maanantai 23. maaliskuuta 2015

WEEK 12

Hyvää huomenta höpönassut

Viikonloppu venähtikin vähän pidemmän puoleiseksi, kun perjantaina sain vietellä vapaapäivää ja nyt maanantaillekin sattui sopivasti koulusta vapaata. Koulujutuista en kuitenkaan pääse eroon, sillä etänä täytyy ahkeroida nyt ihan urakalla. Miten mä aina annankin näiden juttujen kasaantua oikein vuoreksi... Ei auta, kansantalous ja Saksan kirjat kouraan ja viimeisimpiä tehtäviä rustailemaan. Toivottavasti muiden viikonalku sujuu vähän leppoisemmissa tunnelmissa! :D

046

Kouluhommien paiskimista on piristänyt edes hiukan jokapäiväinen kirkas auringonpaiste

012

Ja ruokaa on kannettu tällä viikolla kotiin kaksin käsin. Jos mun kerran täytyy sitoutua paiskimaan koulujuttuja monta tuntia putkeen keittiönpöydän ääressä, tarvitsen siihen oikeanlaiset eväät. :D

050

Samalla on tullut rustailtua ylös kaikkia viikon syömisiä ja liikuntoja ja julkaisenkin varmaan tämän viikon loppupuolella ruoka- ja liikuntapäiväkirjan viikostani.

151

Asukuvien ottaminen on taas helppoa kuin heinänteko, jos ei kylmää viimaa lasketa mukaan. Ilman takkia en siis oikeasti viettele päiviäni vielä, mutta varrettomat tennarit uskalsin kaivaa jo kaapin pohjalta!

165

170

Uusi huivi pääsi ensimmäistä kertaa kunnolla käyttöön ja voi vitsit, miten mä tykkäänkin tuosta! Mulla käy aika usein niin, että satun valitsemaan ostoskoriini sellaisia vaatteita, jotka ei oikein edes sovi mun tyyliin tai muihin vaatteisiin, mutta jotenkin vaan ihastun niihin niin syvästi, että ne on pakko hankkia! Tämä huivi oli juuri sellainen. Multa kun ei löydy yhtäkään toista viininpunaista vaatetta ja vaaleanpunaistakin hyvin hyvin vähän. Nyt kuitenkin sisäinen shoppailuhirmuni kuvittelee jo viininpunaisia tennareita tuon kaveriksi. ;)

156

166

Aurinkolasit - Saksan Outlet
Kaulahuivi - Gant
Neule - JC
Laukku - DKNY
Housut - Bershka
Kengät - Converse

099

Viikonlopuksi sain Annin takaisin Järvenpäähän ja suunnattiinkin heti perjantaina tuplatreffeille Flamingoon leffailemaan poikaystäviemme kera. Luokkakokoushan se oli nähtävä, kun siitä on nyt lähiaikoina kuullut niin monta erilaista mielipidettä lähipiirissä. Samoilla linjoilla ollaan kuin moni muukin, hauskaa aivot narikkaan viihdettä, mutta överiksi vedetty hyvin monessa kohdassa. Ei häirinnyt kuitenkaan mua ainakaan, vaan hyvillä mielin sain poistua leffateatterista. :D

113


146

140

Lauantai aamu alkoikin sitten erikoishyvällä aamiaisella, kun valmistettiin Annin kanssa hieman eksoottinen brunssi meillä. Kookos-ananassmoothieta, soijajugu-passion-pähkinämysliä, tuoreita hedelmiä, leipää, croissantteja ja munakasta. Annin blogista löytyy reseptit noille ihanille kerrosjogu-unelmille sekä smoothieille! Reseptit täältä

224

Eikä ilta ollut yhtään sen hassumpi. Töiden jälkeen kutsuin ystäviäni luokseni viettelemään tyttöjeniltaa Suklaafondue-illan merkeissä. Nyt multa löytyi nimittäin ihan oikea fonduekin, eikä tarvinnut polttaa pohjaan suklaata mikrossa, kuten aikaisemmin. :D

