keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Thaimaalaiset lihapullat

Moiksan ja mukavaa keskiviikkoa.<3 Vihdoinkin sain ladattua ruokakuvat kamerani syövereistä ja näpyteltyä ohjeet tänne valmiiksi. Luvassa siis jälleen reseptipostaus!

En valmista kovin usein lihapullia, koska ne ovat mielestäni jotenkin tylsiä. Ainakin silloin, kun ne tekee kaikkein perinteisimmällä kaavalla, mutta kun niihin tuodaan vähän lisätwistiä, niin johan alkavat maistua! Valmistettiin ystäväni Ninan kanssa muutama päivä sitten parhaimpia lihapullia, joita olen ikinä syönyt!

Thaimaalaiset lihapullat

014

400 g Jauhelihaa
1 dl Korppujauhoja
2 dl Vettä
1 Sipuli
4 Valkosipulinkynttä
1 Kananmuna
3 rkl Punaista currytahnaa
2 rkl Kalakastiketta
Pieni nippu hienonnettua korianteria

026

Mittaa kulhoon korppujauhot ja vesi. Anna turvota ja sekoita. Lisää sekaan kaikki muut ainesosat ja sekoita tasaiseksi mössöksi.

030

036

Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin pullia ja nosta pellille leivinpaperin päälle.

042

Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuutin ajan.


045

047

Laitettiin omat lihapullamme esille vartaisiin ja ripottelimme reippaasti korianteria päälle koristamaan ja lisää makua tuomaan.

059

Lisukkeeksi valmistimme salaattia ja basmatiriisiä. Näitä lihapullia tulen valmistamaan varmasti jatkossakin kotona toisinaan tavallisten pullien sijaan!

Herkullisen aterian jälkeen innostuttiin valmistamaan vielä raikas jälkkärikin.

Mango-meloni-banaanijäätelö

070

Banaanijäätelöiden tarina jatkuu ja joukkoon lisättiin nyt mango-meloni versio.

Hunajameloni
Mangokuutioita
3 Banaania

Pilko hunajameloni kuutioiksi ja laita pakkaseen banaanien ja mangokuutioiden kanssa noin tuntia ennen valmistamista.

078

Sekoita ainekset yhteen tehosekoittimella, joka kestää jäätä. 

083

Ja nauti kylmänä mangokuutioiden kera! Niin raikasta ja hyvää, eikä saa aikaan liian ähkyä tunnetta runsaan ateriankaan jälkeen. Voin niin hyvin kuvitella tämän kesällä auringonoton lomassa herkutteluun, nam! ;)

Herkkuhetkiä <3

21 kommenttia:

  1. Oi että sulla on ihana blogi! Monelta sä yleensä meet nukkuun, entä heräät? Ja ehitkö joka aamu tekeen kunnon aamupalan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meen yleensä 23-24 aikaan nukkumaan ja herään ihan sen mukaan, monelta kouluun tai töihin täytyy nousta. Yleensä 8 aikoihin. :) En ehdi joka aamu paistella munakkaita yms, mutta puuroa banaaninpaloilla, vadelmilla ja pähkinöillä taas ehtii vetää kiireisenäkin aamuna. Tai sitten pari ruisleipää kurkulla, paprikalla ja tomaatilla ja banaani kylkeen + lasi maitoa. :D

      Poista
  2. pakko kysyä että käytätkö noi mangot iha tollai vaa vai kuumennatko ne eka? ku ulkomaalaisissa on kai joku et pitää kuumentaa mut en ikinä ite jaksa niin en haluu ostaa ulkomaalaisia:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun käsittääkseni tää kuumennusdääntö koskee vaan ulkolaisia marjoja. voin toki olla väärässä mutta tälläinen mielikuva itselläni on ja syön pakastehedelmiä ihan huoletta sulattamatta :)

