keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Lokakuun suosikit

Hyvät huomenet!

Ollaanko me taas jo puolessa välissä viikkoa! Eikö tämä vasta alkanut? :D No juu, lokakuu se vaan vilisee ohi silmissä samaa vauhtia kun lehdet alkaa vilistä alas puista. Eilen justiinsa todettiin, että se syksy alkaa näyttää sitä toistakin luontoaan ja katsottiin miten harmaa ja tuulinen sää repi lehtiä puista urakalla. Nyyh.

013

Lokakuussa on kuitenkin jo ehtinytkin hehkutella ja ihastella kivasti aurinkoisia syyspäiviä ja räikeitä maisemia. Erityisesti mua on ilostuttanut tässä kuussa meidän koulun pihalla jököttävät muutamat kirkuvan punaiset puut, jotka jotenkin herättää mut kivasti aina aamulla kun tallustan isoa kivistä pihaa pitkin opinahjoon! Vähän tommonen hälytysväri: herää Essi!

007

064

Kahvihetket kamulin kanssa tai ilman. Musta on pahaa vauhtia tulossa kunnon kofeiininarkki ja tää onkin kauhistuttanut mua jo hyvän tovin. Mä oon aina sanonut, etten tahdo olla riippuvainen mistään. Säännöksi onkin nyt muodostunut, että kuppi päivässä riittäköön ja maksimissaan kaksi, jos on erityisväsy tai jotakin muuta erikoisohjelmaa päivän aikana. Kyllä multa löytyy vielä päiviä, kun en juo sitä kupillistakaan, joten oon tässä hommassa vielä jokseenkin voiton puolella? Ongelman kieltäminen...

Mut nyt kuitenkin megavinkki kahvitteluhetkiin sellaisille, joille sellainen kahvi mustana on oikea irvistys ja kaiken maailman karamelli, vanilla, chocolate- herkkumeisinki maistuu! Mulla oli maito ja soijamaito loppunut kokonaan yhtenä aamuna ja ainoa maitomainen olio, joka jääkaapistani löytyi, oli tämä yllä koreileva vaniljakastike. Olin hankkinut sen omena-kaurapaistokselle, mutta se pääsi nyt ihan uusiin tehtäviin aamukahvini kaveriksi. Ensin naureskelin ja yökkäilin näylle, kun valutin tuota paksua mömmöä reippaan lorauksen sekaan, mutta sekoituksen ja maistamisen jälkeen mun pupillit taisi hetkellisesti laajentua ja se oli menoa! Vaniljakastike pääsi seuraavinakin aamuina kahvini joukkoon, mutta nyt tuo puteli on loppunut ja koitan olla ostamatta uutta. Ainakaan hetkeen! :D

Vaaterintamalla mulla on vaikka mitä pientä tilpehööriä kasaantuneena. Okei, pari ihan itselleni tarpeellistakin juttua, mutta on kyllä tullut osteltua kaikkea pientä turhaa viimeisten kuukausien aikana. Oonkin nyt päättänyt, että ennen mun vaihtoa tämä vaatteiden ostelu saa nyt vähän jäädä vaikka kaikenmaailman ylipolvensaapikkaat ja karvaiset talvitakit kyllä houkuttelisivat mua ihan jäätävästi. Mun talvi ei kuitenkaan kestä enää kun vähän päälle pari kuukautta, joten tähän talveen mä hyppään mun vanhoissa talvitamineissa. Jotenkin sitä ei meinaa mieli vaan ymmärtää, että kohta sitä ihan oikeasti mennään! Äääääk.


018


Näitä mä metsästelin koko kesän, mutta jotenkin en löytänyt sellaista sopivan yksinkertaista ketjukasaa kaulaan roikkumaan. Tämä kuitenkin tuli bongattua nyt Lindexin syysaleista -70% eli hintaa jäi noin parin euron verran. Ensin harmitti, että kesä ja toppikaudet ehti jo mennä, mutta heei, mähän oon pian taas toppikeleissä... ;)

075

Korkealla kauluksella varustetut croptopsit hyökkäsivät tänä kesänä mun suosikkivaatetuksen listalle ja pitihän sitä sitten napata myös pitkät versiot näistä Ginatricotista syksyisten asujen kaveriksi. Tuo valkoinen tuntuu tosin sotkeutuvan aina aurinkopuuteriin, ennen kuin sen on saanut vedettyä päällekään kokonaan!