219

236

204

Kupit tyhjenivät nopeasti 8 hengen tyttölauman voimin ja päästiin samalla jakamaan kaikki viimehetken kuulumiset rauhassa teetä hörppien ja patonkeja ja tuorejuustoa hotkien. Tälläiset illat ovat kyllä välillä niitä kaikkein parhaimpia
matka1
Muutuin myös matkakuumeissani hulluksi, sillä varasin aika extemporee ulkomaanmatkan mulle ja Sonjalle Kreikan Pargaan! :D Tjäreborgilla oli hyviä pakettitarjouksia ensi kesän matkoille ja jotenkin mä sitten yhtäkkiä olinkin jo näpyttelemässä tietojani matkavarausta varten. Sonjalle tehtiin nopea soitto ja selostus pakettimatkan sisällöstä ja sitten sitä olikin jo reissu takataskussa! Hulluksi nimittelin itseäni siksi, että tuosta reissusta ollaan lähdössä noin viikon päästä Jaakon ja isän puolen perheeni kanssa Espanjaan lomalle, huh. :D Ehdinkin käydä kotona pyykkäämässä matkatavarat ja sitten sitä taas mennään! Tällä hetkellä on kuitenkin ihan superhyvä fiilis siitä, että kesän suunnitelmat alkavat olla selvillä ja sitten alkaakin vain piinaava odottelu kaikkea ihanaa varten.

Mites löytyykö keneltäkään hyviä vinkkejä Pargaan matkustaville tai muita kokemuksia paikan päältä? Itse en ole koskaan käynyt, mutta nopeiden googletteluiden perusteella hyvin rauhallinen ja kaunis paikka. :)

Kivaa alkavaa viikkoa ihmiset

54 kommenttia:

  1. Sulla on kyllä aina niin törkeän hyviä ruokakuvia... Ja tuo muumikassi!!! <3__<3 Tuo huivi näyttää muuten tosi hyvältä noin, en ehkä ois ajatellu tykkääväni tuosta huivista tai asettavani sitä noin, mutta aina oppii uutta ;) Hyvä asettelu siis ja tuo ihanasti särmää ja linjaa muuten vaaleaan asuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, ruokakuvat ei voi ikinä epäonnistua, kun kohde on niin paikoillaan ja herkullinen! :'DD Joooo, oli ihan pakko ostaa tuo muumikassi, kun bongasin sen lähimarketista! :D No mä en oo koskaan tykännyt taas viininpunaisesta ja nyt tykkäänkin tuosta muka ihan hirmuisesti :D Kiva kun kolahti! :)

      Poista
  2. Voi luoja kuinka syötävän hyvän näköistä <33

    VastaaPoista
  3. Huh täälläkin tuntuu koulujutut aina vaan kasaantuvan ja nyt on taas maanantai! :D Nam mitä ruokakuvia, varsinkin noi teidän aamupalat on aina ihan huikeita! :) ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Eli uuden viikon koulujutut vaan kasaantumaan vanhojen päälle! :D No heh, ei nyt sentään, sain just viimeisetkin viime viikon tehtävät tehtyä. :D Yhdessä on vaan niin paljon hauskempaa valmistella oiken panostusaamiainen! :)<3

      Poista
  4. Oon sun blogia seurannu jo useamman kuukauden, mut nyt pakko tulla kommentoimaan! Olin viikonloppuna käymässä kotona ja äiti sano tahtovansa kokeilla uutta reseptiä suolasista muffineista. Äiti pyys mua lukemaan reseptiä samalla kun valmisti niitä ja tämä resepti oli siis sun blogista. Totesin vaan että ai säkin luet Essin blogia johon äiti sano että joo, siskos vinkkas mulle siitä. Täällä siis luetaan koko perheen voimalla sun blogia! :-D Ja tosi ihanilta kuulostaa noi kesäsuunnitelmat, ihanaa kevättä sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, voi vitsit miten hauskaa! Tosi kiva kuulla, että täältä löytyy vähän kaiken ikäisille jotakin. Ruokajutut ja reseptit nyt onkin sen verran laajalle kohderyhmälle tarkoitettukin, että mammat ja mummitkin vaan mukaan seurailemaan! :D Juu, odottelen kyllä innolla! Ja ihanat keväänjatkot sullekin sinne! <3

      Poista
  5. Oijoii on niin hyvän näkösiä ruokia että kuola valuu :D:D Mäki haluun tommosen fonduejutskan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheeh! :D No toi oli kyllä tosi kätevä, heivasi sekaan vaan lisää suklaanappeja kokoajan ja pieni kynttilä sulatti ne nopeasti. :)

      Poista
  6. Eikää sulla on niin tajuttoman ihania kuvia ja olet luonteeltasi ihana kun jaksat järkkäillä kaikenlaisia iltoja!! :) oon jo pidemmän aikaa miettiny että maksatko aina kaiken ruuan ja juotavan itse näihin iltoihin? vai maksatteko kaikki yhdessä? :) olisi ihana joku ihonhoitopostaus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanasti sanottu! :D<3 Vähän vaihtelevasti. Jos mietiskellään yhdessä, että mitäs sitä keksittäisiin viikonlopuksi, saatetaan lähteä yhdessä kaikki kauppaan ja hankkia vaikka tortillatarpeet, mutta jos haluan järjestää vähän extemporee jonkun yllärin mun tytöille, niin silloin mä vaan laitan kutsua menemään ja maksan järjestelen itse kaiken valmiiksi. :) Ihonhoitopostauksen teinkin ihan vasta, se löytyy täältä: http://essimaaninka.blogspot.fi/search/label/Ihonhoito :)

