keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Kolme kokemisen arvoista Phuketissa

Musta on ollut superhauskaa, kun meille on saapunut tänne vieraita Suomesta ja on päässyt tutustumaan omiin kotikulmiinkin vähän enemmän turistin näkökulmasta ja on joutunut oikein miettimään, että mitkähän täällä olisi niitä parhaita paikkoja esitellä porukoille ja läheisille. Moni sanoo, että Phuket ei ole niitä Thaimaan kivoimpia lomakohteita, koska täällä on tosiaan niin paljon tuota turismia ja kalliimpaakin täällä on kuin monessa muussa paikassa, mutta mun mielestä Phuket ja Patong Beach on todella monipuolisia ja helppoja vaihtareita matkailijalle! Saanan porukat yöpyivätkin pari viikkoa juuri Patongilla ja vaikka se onkin juurikin se "pahin turistirysä" pääsee sieltä todella kätevästi monille eri retkille lähisaariin ja kauemmaskin ja siellä jos jossakin on aina jonkunlaista elämää, hommat toimii ja löydät lähes mitä vaan mitä tarvitset tai etsit. Voisin hyvin kuvitella majoittuvani joskus tulevaisuudessakin tänne päin ja tekeväni täältä sitten reissuja muualle päin Thaimaata.

Millaista nähtävää meidän lähettyviltä sitten löytyykään? :)

Coral Island - Banana beach

038

Saksalaiset olivat jo sinne lippunsa iskeneet kuukausi takaperin ja kehuivat meille paikan maasta taivaisiin ja oltiin jo pitkään suunniteltu, että sinnehän sitä on itsekin joku kaunis päivä päästävä! Noh, tuli kaunis päivä ja sattumoisinpa vielä kaikkien aikataulusta vapaakin, joten skootteroitiin Saanan kanssa Rawaille, Saanan porukat iskivät Patongilta paikalle taxilla ja hypättiin yhdessä pitkähäntäveneeseen, joka pulitti meiltä neljältä 1300b, eli noin 8 euroa per nassu edestakaisin.

Saarelle seilatessamme meillä oli vastassa ihan valtava aallokko ja keula pomppikin ylös alas siihen tahtiin, että taidettiin kaikki kastua lähes kokonaan ja Saanan äiti kiljui viimeistä päivää ja Saana siskoineen kuvasi tietenkin videoita samalla ja en oo varmaan tän reissun aikana nauranut millekään muulle tilanteelle vielä noin paljon! :'D

041

Eipä ollut kyllä paha hinta tästä kokemuksesta, sillä tää ranta oli aivan ihana! Similanien jälkeen tältä rannalta löytyi valkoisin hiekka ja turkoosein vesikin.

080

064

061

Ja rannan ympäristöstäkin löytyi paljon kaikkea mielenkiintoista nähtävää! Parasta oli bongailla noita mustia keltanokkaisia papukaijoja, jotka ristin ensin kakaduiksi, mutta nyt mulla ei ole kyllä aavistustakaan, että mikä tuon linnun oikea nimi oikein on. Saa heitellä faktaa pöytään!

046

051

104

906

Sen lisäksi rannalta löytyi elämää niin rapujen kuin simpukoidenkin muodossa ja maailman kaikkeuden paras elämänpilkahdus nähtiin sillalla steppaillessamme, kun tuollainen mini merikilpikonna uiskenteli yhtäkkiä tuonne sillan alle! Ollaan Saanan kanssa hapuiltu ihan joka ikiseltä rannalta ja merimatkalta noita ja nytkin ehdittiin nähdä hävettävän pieni vilaus tuosta, mutta oltiin siitäkin huolimatta maailman onnellisimpia tyttöjä tuolla hetkellä. :'D

933

Sitten päästiinkin Coral Islandin suosituimpaan käyttötarkoitukseen, snorklailuun! Tuonne siis tehdään reissuja juurikin sukeltelun ja snorklailun vuoksi, sillä tuolta löytää kunnolla sitä pinnan alaista elämää. En ollutkaan tuota ennen viihtynyt edes kovin pitkiä toveja snorklailemassa, mutta tuonne olisin voinut jäädä vaikka kuinka pitkäksi aikaa.

975

Kaiken kokoisia, värisiä ja muotoisia kaloja ja elukoita tulikin bongailtua ja en voinut kuin ihmetellä tuota merenalaista maailmaa. Miten sitä voikaan löytyä niin toisenlainen maailma pinnan alta ja osittain mua pelottaakin, miten täynnä meri on kaikenlaista elämää, jollaista ei voi edes pieni ihminen kuvitellakaan.

984

Meritähdet on ihan mun suosikkeja ja ne onkin jotenkin niin symppiksiä mun mielestä. Harmittomia ja kauniita. <3

993

Monesti menin niin matalalla, että pystyin pulikoida käsipohjaa snorklaillessani.

