torstai 8. lokakuuta 2015

Mitä kuuluu?

 Heipparallaa!

Mun viikko on ollut taas kyllä sellaista menemistä pää kolmantena jalkana joka suuntaan. Oon ehtinyt käydä kotona aina vaan pyörähtämässä muutaman tunnin verran vaihtamassa kamat, valmistamassa jotakin sapuskaa ja taas sitä on menty. Oon aina kotikäynneillä yrittänyt aloittaa tätä postausta, mutta tähän asti oon saanut aina vain tehtyä pienen pätkän valmiiksi. Maanantai aamuna latasin kuvat kameralta tietsikalle ja kävin sieltä karsinnan läpi, tiistaina latasin blogiin lisättävät kuvat flickr, keskiviikkona kopioin kuvien linkit flickr:sta ja siirsin ne tänne postauspohjaan ja tänään pääsin vihdoinkin kirjoittamaan vielä tekstitkin kohdilleen! On tää kyllä mielenkiintoista touhua. :D

Tuli höpöteltyä tässä vasta parin läheisen ystäväni kanssa siitä, miten kukaan ei yhtään tiedä, mitä mulle ihan oikeasti kuuluu! Olen tuonut elämäni melko julkiseksi monen eri somekanavan välityksellä, mutta blogini, instatilini tai snappini välityksellä kukaan ei siltikään tiedä oikeastaan yhtään mitään mistään! Ehkä pienen pintaraapaisun, jos edes sitäkään.

Mulla on tässä pari vähän huonompaa viikkoa takana. Asiat ovat tuntuneen kasautuvan ja sellainen yleinen järjestys elämän ja asioiden hoitamiseen on tuntunut olevan hieman hakusessa. Tekemättömät koulujutut ovat hyökänneet nyt deadlinehyökyaallolla vastaan, sain ensimmäistä kertaa elämässäni isännöitsijältä varoituksen/valituksen asunnossa möykkäämisestä, salille asti pääseminen on tuntunut jotenkin mahdottomalta yhtälöltä koulun, töiden ja muun vapaa-ajan ohella, vanhasta asunnosta lähetettiin odottamaton ja epäreilulta tuntuva laskupommi, flunssa nosti uudelleen hattua yhden viikon terveenä olemisen jälkeen ja muutama ihmissuhdetilanne on ollut hieman sekavana. Huh, vähemmästäkin alkaa stressata, mutta olisiko tätä kaikkea aavistanutkaan somen perusteella. No eipä niin. :D Viimeisinä viikkoina onkin tullut suunnattua energiaa, aikaa ja kiinnostusta ehkä hieman vääriin asioihin turhankin massiivisessa mittakaavassa.

Pala palalta oon alkanut nyt kuitenkin purkaa tätä stressimörköä ottamalla aina yhden asian käsiteltäväksi ja listalta pois yliviivattavaksi. Kodin sain siivottua kunnolla ja lamputkin kävin vihdoin ostamassa ja vaihtamassa ihan itse vessaan. Ylpeä meikäläinen. Terveys on ehkä jopa hoidettu jo kuntoon taas hyvin kulkevasta hengityksestä päätellen, ehkäpä tänään hoidetaan salitaukokin taas pois alta.

Nyt tuntuikin hyvältä jakaa hieman tätä infoa kolikon kääntöpuolelta täälläkin, sillä nyt vihdoin alkaa tuntua siltä, että ne asiat alkaa järjestyä taas omalla painollaan. Ihmissuhdetilanteet saivat selvyyttä pitkien ja rakentavien keskusteluiden avulla, koulujutut hoituvat, kunhan niitä alkaa vain hoitamaan ja ensi viikkoni onkin omistettu pääasiassa niille ja muutamia uusia jännittäviä juttuja on ilmestynyt tulevaisuuden varalle! :)

011

Stressaavammista viikoista huolimatta arkeeni on mahtunut myös paljon iloa ja onnea. Aamuiset heräämiset näihin aurinkoisiin ja värikkäisiin syyspäiviin ovat olleet jotenkin todella voimaannuttavia ja mieli onkin piristynyt aina hetkessä ulos astuessa. Viime päivien kirpsakammat ja viileämmät ilmatkaan eivät ole mua oikeastaan häirinneet, sillä oon oppinut näköjään vihdoinkin pukeutumaan sään mukaisesti! Eihän siinä mennytkään kuin 22 vuotta. Ennen olisin luultavasti kituutellut tekonahkatakilla miinusasteille asti, mutta nyt kaivoin heti ilmojen viiletessä lämpimämmät takit, huivit, hanskat ja pipot varastosta esiin. Kirpsakka viima kasvoilla herättää vaan kivasti päivään, kun muu kroppa ei joudu hytistä ja palella! :)


