin tavalla muuttaneet polkumme suuntaa. Kaikkien ei ole kuitenkaan tarkoitus säilyä matkassamme ikuisesti tiiviisti yhteyttä pitäen, mutta uskon siihen, että jokaisella ihmissuhteella on jokin tarkoituksensa, eikä sydämeen kerran luikerrellut ihminen katoa sieltä ikinä lopullisesti. :D

605


Tässä vaiheessa keskityin miettimään mennyttä parisuhdettani. Moni onkin kysynyt multa, että miten olen selvinnyt näin nopeasti ja hyvin näinkin monen vuoden suhteen päättymisestä. Luulen, että vastaus on se, että en näe mennyttä suhdettamme menetettynä aikana. Näen sen aikana, jonka aikana opin itsestäni valtavasti. Opin jakamaan elämäni ja asiani toisen ihmisen kanssa. Opin tappelemaan, väittelemään, keskustelemaan, iloitsemaan ja nauramaan toisen kanssa ja toisen puolesta. Opin luottamaan ja joustamaan, kehittämään omia huonoja ja hyviä puoliani ja tekemään jatkuvasti kompromisseja. Mielestäni ihan loistavia taitoja kaikille elämän osa-alueille tulevaisuudessakin. Oon tavattoman kiitollinen kaikesta, mitä sain kokea ja kaikki nämä kokemukset ovat muokanneet varmasti paljon sitä, millainen olen itse tänä päivänä.

396

Eikä vain parisuhteet. Niitä elämää mullistavia ihmissuhteita kun mahtuu elämään roppa kaupalla. Uuteen kaupunkiin muuttaessa on ollut hienoa huomata, miten nopeasti sitä voikaan tutustua uusiin ihmisiin, kunhan mieli on avoin ja asenne oikea! Oon tavannut jo valtavasti upeita erilaisia ja persoonallisia ihmisiä, jotka ovat tuoneet mun arkeen paljon hauskuutta ja eloa.

171


Samalla kuitenkin aikaa on jäänyt jatkuvasti vähemmän Järvenpäässä asuville ystävilleni. Aina ei ole helppoa sovittaa töitä, koulua, treenaamista ja vapaa-aikaa yhteen. Uskon kuitenkin, että tosiystävyys säilyy kiireisemmistäkin ajoista huolimatta. Luin jostakin varmasti hyvin tärkeältä tyttöhömppäsivustolta/lehdestä, että jos ystävyys on kestänyt yli seitsemän vuoden ajan, kantaa se lopun elämää. Ollaan mun tyttöjen kanssa tässä mielessä melko vahvoilla. ;D Lapsuuden porukkani on mulle kuitenkin parhaan ystävyyden lisäksi myös perhe, varsinkin nykyään, kun omasta perheestä toinen puolisko asuu Saksassa ja toinen vähän kauempana Suomessa.

1074

Elämä on kuin hyvä kirja. Loppua ei osaa millään arvata ja sen juonenkäänteet jaksaa aina uudestaan ja uudestaan yllättää. Jokainen hyvä ja huono hetki on luomassa tarinaan syvyyttä ja uusia ulottuvuuksia ja jokaisesta yllättävästä käänteestä saadaan hieman uutta jännitystä aikaiseksi.

373


Pointti tähän mun mietteiden purkamiseen taisikin olla siinä, että vaikka joskus tuntuu kurjalta jonkun ihmisen menettäminen elämästään, voi se ihminen olla silti tuonut jo elämääsi valtavasti hyvää, eikä ne jäljet koskaan katoa sinusta. Kaikki kuuluvat osaksi tätä kokonaisuutta, jota voin elämäkseni kutsua. :D Jokainen ihmissuhteemme muokkaa tarinaamme eteenpäin omanlaiseksi persoonalliseksi paketikseen. Arvosta jokaista hetkeä juuri nyt lähimmäistesi kanssa ja arvosta myös niitä hetkiä, joita olet saanut jo menneisyydessä kokea.

144

Tähän päätän mun iltaiset mietteet, öitä kaikki rakkaat ihmiset. Kiitos kun olette olleet mukana matkallani. <3


Kuvituksena hyvän fiiliksen täyttämiä hetkiä viime kesältä. 

