sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Arkinen viikko

Joka ei sitten taaskaan ollutkaan ihan niin arkinen loppujen lopuksi kuitenkaan. Tää tuntui vain tosi semmoiselta normaalilta kouluviikolta täällä, mutta koska meillä on ollut täällä Suomesta vieraita tällä viikolla, ollaan kuitenkin tehty kaikenlaista hieman erilaistakin pitkin viikkoa. Saanan sisko ja äiti olivat täällä moikkaamassa Saanaa pari viikkoa Patongilla aivan ihanassa hotellissa ja ollaan kehitelty kaikenlaista päiväohjelmaa heidän päänsä menoksi ja samalla on päässyt itsekin hieman turisteilemaan täällä!

244

Saanan perheen mukana tuli myös pari muuta iloista ylläriä Thaimaahan! Sanotaanpa, että meillä oli aikasmoisen herkkullinen ilta tuona kyseisenä päivänä. Muutama päivä siinä meni, kun kävi naukkaamassa pari palaa suklaata, lakupötkön tai kourallisen salmiakkia, kunnes alkoi jo ällöttää tuo karkin mättäminen. Siihen päälle piti vetää viikon karkkitauko ja nyt taas maistuu oikein hyvin konvehdit ja pantterit! :D Haluan kuitenkin pitää mun herkuttelun 1-2 päivässä per viikko, vaikka tuota mättöä nyt löytyisikin vaikka muille jakaa. Ollaankin suunniteltu pitävämme Thaimaalaisille Buddyillemme ja heidän kavereilleen Suomi-ilta, jossa he pääsevät maistamaan kaikkia suomalaisia herkkuja.

022

028

Käytiin katsomassa Thaimaan parhaan vesisuihkulentäjän(???) taidonnäyte. Mä oon aina halunnut päästä kokeilemaan tuollaista laitetta, mutta musta tuntuu, että mun käytössä lopputulos vois näyttää kutakuinkin tältä...

008

Maanantaina starttasi taas välikokeiden jälkeiset normaalit koulupäivät. No mimmoiset ne normaalit koulupäivät sitten meillä täällä oikein on?

Koulu alkaa meillä aina 9 ja päättyy 16.30 tai välillä hieman aikaisemminkin.

1148

Kouluaamuisin herään 15 minuuttia ennen Saanaa, vetelen yleensä aamupuurot ja teet ja heitän naamalle jotakin vähän herättävää meikintynkää. Kuinka moni muuten kokee virkistyvänsä meikatessaan edes sen himpun verran? Täällä voisi ihan hyvin olla koulussakin ilman meikkiä, mutta mulle tulee jotenkin heti aktiivisempi ja heränneenpi olo kun ehostan naamaani edes vähän! Tästä syystä mä tykkään meikata aina Suomessa heti ensimmäisenä aamusta vaikka mulla ei olisikaan  suunnitelmia kuin vasta illalle, koska se saa mut olemaan siellä kotonakin paljon virkeämpi ja hoitamaan kotiaskareita erilaisella buustilla. Oonko nyt aivan pakkelista sekaisin, vai onko jollakin muulla samanlainen vaikutus? :D

1134

1138

Aamupalan ja meikin jälkeen Saanakin on yleensä jo herännyt ja aletaan keräämään kouluvaatteita kasaan. Musta tuntuu, että aina jokin palanen noista on hukassa, mutta onhan se aika helppoa, kun ei tarvitse sen kummemmin mietiskellä mitä päällensä vetaisisi kouluun.

1157

1150

1152

1160

Viimeiseksi tsekataan vielä, että koulukasseista löytyy kaikki tarvittava ja huristellaan viidessä minuutissa skootterilla koululle.

1162

Tällä viikolla meidän koulun ala-aulassa on toiminut opiskelijoiden oma pieni kahvila, josta sai kuitenkin sen verran pahan sokerilitku jäälaten, että ensimmäiseksi ja viimeiseksi kerraksi jäi, mutta hauska idea kuitenkin.

1194

1174

1172

Aulan vierestä löytyy myös lasikoppi, jonka sisällä on tälläinen lentsikka "simulaattori", jossa siis matkailualan oppilaat pääsevät harjoittelemaan juttuja lähes käytännössä. Lasikopin ovi oli jäänyt tällä kertaa raolleen, joten sniikattiin Saanan kanssa tuonne sisään ihastelemaan tuota vempelettä.

