torstai 24. syyskuuta 2015

Chili con carne & Quinoa

Heipsan heppulit! <3

Mulla alkoi jo viikonloppu ja fiilarit onkin sen mukaiset! Ajattelin päräyttää pöytään jonkun kunnon herkkuaamiaisen ja lähteä kaupungille huitelemaan ja hoitelemaan muutamia eritärkeitä asioita ystäväni Aden kanssa. Ainakin tehosekoitin/sauvasekoitin pitäisi nyt vihdoin ja viimein löytää, sillä mun smoothiekaipuu alkaa kohota pikkuhiljaa korkeuksiin! :D Illalla saan vielä maailman parhaan yökyläläisen luokseni, kun Anni suuntaa Vaasan hoodeilta tänne Etelään! :D Varmasti ihan mielettömän kiva viikonloppu edessä mun nappulan kanssa. <3

Nytpä ihan toisiin aiheisiin! Oon ollut huono reseptipostailija lähiaikoina ja aionkin tehdä tähän syksyn tullen kunnon tsemppauksen! Nää ruokapostaukset on ollut kuitenkin aina mun suosikki puuhaa täällä. :)

Valmistin yhtenä päivänä aivan liian suuren satsin yhdelle hengelle Chili con carne:a! Mulla on tässä vielä hieman opettelemistä alkaa kokkailla vain yhdelle hengelle, kun tottunut vääntämään aina kahdelle ja parille kaverille kaupan päälle! :D Edessä siis resepti ainakin kahdelle, jos ei kolmelle neljälle hengelle.

041

Tarvikkeet

2 paprikaa
2 Chiliä
Iso punasipuli
3 Valkosipulinkynttä
4 Tomaattia
Persiljaa
Tomaattimurska
400 g jauhelihaa 
Kidney papuja
2 dl Quinoaa

Mustapippuria, yrttisuolaa, grillimaustetta

044

055

Pilko vihannekset sopivaksi sohjoksi

058

Paista ensin jauhelihat, sipuli, valkosipulimurska ja chilit

070

Jonka jälkeen lisää vielä muut ainesosat pannulle paistumaan. Viimeisenä persilja ja pavut

077

Kaada sekaan tomaattimurska ja anna vihannesten muhia ja pehmetä rauhassa miedolla lämmöllä

068

Samalla kokeilin myös ensimmäistä kertaa elämässäni valmistaa riisin sijaan quinoaa lisukkeena. Kaada quinoa kiehuvaan veteen niin, että vettä on puolet enemmän kattilassa kuin quinoaa. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia

Miksi quinoa?

- Luontaisesti gluteeniton kasvi
- Runsaasti kivennäisaineita ja aminohappoja (sinkki, kupari, rauta, omega 3
- Ravintorikkaampi kuin riisi ja vehnä
- Paljon kuituja
- Suhteellisen paljon proteiinia

Jos et ole vielä kokeillut niin eikun kokeilemaan vain! :) Helppo ja nopea ja makukin oli kohdillaan!

082

Ja kun soosi alkaa näyttää syötävältä ja nälkäsi kasvaa tarpeeksi suureksi, heivaa lautaselle sopiva satsi ja nautiskele!

086

Herkullista viikonloppua ihmeiset. <3

19 kommenttia:

  1. tää resepti tuli just oikeeseen saumaan, mulla alko kans tänään viikonloppu (baarimikon luksusta, ei töitä viikonloppuna) ja aattelin hemmotella itteeni kerranki kunnon sapuskoilla, menee ehdottomasti tänään kokeiluun! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin tää oli kyllä juurikin tuollaiseen hemmotteluun sopiva sapuska! Ja kuitenkin suht nopea ja helppo vielä! :)

      Poista
  2. Näyttääpä hyvälle! Tämä pitää laittaa ehdottomasti testaukseen! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä lämpimästi! :) pakko varmaan itsekin valmistaa pian uudestaan! :)