1026

1042

Mutta välillä olin kyllä todella tyytyväinen, että minun ja pohjan välillä oli hyvä kaistale vettä välissä. Tässä vaiheessa tulikin aikamoinen kiire polskutella muualle!

1095

1074

Musta oli jännintä huomata, miten nämä kalat ei yhtään pelännyt meitä ihmisiä, vaan tuntuivat olevan enemmänkin yhtä kiinnostuneita meistä kun me niistä. Pari kalaa tuli pureskelemaan mua kantapäästäkin moneen otteeseen, eikä auttanut vaikka koitin vähän potkia jalalla niitä kauemmaskin. Kaipa meitä turisteja sitten riittää noita pällistelemään sen verran monta päivittäin, että aletaan olla jo aika arkipäivää tuolla niiden joukossa polskuttelemassa.

Nai Harn Beach

112

Tällä biitsillä olikin tullut vieteltyä aikaa jo etukäteen Clean The Beach- tapahtuman tiimoilta muutama kuukausi takaperin, mutta silloin kohdallemme oli sattunut todella pilvinen päivä ja olikin kiva viettää tuolla nyt uudestaan päivä täydessä auringonpaisteessakin.

013

017

Rantamyyjä sai taas mut sortumaan ja hommasin itselleni... ylläripylläri... uuden rantaviltin! Mut kattokaa nyt miten houkuttelevan herkullinen ja värikäs se on!

055

Käy hyvin myös asusteeksi, kuten tämä yksi Chiquita nopeasti huomasi.

146

079

175

041

132

Nai Harn beach on purjeveneilijöiden suosiossa ja tuolla onkin ollut kasa veneitä parkissa aina, kun ollaan tuolla lähettyvillä pyörähdetty. Aurinko laskeekin juuri kauneiten tuolle rannalle ja sen lähellä sijaitsee myös näköalatasanne Phromthep Cape, jonne kannattaa järjestää reissu samalla kun käy ensin päivän vierailemassa tällä kyseisellä rannalla.

213

Jos joku miinus rannasta täytyy mainita, niin tuolla vedessä oli paljon pienen pieniä meduusoja, jotka polttelivat välillä ihoa, kun niihin sattui törmäämään. Polte ei jää kuitenkaan pitkäksi aikaa kirvelemään, eikä siitä jää melkein koskaan mitään jälkeäkään, joten uimista se ei estänyt, mutta törmättiin tuolla rannalla pariin näinkin isoon yksilöön ja näiden polttimet saattaisivatkin tehdä jo hieman vakavempaa jälkeä! Tää oli siis suunnilleen jalan kokoinen mötkäle.

228

231

Kun aurinko alkoi pikkuhiljaa laskea vesirajaan, oli aika huristella Phrompthepille katsomaan laskeutuminen oikein aitiopaikoilta!

Phrompthep Cape

247

Tähän postaukseen kasasin vain lähinnä tunnelmallisia auringonlaskukuvia tuolta, mutta aikaisemmasta postauksestani löytyy hieman yksityiskohtaisemmin kunnon turistikuvia ja infoa Phrompthepilta täältä!

262

Tää kyseinen kallioinen polku alas merelle on täällä todellakin näkemisen arvoinen paikka ja olikin aivan selvää, että tahdottiin näyttää tuo paikka Saanan porukoille. Jos vaan aikaa mitenkään riittää, tahdon viedä Anninkin katselemaan tuota maagista kultahehkuista luonnonteatteria.

263

286

298

Tällä kertaa tunnelma tuolla ei ollut kuitenkaan ihan niin pysähtynyt ja rauhaisa kun ensimmäisellä kerralla, sillä tuolla tuuli ihan valtavasti ja lippiksestä saikin pidellä välillä kiinni kaksin käsin! :D

319

300

Tuulikaan ei kuitenkaan voinut pilata tuota kokemusta, sillä on tuo sen verran upeaa katseltavaa, että sitä katsoo sitten vaikka hiekanmurut ja roskatkin silmissä, mutta katsoopahan kuitenkin!

Tässäpä siis kolme paikkaa, jotka suosittelen käydä kurkkaamassa, mikäli majoitutte joskus Phukettiin Kathu-Patong välille tai johonkin lähettyville. Näihin oli kaikkiin melko helpot ja lyhyet matkat ja jokainen paikka on jäänyt erityisen positiivisena kummittelemaan mieleeni. Me suunnataan tänään loppuviikoksi Phi Phille Annin, Jennin, Suskin ja Saanan kanssa, mutta palailen taas kuvioihin viikonloppuun mennessä! Kivaa viikon jatkoa heppulit. <3

24 kommenttia:

  1. Mysteerilintu on tukaani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kiitos tästä!!! :D Ollaan jääty miettimään tätä tosi pahasti nimittäin, kun kukaan muukaan meidän porukasta ei keksinyt tuota nimeä, mutta oonhan mä tuon nimen joskus kuullutkin! :D

      Poista
  2. Ooooi miten ihanan näköistä! <3 ♡
    Minkä kokoinen jalka sulla on? :D aloin tässä nimittäin tuota meduusan kokoa miettimään.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä niin upeaa täällä! :) <3 Heheeh, 36 on koko, joten ei ihan mikään jättiläinen tuokaan meduusa ollut, mutta kyllä tuokin saisi jo varmasti pahaa jälkeä aikaan polttimoillaan!