1179

Ihan lentoemona. Lentoemännän ammatti olisi muuten oikeastikin kiinnostanut mua jossakin vaiheessa ihan toden teolla, mutta oli vaan pakko todeta, ettei mun kielipää riittäisi sellaiseen hommaan. :D

1189

Kello kävi ja oli pakko jättää kymppikerholeikit taakse ja siirtyä tunnille! Kuvassa meneillään Life-skills & Problem solving kurssi.

Oppitunnithan siis kestävät yhteensä sen kolme tuntia, mutta välissä on onneksi 15 minuutin kahvitauko.

1198

Ja kahvitauko me käytetäänkin sitten melkein joka kerta ihan tarkoituksenmukaisesti ja mennään koulun alueen omalta kahvilalta hakemaan herkkukahvit.

1199

Tuolta saa vaikka ja mitä ja onkin kokeiltu Chocklate Chip Frappet ja Caramel Frappet, mutta jotenkin mä oon kuitenkin tykästynyt kaikkein eniten ihan perus Iced Latteen! Se on ihanan neutraalin ja pehmoisen makuinen ja nuo kahvit jauhetaan tuoreista kokonaisista kahvipavuista, jota täällä melkoisen harvoin saa edes kahviloista.

1202

Kahvin kera jaksaa taas lopputunnin ja jos ei meinaa jaksaa...

1187

Täytyy keksiä jotakin muuta.

1193

Ensimmäisen tunnin jälkeen meillä on aina puolentoista tunnin ruokkis, jolloin mennään useimmiten koulun lähellä sijaitsevaan The Café ravintolaan ja istuskellaankin siellä siihen asti, kunnes täytyy palata takaisin toiselle tunnille.

1206

005

007

1226

Koulun jälkeen mulla on yleensä aina ihan valtava nälkä ja valmistankin jonkun kunnon välipala satsin heti kun pääsen kotiin ja olen ehtinyt heittää koulupuvun sohvan nurkkaan. Välipalan ja tyyppien Snappivideoiden kanssa siirryn partsin nurkkaan istuskelemaan ja fiilistelemään ilta-area tunniksi, kunnes saan kerättyä tarpeeksi voimia lähteä vetämään salitreeni pois alta.

1213

Salilta saa usein paljon lisää energiaa ja puhtia päivään ja jaksaa lähteä vielä touhuamaan illaksikin jotakin. Viime viikolla käytiin Saanan kanssa iltaisin muummuassa tunnin kokovartalo Oil Massagessa, shoppailemassa Saanan porukoiden kanssa Patongilla, hoideltiin pakollisia ruokakauppareissuja...

1218

... Käytiin huoltamassa ripset Central Festivalissa ja niistä tuli vihdoinkin hyvät! Tässä siis Saanasta ennen kuva, kun multa ei löytynyt valmiista ripsistä kuvaa. Jouduin mä vähän tapellakin niiden ripsien eteen, sillä ne ei olisi ensin uskaltanut laittaa mulle tätä pituutta jonka nyt lopulta pitkään tapeltuani sain, sillä mun omat ripset on niin vaaleat, eivätkä he olleet tottuneet näin vaaleisiin ripsiin ja ajattelivat, että mun omat ripset ei kestäisi noiden pitempien painoa! Näkisivät vaan, millaisia volyymiripsiä Ninni mulle taiteilee Suomessa! Vaaleakin voi olla vahva! ;)

005

Samalla mä värjäsin taas myös kulmani ja oonkin nyt tykästynyt tähän itsevärjäilyyn kotosalla ja aion jatkaa tätä tulevaisuudessakin. Täällä aurinko kärtsäis muuten mun kulmat ihan vaaleiksi jo viikossa! Pienenpänä mulla olikin ulkomailla ja kesäisin monesti aivan yhtä vaaleat kulmat kuin hiuksetkin. :D

015

Kuvassa vielä väriä jäänyt vähän ihoon kiinni, mutta olin ainakin itse oikein tyytyväinen lopputulokseen. 

Yksi kokonainen päivä vieteltiin Saanan poppoiden hotellin altaillakin!