68 kommenttia:

 1. Ihana Essi <3 Mulla on aivan samanlaisia mietteitä kuin sulla, sekä ihmissuhteista että elämästä ylipäänsä! Kaikesta pitää olla kiitollinen, oli ne sitten hyviä tai huonoja asioita :) Sun sanojas lainaten; ei me oltaisi samoja ihmisiä nyt ilman niitä tapahtumia/ihmisiä yms. mitä elämä on meille antanut tai miten on meitä koetellut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)<3 Nimenomaan! Kyllä tää elämä aina jaksaa yllättää, mutta niiden ikävienkin juttujen jälkeen monesti huomaa, että niiden ikävyyksien kuuluikin sattua, sillä se saattoi tuoda elämään jotakin muuta hyvää jälkeenpäin katsottuna. :)

   Poista
 2. Ihana postaus muru !!<3 ps. meilki tulee parin kuukauden päästä se 7 vuotta täyteen, kuvittele! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voi uskoa, että siitäkin on jo niin pitkä aika, vaikka toisaalta tuntuu kuin olisin tuntenut sutkin aina! :D <3 ollaan kyllä koettu vaikka ja mitä yhdessä :'D rakkauspakkaus <3

   Poista
 3. En olisi sillon riparin isos-koulutuksessa ajatellut, että tästä hölöttävästä blondista tulisi mulle näin rakas ja tärkeä! Oon niin kiitollinen, että mulla on tommonen parasystävä. Sun tuki on jotain sanoin kuvaamattoman tärkeetä ja se, miten meillä vaan aina klikkaa. Voidaan istua aivan hiljaa mun sohvalla puhelimet kourassa ja siltikään en haluisi olla sillä hetkellä missään muualla kuin siinä.

  Se, miten ollaan molemmat selvitty aika samanlaisista tilanteista tässä kesällä ja miten ollaan tuettu toisiamme vuorotellen, pyyhitty kyyneliä toistemme poskilta ja tsempattu eteenpäin. Oon vierestä katsonut kuinka vahva ihminen sä olet ja kuinka jaksat aina ajatella asioista sen positiivisen puolen, vaikka tilanne olisi kuinka haastava muiden silmissä.

  Saan olla ylpeä siitä, että mulla on mahdollisuus kokea näitä elämän ihmeellisiä käänteitä sun kanssa.

  Kiitos Essi, että olet siinä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin nyt mä sitten pillitin hyvän tovin <3 Eipä olis joo voinut kuvitellakaan, miten rakas ja tärkeä ihminen susta tulee mun elämään silloin kun ensimmäisiä kertoja hömppäiltiin yhdessä! :D Ei näistä kaikista elämän käänteistä olis tullut mitään ilman sun tukea ja ihan hullua mitä kaikkea mekin ollaan ehditty nähdä ja kokea yhdessä! Kiitos rakas, oot korvaamaton. <3

   Poista
 4. Ootko muuttanut helsinkiin? ja milloin? :)

  VastaaPoista
 5. Todella hyvin kirjoitettu, oot sä kyllä fiksu nainen :D Mulla on paljon ihmisiä, jotka ovat olleet joskus ihan hirveän tärkeitä, mutta joiden kanssa ei olla enää missään tekemisissä. Se on mun mielestä tavallaan kauhean surullista, miten voi olla, että ennen jaettiin kaikki ja nyt ei välttämättä enää edes moikata kadulla :( Mutta tällaistahan tää on ja koitan ajatella, että kaikella on tarkoituksensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se myös ajoittain haikeaa, varsinkin jos ei oo enää edes tervehdys väleissä, mutta ne antoi itsestään ja sun elämälle paljon hyvää aikoinaan ja ne tunteet ja muistot ei voi koskaan hävitä minnekään. Voi olla, ettei ne ihmiset enää näin vanhemmiten olis yhtään samalla aaltopituudella sun kanssas, eikä niillä olis sulle enää oikein mitään "annettavaa" mutta silloin aikoinaan ne on rikastuttanut sun elämää ikuisesti. :) Kaikella on tarkoituksensa, nimenomaan! <3