084

Gina on palvellut minua hyvin myös farkkurintamalla ja tuonut kaappiini yhdet suosikkifarkuistani! Nämä korkeavyötäröiset ja erittäin joustavat Mollyt maksaa vain noin 30€ ja multa löytyy samaiset myös mustina! Lyhyille sellainen vinkki, että noiden lahkeet on tälläiselle satakuuskakkosellekin just sopivan pituiset! ;)

090

No voihan croppistoppis sentään. Mä oon ihan koukussa. Bilepukeutumiseni onkin koostunut nyt kesästä asti croppareista ja korkeista farkuista, eikä loppua meinaa näkyä. BikBok on tarjonnut mulle joka kuu uusia söpöjä topseja ja välillä mun on pitänyt kotiuttaa noista vielä monta eri väriäkin itselleni.

101

Syksyn ja talven bilepopot! Mulla oli tälläiset lähes identtiset lempparit monta vuotta hyvin palvelleena, kunnes yhtenä karmeana iltana tuosta toisesta irtosi korko. Tässä parisen viikkoa sitten pyörin henkkamaukalla ihan vaan tilannekartoitusta syksyn muodista tehdäkseni, en yhtään shoppaillakseni, ja huomasin nämä kaunokaiset hyllyssä. Sain siis suosikkini takaisin kaappejani ja jalkojani koristamaan, jes!

125

Mähän valittelin pari viikkoa takaperin stressaavaa fiilistä vähän koko elämän menoa kohtaan. Lähikaupassani pyöriskeltyäni silmiini sattui sitten tälläinen Forsman Tean Anti-Stress Yrttitee. Oon ollut jo aikaisemminkin Forsman Teiden fani, joten tätä oli ehdottomasti päästävä heti testaamaan. Hyväähän se oli! Lumevaikutuksena vielä alensi luultavasti stresstasojakin illalla tätä hörppiessä kynttilänvalossa ja Vesa-Matti Loiria kuunnellessa. Mummoelämää. <3

123

391

Sain kuin sainkin salirytminkin taas elpymään! Mulla on nyt joku kummallinen kamutreenivaihe, että tarvitsisin melkein aina sen varmistuksen, että joku ystävä on tulossa myös treenailemaan, jotta saan itseni raahattua ihan tosissaan treenin pariin. Tykkään kyllä yleensä myös yksintreenailusta valtavasti, mutta onhan se nyt kiva höpistä kaikki kuumimmat juorut läpi samalla kun treenailee parhaiden ystävien tai vaikkapa siskon kera! Muutama mun paras ystävä onkin juuri aloittanut treenailemaan myös FOX Centerillä, jee!

007

No ne perinteiset tuoksukynttilöiden tupruttamiset ja rennot villasukka-kynttiläillalliset. Tämä kohta tuskin esittelyjä kaipaakaan. Se vaan on kivaa. Onko tää sama muuten miestenkin juttu, vai onko nää kynttiläleikit vain naisten huvia syksyisin? :'D

001

Syyspukeutuminen! Aah. Kaulahuivit, saapikkaat, nahkahanskat, paksut neuleet, kaikki tuo! On kyllä tänä syksynä ollut jotenkin ihana kerrostautua lämpöisiin vaatekasoihin, mutta pakkasia mä en siitä huolimatta odota kyllä yhtään. Enkä kyllä luntakaan. Kauhulla jo odotan, miten myöhässä mun junat ja bussit onkaan sitten.

012

013

Pientä sisustelua ihan oman maun mukaan! Mulla on ollut kyllä aina melko vapaat kädet sisustamisen suhteen jo aikaisemmassakin kodissani, mutta nyt on silti tullut huolettomammin ripusteltua kaikkea pientä tilpehööriä joka tappiin roikkumaan ja löysinpä uudet Lexingtonin käsipyyhkeetkin vessaa koristamaan!


042

Mun ruokavalio on osittain lihattoman lokakuunkin johdosta ollut ihanan kevyt ja raikas! Mä en tiedä voiko tämä johtua oikeasti ihan vaan lihattomuudesta, mutta mulla on jotenkin todella kepeä olo kokoajan. Kalaahan mä oon nyt syönyt kerta viikkoon luontoisesti, mutta muuten oon pysynyt kyllä visusti poissa lihatiskiltä. Vielä muutama viikko jäljellä, mutta kyllä mä oon jo vähän alkanut kelailla, että liha ei taida tulla takaisin enää yhtä valtaisalla kulutuksella kun sitä on ennen mennyt, vaan viikkoon tulee mahtumaan jatkossakin noita kokonaan kasvisruualla varustettuja päiviä! :)

Hirmu kivaa loppu viikkoa ihmiset. <3

48 kommenttia:

