tiistai 29. syyskuuta 2015

Ensimmäistä kertaa fysioterapiassa

Aurinkoiset tiistaiaamut! Jee, miten kiva sää. Heräsin tänään jo ennen herätyskelloa siihen, kun ikkunasta paistoi aurinko suoraan makkariin. Oonkin ottanut nykyään tavaksi jättää verhot kokonaan yöksi auki, niin aamulla on päivänvalon vuoksi ihan himpun verran helpompi raahata itsensä ylös sängystä.

No mutta tämän päivän aiheeseen! Nyt on yksi Foxin mystisistä valkoisista ovista käyty avaamassa ja tutkimassa läpikotoisin! Toinen niistä saattaakin avautua jo tänään, sillä ajattelin käydä koulun jälkeen kurkistamassa miltä Foxin uusi solarium näyttää. ;)

Pääsin kokeilemaan nimittäin Fysioterapiaa Ari Talvaston käsittelyyn. Olin elämäni ensimmäistä kertaa fyssarilla, joten minulla ei ollut lähes minkäänlaista käsitystä koko touhusta. Olin jotenkin ajatellut, että fyssarille voi mennä vain, jos on jokin vakavempi urheiluvamma, erityisen jumiutuneet lihakset tai muuta välitöntä hoitoa tai kuntoutusta kaipaavaa rappeumaa. Kaikkea muuta! Hoidon jälkeen ymmärsin, että tälläinen voisi tehdä erittäin hyvää kropalle, kun kävisi vaikkapa vain puolen vuoden väleinkin availemassa hieman yleisesti ottaen kaikkia kropan jumeja.

foxi3

106


104

Ovella vuoroani odotellessani tutustuin hieman Foxin erilaisiin hieronta- ja fyssaripalveluihin ja tässä teillekin lista hoidoista ja hintatasosta. :)

116
 
119

Huoneeseen astuessa pääsin vähän tutustumaan ympäristöön ja nappailin muutamat kuvatkin huoneesta todistusaineistoksi. :D Samalla Ari jutusteli kuulumiset läpi ja kertoili hieman erilaisista vaihtoehdoista joita voitaisiin toteuttaa.

122

Taistelutanner. Apua! Keskustelun lomassa selviteltiin, että minkälainen hoito sopisi itselleni juuri parhaiten. Mulla on ollut selän kanssa hieman vammainen historia, kun vammautin alaselkäni jo joskus pienempänä pudotessani kiipeilyleikkien lomassa ja nyt myöhemmin vähän päälle vuosi sitten venäytin vielä saman kohdan prässillä kyykkäillessäni. Päädyttiin siis yleiseen selän rangan ja niskan alueen läpikäymiseen.

Oletin jotenkin ettei multa löytyisi mitään erityisiä jumeja, mutta hitaasti kohta kerrallaan läpikäydessämme huomasin, että multa löytyi kuin löytyikin kohtia jotka runksahtelivat toden teolla ja niiden avaamisen jälkeen olo tuntuikin jotenkin yllättävän kevyeltä.

Toki samalla tämän "käsittelyn" jälkeen fiilis oli hieman mukiloitu, mutta mikään kääntely, vääntely ja painelu ei kuitenkaan peloistani huolimatta sattunut ja Ari selostikin jatkuvasti ammattitaitoisesti mitä seuraavaksi tapahtuu, millaisiin asioihin kyseinen tekniikka auttaa ja jakoi vinkkejä miten itse voi treenailun ohella helpottaa ja ehkäistä jumien muodostumista. Tykkäsin siitä, miten Ari osasi kertoa hoidon tarkoituksesta ja välivaiheista niin maallikon korviin sopivalla tavalla, että itsekin pysyin vielä kärryillä tilanteessa. Jännitys katosi samantien ja juteltiinkin Arin kanssa myös kaikesta muusta maailman menosta samalla kun väänneltiin mut vetreäksi. :D

126

Sen lisäksi Ari kertoi mulle vielä tästä Laser Therapy hoidosta, jonka tarkoituksena oli kipeiden kohtien laserhoito. Vasen polveni kipeytyy usein jalkapäivinä salilla, joten kokeiltiin tätä menetelmää polveni hoitoon. Laserhoito siis sopiikin parhaiten juuri tulehduksien ja kipujen hoitoon, lihas- ja nivelongelmiin, urheilu- ja rasitusvammoihin, turvotuksiin ja nyrjähdyksiin sekä jännitys- ja kouristustiloihin.

123

Laserhoito siis edistää eilaisten aineiden, kuten endorfiinien ja prostagladinien erittymistä, jotka taas osaltaan helpottavat kiputiloja. Laservalo myös stimuloi kehon omaa paranemisprosessia vaikuttamalla immuunijärjestelmään, solujen aineenvaihduntaan ja veren ja lymfan kiertoon.
  
108

Jos innostuit käymään fyssarilla, voin ehdottomasti suositella Järvenpään Fox Center Kuntosalilla toimivaa Ari Talvastoa tähän tarkoitukseen! Mielettömän rento, mukava ja ammattitaitoinen tyyppi.