   Poista
 6. olipas kaunis teksti :') <3 sun blogisi vain paranee kokoajan, ihme että se on ees mahdollista, tää on ollut alusta asti lempparini! Olet niin symppis ja tykkään juurikin sun hyvästä asenteesta, toivotan kaikkea hyvää sulle :) -Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 ihan mielettömän ihana kuulla. Mä luulen, että alkuun olin turhankin varovainen kirjoitusteni kanssa, sillä pelkäsin pahantahtoista lukijoita, mutta näitä teidän ihania, ystävällisiä ja lämpimiä kommentteja lukiessa uskaltaa ja tahtookin antaa tänne itsestään jatkuvasti enemmän. :) Kaikkea hyvää sullekin Kati! <3

   Poista
 7. Asiaa! Hyvä Essi! :) ❤ Oon huomannut myös jokaisen ihmissuhteen tuovan elämään käännekohtia ja mulla on tapana ajatella niistä mutkikkaimmistakin juttujen olevan jollain tapaa tarkoitus tapahtua elämässäni, olkoon se opetus tai joku muu! :) Kiitos kun annat meille mahdollisuuden olla mukana elämässäsi ❤❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä! Toisten ihmisten tai tapahtumien on ehkä tarkoituskin antaa sulle ja sun elämälle vain pieni opetus, jotta jatkossa osaa sitten tehdä tai valita toisin! Aivan ihana kommentti taas Jasmin, kiitos sulle ja lukuisille muille, jotka jaksatte olla mun höpinöissä mukana ja liittyä keskusteluun itsekin! <3

   Poista
 8. Essi olet ihan äärettömän ihana❤ sulla on jotenki nii kaunis mieli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa ihanasti sanottu. Ootte kyllä ihan huippuja ei voi muuta sanoa. <3

   Poista
 9. Oon saanut jo monta aivan ihanaa, lämmintä, ystävällistä ja niin symppistä kommenttia, että haluan vastata niihin samalla panoksella kunnolla ajan kanssa! Kunhan pääsen taas läppärin ääreen, julkaisen ja vastailen niihin ajatuksella <3 Ootte sen ansainnut! Ihan mahtavia ootte, kiitos! :')

  VastaaPoista
 10. Puhut asiaa! By the way, oletko Jaakon kanssa tekemisissä nykyään? Tapaatteko tai vaihdatteko kuulumisia ollenkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me pidetään yhteyttä silloin tällöin ja yhteisen kaveriporukan johdosta tulee myös välillä törmättyä. :)

   Poista
 11. Ihan älyttömän koskettava teksti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tää kosketti porukkaa! :') <3

   Poista
 12. Upea teksti! Olet pukenut sanoiksi kaikki ne oivallukset, joita olen itsekin elämän aikana tehnyt. Kiitos upeasta blogista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mielettömän kiva kuulla, että täällä on paljon samanhenkistä porukkaa lukemassa mun kirjoituksia. Kiitos sulle, että oot mukana tekemässä tästä blogista kokonaisen! :)<3

   Poista
 13. Voi että! Olet ihana ihminen Essi <3 itsellänikin tuli kyyneleet silmiin kun kirjoitit että olit itkenyt,oon samaa mieltä että elämää ei ikinä voi suunnitella sillä mulla oli vaikka mitä suunnitelmia ja kaiken laista hauskaa ajanviettoa suunniteltuna mutta jouduin onnettomuuteen ja ne kaikki peruuntuivat! Fiilis teitenkin on ikävä täytyy vain aina miettiä mukavia asioita ja nythän mulla on aikaa rentoutua ja miettiä kaikkea :)