009

013

010

Joka sitten osoittautuikin aivan ihanaksi paratiisiksi! Iso, lähes tyhjä allas, jossa monia eri hierovia vesisuihkuja ja poreilukohtia. Vain pari kiljuvaa lasta, mutta muuten oikein rauhallinen ja rentouttava tunnelma.

028

035

Kuha nauttii.

052

062

147

135

Hieman eri meininki juu kuin meidän oman hotellin altailla, vaikka meidän allas-alueesta kyllä tykkäänkin, eikä mulla oo siitäkään oikeastaan mitään valitettavaa. Päivä päättyi vielä kunnnon shoppailureissuun, jossa mulla ja Saanalla lähtikin mukaan valtavasti kaikenlaista pientä kivaa... ja ehkä vähän turhaakin. Yllättäen molemmat löysivät uudet bikinitkin... taas. :'D

Viikonloppuna Saana sai poikaystävänsä vihdoin tänne viikoksi vierailulle ja Saana yllättikin miekkosensa varaamalla Patongilta heille oman ihanan hotellihuoneen viikonlopuksi. Mä oon täällä sitten odotellut omaa rakkauttani saapuvaksi ja Anni tuleekin vihdoin tänään tänne! Mua jotenkin jännittää ja innostuttaa ihan valtavasti! Viikonlopun mä oon pyhittänyt kouluhommille ja postauksille ja saanutkin kivasti Suomen virtuaalikursseja eteenpäin.

Välissä mä oon ehtinyt pyörähtämään salilla tai altailla, mutta juuri sen kummempaa ei tämä viikonloppu ole sisältänytkään. Jotenkin tää tuli kyllä hyvään saumaan ja musta olikin jotenkin ihanan rentouttavaa vietellä viikonloppu ilman minkäänlaisia suunnitelmia. Tänään tosin isketään illasta vielä Phuket Townin Night Marketeille, sillä halutaan päästä viemään meidän vieraat sinne heti loman alkajaisiksi! Saa kivasti vähän kesäkrääsää kasaan lomailua varten. ;)
1947

Nyt tietsikka kiinni, viimeisiä pikku kämpän siistimisiä ja aamupalaa ja sitten Annia vastaan jonnekin tuonne pihalle. Huiii. Kivaa ja leppoisaa sunnuntaita kaikki. <3 

27 kommenttia:

  1. Millasia noi oppitunnit on siellä? Onko ne enemmän sellaista luentomaista kuuntelua, vai osallistuuko opiskelijat paljon ja teettekö esim jotain ryhmätöitä? Entä miten suhtaudutaan siihen jos vaikka tulee myöhässä tunnille tai tarvis käydä vessassa kesken kaiken? t. utelias :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaihtelee ihan aineen ja opettajan mukaan. Aika usein kuitenkin päästään tekemään ryhmissä hieman tehtävien pohdintaa tai käymään joitakin keskusteluja ryhmissä. Tunneilta myöhästymiseenkin suhtaudutaan ihan opettajasta riippuen, osa tiedustelee syytä kovaan ääneen tai uhkailee jopa olla päästämättä enää tunnille, mutta osa ei reagoi juuri mitenkään. Tunnilta saa käydä vessassa usein jopa erikseen ilmoittamatta. :)

      Poista
  2. Hahaa eikä! Ihan sama toi meikkijuttu ja KUKAAN ei ymmärrä (etenkään poikaystävä) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha! Jep, tosi moni ei kyllä käsitä tätä, mutta mulla tässä on ihan selkeä vaikutus! :D

      Poista
  3. Ihana tälläinen arkinen postaus! Vieraat on vaihdossa ihan parasta, kun pääsee näyttämään sitä omaa elämää ja toista kotia läheisille :) ihanaa lomailua sulle sinne Annin kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä ihan huippua, heti ensimmäisen Anni-päivän oon ollut täällä ihan intopiukeena ja huomenna lähdetään vielä Annin synttärireissulle. :D :) Kiitos kovasti! <3

      Poista
  4. Rakastan sun blogia! Tämä blogi on sellaisia harvoja, jonka lukemisen jälkeen mulle tulee aina hyvä fiilis! Vaikutat niin symppikselta, postaukset on aitoja ja elämänläheisiä/-iloisia, ja kuvat ihania. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äää, ihana ihana kommentti! Toivonkin, että näistä postauksista tulis hyvät fiilikset lukijoille ja ihana kuulla, että siinä on onnistuttu hyvin! :) Kiitos tuhannesti ja ihanaa, että tulit kertomaan fiiliksesi. <3