394

Ystävien kanssa on järjestetty paljon pitkiä juoruhetkiä tee- ja kahvikupposten ääreen ja ensi viikonloppuna pääsenkin pitkästä aikaa tapaamaan lähes kaikki ystäväni Järvenpäästä samalla kerralla, kun suunnataan Kotkaan yhden porukkamme jäsenen tupareita viettelemään! Saapa nähdä millainen reissu tulee, kun päälle 10 hengen laumalla majoitumme Tynskin yksiöön! :D

018

Mun tekisi mieli kuvata jatkuvasti jokainen pieni yksityiskohta luonnossa tällä hetkellä. Kesken kävelyiden joudunkin pysähdellä aina jatkuvasti poimimaan jonkun yberhienon värisen lehden maasta tai kuvaamaan jonkin väriloistokkaan lehtikasan puhelimellani.

110

Kynttilätkin on taas kaivettu kaappien pohjilta syysiltojen tunnelmaa luomaan ja lämmittämään. Mua jotenkin naurattaa tää, miten kaikki kaivaa kynttilät, teekupit ja villasukat esiin aina syksyn alkaessa, mut hei onhan tää nyt ihan parasta tässä vuodenajassa! :D Hyväksi todettu paketti siis toimikoot tänäkin syksynä.

174

170

Parina viime viikonloppuna oon saanut toimia emäntänä yhdelle pienelle kikkareelle. Mun töiden ja Annin muiden ohjelmanumeroiden vuoksi aikaa siskon kanssa pörisemiseen on jäänyt kuitenkin ihan turhan vähän, vaikka koko viikonlopuksi olenkin tuon luokseni saanut. Jotenkin sitä nyt Helsingissä asumisen aikana on kaivannut ihan erityisesti juuri sitä perheen ja läheisten seuraa ja taidankin tässä jonkun viikonlopun pyhittää Vaasassa vierailuun, jossa muut menot ja työt eivät voi häiritä menoamme!

195


176

Toissa viikonloppuna ehdittiin käydä pyörähtämässä shoppailureissulla ja päälleni vetaisin siniset farkut, beigen takin ja valkoisen croppiksen. Tässä asussa olikin montakin vaatekappaletta, jotka on tällä hetkellä mun vaatekaapin ehdottomia suosikkeja!

Takki - Romwe
Toppi - Zara
Kaulakoru - Primark
Housut - Ginatricot
Laukku - DKNY
Kengät - Defshop


172

185

187

129

Moni varmaan muistaakin mun ja Annin yberbyberrakkausaamupalat! Meillähän oli jo mun vanhassa kämpässä tapana järjestää aina kunnon superaamiaisia yhdessä tavatessamme, joten tapa herätettiin henkiin nyt sitten uudessakin kodissani puurobuffetin muodossa!

135

Kipot ja kupit vaan täyteen kaikkea puuroon sopivaa mättöä ja sitten vaan luomaan itseään miellyttävin kokonaisuus puuron päällisiksi!

156


Anni ihanapa taikoi meille vielä uunissa omppu-kaurapaistosta, joka sopii kyllä niin hyvin puuron kaveriksi!

Ripaus kanelia
Kaurahiutaleita
Omenalohkoja
Hunajaa

Helppoa ja nopeaa kuin mikä!

162

165

412

Syksyistä luontoa on tullut siis ihmeteltyä paljon niin yksin kuin yhdessä kaverinkin kanssa!

425

434

426

453

Ja yhdessä karvakaverinkin kanssa!

431

Käytiin Sonjan ja Lunan kanssa vähän pitemmällä iltalenkillä höpöttelemässä maailman menosta ja piipahdettiinpa myös rantsun auringonlaskua ihastelemaan.

457

439

466

"Lopettakaa se räpsiminen ja mennään jo!"