  VastaaPoista
 14. Aivan ihana postaus Essi <3 Tää veti mut melkein sanattomaks ja en voinu estää liikutuksen kyyneleitä. Jotenkin sitä alko miettimään omaakin elämää kaikkine hyvine ja huonoine kokemuksineen. Ja kaikkia ihmisiä ketkä mun elämään kuuluu tai on kuulunut. Oot kyllä oikeessa siinä, että kaikista niistä ihmissuhteista pitää olla kiitollinen. Aina niistä saa jotain ja aina ne opettaa kaikenlaista tästä elämästä jne. Välillä sitä syyllistyy katumaan joitain ihmisiä matkansa varrella tai ajattelemaan jostain vaikeasta vastoinkäymisestä pelkästään negatiivisella tavalla, mutta ne kaikkihan tekee ihmisestä just sen kuka se on. Mä oon mä ja mä oon juuri tässä juuri nyt kaiken kokemani takia; kaiken rakkauden ja onnen, kaiken sairauksien kanssa kamppailun, kaiken matkustellessani näkemäni kauneuden, kaikkien tuhansien kyynelten ja miljoonien naurujen, kaikkien kuulemieni upeiden lyriikoiden ja lukemieni mielenkiintosten kirjojen, kaikkien tekemieni virheiden, kaikkien ihmisten keihin oon joutunut pettymään yms yms. Jotenkin tosi tunteikasta miettiä ja muistella :') Kiitos tästä postauksesta, sä oot tosi taitava kirjoittaja ja mun rakkaus sun blogia kohtaan syvenee päivä päivältä. Ihanaa loppusyksyä sulle ja kaikkea hyvää koko elämääsi <3

  Erika

  VastaaPoista
 15. Voi että mikä teksti. Oot niin oikeessa :)<3

  VastaaPoista
 16. Aivan älyttömän ihana postaus Essi :') kyyneleet tuli silmiin, ihania sanoja ja upee toi elämä-kirja vertaus. Kaiken lisäks tää postaus tuli kyllä niin oikeaan hetkeen, samoja mietteitä on täällä viime aikoina tullut pohdittua paljon.
  Kiitos että jaksat kirjotella näin hienoa blogia! :)
  -Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mäkin melkein herkistyin uudelleen tätä kirjoittaessani ja oikeiksi sanoiksi muotoillessani. :') Tosi kiva jos tästä oli jonkinlaista apuakin elämän myllerryksien varrelle jollekin. Kiitos sulle, että oot mukana Jenni! :)<3

   Poista
 17. Teki niin mieli kirjoittaa kommentti, kun en niitä usein kirjoittele blogeihin, mutta olin jotenkin niin sanaton tämän postauksen luettuani, koska osasit tiivistää juuri ne ajatukset, joita käyn läpi nykyään päivittäin. Mulla ei oikeestaan jäänyt tuohon mitään lisättävää :) Eikö olekin ihanaa, kun voi kääntää aina niistä "ikävistä" tapahtumista jotain hyvää? Aina pitäisi vaan luottaa siihen, että elämä kantaa ja ottaa rohkeasti vastaan se mitä tulee, kuunnella omia vaistoja. Eikä se mitään, vaikka epäonnistuukin, se tekee meistä inhimillisiä ja luo aina jotain uutta. Musta tuntuu, että tämän on alkanut tajuamaan vasta nyt, kun on elänyt sen teinivaiheen ohi, aloittanut itsenäisen elämän, eronnut pitkästä parisuhteesta ja päässyt ns. siihen elämisen makuun. Itsekin juttelin tänään yliopistoni opettajan kanssa mahdollisesta vaihdosta, vaikka ennen olin aina ollut ehdottomasti sitä mieltä, että ei se ole mua varten. Miksei olisi? Miksi pelkään? Aina ei kannata miettiä liikaa, vaan toimia ja katsoa mitä uutta elämältä voi taas oppia! Ihanan syvällinen postaus, pidä tuo positiivinen ja elämäniloinen asenne! Olisi ihanaa jos sitä olisi vähän suuremmallakin osalla väestöstä. Vaikutat niin mukavalta ihmiseltä :) Lämmintä syksyn jatkoa ja mielenkiintoisia vaihtokuukausia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heii Neea! Musta on ihan mahtavaa kuulla, että täällä on ihmisiä joilla on melko samanlaisia elämäntilanteita tai muuten vain fiiliksiä maailman menoa kohtaan. Blogin pitämisessä parasta onkin juuri saada tätä vertaistukea ja kanssakäymistä lukijoiden kanssa. Siis ehdottomasti lähdet vaihtoon! Mä en oo ollut MISTÄÄN pitkään aikaan näin innoissani kuin tästä, vaikka pelkäänkin samalla kuollakseni! :D Ei kannata tosiaan liikaa murehtia ja miettiä vaan antaa vaan palaa, jos sellaiseen on tilaisuus! :) Ihan mielettömän ihana kommentti sulta, kiitos paljon ajatuksistasi Neea. <3 Kivaa syksyä sullekin!