      Poista
  7. Minkä nimiseen hotelliin menette Pargassa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Della niminen pieni perheen omistama huoneistohotelli! :D Ei mikään monen tähden lukaali, mutta otetaan tämä vähän tälläisenä elämysmatkana! :)

      Poista
  8. Parga oli ihana! Kannattaa käydä tsekkaamassa Green Bakery (jos muistan oikein) niminen kahvila/leipomo, ihania herkkuja saatavilla ja erittäin hyvät aamupalat! Pargasta löytyy erittäin hyviä ravintoloita muutenkin. Pargan oma ranta ei ole parhaasta päästä lähinnä turistien täyttämä. Suosittelen ottamaan venetakseja (muutaman euron hinta) ja lähteä katsastamaan muita rauhallisempia rantoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hirmusti hyvistä vinkeistä! Varmaasti pitää kokeilla tuo kahvila/leipomo, sillä ajateltiinkin, että halutaan mahdollisimman paljon ostaa aamupalatarpeita yms itse hotellille valmistettavaksi, joten jostakin leipomosta saisi varmasti ihania tuoreita leipiä mukaan. Hyvä tietää noista venetakseista, pitääkin kokeilla, kiitos! :)

      Poista
  9. Ai että toi fondue ja noi muut herkut näyttää niin hyvältä! Varmasti huippukivoja reissuja sulla tiedossa, matkustelu on kyllä ihan parasta. Mihin päin Espanjaa olette menossa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkullisia kyllä olivatkin! No mäkin oon pitänyt kyllä aina matkustelua parhaana mahdollisena rahojen käytön kohteena! Mennään Malagaan. :)

      Poista
    2. Ihana kuulla, Malagan seutu on meille kuin toinen koti!<3 Poikaystäväni on käynyt siellä pienestä pitäen joka vuosi isovanhempiensa ja isänsä luona, joten siitä on tullut meidänkin perinne, kun alettiin seurustelemaan. Toissakesänä asuttiin siellä itsekin :) Eli jos kaipaat jotain vinkkejä lähempänä reissua, niin täältä pesee! ;)

      Poista
    3. Olispa ihan mielettömän ihanaa päästä tuon kaltaiseen paikkaan useamminkin! Teillä on kyllä aika unelma tilanne! :)<3 Mä saatan kuules tulla kyselemäänkin, tai lisätä jonkun postauksen loppuun avunhuudon lisävinkeistä lähempänä matkaamme! :D

      Poista
  10. Toi huivi on niiin hieno, ja ne viininpunaiset tennarit sopis kyllä tosi hyvin ton kaveriksi! :D Ihastelin jo Annin blogissa tota teidän brunssia, nams! Ja kattauksetkin on teillä aina niin kauniita<3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ne kyllä sopis! ;D Oli kyllä yks herkullisimmista brunsseista, mitä ollaan valmistettu! :D<3

      Poista
  11. teillä on aina niin mahtavia nuo brunssit ;) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Brunssit on kyllä niin hyvä tapa aloittaa päivä! ;D <3

      Poista
  12. Pitääkin järkkää fondue ilta kaverien kanssa kun ei pitkään aikaan ole tullut tehtyä! :) tuli tästä mieleen, että sulta tulee välillä tosi kivoja syvällisempiä postauksia ja olisi kiva lukea sun ajatuksia itsetunnosta/itseluottamuksesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä hyvä tapa viettää viikonloppua ystävien kera! :) Oon meinannutkin kirjoittaa jotakin asiaan liittyen monesti, mutta sitten aina jotenkin jäänyt. Voisi taas joskus kerätä ajatuksia kasaan aiheesta ja koittaa muotoilla siitä postauskin. :)