 469

Hommattiin syksyn varalle myös hieman ohjelmaa tilaamalla Gossip Girl viimeiset tuokkarit tyttöjeniltoja varten! Buujaa! Näillä eväillä syysmasennus ei vaan mitenkään päin voi iskeä! :D

Mun resepti syysmasennuksen ehkäisemiseen onkin asioiden järjestykseen laittaminen, aktiivinen elämäntyyli, ystävien kanssa vietetyt rauhalliset ja ei niin rauhalliset hetket ja herkuttelu mielellään hyvässä seurassa ja hyvän sarjan parissa! :D Löytyykö teiltä omaa salaista reseptiä pimeän vuodenajan varalle? Vinkit taas jakoon! :D

31 kommenttia:

  1. Ihana huomata että jaksat olla positiivinen vaikeuksista huolimatta! Arvostan, mulle stressi on pahin kompastuskivi!!

    jassecrets.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Jasmin ihanan positiivisesta ja tsemppaavasta kommentista! :)<3 Stressi tekee kyllä ihmiselle ja yleiselle olotilalle kauheita, mutta ei oikein auta kun puskea siitä huolimatta eteenpäin vaan ja kyllä se stressikin varmaan pomppaa kyydistä jossakin vaiheessa. :D

      Poista
  2. Saako kysyä että mistä syystä sait varotuksen :o ? Ja näyttäis siltä että Sonjalla on samat lenkkarit kun mulla ;) jos noi on yhdet asicsit! Ihan pahaat sellaset tukevat kunnon juoksijalle niin hyvät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähinnä metelöimisestä hiljaisuuden jälkeen. :/ Harmittaa vain, kun oltaishan me tyttöjen kanssa laitettu musiikkia vieläkin hiljemmalle ja lopetettu ylimääräinen kikattaminen, jos oltais tajuttu että äänet kuului kämpästä muualle. Kukaan ei vaan ilmoittanut asiasta mulle mitään, vaan oltiin suoraan tehty valitus isännöitsijälle. Nooh, nytpä ainakin tiedän, että äänet kuuluu hyvin seinien läpi ja pitää olla jatkossa hiljempaa. :D Joo tais olla noi Sonjan kengät just asicsit! :)

      Poista
    2. Justjoo :/ musta törkeetä ettei teille tultu ekana sanoon.. Aika ärsyttäviä naapureita tollaset -.-

      Poista
    3. Joo, kyllä mäkin sitä vähän ihmettelin, että olis ollut musta ihan reilua huikkaa ensin mulle ja sitten jos olisin siitä huolimatta jatkanut möykkäämistä, niin tottakai valitusta sitten menemään! :D

      Poista
    4. Täälläkin syksykiirettä ja stressiä. Jopa blogipostauksia on kasaantunut niin paljon luettavaksi, että tämänkin luen vasta nyt. Pakko oli kommentoida samanlaisesta tilanteesta. Meillä tosin joku naapureista jättää nimettömiä wordilla kirjoitettuja lappuja postiluukusta, jos kämpästämme on kuulunut jokin narahdus. Ensimmäisen kerran saimme lapun luukusta, vaikka emme olleet ollut kotona kahteen viikkoon...Taloyhtiön nuorimpien syyksi siis kaikki! Itse arvostaisin, jos asiasta tultaisiin huomauttamaan, niin oli edes mahdollisuus pahoitella tilannetta :( Näistä jää aina paha maku suuhun, tarkoituksella kun emme ole möykänneet! T. M

      Poista
  3. Mikä noitten sinisten Ginan farkkujen malli on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molly! :) Ihan parhaat. Tosi joustavat ja mukavat jalassa ja mun mielestä pysyy paremmin muodossa kuin esimerkiksi Dr.Denimit. :)

      Poista
  4. Älä vaan maksa laskuja mitä sun ei kuulu! Mullekkin tuli syyskuun lasku asunnosta johon muutin vasta lokakuussa eli edellisen asukkaan sähkö mun olisi pitänyt maksaa! Kannattaa olla tarkkana :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä tässä on pienet selvittelyt asian tiimoilta meneillään. Ei vaan jaksaisi nyt mitään ylimääräistä laskusotaa tähän väliin, kun muutenkin tuntuu olevan vähän kaikenlaista asiaa hoideltavana. Odottelen laskua ja tarkastelen asioita sitten. :D

