lauantai 26. maaliskuuta 2016

Khao Lak - Similan Islands

Kaksi viikkoa sitten Anni-pipana saapui tänne ja tänä aamuna jouduin katsella, kun se pakkasi tuossa matkalaukkunsa kasaan ja jätti meidän asunnon nurkkaan tyhjän kolon. Nyyh. Kaksi viikkoa hujahti ohi hetkessä ja jo ensimmäisen päivän jälkeen tuntui siltä, kuin Anni kuuluisi asustelemaan meidän kanssa tänne. Saanalla oli juuri sopivasti viikon verran poikaystävä täällä samoihin aikoihin kyläilemässä, joten oltiin suunniteltu etukäteen hieman ylläreitä vieraidemme pään menoksi! ;)

Oltiin suunniteltu alusta asti, että jonkunlainen reissu tultaisiin tekemään ja kun ei näihin päiviin asti oltu ehditty käydä vierailemassa paljon hehkutetuilla Similan Islandeilla, päätettiin sitten viedä rakkautemme tuonne romanttiselle matkalle. :D Ei oltaisi mitenkään edes mahduttu tänne meidän asuntoon asustelemaan nelisteen, joten oli hyvä lähteä heti alkuunsa johonkin matkailemaan, jossa molemmat "parit" saivat omat huoneet ja rauhansa.

569

Heti seuraavana päivänä Annin saapumisesta hypättiinkin taxin kyytiin ja otettiin suunnaksi Khao Lak, sillä sieltä järjestettiin reissuja helposti ja nopeasti Similan Islandeille. Varattiin pariksi yöksi Saanan kanssa hotelli "ihan meren rannan tuntumasta", joka sitten kuitenkin osoittautuikin hitusen pidemmäksi matkaksi, mutta hotelli oli muuten kaikin puolin ok. Hotellilla heivattiin vain tavarat huoneeseen ja siirryttiin heti etsiskelemään rantaa ja safkapaikkaa.

810

573

576

582

584

Rannalle olikin himpun verran pidempi matka, kuin mitä hotellin sivuilta olisi voinut olettaa, mutta polku rannalle oli ihanan viidakkomainen ja sen varrella päästiin esittelemään uusille turisteillemme hieman Thaimaalaista luontoa, elukoita ja matkan varrella ohitettiin söpö bungalow-kylä.

620

Khao Lakin Nang Thong ranta oli ihanan rauhallinen ja siellä käveleskelikin meidän lisäksemme vain muutamia muita ihmisiä. Se oli myös todella pitkä ranta, joten pystyi heittää omat rantakamansa ihan omaan rauhaisaan sopukkaan, eikä pelottanut käydä uimassa porukalla, vaikka arvotavarat olivatkin mukana.

603

606

615

Khao Lakissa oli myös melko halpaa Phuketiin verrattuna ja rantaravintolastakin sai kunnon annokset ruokaa säädyllisiin hintoihin, kun yleensä rannalla on hieman hintavampaa ruokailla.

617

Vietimme rannalla koko päivän auringonlaskuun asti ja siellä kierrellessämme löysimme puun, josta oli tehty muistomerkki monien tsunamissa menehtyneiden muistoksi. Suurimmassa osassa kuvia ja muistokirjoituksissa kerrottiin pienistä lapsista ja mulle tuli jotenkin ihan tavattoman surullinen olo noita lukiessa. Perheet olivat kirjoittaneet toinen toistaan kauniimpia tekstejä lastensa muistoksi ja tuolla pisti kyllä toden teolla ajattelemaan tuota hetkeä. Tahtoisinkin nyt pian katsoa jotakin dokumenttejä uudestaan tapahtuneesta, sillä nyt on jotenkin kiinnostus ja tunteet sen verran pinnassa kun tuli vasta tuollakin vierailtua, jonne aallot iskivät pahiten.

619

Katsottiinkin Annin kanssa myöhemmin tuona iltana erään saksalaisen perheen puhelimella kuvaama video Khao Lakista tsunamin aikaan, eikä pää tahdo edes käsittää miten järkyttävä tuo tilanne on ollutkaan. Anni tulkkasi mulle perheen puhetta ja katsottiin kauhuissamme kun perhe tajusi lähteä juoksemaan vasta viime hetkellä pois rannalta aaltojen alta. Tämä perhe oli selvinnyt turvaan ajoissa, mutta niin moni tuolla olleista ei selvinnyt.

632

661

636

671

677

Khao Lakia voinkin suositella matkailijoille, jotka etsivät reissultaan kauniita maisemia, rauhallista tunnelmaa, upeita hiekkarantoja, omaa tilaa ja rentoilua. Yöelämää ja meininkiä tuolta ei löydy lähes lainkaan ja paikka olikin melko hiljainen yötä päivää. Juuri sopiva paikka mulle ja Annille jakaa kaikki muutamien kuukausien takaiset kuulumiset rauhassa heti reissun alkupäiviin!

