sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Aurinkoiset kasvikset & Avokado-jogurttikastike

Moikka ihmiset ja rentsiä sunnuntaita! Olisikin aika taas siirtyä keittiön ihmeelliseen maailmaan. Kipeilyviikkojen jälkeen energiaa haettiin raikkaista juureksista ja vihanneksista. Ruokahalun palaamisen ohella palasi myös kokkailuinto, joka on taas tullut jäädäkseen! Ihanaa kokeilla taas kaikkea uutta ja mielessä onkin monen monta toteutettavaa reseptiä. ;)

Lähdin tosin helpoimmasta päästä liikkeelle ja väänsin pannulla aurinkoisia kasviksia kanan ja jogukastikkeen kaveriksi.

028

Tarvikkeet

Bataatti
2 Lanttua
4 Porkkanaa
Kanafileitä
Hunajaa
Soijakastiketta
Omppuviinietikkaa
Oliiviöljyä

Maustamiseen:
Valkosipulijauhetta
Basilikajauhetta
Mustapippuria
Yrttisuolaa

030

Pannulle vain reilu loraus oliiviöljyä ja omppuviinietikkaa. Kasvikset sekaan paistumaan pieninä ja ohuina lohkoina.

033

Loraus vielä soijakastiketta makua ja potkua tuomaan.

037

Ja lopuksi vielä maustaminen reippaalla lorauksella hunajaa, valkosipulijauhetta, basilikajauhetta, mustapippuria ja ripaus yrttisuolaa.

043

Avokado-jogukastike

2 Avokadoa
200g Turkkilaista jogurttia
Yrttisuolaa
Grillausmaustetta
Valkosipulijauhetta
Mustapippuria

Tähän kuuluisi vielä puolikkaan sitruunanmehut, mutta sitä ei ollut nyt tähän hätään saatavilla. Hyvää se oli tälläisenäänkin! :)

057

049

Tadaa!

070

Salaatti ja mozzarellat kylkeen. Kanafileet samaan marinadiin paistumaan kuin kasviksetkin ja nautiskelemaan. Tämä annos oli kuin suoraan ravintolasta kotiin nappaistu ja maistui kyllä taivaallisen hyvältä!

Hyvää ruokahalua. <3

21 kommenttia:

  1. Itsekkin teen paljon jogurttikastikkeita, mutta koskaan en ole avocadoa sekaan heittänyt! Pitääkin kokeilla :) muutenkin ihanan näköinen annos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis avokado ja turkkilainen jogu on aivan lyömätön yhdistelmä, ja jos sekaan heittää vielä vähän tomaattia ja sipulia, tulee siitä vielä ihan mielettömän hyvä dippi vaikka sipseille tai vihanneksille! Namnam! Oli kyllä aika herkku tämä annos! :D :)

      Poista
  2. Tein tänään töiden jälkeen ja maistui. Poikkiskin oli oikein tyytyväinen :) kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oiii! Tosi kiva kuulla! Hyvä, jos maistui molemmille! :)

      Poista
  3. Ihana vähän talvisempi resepti jollain tapaa! Pitääkin testailla tämä loppuviikosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheeh, joo alkaa sitä pikkuhiljaa taas jäädä ne kesäiset saldet taakse ja tilalle hypätä juurekset ja keitot! ;) :D testaa ihmeessä! Tosi hyvä kombo! :)

      Poista
  4. Bongasin instagramissa, että sulla olisi lihaton lokakuu:) onko kuitenkin kana sallittu?;)

    VastaaPoista
  5. Bongasin instagramissa, että sulla olisi lihaton lokakuu:) onko kuitenkin kana sallittu?;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kana valmistettiin kuules syyskuun puolella! :D En saa syödä siis kanaakaan! Yyyy! :(

      Poista
    2. Minkä takia sulla on lihaton lokakuu ja syötkö silti esim. kalaa?

      Poista
    3. Osallistuin tämmöiseen kokeiluun mukaan, koska tykkään muutenkin paljon kasvisruuasta ja mielestäni on hauska kokeilla, miten sitä pärjäisi vähemmällä lihan kulutuksella! :) kalaa saan ilmeisesti syödä, mutta tämä jäi vielä hieman epäselväksi! Pitää tutkia tätä lihattoman lokakuun säännöstöä vielä! :D

      Poista
    4. Aijaa :) mun äiti on kasvissyöjä niin mulla tulee syötyä kans paljon kasvisruokaa, mutta ite syön siis lihaa myös (riista/luomutuotettua/suoraan tilalta haettua. tosin vaan). En oo vielä ainakaan aikonut ruveta kokonaan kasvissyöjäksi, mutta lihan tehotuotantoa en siedä :(

      Teetkö sitten oman postauksen tästä kokeilusta? :)

      Poista
    5. Kasvisruoka on kyllä monesti mun mielestä jopa parempaa kuin moni lihaa sisältävä sapuska! :) Ajattelin juu tehdä tästä jonkinlaista postaustakin sitten myöhemmin! :)

      Poista
  6. Katoin että sulla oli tosi nätti meikki tuossa pipovideossa snapissa! Voisitko tehdä meikkauspostausta? Ja muutenkin siinä ehkä kertoo miten sun meikkaustyyli on muuttunut vuosien varrella, mitä meikit/meikkaaminen yleensäkin sulle merkitsee yms :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Multa itseasiassa löytyy pari silmämeikkipostausta, jollaisia teen edelleenkin! :) Täältä perus arkimeikki: http://essimaaninka.blogspot.fi/2014/05/eye-makeup.html ja täältä vähän juhlavampaan tarkoitukseen suunniteltu: http://essimaaninka.blogspot.fi/2014/12/uudenvuoden-meikki.html Vois kyllä tehdä tuollaisen postausken, jossa vähän kertoisi meikkirutiinien muuttumisesta vuosien varrella ja niitä yleisiä fiiliksiä ja mielipiteitä meikkaamista kohtaan! Kiitti vinkistä. :)

      Poista
  7. Ootko 92 vai 93 ja onko Anni 95 vai 94 :) ?

    VastaaPoista
  8. Kuinka monta annosta tästä reseptistä tulee?:)

    VastaaPoista