   Poista
 18. Voi Essi, ihanasti kirjoitettu. Tämä teksti kosketti mua tosi syvältä, ja sai kyyneleet silmiin. Aihe liippaa läheltä omaa elämää, sillä erosin itse kesällä kuusi vuotta kestäneestä parisuhteesta. Tämä aika eron jälkeen on ollut itselleni ajoittain kovin rankka.
  Olet kaikissa sanoissasi aivan oikeassa. Uskon itsekin, että meitä kerran koskettaneet ihmiset pysyvät aina sydämissämme, antaen palasen itsestään ja näin muokkaavan meitä siksi, joita olemme. Osasit laittaa ajatuksesi sanoiksi niin kauniisti. Kiitos tästä kirjoituksestasi, se antoi paljon voimaa!
  Ihanaa syksyä sinulle, ja kaikkea hyvää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sittenhän meidän elämäntilanteet ovat hyvinkin samanlaiset tällä hetkellä. Moni ei arvaakaan miten suuri myllerrys elämälle on päättää näin pitkä suhde kuin mitä mekin ollaan ehditty jo kokea! Edessä on kuitenkin valtavasti hyvää, siitä ei ole epäilystäkään <3 ihana kuulla, että tää teksti kosketti ja antoi voimaa ja uskoa! :) ihan huippua syksyä sulle kans ja onnea elämän uusiin tuuliin! ;)

   Poista
 19. Tää kirjoitus oli niin totta ja se mikä tästä tekee vielä paremman on sub upea tyylisi kirjoittaa :) oma tapani katsella elämää ja ihmissuhteita on hyvin samalainen, tai no sama. Omassa elämässäni on ihania ystäviä, mutta muutamia myös jotka ovat jotenkin vain jääneet matkasta. Nämäkin matkasta jääneet ihmiset ovat mulle kuitenkin edelleen omalla tavallaan tärkeitä ja muistelen aikaa heidän kanssaan lämmöllä. Niinkuin sanoit, jokaisella suhteella on elämässä tarkoitus ja itse olisin niin eri ihminen ilman näitä ihmisiä, jotka elämässäni ovat olleet vierailemassa :) vaikka välillä on haikeaa, ettei ihminen enään omasta elämästä löydy, on silti välillä ihana muistella menneitä muistoja. Samassa tajuaa miten paljon nekin ovat vaikuttaneet siihen millainen ihminen nykyään on ja niitä muistoja arvostaa ihan eritavalla! (: ps. Tuo seitsämän vuotta kestänyt ystävyys oli joku tieteellinen fakta! ;> itsekin olen samisen lukaissut ja vahvoilla mennään täälläkin niiden vanhimpien ystävien kanssa! Pps. Ystävyys kestää kaikki ne kiireisetkin ajanjaksot, vaikka välillä tuntuu, että aika ei riitä ja kaikki menee metsään, niin jotenkin sitä vain siitä selviää! Ja täytyypä todeta, että vaihdon aikana ystävyyssuhteet pääsevät hyvään testiin ihan huomaamatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää sunkin kommentti oli niin totista totta! Jokainen ihmissuhde on tuonut mun elämään jotakin hienoa ja en poistais menneisyydestäni ketään! :) juu, vaihto tuo varmasti omat haasteensa, mutta mun fiilikset on kyllä turvalliset ystävieni suhteen! :D <3