678

Seuraava päivä starttasikin hieman aktiivisemmin, kun herättiin kasiksi hotellin omalle aamiaiselle ja ysiltä oltiinkin jo suuntaamassa satamaan päin Similan Islands reissulle. Saanalla oli tuona päivänä syntymäpäivät, joten oli kiva tehdä kyseinen saariseikkailu juuri tuona päivänä! Melko hintava tuo retki kuitenkin oli, vaikka saatiin melko reippaasti tingittyä matkamme 1800b, joka vastaa noin 46e.

684

685

Tiimirannekkeet!

765

Similaneille järjestettiin siis vain valmiita pakettireissuja, joihin kuului osaksi myös muuta aktiviteettia. Ensin oltaisiin haluttu suoraan vain Similanien tunnetuimmalle saarelle koko päiväksi, mutta myöhemmin ajateltuna oli kyllä kiva, että kierreltiin monia eri saaria ja sen lähikohteita. Pysähdyttiin myös parissa aivan täydellisen turkoosivetisessä kohdassa snorklailemaan ja tuolla olikin ihanaa polskutella kun ei ollut muita ihmisiä (kiinalaisia turisteja) ympärillä.

698

Saatiin meidän speed boatin keulasta vielä hyvät auringonottopaikat!

719

737

741

750

Tämä pariskunta oli ainakin välittömästi ihan kaloina vedessä ja musta olikin ihana seurata noiden lomakuhertelua, vaikka välillä kyllä olis tehnyt mieli saada joku oma pusuteltava itsellenikin myös tuonne upeisiin maisemiin toveriksi. :'D

758


789

Annin kanssa otettiin kuitenkin myös kaikki ilo irti yhteisestä ajastamme ja oonkin tosi iloinen, että mullakin oli Saanan kanssa samaan aikaan joku lähimmäinen Suomesta vierailulla! <3

803

Muutaman eri kohteen jälkeen päästiinkin vihdoinkin tänne pääsaarelle!

040

878

143

043

819

817

Saaren View Pointille oli melkoisen pitkä ja hikinen tie, jossa mutkiteltiin miljoonan muun turistin kanssa samassa letkassa kallionkolojen, puisten huterien siltojen ja lautojen päällä. Matkan varrella törmättiin moneen itkevään kiinalaisturistiin, sillä matka oli ilmeisesti heille jopa liian rankka ja pelottava ja kyllä siellä tulikin pari kohtaa, joissa mietti, että kuinkakohan turvallista joku kallion lohkeama on ylittää.

057

Ylös päästessämme kipuaminen kuitenkin unohtui hetkessä, sillä maisemat olivat niin henkeäsalpaavan kauniit!

070

860

852

Jokaisen hikipisaran ja tuuppivan turistin arvoinen kokemus. Onneksi suunnattiin tuonne itse heti saarelle saavuttuamme, sillä myöhemmin retkikomppanien ruokailuhetkien päätyttyä tuonne vaelsi kolminkertainen määrä ihmisiä tuolta alaspäin poistuessamme.

909


328

350

900

163

286

Syömisen jälkeen kävimme pikaisesti kurkkaamassa saaren toiselta puolelta löytyvän Honeymoon Beachin, joka oli ihan mielettömän kaunis. Valitettavasti vain aivan täpöten täynnä turisteja ja voin vaan kuvitella, miten kaunis tuo paikka olisikaan ollut ilman meitä kaikkia ihmisiä.

1018

Illan tullen lautat nousivat takaisin laivoihin ja rannat alkoivat hieman tyhjentyä porukasta, tuolla olisikin varmaan aika siistiä vietellä pari yötä tuolta löytyviltä telttapaikoilla tai bungaloweissa, kun pääsisi tutkiskelemaan tuota saarta pahimpien ihmismassojen poistuttua. Tuolla yöpyminen olisi tullut kuitenkin sen verran kalliiksi, että päätettiin tehdä tuonne vain päiväretki.

944

Päivä oli pulkassa, noustiin takaisin veneeseemme ja huristeltiin takaisin Khao Lakiin.


360

Ilta vieteltiin vielä rantaravintolassa mango-sitruunafruitieita ja tonnikalasalaatteja naukkaillen Saanan synttäreiden kunniaksi ja hotellille matkatessamme pysähdyttiin tutkimaan rannalta löytyvien jättimäisten hotellien raunioiden tiluksia ja huoneita ikkunoista kurkkien. Ihan järkyttävää ajatella, miten moni ihminen tuonnekin on menehtynyt ja jokainen ikkuna olikin pirstoutunut ja hotelli oli jätetty sellaisenaan hylätyksi ja aidattu vain piikkilangalla ympäri.