      Poista
    2. Joo en oo itsekään kuullut kyllä, että noiden hedelmien kanssa olisi sama juttu kuin ulkomaisten marjojen kanssa, joten ihan jäisinä vetelen ne. :)

      Poista
  3. Nams, molemmat ohjeet kuulostaa herkullisilta! Nää pitää kirjottaa heti ylös ja laittaa testaukseen :)

    Erika

    VastaaPoista
  4. Noi lihapullat näyttää ja kuulostaa tositosi herkullisilta, noi on varmasti paljon parempia kuin ihan perusversio lihapullista :D Ja toi sun banaanijäätelövinkki silloin aiemmin oli kyllä niin huippu, oon tehny siitä ties mitä erilaisia versioita ja aina on yhtä hyvää :) Hunajamelonia en ookaan vielä kokeillut tuolla, eli kiitos jälleen kerran vinkistä! Ihan mahtavaa kun jaat täällä näitä reseptejä<3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja niin ne kyllä olivatkin! Heheeh, mikäs sun oma suosikki variaatio banaanijädelle on? :) Kiva kun tykkäät :)<3

      Poista
  5. Oii nuo lihapullat näyttää ja kuulostaa niin hyvältä <3 oon ihan lihapullafani muutenkin ;) kiva saada uusia vinkkejä siis! Ja naam tuo jälkkäri niin raikasta <3 rakastan mangoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oli kyllä tosi raikas! Vaikka maha olikin ihan täynnä, niin jaksoi vielä vetää ison kulhollisen tuota helposti. ;D <3

      Poista
  6. Punainen curry tahna 2rkl unohtu sulta! ;D t. Lihapullasi Nina :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tuolla lukee vaan 3rkl mutten tiedä mitä. :'D

      Poista
    2. Tuolla muuten lukee myös 2 rlk kalakastiketta, vaikka pitäisi olla rkl. :D

      Poista
    3. Haahahah :D Oonkohan kirjoittanut tän postauksen vähän väsyneenä vai mitä tässä on taas sählätty! Mutta siis joo, Punainen currytahna 3rkl piti lukea siinä :D Ja kalakastike on näköjään ihan mun omakeksimällä mitalla mitattu. :'DD Kiitos korjauksista! :D

      Poista
  7. Sä teet aika usein tän blogin perusteella ruokaa ja aamupaloja yms yhdessä jonkun muun kun Jaakon kanssa, niin käyttekö aina yhessä kaupassa vai maksaako jompikumpi kaiken?:) Ja ootko sä sun kavereitten kanssa sellanen, että ehdotat ja järkkäät asioita vai tekeekö se toinen alotteen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika usein sovitaan niin, että toinen tuo vaikka banaanit ja rahkan ja toinen hommaa vadelmat ja mansikat. :D Meillä menee aika yhteissopien nämä yhteiset suunnitelmat, että silloin kun olisi viikolla pari vapaapäivää tai muuten hyvin aikaa nähdä, niin otetaan sitten yhteyttä ja sovitaan jotakin kivaa puuhaa! :) Mut mä kyllä myös tykkään järkkäillä kavereille kaikkia pieniä yllätysiltoja välillä :D

      Poista
  8. Oi vitsi kun näyttää ja kuulostaa hyviltä nuo lihapullat! Tänään menee tää sun ohje testiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä!! :) Ihan sairaan hyviä. Kerropa sitten oma mielipitees kans, kun oot ehtinyt maistaa! :D

      Poista
    2. Oli kyllä ihan älyttömän hyviä! Ainut että korvasin tuon korianterin persiljalla, kun en löytäny korianteria kaupasta. Pitää ottaa resepti talteen, kiitos tästä! :) Ja lisää tämmösiä eksoottisia ruokakokeiluja :)

      Poista
    3. Jee, tosi kiva kuulla! Varmasti sopi hyvin ilman korianteriakin! :) Varmasti tulee jatkossa lisääkin. ;)

      Poista