  1. oii ihana postaus! Ja toi mummoelämää kohta, sama täällä! Vesku ja teehetki = <3 !! Meinasin tilata hulluilta päiviltä myös samat Lexingtonin pyyhkeet, mutta kuvaston kuvasta en ollut oikein varma miltä ne kokonaisuudessa näyttäisi. Onneksi nämä vilahtivat postauksessasi, sillä ne menee nyt ehdottomasti tilaukseen!<3 Oletko muuten huomannut kukkaron puolella, onko liharuokien syöminen loppujen lopuksi kalliimpaa kuin lihatonruokavalio? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vitsit kiva kun tykkäsit! :) Noi on kyllä aivan ihanat ja multa löytyy vielä just sopivasti turkoosia ja mustaa vessasta muutenkin! :) Siis ei kyllä tosiaan ole, ainakaan ne versiot joita mä nyt oon tässä ehtinyt kokeilla! :) Soijarouhepussi maksaa n. 3-4e ja siitä riittää neljälle pannulliselle tavaraa! Jo yksi jauhelihapaketti saattaa maksaa sen 3-4e. Ehkä vähän enemmän oon kuluttanut maitorahkoja, munia yms, mutta ne nyt ei ole mitään tavattoman kalliita muutenkaan! :)

      Poista
  2. Pieni varoituksen sana tuosta kahviriippuvuudesta. Itsekin join viime keväänä joka päivä vain sen yhden kupin, mutta silti jäin koukkuun ja kun yritin lopettaa, päänsärky oli jäätävä :S Sitten vaan kova vieroitus ja neljän päivän kahvittomuuden ja päänsäryn jälkeen alkoi helpottamaan. Nykyään juon ehkä yhden kupin viikossa ja hyvin pärjää. Tosin sitä ihanaa makua ja tuoksua on hirmuikävä! ♥

    http://justsayinghianne.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaaghhh mulla on ollut tässä parina päivänä pientä päänsärkyä, mutta oon halunnut uskoa, ettei se kahvista voi johtua! Mutta näköjään jo kuppi päivässäkin voi moisia aiheuttaa... Siis joo kahvin tuoksu on ihan huumaava! :D <3

      Poista
  3. Ihana postaus <3 Toivepostauksena voisin vielä ehottaa sitä erosta selviytymispostausta... :D Ellet nyt kokonaan tyrmännyt sitä liian karuna. Itselläni on vähän samanlainen tilanne kun sulla, tosin oon pari vuotta nuorempi eikä mun kohalla valitettavasti maisemanvaihdos onnistunu tänä vuonna D: Eihän siihen mitään yhtä reseptiä olekaan, mutta kuulisin mielelläni jokaisen vinkin, jolla eron jälkeistä ankeaa mielialaa voisi kohottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voii kiitos kiva kun oli mieluinen <3 heheeh, ehkä mä jossakin vaiheessa voin kirjoitella omat kikkani julki! Nää vaan on niin henkilökohtaisia juttuja kaikille, että miten sitä eroa käsittelee ja mitkä jutut itsellä auttaa parhaiten. :) mut joo jotakin yleisiä päivänparannus vinkkejä kehiin!

      Poista
  4. Täälläkin alettu syömään pääasiassa kasvisruokaa ja energiaa on mulla ihan eri tavalla kuin ennen! Voihan se olla vaan henkisestä puolestakin kiinni mutta on se vaan paljon mukavempaa latoa lautaselle ruokaa minkä takia yksikään eläin ei ole joutunut kuolemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä kanssa kelailin, että osa tästä kepeästä olosta voi olla vain fiilisperäistäkin! :D En mäkään lihaa voisi kokonaan pois jättää, mutta vähemmälläkin pärjää mainiosti! :)

      Poista
  5. En nyt yhtään muista kuinka paljon oot julkassu kalareseptejä, mutta niitä mä ainakin kaipaisin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kerään sulle tähän mun vanhat kalareseptit kunhan pääsen koneelle ja homma on helpompi hoitaa! ja voisi pian taas uusiakin alkaa suunnitella! ;) kiitos vinkistä <3

      Poista
  6. Noi saapaat on superihanat! Ja kahvi on oikee päivänpelastus !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niiin on! Ja ihan huippuhyvät jalassa. Ei pitkäksikään venähtänyt ilta tuhoa kokonaan tassuja! :D kahvi kahvi kahvi..... Nyt mun tekee mieli kahvia. :'D