      Poista
  13. Itse olin Pargassa juurikin kans Tjäreborgin järkkäämällä matkalla viime elokuussa :) Siellä oli tosi ihanaa, joten hyvän kohteen valitsit! Pargahan on itsessään suht pieni paikka, mutta meillä oli vuokra-auto käytössä ja tehtiin niillä muutama retki. Auton vuokraaminen ei oo kamalan kallista eikä sitä liikennettä tarvitse pelätä kunhan itse noudattaa sääntöjä. Tjäreborgin kautta mentiin veneretkille semmosille luolille missä olin ihan turkoosia vettä, se oli yks kivoimmista jutuista reissussa! Mulla ois niin paljon kerrottavaa Pargasta ja mitä kaikkee siellä voi tehdä, mut en jaksa kirjoittaa kaikkea tähän niin jos kiinnosta nähdä kuvia ja lukea enemmän niin mun blogista löydät kaikki Parga-postaukset tunnisteesta Kreikka :) Blogin osoite on http://neeun.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos todella todella paljon tästä kommentista Neea! Tuli todellakin tarpeeseen! :) Pohdittiinkin auton vuokraamista ja olisi varmasti kannattavaa! :) Hyvä, jos Tjäreborg järjestää noita veneretkiä, niin pääsee sitten helposti niille mukaan, tuollaiset luolat olis nimittäin ihan mieletöntä nähdä itsekin! Meen ehdottomasti lueskelemaan paikasta lisää sun blogistas! Kiitos <3

      Poista
  14. Essi sun blogi on vaan niin ihana! ja sinä myös vaikutat tosi ihanalta ihmiseltä!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon Saija, kiva kun oot tykännyt! Tulipas taas hyvä mieli sun kommentistasi! :)<3

      Poista
  15. Essi sulla on mahtava blogi!! Ootko miettinyt koskaan videopostauksen toteutusta?? Sellainen ois ainakin musta kiva idea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos oikein kovasti! Oonhan mä, mutta mun mielestä siinä olisi kiva olla joku idea, vaikka reissuvideo yms, sillä sellainen kameralle muuten vain höpötteleminen ei oo kyllä yhtään mun juttu! :D :)

      Poista
    2. Video ois ihan mahtava! Susta kun on saanut super sydämellisen kuvan blogin kautta niin videolla se voisi olla potenssiin 1000! :D Miten olisi, jos vastailisit kysymyksiin videolla? Tai kokkailisit videolla?

      Poista
    3. Jonkun lyhyen kokkailuvideon voisi joskus toteuttaakin, mutta mitään en mene lupailemaan! :D mun mielestä blogeihin kuuluu kuitenkin kuvat ja vlogeihin sitten videot. :)

      Poista
  16. Tosi nannan näkönen toi fondue<3 mistä tollasen hommasit ja siis onko siinä joku kynttilä joka lämmittää? Ja ihan perus marketista hommasit suklaanapitkin? Varmasti käy myös normi fazerin sininen:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä kätevä väline! Itse sain nuo joululahjaksi Saksassa porukoiltani, mutta noita löytyy varmasti mistä vain suuremmista marketeista. :) ja juu, tuolla sisällä on paikka tuikulle. Juu ihan normisuklaakin käy sulatettavaksi! :)

      Poista
  17. aaah mikä brunssi! ehkä pakko ostaa tänää tuoretta ananasta ja dippaa suklaaseen:D ihan vaikka tiistain kunniaks vaa!
    huii toi sun tukka on nii täykkis! en kestä :D tai oikeestaan koko likka!
    Muuten ootko kesällä tekemässä mitää reissuja tampereelle? tai esim tulossa blockfesteille?:)
    t:noora

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuore ananas ja sula suklaa on kyllä maailman paras yhdistelmä! Ja banaani kans dipattuna! En osaa yhtään sanoa, en oo koskaan käynyt blockfesteillä, suositteletko? :))

      Poista
    2. joo kyl mä suosittelen! Aina ollu tosi hyvä meno:) ja kuitenkin kesän viimeisiä festareita! ja esiintyjät on kyl aina ollu ihan huippuluokkaa! Eli ilman muuta jos vaan mahdollisuus niin sinne vaan:) ja samalla mullaki ois mahdollisuus törmätä suhun<3

      Poista
    3. Pitääkin pistää kalenteriin ylös ja katsoa löytyykö kesän lopulla enää voimia ja varoja vielä uhriin festareihin! :D

      Poista
  18. Hello, Essi! I just wanted to tell you that I and my friends love your blog! We are from Norway, so we don't understand what you write, so we just watch your photos and sometimes use google translate especially for food, training and beauty blog posts :) <3 have you been in norway or do you read any Norwegian blogs?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hello sweetie! Oh, Thank you so much for your lovely comment! You really made my day <3 Too bad, that google translator can give really bad translations sometimes! :D I have never been in Norway, but I read some Norwegian blogs like: Kristine Ullebø + Madicken & Andrea Badendyck and I love them!