   Poista
 20. Essi <3 niin kauniita ajatuksia. Elämä on kyllä ihmeellistä kun sitä alkaa oikein ajatella. Niin monet pienet hetket muokkaa meistä meitä eikä sitä edes ajattele. Jopa ne surulliset hetket ja menetykset vaan kuuluu tähän elämään.
  Itse olen nyt juuri siinä, missä mun kuuluukin. Mä sain reilu vuosi sitten keskenmenon, joka oli sillon tietysti kamala paikka ja maailman romahdus. Mutta nyt tuolla sängyssään tuhisee pieni ihme, joka on tehnyt musta äidin ja maailman onnellisimman ihmisen. Mä uskon vahvasti, että näin sen piti mennä ja juuri tuo pieni oli meille tarkoitettu <3

  Oot essi aivan huippu tyyppi, vaikutat niin mielettömän lämpimältä ja mukavalta ihmiseltä, että tänne blogiin palaa aina mielellään ja täältä saa aina niin hyvän mielen. Tulee joka postauksen kohdalla semmonen vau mikä tyyppi -fiilis.
  Ihanaa syksyn jatkoa sulle!
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt tuli kyllä aivan mielettömän koskettava ja ihana kommentti. <3 kiitos kun jaoit myös omat rankat kokemuksesi ja aivan ihanaa, että teitä on nyt siunattu pienellä ihmeellä. Kaikella tosiaan on tarkoituksensa, ja teidän nyytti on sun elämän käännekohtana tarkoitus. <3 kiitos ihan valtavasti tästä Tiia ja kaikkea hyvää tulevaan. :)

   Poista
 21. Tosi ihana teksti<3 Itse erosin juuri pitkäaikasesta suhteesta ja tuntuu välillä mahdottomalta ja miettii miten tästä selviää. Päivä kerrallaan se varmaan tapahtuu, mutta raskasta se on. Lohduttavaa on kuitenkin ajatella, että tulevaisuus voi tuoda vaikka mitä ihanaa tullessaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit <3 onpas täällä monia sielunsiskoja! :D tulevaisuudessa on tosiaan kaikki ovet avoinna ja hetken päästä ihmettelet, että mitähän edes aikoinaan murehdit turhaan <3 :)

   Poista
 22. Ihanaa lukea näitä kommentteja, ja yllättävän monella on vieläpä aika samankaltaisia kokemuksia :) Viitaten tuohon eroasiaan! Itsekin siihen ryhmään kuulun, pitkä parisuhde kariutuneena. Sun teksti kuitenkin luo uskoa, ja siitä sulle suurenmoiset kiitokset <3 oot aivan mahtavan oloinen tyyppi! Tollasella asenteella tulee tapahtumaan hyvää aivan varmasti! Otan susta nyt mallia, täältä tullaan ELÄMÄ!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan huippua kuulla!! Joo mäkin ihan yllätyin siitä, miten monella hyvin samanlaiset tilanteet meneillään. Mutta ihana kuulla muidenkin kokemuksista ja ajatuksista asiaan liittyen. Ihmisten kuuluukin pitää yhtä ja täällä mun blogissa te lukijat ootte kyllä todellisia enkeleitä! Nimenomaan, täältä tullaan elämä ja nyt sulla on kerrankin aikaa olla vähän itsekäs ja tehdä vaan niitä juttuja joista itse tykkäät eniten! Mikä tilaisuus! ;) :D <3

   Poista
 23. Olet ihana Essi! Voin kuvitella kuinka kultainen olet monelle ihmiselle! Oon kans samaa mieltä että elämää ei voi suunnitella etukäteen ! Mä olin suunnitellut vaikka mitä hauskaa ja ihanaa tälle loppuvuodelle mutta jouduin onnettonuuteen hiljattain jonka takia en oo kykenevä toteuttamaan enään yhtä ainutta asiaa mitä olin suunnittellut,ikävä fiilis kylläkin mutta ehkä ens vuonna pääsen bilettämään taas en vaan malttas oottaa :D + tää sun teksti oli aivan ihana !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi ikävä kuulla, että oot joutunut onnettomuuteen, mutta varmasti ehdit kokea kaikki suunnitelmasi myöhemminkin <3 ihanaa, että mun teksti ilostutti ja toivon sulle ihan mielettömän hyvää loppuvuotta kaikesta huolimatta! <3