      Poista
  7. Tätä postausta oli kyllä kiva altaalla lueskella :D tuli tässä kyllä mieleen että täällä Rodoksen lämmössä nuo croptopsit ois kivoja.. ehkä niiltä täältäkin vielä löytyisi.. :D odotan jo innolla vaihtopostauksia ja kaikkia sun tekemiä löytöjä ostosten muodossa sieltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oiii oot Rodoksella! Ihanko lomailemassa vain, vai pitemmällä reissulla? :) heheeh, mäkin odottelen kyllä innolla aikaani Thaimaassa! :)

      Poista
    2. Ihan viikon mittaisella lomalla vain ollaan :D

      Poista
    3. Ihanaa lomaa sinne <3 nauttikaa, täällä vaan tulee joka pv vettä ja tuulee ihan pirusti! :D

      Poista
  8. Kiva postaus! :> Hah, mulla ihan sama ongelma että valkonen crop toppi on aina meikissä edestä jo ennen kun sen saa edes päälle. Siinä sitten alat miettiä suunnitelmaa B kun oot jo hyvissä ajoin päättänyt että juu laitan sit sen valkosen topin...:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Sofi <3 hahah, mulla jotenkin kaikki muut menee päälle ihan normisti, mut toi jää sitten jumiin joka kohtaan! :DD

      Poista
    2. esssiii, laita naaman eteen tosi löysälle huivi joku ihan kevyt huiviki vaa ja sit se valkonen toppi päälle ni ne meikit jää siihen huivii kii eikä paitaa ;) !

      Poista
    3. Heheeh parasta! Miksei mulla ite oo moisia kikkoja tullut mieleen! :D

      Poista
  9. Mä oon ihan hulluna kaikkiin kauniisiin syksykuviin, jollanen toi eka kuva on! Ai että <3 Onpa jännä kuulla, että lihan poisjättäminen vois vaikuttaa tolla tavalla. Oon monesti harkinnu kokeilua ilman lihaa, ainakin ilman punaista lihaa, ja nyt alko kiinnostaan taas vaan lisää. Olis kiva kuulla millasia lihattomia ruokia säsuosit :) Niistä vois ehkä vaikkajonkun postauksen kehitellä? Mulla suurin ongelma on varmaan mausteallergiat, pelkään mun kasvisruoan olevan ihan supermautonta, kun en voi käyttää esim.chiliä, paprikaa tai valkosipulia :/ Anyways, ton vikan kuvan ruoka näyttää oikeesti tosi herkulliselta, kuten sun ruokakuvat lähes tulkoon aina! Siks ajattelin, että sulta vois saada hyviä vinkkejä :D

    Erika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheeh niiiin mäkin! Meinaan kokoajan jäädä johonkin tien poskeen kuvailemaan kaiken maailman juttuja! :D heheeh, joo siis perus tofu-reseptejä ja soijarouhejuttuja oon nyt suosinut lähinnä ja voinkin kerätä tähän parit reseptit alle, kun pääsen kotikoneelle näpyttelemään! :)

      Poista
  10. Ihanaa että lihaton lokakuu tuntuu hyvältä! Itseäni harmittaa kun kuulin tästä tempauksesta vasta lokakuun puolella, mutta miksei tuota voisi kokeilla marraskuussakin :-) Kiitos kivasta blogista olen seuraillut alusta alkaen, mukavaa syksyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on kyllä yllättävän hyvin vierähtänyt! En mä oo oikeastaan muuta kaivannut kuin kanasalaattia! :D Ja koulussa pasta- ja jauhelihakastike päivänä teki tiukkaa kun kasvispöydästä löytyi vain jotakin kikherne-muhennosta! :'D Hei kiitti paljon huipusta palautteesta! Kivat syksyt sulle kans. <3

      Poista
  11. Ihanan näköinen tuo vikan kuvan ruoka-annos, nams! Täälläkin oikeen innolla odotellaan pakkasten vaikutusta vr:ään, hurraa :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheeh joo, nyt jo ollut kiitettävän usein junat myöhässä, niin eiköhän pian saada niitä oikein kunnon junien peruutuksia ja puolen tunnin myöhästymisiä taas iloksemme!! :'D

      Poista
  12. Kasvisruokapäiväkirja vois olla kiva! Siinä yhdistyis nää mitä sulta on nyt toivoiltu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heii toi voiskin olla hauska! Pitääkin ottaa ensi viikolla tavoitteeksi. ;) kiitos vinkistä <3

      Poista
  13. Sun blogi on parhautta! Just sopivasti arkea ja hömppää, niin aidosti kirjoitettuna, kauniita kuvia unohtamatta. Olet kaunis sisäisesti ja ulkoisesti, se huokuu sun teksteistäsi :) ihanaa syksyn jatkoa!
    T. Lukija, joka ei koskaan kommentoi mihinkään blogiin :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä tälläisistä kommenteista tulee kyllä aina niin hyvä ja lämmin mieli. Kiitos <3 ihanaa, että sulla on noin hyvät fibat mun blogista, juuri tuollaista fiilistä toivonkin välittäväni teksteilläni! :) kiva kun kerrankin nyt sitten kommentoit! Etpä arvaa miten hyvän mielen sait aikaan! <3

