sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Urheiluviikko

Terppanen. <3

Tässähän ehti tulla melkein kolme viikkoa ilman minkäänlaista urheilusuoritusta. Kroppa muutenkin taistellut sitkeän syysflunssan kanssa päälle parisen viikkoa, monta liian huonosti nukuttua yötä takana ja ruokailun pitäminen tarpeeksi ravitsevana ja säännöllisenä tuottanut hankaluuksia. Kipeänä mun ruokahalu nimittäin katoaa automaattisesti ja syön lähinnä vain sen vuoksi, että tiedän, että tähän kellonaikaan pitäisi normaalisti olla taas nälkä. Pakkotankkausta! :D Oonkin todennut, että onnellinen ja terve Essi syö ja kokkailee jatkuvasti ja surullinen ja kipeä Essi taas voisi jättää ne harvatkin ateriat väliin. :D

Viime sunnuntaina kuitenkin huomasin positiivisia muutoksia yleisessä tuntumassani. Nälkä oli palannut ja raivolla palasikin! :D Happi kulki niin nenän kautta kuin siitä eteenkinpäin ongelmitta ja köhimiskohtaukset olivat tipo tiessään. Vähän varovainen olin kuitenkin ja vuorasin itseni ulos lähtiessä jälleen paksuimmalla kaulaliinalla, mutta fiilikset olivat muuten erittäin elinvoimaiset. Maanantaina sitten päätin, että aloitetaan tämä syksyn treenailu- ja ruokailutottumusten preppaus ihan huolella, mutta siitä huolimatta varovaisesti ja kroppaa kuunnellen.

a1

Joka päivä vähintään 2 litraa vettä

Oon kyllä muutenkin aika hyvin oppinut kantamaan mukanani joka paikkaan vesipulloa, jonka seurauksena vedenkulutukseni on lisääntynyt huomattavasti. Ennen saatoin mennä koko päivän ilman lasillistakaan vettä ja tajuta vasta illalla, että janohan se taisikin olla puolet niistä kerroista kun meninkin keittiöön vääntämään ruisleipiä.

a4

Kotitreenitavoite

Sovittiin ystäväni Donan kanssa jo viime viikolla, että kehittelen meille tästä eteenpäin ensi vuoden Waterland-bileisiin asti jokaiselle viikolle oman pienen vatsalihashaasteensa, jossa keksin joka viikolle uuden 2-3 liikkeen lyhyen vatsatreenin, joka sitten väännetään tiistaina, torstaina ja lauantaina jossakin vaiheessa päivää. Tämän viikon liikkeet olivat perus jalannostot maassa makuultaan 3 x 15, pelkän ylävartalon nostot 3 x 15 ja lopuksi vielä kerälle rutistukset kuppi pidosta 3 x 15.

a2


Lenkki pari kertaa viikkoon

Tähän en määritellyt lenkin pituutta enkä nopeutta, sillä lenkkeily on mulle se, jonka jätän helpoiten pois päivärytmistäni. Jos sitten saankin toteuttaa tämän tavoitteeni ihan juuri sillä temmolla kun itsestäni tuntuu, tämä on ehkä helpompi änkeä sinne viikkoon sekaan. Tällä viikolla suuntasinkin heti maanantaina herättelemään kroppaani pitkän pöhnäilyn jälkeen lyhyellä hölkällä. Vähän pidemmän lenkin toteutin sitten keskiviikolle!

001

a5

4 x sali

Salille mulla ehti tullakin jo huutava ikävä! Jotenkin salitreenistä on muodostunut mulle oikeasti sellainen terapeuttinenkin kokemus, kun saa mennä kunnolla purkamaan kaikenlaisia tunteita sinne laitteiden sekaan! :D Siitä saa myös oikeasti elinvoimaa ja aktiivisempaa fiilistä aikaiseksi ja se hyvä olo tietenkin tärkeimpänä syynä. Fiilis näinä "kipeilyviikkoina" on ollut kyllä niin ryytynyt, kun väsymys, laiskuus ja voimattomuus on ottanut vallan tästä pienestä Essistä. :D Tuntuu, ettei kotona jaksaisi edes siivota, koulussa jaksaisi panostaa mihinkään ja tyyliin lähikaupassakaan käydä, kun tähän löllöilyyn oikein antautuu. Nyt kuitenkin herätellään taas se pirtsakka ja toimelias Essi käyntiin.