359

Fiilis tuolla oli todella aavemainen ja pimeällä musta tulee muutenkin aina todella vainoharhainen, joka lisäsi sydämentykytyksiä entisestään. Seuraavana päivänä mietittiin, jahka oltaisiin haluttu mennä tutkimaan paikkaa vielä päivänvalollakin, mutta päätettiin jättää tämä yöllinen hyytävä muisto sen sijaan mieliimme.

Kivaa lauantaita kaikille! Me vietellään tänään allasbileitä pienellä porukalla meidän asuntoloiden omilla altailla parin thaimaalaisen toverimme kera ja myöhemmin siirrytään vielä Banglallekin pyörähtämään. Uimalelut ja juomingit on käyty jo hankkimassa ja ostettiinpa Saanan kanssa lähikaupastamme maailman järkyttävimmät Mr. Mallorca havaijipaidatkin porukallemme. Hahaah, mielenkiintoinen ilta tiedossa. :'D

10 kommenttia:

  1. Suosittelen The Impossible leffaa jos et oo vielä nähny! Kertoo tosta tsunamista ja oli mun mielestä ainaki tosi vaikuttava ja koskettava elokuva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, joku muukin vinkkas mulle saman! Pitää kyllä nähdä se! :)

      Poista
    2. Kiitos tälle anonyymille: itkeä vollotin lähes koko elokuvan. :D pysäyttävää kyllä lukea tarinoita kyseisestä tsunamista. Heitin päiväkirjani roskiin, sillä omat "ahdingot" alkoivat tuntumaan niin naurettavilta... Tietyllä tapaa tuo avaa kyllä silmiä. :)

      Poista
    3. Pakko nähdä kans tämä!!

      Poista
  2. Meinas itelläkin tulla tippa linssiin kun ajatteli noita muistokirjotuksia ja sitä miten monen elämä sinne päätty :(

    Toi turkoosi vesi on jotain niin täydellistä, voisin tuijottaa sitä pelkästä valokuvasta, saatika sitten siellä paikanpäällä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä pysäyttävää... :( <3 Joo siis tuo veden väri oli jotakin niin uskomatonta, ettei sitä tahtonut uskoa edes todeksi! :D

      Poista
  3. Vitsi mä niin tykkään sun tavasta kuvata! Jälleen kerran niin kauniita kuvia, etenkin nuo keinu kuvat ja view point :) samalla olet kuitenkin saanut kerrottua niin syvällistä tarinaa ja pisti itseäkin taas miettimään tuota tapahtumaa. Niin monia ihmisiä kuoli ja muistan edelleen kun etsittiin listaa kuolleista suomalaisista ja sitä järkytystä kun listalta löytyi vanhan luokkalaisen vanhemmat.. Hyrr :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heii kiitos valtavasti! :) iso kiitos myös mun kämppikselle saanalle täällä kuvien ottamisesta ja annikin on näistä otoksista pari napannut! <3 mulla ei itselläni kuollut ketään läheistä tai tuttua, mutta muistan miten hirveältä tuo silti tuntui ja tuntuu edelleen. :(

      Poista
  4. Aivan mahtavia kuvia! Sun blogissa tosin on oikeastaan aina, sulla on selvästi silmää valokuvaukselle ja kuvien laatu on tosi hyvä :)

    Oli varmasti ihanaa saada Anni sinne vierailemaan! Voin vaan kuvitella miten paljon ootte jo ehtineet ikävöidä toisianne, itellä kun on välimatkaa veljen kanssa "vaan" 500 km ja sekin jo tuntuu liian paljolta :D ♥ Mutta onneks nykyään on yhteydenpito tehty niin helpoks! Ja voi että, melkein liikutuin tosta muistopuusta :( Oon kattonut monia dokumentteja sun muita tohon tsunamiin liittyen ja ne on kyllä aina olleet tosi koskettavia. Jotenkin se tapahtuma on puhutellut mua erityisen paljon - ehkä johtuu siitä, että erään vanhan kaverin molemmat vanhemmat kuoli siellä ja kaikki neljä lasta jäivät sitten orvoiks. Ei sitä pysty edes kuvittelemaan miten vaikeita hetkiä he ovat siellä vieraassa maassa kokeneet kaukana kaikista muista rakastavista aikuisista, etenkin kun se mun vanha kaveri oli kuitenkin vasta 13-vuotias ja kaikista vanhin sisaruksista :(

    Erika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsellä ei ketään läheistä tai tuttua ollut tuolla tuohon aikaan, mutta muistan silti, miten hirveä tuo aika oli, kun seurattiin uutisista tapahtumia. Ihan hirveää. :( Mekin katsottiin just yksi dokkari, joka oli kuvattu paikalla olleiden puhelimilla, ja olihan tuo jotakin aivan järkyttävää. Nyt kun on itse käynyt vielä noissa paikoissa ja seurasi, miten aallot huuhtoivat ne samaiset rannat mukanaan, joilla itse on monet päivät viettänyt... Huh. Ei voi käsittää!

      Poista