      Poista
  3. Oi nami näyttää hyvältä! Mulla on iskenyt ihme jauheliha himo, joten kaikki j-liha ruoka reseptit on tervettulleita!:D muutenkin sun reseptipostaukset on ihan parhautta!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheeh, no tää on jauhelihahimoisen ykkösvaihtari kyllä! ;) :D kiva kuulla, että oot tykännyt <3

      Poista
  4. Oi nam, mikä resepti! Mekin kokeiltiin just viikko sitten ekaa kertaa quinoaa ja mä rakastuin siihen kyllä ihan totaalisesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :)<3 Joo kyllä toi mullakin valtasi riisin paikan keittiöstä ihan kerta heitolla! Niin hyvää! :)

      Poista
  5. Mitä kautta sä oot tutustunut sillan ex poikaystävään jyriin, onko teillä jotain säpinää?!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah eeei! Me tutustuttiin aikoinaan joskus kun kaikki pyöri vielä Vantaan onnelassa vuonna nakki ja porkkana ja nyt sitten kun muutin Hki ollaan törmätty taas usein samoissa paikoissa ja jyristä on tullut mulle nopeesti hyvä kaveri täällä! :)

      Poista
  6. Jee ruokapostauksia! Näitä aina kaipailee, vaikka tämä resepti menee itsellä ohi, yksi ruuista jota en vaan voi sietää :D qvinoalle tosin peukkua, namnam <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheeh! Lupaan, että näitä alkaa taas tulla hitusen useammin tänne! :D :) qvinoa tuli kyllä jäädäkseen, nam!

      Poista
  7. Miksi sun annos näyttää noin pienelta? Vai onko kyseessä vain joku kuvausannos?:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah toi on kyllä superiso lautanenkin, mutta kyllä mä otin silti santsiannoksen! ;D

      Poista
  8. Heii millon foxcenter kilpailun arvonta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apuaaa! Mä jotenkin ihan ajattelin, että se on jo arvottu foxin kautta, mutta eipä oo taidettu! Mä otan asian puheeksi välittömästi! :)

      Poista
  9. Mä kyllä niin tykkään sun ja Annin blogeista! :) niin monipuolisia ja tälläsiä "aitoja" en osaa selittää mitä tällä tarkotan :) ja sit ei tuu kokoajan niitä turhia ootd juttuja :D musta ne on niiiin tylsiä jos yks postaus on pelkkää asun esittelyä. Mut jonkun postauksen yhteydessä se on ihan jees mut omanapostauksenaan pläähihan tylsää. Meni sekavaks mut jatkakaa samaan malliin Annin kaa teillä on tosi kivat blogit oon lukenu molempien blogeja kauan ;) sun blogia alusta asti ja Annin blogia parisen vuotta :) ootte niin ihanan aitoja ettekä esitä mitään siittä tykkään ja pääsette sillä vielä pitkälle <3 :) tollasia ihmisiä ois ilo tuntee livenäkin :) meni niin sekavaks kyllä tää xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ootpa kyllä aivan ihana ja kultainen! :) Tosi kiva kuulla, että sulle on välittynyt just tuommoinen auto ja rehti fiilis meidän blogeista, sillä oon aina tavoitellut sellaista elämänmakuista ja aitoa meininkiä täällä ja toivon, että se kulkisi sinne ruutujen toisellekin puolelle mahdollisimman realistisessa kuvassa. Mulla kans vähän tökkii välillä pelkät asupostaukset, ellei ole sitten ihan erityisen mielenkiintoisesta kuvauspaikasta ja kuteista kyse! Senpä vuoksi harvoin multakaan täältä löytyy ihan vain asupostauksia, vaikka olishan se helppoa ja nopeaa sellaisiakin vääntää! :D Kiitos vielä paljon monipuolisesta ja positiivisesta kommentista. <3 :)

      Poista
    2. Ja ihanaa, että oot ollut mukana blogin ensimmäisistä hetkistä alkaen! Jee! :D

      Poista