120

107

Ruokavalio

Elikä nyt kun vihdoin ruokahalu on taas herätetty normaalille levelilleen, on aika palauttaa normaali rytmi ja monipuolisuus taas ruokailuihin. Kipeänä ei tee mieli kokata mitään haastavaa. Silloin koittaa selvitä aina sieltä mistä aita on matalin ja toivon mukaan niin matala, ettei joudu nähdä itse lainkaan vaivaa. Tällä viikolla oon kuitenkin heilunut kauhan ja lastan kanssa keittiössä taas ihan innoissani ja saattekin taas jatkossa lueskella blogistani reseptipostauksia useammin!

a6

024

Kun luon tälläisiä omia tavoitteita viikon alkuun, on helpompaa sitten tuodakin siihen viikkoon ihan oikeasti enemmän näitä treeneihin ja ruokailuihin liittyviä positiivisia lisäyksiä. Kirjatkaapa siis vaikka itsellenne huomiseksi ylös tulevan viikon tavoitteet ja muut mieleen juolahtavat niksit, reseptit ja kuntoilujutut niin saatte varmasti puhtia toteutellakin näitä asioita!

Rentoa sunnuntaita vielä ihmiset, mä koitan suunnata tänään ajoissa unille, jotta ensi viikko lähtisi käyntiin taas yhtä tehokkaasti ja virkeästi kuin edellinenkin! :) 

32 kommenttia:

  1. Mukava postaus! :) minkälaisia ruokia söit kun olit kipeä? Onksul mitään valmis/eines ruokaa mist tykkäät? Tai sit vaihtoehtosesti joku tooosi nopee kipeänpäivä ruoka? :D itse juuri kipeenä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun oli mieleinen! :) Söin lähinnä puuroa erilaisilla variaatioilla, keittoja ja rahkoja, sillä kurkkuni oli muutamia päiviä ihan tajuttoman kipeä! Mun ihan suosikki einesruoka on kokkikartanon tomaatti-vuoheenjuustokeitto. Siihen heitän vielä sekaan monesti purkillisen Keso-raejuustoa ja setti on aivan täydellinen! Pitääkin valmistaa kotona itse tomaattikeittoa taas pian suuri kattilallinen! :D Pikaista paranemista sinnekin. <3

      Poista
  2. Pakko kysyy et kuinka usein ja millä aineilla peset sun hiukset? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noin jokatoinen päivä ja ihan marketin shampoot ja hoitoaineet on ollut käytössä. Parturi-kampaamo Voxilta ostin toissakerralla jotakin luomu hopeashampoota, jota käytän myös silloin tällöin sävyä kirkastamaan! :)

      Poista
  3. Itselläni toimii parhaiten kun kirjaan salit etukäteen kalenteriin. Tällöin salikertojen päälle ei tule sovittua muita menoja ja niistä tulee pidettyä kiinni :) aikas samoja vinkkejä sullakin, kun mitä itsellä on käytössä! Ja huomaapahan tuon väsyneisyyden itsekkin jos ei pääse salille, sieltä vaan tulee sitä energiaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä myös totta! Mulla on lukenut myös monesti viikon alussa kalenterissa suunnitellut salipäivät, mutta monesti oon myös joutunut vedellä punakynällä niiden yli sitten viikon päätteeksi, kun on tullut kaikenlaista muuta menoa ja meininkiä päälle! :D Se on kyllä ihan selkeä ero, miten energiatasot vaan laskee ja kokonaisvaltainen laiskuus iskee päälle!

      Poista
  4. Mistä noita VOSS vesipulloja saa?:) oon kauan sellasesta haaveillu, mutten oo löytäny mitään nettisivuakaan mistä niitä vois tilata:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ostin omani Berliinistä ja unohdin sen vielä yhteen kahvillaan muutama viikko sitten vessakäynnillä! :( Nyyh! Ei varmaan Suomesta vielä löydy. Tykkään tuon mallista ihan valtavasti, kun sinne saa halutessaan tungettua sisään vaikka sitruunaviipaleita. :)

      Poista
    2. Verkkokaupasta on ainaki ennen saanut :)

      Poista
    3. Mistähän verkkokaupasta löytyis? <3_<3

      Poista
    4. Mää oon ainaki ostanu Oulun verkkokaupasta, joten luulis että jätkäsaarestakin löytyis? tai sit se oli vaan joku ohi menevä kamppanjatuote, ku siitä ostosta on jo aikaa :/

      Poista
    5. https://m.verkkokauppa.com/fi/product/7018/djnrs/Voss-vesi-375-ml/ Eikö se oo tommonen? :D

      Poista
    6. Noni jee baby palaa pian kotiin! :D kiitos vinkeistä!