Kertokaapa ihmeessä myös omia kokemuksianne fyssarilla käymisestä! Onko jotakin ihan järseitä kauhutarinoita tai sen sijaan aivan uskomattomia selviytymisstooreja ja pelastavia enkeleitä? :)

Kuinka moni on muuten kokeillut kyseistä laserhoito menetelmää? En tiedä, toimiko mulla tuon polven kanssa juurikin tuo laser vai parin viikon salitauko, mutta polveni ei ole kipeillyt nyt hetkeen lainkaan! :D

17 kommenttia:

 1. Mulle fyssari oli ennen MM-kisoihin lähtöä suuri pelastaja, sillä nilkka oli kipeillyt jo parisen päivää ja fyssari lopulta sitten avasi sieltä yhteensä kuusi liikerajoitusta! :D Joten loppu hyvin, kaikki hyvin:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haahah mä en käsitä, miten yhteen nilkkaan edes mahtuu noin monta jumia tai vammaa! :DD Mut mahtia, että saitte sen sitten pelastettua juuri ennen kisoja! :) Mikäs laji mahtoi olla kyseessä? Olisko nilkkakipuisena jäänyt kisat kisaamatta?

   Poista
  2. En mäkään:D Voimistelulaji kyseessä ja joo ois kisat jääny kisaamatta ilman fyssaria :/

   Poista
  3. Joo voimistelussa kyllä nilkkoja tarvitaankin ja paljon! T. Entinen telinevoimistelija! :D

   Poista
 2. omat fyssarikokemukset rajoittuvat ala-asteela käytyihin reissuihin ja traumoihin : D Ehkä pitäisi nyt aikuisena mennä kokeilemaan uudestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sulta löytyy näitä traumaattisia kokemuksia! Olis hauska kuulla mimmosia, mutta ymmärrän jos on liian traumaattisia muisteltaviksi! :D joo, kannattaa ehkä käydä luomassa parempia kokemuksia huonojen päälle! :D

   Poista
  2. Päällimmäisenä se epämiellyttävä kumarteleminen sinne ja tänne ja fyssarin tussilla selkään piirtely, ei niin hehkeä kokemus nuorelle tytölle : D päälle tuli kasakieltoja miten ei saa istua/venytellä/olla ja tietenkin erikoispohjallisia, jotka pienestä lapsesta oli maailman kamalimpia ja tarkoitti, että on erilainen. On tässä nyt parivuotta pohdittu, että pitäisi mennä tutkimaan ne vahingot omalle kropalle kun eihän näitä fyssarin ohjeita ihan ole tullut noudatettua.... :/

   Poista
  3. Joo toki tuollaisessa tilanteessa muistot ja kokemukset ei voikaan olla kovin positiiviset... Vaikka kuinka siitä apua ja hyötyä olisikin. :) :/

   Poista
 3. Tuleeko siihen kysymyspostaukseen enää vastauksia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasin noissa kahdessa jo kaikkiin kysymyksiin, joita en ollut käsitellyt jo edellisessä kysymyspostauksessani! :) ei siis oo tulossa tähän enempää! Ehkä teen jonkun ajan päästä taas kokonaan uuden. Kysymyksiä saa toki heitellä tänne kommenttiboksin puolelle muutenkin, jos jotakin tulee mieleen! :)

   Poista
 4. Oliko tää muuten yhteistyöpostaus? :)
  Sulla on Essi aivan sairaan ihana blogi ja tykkään sun aidosta ja aurinkoisesta olemuksesta mutta ei vaan aina voi olla ihan varma, mitkä postaukset on toteutettu yhteistyössä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen töitä fox Centerille, niin oon saanut sitten kokeilla näitä uusia juttuja siellä sitten kans! :) kirjoittaisin, että kyseessä blogiyhteistyö mikäli olis näin tai tägäisin yhteistyön tägeihin! :) kiva kun oot tykännyt mun blogista <3

   Poista
  2. Kyseessä siis rehellinen kokemus mun ekasta fyssarikerrasta! :D jännitin alkuun hirmusti, mutta turhaan!

   Poista
  3. Mulle on kans aina jääny hämäränpeittoon millon on yhteistyöpostaus ja milloin ei. Nyt kun sanoit noista tageista niin tajusin että mobiiliversiossa (ainakaa mulla) ne ei näy! Olisi kiva jos yhteistyö olisi selvemmin esillä :)

   Poista
  4. Kirjoitan kyllä aina, jos kyseessä on vaikkapa yhteiskumppanilta saama tuote yms niin sen postaukseenkin sitten! :)

   Poista
 5. Tämä ei liity aiheeseen, mutta käytätkö salitreenien jälkeen palautujuomia?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon aina pyrkinyt saamaan salin jälkeiset palautukset ihan normaaleissa ruoka-aineista! :) omia smoothieita tulee usein väännettyä!

   Poista