      Poista
  19. Olipas kiva postaus taas! Oon katellu sun treenipostauksissa näkyviä kenkiä ja onko noi ihan perus lenkkarit vai jotkut erityiset salikengät? En oo itse mikään salikissa ollut, mutta nyt kesän tullen pitäis alkaa käydä useammin eikä mulla oikeen ole kunnon kenkiä sinne. Käytätkö siis ihan perus juoksukenkiä ja lenkkareita salilla vai jotain erikoisia :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva, että tykkäsit! :)<3 Juu mulla on ollut ihan noita Nike Free Juoksukenkiä tai en tiedä oisko noi yhdet jotkut ihan treenaamiseen tarkoitetut, mutta noita kevyitä juoksulenkkareita kuitenkin suurinosa ja oikein mukavat on salillakin ollut jalassa. :) Mun kaverilla Sonjalla on ne sellaiset "sukkakenkä" Niket, jotka on kuulemma ihan unelmapehmoiset ja mukavat salilla. :)

      Poista
  20. Parga on ihana pikku kaupunki. Vehreä ja rauhallinen! :)

    Suosittelen kiipeämään kukkulalla sijaitsevalle linnoitukselle. Sieltä löytyy hienot näköalat, mielenkiintoisia raunioita sekä tietysti paljon kojuja ja ihana ravintola! Pargan oma ranta on aika huono, mutta kävelymatkan päästä löytyy Valtos Beach, jonne kannattaa mennä jos haluaa viettää aikaa rannalla.

    Yöelämä ei ole kovin värikästä, mutta jokunen pieni baari löytyy. Kivoja pikku ravintoloita ja tavernoita löytyy paljon rannan tuntumasta.

    Suosittelen myös ottamaan matkan Nekromanteionille (jossa sijaitsi ennen Hadeksen kuoleman valtakunnan temppeli) ja Achéro joelle, minkä sanotaan kulkevan manalaan. Meillä reissuun kuului molemmat kohteet ja paikat ovat reilun 20km säteellä Pargasta. Ehdottomasti näkemisen arvoisia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihan tavattomasti näistä vinkeistä, kirjailen kaikki puhelimen muistioon ylös, sillä tahdon saada reissusta kaiken ilon irti! :) Kuulin juu tuosta Pargan omasta rannasta ja varmasti pitääkin katsastaa muita rantoja ja kulkea sillä veneelläkin joku päivä jonnekin! :) Linnoituksen tahdon nähdä ehdottomasti! Kiitos vielä <3

      Poista
  21. täällä ilmottautuu yksi joka on juuri myymässä melkeimpä käyttämättömät viininpunaiset korkeavartiset converse tennarit :P kokoa 37 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsit, conssit mulla menee valitettavasti mielummin koossa 35 tai 36 ja oon vähän ehkä kallistumassa matalavartisten puoleen, ne korkeavartiset on niin työlästä vetää jalkaan! :D

      Poista
  22. Moikka! En tiiä huomasitko jo, muttta sun kuva joka on otettu waterlandista pääs ulkomaalaiseen lehteen! :D siitä on linkki waterlandinki facebook sivuilla. Ja hei nytku kommentoin niin sun blogi on ihan mun ehdoton lemppari!! Oot jotenki niin ihanan olonen ja huomioit meijät lukiatki kommentteihin kunnolla vastaamalla etc. Ihanaa kevättä sulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha! Mitäääh, apua! Nyt täytyy kyllä käydä tarkistamassa, että mistä oikein on kysymys. :DD Hei kiitos hirmuisesti, tulee kyllä niin huippu fiilis, kun saa lukijoilta tälläistä palautetta! :) Ihanaa kevättä sulle kans! <3

      Poista
  23. Et näytä tossa waterland kuvassa ollenkaan treenatulta tms :) Tämä ei olllut pahalla, ite tykkään et nainen on pehmeempi eikä vaikka kuin Michelle Lewin. Tiedätkö tarkotan semmosta Kate Upton tyyppistä? Ketä julkkisnaista sä ihailet muutenn?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo me huomattiin kanssa sama, että näyttää kun ei olisi lihaksen lihasta! :D mä syytän kuvaajaa! :'DD Eva Longoria ja Blake Lively on aikas upeita naisia! :)

      Poista
  24. Mäkin just huomasin, että sun kuva on päässyt siihen 18 hottest pictures from waterland ! :D eikä mikään ihme :)! sen verran kaunis olet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah no mä joo vähän hämmennyin tuosta! :D Kun mua vähän naurattaa tuo kuva muutenkin :'D kiitos kuitenkin <3

      Poista