      Poista
  5. Oot joskus varmaan maininnu, mutta miten jaottelet noita salipäiviä?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, elikä mä teen joka toisella kerralla salilla pepun, vatsat ja jalat ja sitten toisella kädet, selän ja kyljet. :)

      Poista
  6. Mistä tuo vesipullo on? Tarvitsen itsekkin vesipullon juuri siksi että päivän aikana tulisi juotua joskus jotain muutakin kun aamukahvi mutta en oo löytäny vielä tollasta hyvää. Aina kaikissa mitä oon katsellut on ollu se sellanen "tuttipää" mikä sitten vuotaa jos se on laukussa poikittain :D ja tuskin oot ainoo jolla ruokahalu lähtee kipeänä, itsekkin aina kuumeessa elän lähinnä jäätelöllä tai suklaalla mitkä on ainoat mitkä maistuu hahah.. No onneksi aina sairastelujäätelösuklaa viikon jälkeen motivaatio mennä salille on kaksinkertanen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Berliinistä ostin valitettavasti! Itse myös ehdin jo jättää omani vahingossa erääseen kahvilaan, joten odotan innolla seuraavaa reissua jonnekin, josta voin taas suosikkipulloni kotiuttaa. :D Jäätelö-suklaakombo kyllä toimi loistavasti parina kipeilypäivänä täälläkin. <3 :D

      Poista
  7. Hei kun teet munakasta, laitatko noi vihannekset/kasvikset noitten kananmunien sekaan suoraan vai vaan siihen päälle kun oot esim. kerran kääntänyt? Toivon että tajusit mun kysymyksen:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en käännä sitä munakasta lainkaan, vaan annan ensin sen kovettua tarpeeksi niin, että pohja on jo kiinteänä, sitten heivaan hieman "märälle" pinnalle kaikki täytteet ja annan sen vielä hyytyä paikalleen hieman miedommalla lämmöllä hellalla. Tajusin siis kysymyksesi ja yllättävän moni itseasiassa heitellyt samaisen kysymyksen tänne! Pitäisköhän mun tehdä ihan vaan munakas-postaus tänne, jossa olisi välivaiheet mahdollisimman selkeästi näkyvillä! :D

      Poista
  8. Joo tee munakas postaus koska täällä kans yksi joka ihmettelee tuota! :D muuten, kun sul on 2 jakoinen ohjelma ni kuinka monta krt viikos käyt salil? 2? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheeh, no voi vitsit! Tällä viikolla otan tuon sitten toteutettavakseni! :D Käyn juu 2-4 kertaa viikossa ja jos käyn vaikkapa 3 kertaa, niin vuorottelen vain noita kahta eri jakoa ja sitten vaikka tällä viikolla tulisikin pari käsipäivää ja vain yksi jalka, on sitten seuraavalla viikolla pari jalkapäivää taas vuorostaan. :D

      Poista
  9. https://m.verkkokauppa.com/fi/product/7018/djnrs/Voss-vesi-375-ml/ :) tuolta oon omani tilannut!

    VastaaPoista
  10. Toivottavasti oot vaan kävelyllä tossa kuvassa jossa näkyy noi kengät, sieltähän ainakin mun silmää pistää toi huivi! :D vaikka hiukan kipeä oisit niin älä paksua huivia kaulaan heitä kun juoksemaan menet :D kunnon vaatteet on a ja o jos haluat säällä kuin säällä käydä lenkillä :) Oikeanlaisella juoksukerrastolla pärjää helposti -20 asteen pakkasessakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuva on napsaistu mun maanantain kevyeltä ja lyhyeltä hölkältä, kun en ollut varma olenko vielä kipeä ja ajattelin ensin taittaa lenkin vain kävellen. :)

      Poista
  11. Ostatko useinkin bonnen soseita? Mikä niistä olisi paras maku mikäli niitä käytät?

    VastaaPoista
  12. Ostatko useinkin Bonnen soseita? Mikä niistä olisi paras maku?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon käyttänyt pelkästään tuota bonnen mangososetta ja se on ollut ainakin mielestäni ihan tajuttoman hyvää ja monikäyttöistä! :)

      Poista
    2. Mä voin ainaski suositella omenaa, sitä vihreää. Luomuversioo punaisista omenoista en oo kokeillut kun on vähän kallimpaa, mut ois luultavasti vielä maukkaampaa :)

      Poista
    3. Uii tuo punaisten omppujen luomuversio on kyllä kokeiltava itsekin! :)

      Poista
  13. Teetkö salilla rintaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsipäivinä joissakin liikkeissä tulee väkisinkin, mutta en keskity mitenkään erityisesti rintalihaksiin. :)

      Poista