   Poista
 24. Ihan paras blogi. Oot niin kultainen tyyppi Essi!<3
  -Martsa-

  VastaaPoista
 25. On sulla kyllä kauniita ajatuksia <3 huomasi monesta asiasta ajattelevani ainakin lähes samoin ja tuon ystävyys jutun veikkaan ja toivon olevan totta :D itsekkin olen kamujen kanssa tässä vahvoilla, varsinkin parhaan ystävän kanssa, kun ollaan tunnettu kirjaimellisesti vauvasta asti ja nyt ystävyys on kestänyt jo 15 vuotta :O :D tunnen olevani todella onnekas sillä vaikka asumme eri maissa, ystävyys on silti kestänyt noin pitkään ja ainakaan vielä loppua ei onneksi näy :) isoja riitojakaan ei synny kun kerran vuodessa tavataan:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheeh <3 ihana tuo sun "tarina" teidän ystävyydestä! Varmasti tulee kestämään vähän pidemmänkin välimatkan ja mikäs sen siistimpää kun tavata sitten pitkästä aikaa ja vielä toisessa maassa! :)

   Poista
 26. Kiitos paljon! :) kyllä tää tästä! Blogisi aina piristää :D

  VastaaPoista
 27. Ihana Essi <3 Ihana lukea hieman syvällisempiäkin postauksia. Tämä aihe erityisesti kosketti myös minua, sillä erosin suht pitkäaikaisesta poikaystävästäni kesällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tää tuntui ilostuttavan porukkaa! Se oli tarkoituskin! Ja että heräsi paljon tunteita ja ajatuksia muillakin. :) Samaa kaavaa täällä monella muulla kulkenut elämä, mutta hei, tilaa tuli nyt joillekin uusille hienoille kokemuksille sun elämääsi <3

   Poista
 28. Tätä postausta lukiessa tuli mieleen, että ajattelisitko samalla tavoilla asioista, jos olisitte päätyneet eroon esimerkiksi toisen pettämisen seurauksena?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo avannut mun eron monia syitä täällä sen tarkemmin, mutta sanotaanpa näin, että oli syyt mitkä tahansa, ajattelen tästä ihmisestä hyvää hamaan loppuun asti. Mikään ei vie pois niitä kaikkia hienoja hetkiä ja kokemuksia, enkä olisi halunnut niitä muiden kanssa kokeakaan. Jotenkin sellainen olo, että näin tämä oli tarkoitettu mennä! Aikansa ja paikkansa kaikella... :)

   Poista
 29. Kirjotin tähän aiemmin jo pitkän kommentin, mutta se ei kai oo tullut perille :( No halusin kuitenkin nyt uudestaan vielä sanoa, että tää oli upea postaus. Tää herätti paljon tunteita ja ajatuksia enkä voinut estää liikutuksen kyyneleitä :') Kiitos tästä ja kiitos koko blogista, oot tosi hyvä kirjoittamaan ja mun rakkaus sun blogia kohtaan vaan syvenee ja syvenee. Oot mahtava ja toivon kaikkea hyvää sun elämään ♥

  Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, ettei sun kommentti saapunut perille asti! :( en muista lukeneeni missään vaiheessa sun "allekirjoituksella" varusteltua kommenttia nimittäin. Mut ihanaa, että tää herätti sullekin ajatuksia ja tunteita. <3 musta on niin mieletöntä, että täällä on lukijoina noin ihania ihmisiä. Kaikkee hyvää Erika kans! :)<3

   Poista
 30. Aiotko mennä halaamaan äiti Ammaa kun hän vierailee Suomessa?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En edes tiennyt, että hän on vierailemassa pian Suomessa! Missä ja koska? :D :)

   Poista
  2. Tänä viikonloppuna oli pe-la :) oli kyllä ihana kokemus, suosittelen!

   Poista
 31. miten kaunis teksti! <3

  VastaaPoista
 32. Kaunis teksti Essi. <3

  VastaaPoista
 33. Oot tärkee :)<3 terkuin thaikkunaikkusi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä myös aito thaimaalainen pakkasesta <3 :') xD

   Poista