      Poista
  14. Ois hirmu kiva, jos voisit koota kasvisruokapostauksen vaikka lihattoman lokakuun päätyttyä. Kokoaisit siinä samaan syssyy kaikki lemppareimmat ja hyviksi todetut kasvisreseptit :) Mä ainakin kaipaisin nimittäin uusia ideoita kasvisruokarintamalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan joo tulee tehtyä jokin kasvispläjäys tän kuun päätteeksi, vaikka ripottelenkin jo nyt pitkin viikkoja näitä reseptipostauksia välillä tänne! :) kiitos vaan hyvistä postausvinkeistä! :)

      Poista
  15. Moikka! Sulla tuntuu aina olevan kaikkia kivoja ideoita, niin minkälaisia Halloween asuja sulla tulee mieleen? Oisko sulla jotain diy-ideoita ilman että tarvis alkaa ostamaan valmiita naamiaisasuja? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis kaikki sugar skullit, nukkenaamat, pääkallonaamat, vampyyrit ja tuollaisethan nyt hoituu vallan mainiosti ihan vain meikeillä ja maaleilla! :) rokki tai hevistarakin on melko helppo toteuttaa kun vaan kaivelee omat ja kaverin kaapit läpi ja vetää tarpeeksi rajut maskeeraukset nassuun. :D

      Poista
  16. Olikse sun vai sun siskon vai kenenköhän blogissa joku suositteli jotain inkivääriä ja jotain muuta ja teetä jos on kauhee flunssa :/ hitsiku en muista kenen blogissa se oli! :D

    VastaaPoista
  17. Juu mun blogissa pohdiskeltiin viime kuussa apukeinoja syysflunssaan! Inkivääriä teehen ja valkosipulia paljon tuoreena safkan sekaan! Sinkkiä, kuumaa hunajavettä ja sipulimaitoa(hyi) myös kehuttiin! :)

    VastaaPoista
  18. Kokeile heittää hiukset naamalle ja sitten kiskoa toppi päälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah hei jeee! Ihan huippu vinkki, tuota kokeillaan ens kerralla! :DD

      Poista
  19. Hitsit musta tuntuu et näin sut tänää hesassa :D en oo siis ite sieltä päin mutta en oo myöskään varma olitko se sä kun näin vain takaa päin saman näköisen (pitkät vaaleat hiukset,ei hirmu pitkä) ja oli kiire johonkin olit menossa rautatieasemalle päin ! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheeh varmaan joo sitten näitkin! Oli kiire junaan ja töihin! Mä melkein aina joudun juosta joka paikkaan kun lähden aina pari minuuttia myöhässä liikkeelle! :DDD

      Poista
    2. Jotenkin tuttu juttu täälläkin vaikka on "ajoissa lähdössä" :D

      Poista
    3. Hahah jep, bussit ja muut vaan hidastelee, en minä! :DD

      Poista
  20. Hei Essi! Osaatko suositella Helsingistä mitään kirpputoreja? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Mä en kyllä valitettavasti yhtään tiiä täältä vielä mitään! Saa hei muutkin vinkkailla, jos tulee jotakin helmiä mieleen Hki kirppitarjonnasta! :)

      Poista
  21. Moi Essi! Valitettavan harvoin tulee kommentoitua vaikka blogiasi paljon lueskelenkin, mutta nyt halusin ehdottomasti tulla kiittämään farkkuvinkistä! Mun vanhat mustat farkut sanoivat itsensä irti viime viikolla ja näin ollen kipaisinkin heti Gina Tricotiin hakemaan mustat Mollyt itselleni - ihanaa, kun lahkeet ovat kerrankin juuri oikean mittaiset ja muutenkin housut istuvat tosi hyvin! Eli kiitos siis, tää postaus tuli erittäin hyvään saumaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkaa! Joo noi mustat mollyt on mun ehdottomat ykkösfarkut juurikin ihan täydellisen lahjepituuden ja joustavuuden vuoksi! :) tosi kiva jos tästä oli apua ja kiva kun kommentoit <3

      Poista
  22. Käykö Jaakko enää foxilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietääkseni käynyt vähän aktiivisemmin nyt työpaikkansa salilla, mutta kyllä vissiinkin silloin tällöin! :D

      Poista