      Poista
  3. Onko sulle tullut vielä sellaista oloa että olisi kiva käydä tai tulla jo kotii suomeen?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mulla käy välillä mielessä, että olispa kiva käydä höpöttelemässä hetki joidenkin kavereiden kanssa, mutta palata sitten äkkiä takaisin tänne, eli varsinaista ikävää ei oo kyllä vielä ehtinyt tulla ja tuskin ehtii enää tullakaan, kun nyt jo alkaa pelottaa, että aika loppuu pian. :D

      Poista
  4. Kyllä sydänsärkyy näitä kuvia katsellessa :D matkakuume nousee aina nollasta sataan ! Pakko päästä ensi talvena jonnekkin snorklailemaan :D _PAKKO_ muuten
    pieni huomautus että meren eläviin ei ikinä ikinä ikinä ei kaloihin eikä koralliin, mihinkään saisi koskea ! Monelta unohtuu ja monet ei sitä tiedä, mutta todella tärkeää !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheeh, voin vaan kuvitella, enkä kestä ajatusta että viettelisin ensikään talven vaan kokonaan Suomessa! :D Korallista tuon tiesinkin, mutta en tiennyt ettei kaloihin saa koskea, kun nekin tuli ihan pureskelemaankin mua tuolla! Mutta hyvä tietää! :)

      Poista
  5. Ihania kuvia ja kivoja vinkkejä! :) nuo auringonlaskut siellä on kyllä upeita. Ihanaa reissua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Kiva jos löytyi hyviä vinkkejäkin täältä! :)

      Poista
  6. Saan välillä ihan hervottomat repeämiset sun mystorysta :'D "Anni uiskentelee tyytyväisenä kakkelivedessä" hahaha! Oot ihan hullun hauska ja piristää kyllä päivää sun snäpit :D

    VastaaPoista
  7. Mitä noi mustat piikki jutut on tuossa meri kuvassa? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merisiilejä! :D Ne voi saada tosi pahaa jälkeä aikaan, jos tuonne vahingossa jalkansa upottaisi ja osa on myös myrkyllisiä.

      Poista
  8. Oi, tuttuja maisemia! Me oltiin poikaystävän kanssa pari vuotta sitten Cape Panwassa ja tehtiin parinakin päivänä retki tuonne (jos on sama:D) Coral Islandille :) Niin ihana ja kaunis saari! Ja kaikki ne kalat, meduusat ym. merenalainen elämä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis tuolla Coral Islandilla oli joo ehdottomasti parhaat snorklailumahdollisuudet ja nähtävyydet! Kiva kuulla, että löytyi tuttuja paikkoja täältä! :)

      Poista
  9. Ihana blogi! Saako kysyä mistä olet hankkinut snapissa päälläsi olleet ihanat mustat bikinit (poolpartyissä, Annilla taisi olla samata punaisena)? Mukavaa loppuvaihtoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täältä ostettiin kumpainenkin! Anni Patongin shoppailubasaareista ja mä Phi Philtä. Aivan ihanat bikinit! :D Kiitos kovasti. <3

      Poista
  10. Voin kyllä sanoa, että mieli lepää sun blogia lukiessa ja kuvia katsellessa. Ihanan positiivinen meininki ja sun elämänasenteesi tuntuu todellakin olevan kohdillaan! Ihanaa vaihtoa edelleen ja valoa elämääsi, Essi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos valtavasti tästä kommentista. Tulipa hyvä mieli. :) Paljon iloa ja valoa sinne puolen myös. <3

      Poista
  11. Oot kyllä upea, Essi! :-) Toi värikäs rantaviltti vai mikä se nyt onkaan, niin sopii sulle tosi kivasti, kun mun mielestä värikäs kuosi passaa hyvin vaaleiden hiusten ja ruskettuneen ihon kanssa yhteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä tää rusketus on saanut suosimaan yhä enemmän noita kaikkia värejä, mutta samalla mä meinaan täällä jotenkin kokoajan ostaa kaikki vaatteet yms mustina! :D

      Poista
    2. Muista ostaa myös jotain vaaleita/värikkäitä vaatteita jotta voit suomeen palatessasi oikein kunnolla korostaa sitä rusketusta :D Nimimerkillä omalla rusketuksella kavereissa kateuden herättäminen on ehkä parasta lomalta kotiin palatessa XD

      Poista
    3. Heheeh, joo yritän pitää aina mielessä shoppaillessa, että "EI TAAS PELKKÄÄ MUSTAA!" :D

      Poista