      Poista
  5. Ihana idea tuo Suomi-ilta mutta mistä saatte kaikki suomalaiset herkut jne? :) Onko teillä siellä "varastossa" paljon mukananne tuotuja Suomi juttuja vai miten siis? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saanan porukat toi kasan, poikaystävä osan, Sinin sisko osan, Jennin kaveri osan ja Jennin porukat kasan! :D Annikin toi ruisleipää! :D Meillä on monta paketillista eri makuisia lakuja, salmiakkia, panttereita, lumipanttereita, turkinpippureita, suklaalevyjä ja konvehteja, salmaria ja ruisleipiä! :D Eiköhän niillä pienet maistiaiskekkerit saada aikaiseksi! ;)

      Poista
    2. Okei, kuulostaa huikeelta! Postausta tästäkin illasta sitten ;)!

      Poista
  6. Toivottavasti vietätte ihanaa aikaa Annin kanssa :-)
    Meno siellä vaikuttaa aikamoisen hauskalta. Pystytkö tekemään postauksen siitä, mitä vaihto maksaa ja minkälaisella budjetilla siellä elelet? Ymmärrän kyllä jos liian henkilökohtaista, mutta itseäni ainakin kiinnostaa minkälaisella rahamäärällä Thaimaassa pärjää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti vietetään! Huomenna aamusta lähtö kohti ensimmäistä seikkailukohdetta! :D <3 Tässä postauksessa on aika paljon yleistä tietoa vaihtomaksuista: http://essimaaninka.blogspot.com/2016/01/asia-exchange.html?showComment=1452837684754#c3610384831481157942 <- Viikon rahankäytöstä voisin tehdä postauksen kyllä! :)

      Poista
  7. Ihana postaus jälleen :) en oo tainnutkaan vielä löytää yhtään postausta josta en pitäisi... :D
    Eikös Saanalla ole mäyräkoira? Koiraystävänä jäi mietityttmään, että mihin hauvveli päätyi kun Saana ja saanan poikaystävä ovat siellä Thaikussa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla :) <3 saanalla on joo maukku mäykky ja se on saanan vanhempien luona tällä hetkellä! :)

      Poista
  8. Toiko Anni mukanaan suomesta jotain sulle? :) jos toi niin mitä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaiken mitä pyysin! <3_<3 ruisleipää, nivean soft päivävoidetta ja jenkki fresh mint pussin! :D

      Poista
  9. Niinkuin aiempikin anonyymi sanoi, sun postauksista tulee aina hyvä mieli! Vaikutat niin mukavalta ja nimenomaan maanläheiseltä tyypiltä ja jaksat aina olla positiivinen :) tolla aseenteella pääset vielä pitkälle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ootte te aivan ihania! :D :) <3 kiitos sulle paljon! Maanantai aamu alkoi nyt kyllä erikoismukavasti tälläistä palautetta lueskellessa! :D

      Poista
  10. Mistä kymppikerhohommista sä höpöttelit tuolla, kun mä oon aina luullu et se tarkottaa seksiä lentokoneessa? :D kumpi tässä nyt luulee nolosti väärin, sä vai mä? :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoittaa juurikin sitä mitä oot luullutkin! ;D heheeh, kuhan läppäsin... kun me aina saanan kanssa myös netflixaillaan ja chillaillaan niin nyt käytiin tutustumassa yhdessä myös kymppikerhoon :'D

      Poista
  11. Hei! Ei nyt liity tähän postaukseen, mutta onko sulla ja sun perheellä/kavereilla jäänyt jotain joka vuotisia perinteitä väliin tuon vaihtosi takia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkaa! Ei meillä kyllä oikeastaan näin keväällä mitään sen ihmeellisempiä perinteitä ole, ehkä porukan laskettelureissu, mutta se nyt vähän jäi jo aikaisempinakin vuosina meiltä työ ja koulukiireiden vuoksi. Mun kummitytön synttärit missasin! :( <3

      Poista
  12. Kumpi tossa reenaa tossa salivideos ja kumpi on painona :D ? Sun instassa siis 8)

    VastaaPoista
  13. Hah ootte niin hauskoja yhdessä <3 :)

    VastaaPoista