      Poista
  5. Tää on yks harvoista blogeista missä tulee oikeasti rehellistä ja välillä avoimempaa tekstiä. Tää on kaikista AIDOIN blogi mitä luen tällä hetkellä, jokainen pystyy samaistumaan suhun niin hyvässä kun pahassa. Sen lisäksi että tuot paljon positiivisia ja kauniita asioita blogiin, jaat myös ne joskus elämään kuuluvat pakastepizzat ja vastoinkäymiset. Kuka sua tuomitsee? En ainakaan minä. Nostan niin paljon hattua sulle että tässä blogimaailmassa uskallat kertoa että hetkinen, minä en olekkaan täydellinen. Tästä sepustuksesta ei varmaan saanut mitään selvää mutta oot mahtava tyyppi<3 tai ainakin vaikutat siltä!;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saipa hyvin selvää sun sepustuksesta ja musta on aivan ihana kuulla, että sulla on tommonen fiilis musta ja mun blogista! Toivon juurikin, että täällä vallitsis semmonen aito tunnelma ja meininki ja ettei tarttis esittää täällä yhtään mitään muuta kuin on, vaikka ei nyt ihan kaikkea tänne ääneen huuteliskaan! :D Se on oikeastaan lopulta aika helpottavaakin kun voi myöntää, että taas ei mennyt kaikki niin kuin elokuvissa ja että se on ihan ok! :D Ja just toi samaistuminen on mulle myös tärkeää ja monesti pystyn samaistua myös hyvin lukijoideni elämäntilanteisiin ja ajatuksiin kommentteja vastaanottaessani. Vuorovaikutusta siis puolin ja toisin! :) Kiitos <3

      Poista
    2. Oon niin samaa mieltä sun kaa ano klo 14.00

      Essin blogi on niiiin aito! Ja just tollasta arvostan että kerrot rehellisesti niitä huonojakin asioita ettet anna ittestäs sellasta kuvaa että kaikki ois täydellistä jne mitä monet bloggaajat haluaa että niistä luullaan. Ois niin mahtavaa joskus tutustua sun kaltaseen ihmiseen oot niin ihanan aito!! Ja rehellinen ja tollanen vaan niin sydän paikallaan muidu <3 hih :)

      Poista
    3. Mä niin komppaan edellistä anonyymia! Ja haleja Essille ♥

      Poista
    4. Oon täysin samaa mieltä ekan anon kanssa! Sun blogi on mun ihan lemppareita just sen takia että tää on niin aito :D tuot ne pahatkin asiat tänne mut kuitenkin pidät asiat yksityisenä! Pakko kysästä sun yhestä ig kuvasta: ootko tosiaan lähdössä Thaimaahan opiskelemaan tai opiskelijavaihtoon? :oo ymmärrän, jos et halua vastata kysymykseen :)

      Poista
    5. Ootte te kyllä ihan huippuja! Oon kyllä niin iloinen tästä, miten ymmärtäväisiä ja symppiksiä lukijoita multa löytyy! :) <3 kiitos vielä valtavasti ihanat! Ja juu vaihtoon tässä ollaan ilmeisesti suuntaamassa! :D

      Poista
    6. Samaa mieltä. Sellaset "kaikkiontäydellistä" - blogit ovat tylsää luettavaa. Epäaitoja, niissä ei ole elämän makua. Sellaisiin ei pysty samaistumaan, koska kenenkään elämä ei ole täydellistä. Keep ut the good work! :)

      Poista
  6. Harmi, että sulla on noin paljon kaikkia ikäviä juttuja kasaantunut viime aikoina, mutta onneksi asiat on lähteneet taas parempaan suuntaan! :) Mä ihailen Essi sua bloggaajana, kun sä uskallat ja haluat välillä vähän valottaa blogissasi myös näitä hieman kurjempiakin juttuja. Aika paljon näkee nykyään sitä, että blogeissa yrittämällä yritetään saada elämä vaikuttamaan kiiltokuvamaisen täydelliseltä. Toki jokainen päättää itse mitä blogiinsa haluaa elämästään jakaa, mutta tällaisten pienten arkistenkin juttujen jakaminen tekee blogista heti mun mielestäni paljon kiinnostavamman ja aidomman :) Sun blogi on kuitenkin erittäin positiivinen, mutta samalla myös todella aito! :) Sun juttuja on aina niin kiva tulla lukemaan ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Linda. <3 tosi kiva kuulla, että blogin fiilis säilyy positiivisena, vaikka avaankin täällä välillä hieman näitä ikävämpiäkin juttuja! :) kiitos taas sulle niiiiin tsemppaavasta ja positiivisesta kommentista! <3

      Poista
  7. Pystyn niin samaistumaan tuohon että päivästä loppuu tunnit kesken ja kokoajan saa mennä paikasta toiseen! Sekä ettei syksy ole fiiliksenkään kannalta ole olut ihan parasta laatuaan, mutta eiköhän meille molemmille ala elämä taas pikkuhiljaa hymyillä! Sä vaikutat ainakin niin positiiviselta ja ihanalta ihmiseltä! :)
    Hei muuten, jos haluat nuo (ainakin minusta typerät) flickrin tunnukset kuvien päältä pois aina kun niihin vie hiiren, jätä kuvan linkin alusta kohta: data-flickr-embed="true" sekä linkinlopusta pidempi pätkä: script async src="//embedr.flickr.com/assets/client-code.js" charset="utf-8">< ja lopusta > koska muuten tää kommentti rupes herjaamaan HTML koodin olevan pielessä :D

    ♥:llä HENNA M.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heii, joo eiköhän tää tekemättömien tehtävien keko ala tästä pikkuhiljaa purkautua! :D kiitos Henna ihanasta kommentista <3 oii, kiitos paljon vinkistä! Pitääkin seuraavaan postaukseen yrittää koodailla nuo pois! :D

      Poista
  8. Tämä sun blogi on ihana positiivinen paikka,johon mielellään aina uppoutuu. Tosi kiva,että jaksat kaikista menoista ja kiireistä huolimatta tehdä näinkin pitkiä postauksia,niitä on mukava lukea :) Ja oot yksi niistä harvoista bloggaajista,joiden teksit oikeesti jaksaa käydä läpi ja ne on jopa kiinnostavia! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Melinda tästä! <3 joo oonkin päättänyt, että teen mielummin hieman harvemmin kattavia ja ajatuksella väännettyjä postauksia kuin suhaisisin kiireessä monia postauksia viikossa! :D kiva kuulla, että teksteistäkin löytyy jotakin lukemisen arvoista! :) itsekin turhan usein selaan blogeista vain kuvat läpi tosin! :D

      Poista
  9. Tosi ikävä toi varotus.. Ja epäreilua että ei voi tulla mainitsemaan asiasta vaan heti tehään valitus sit "korkeemmalle". Mä sain kauan kirjeitä koskien auton pitämistä vieraspaikalla. Ja koska kirjeet oli nimettömiä, niin en tiennyt kelle olisin voinut vastata ettei auto edes ole minun vaan poikaystäväni joka asuu kokonaan toisella paikkakunnalla. Lopulta laitoin vastauskirjeen aulaan ilmoitustaululle :D siitä se katoakin kyllä aika äkkiä haha.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä mä olisin arvostanut, jos mulle oltais voitu huikata ensin asiasta, niin varmasti olisin kuunnellut ja toiminut toisin jatkossa! No mutta, omapa oli metelini, tästä opimme! :D voi vitsit tuo vieraspaikka homma! Naurattaa välillä nämä tarinat, joita kerrostaloasukkaat kertoo naapureistaan! :DD

      Poista
  10. Kiva lukea sun kuulumisista, ihanan rehellisesti kerroit, mitä oikeasti kuuluu. Oot niin vahva ja positiivinen vaikeuksista huolimatta, että ei voi kuin ihailla :D Tsemppiä sulle hurrrjasti! Onneksi sulla on ollut myös paljon onnellisia ja iloisia juttuja, ystävät on kyllä ihan hirveän tärkeitä oman jaksamisenkin kannalta!

    Mä aloitin hetki sitten uudessa työpaikassa ja stressi ja kiire on ihan hirveä eikä kotona ehdi myöskään käydä melkeinpä muuta kuin syömässä ja nukkumassa! Tuntuu että langat on jotenkin solmussa, mutta eiköhän tääkin tästä ala pikkuhiljaa hellittää mullakin. Nyt kun kerrankin ehdin tulla lukemaan sun blogia pitkästä aikaa, niin aika hyvä, että osui juuri tää postaus silmään!

    JA oi että, miten hienoja kuvia oot ottanut! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kun jaksat tsempata, vaikka itselläsikin selkeästi kiirettä ja vipinää parhaillaan! :D kyllä me tästä selvitään! Usein hieman kiireisempää ja sekavampaa aikaa seuraa sellainen balanssinkin aika, kun kaikki asiat alkaa asettua omille paikoilleen ja saa tilanteen hallintaan! :D :) tuli kyllä super ihania kuvia munkin mielestä! On nuo auringonlaskut kyllä aina niin ihania <3

      Poista
  11. Katoin sun instasta, että oot lähdössä vaihtoon? Olisi kiva saada postaus siitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu justiinsa valmistelinkin aiheesta hieman postaukseen asiaa! :)

      Poista