lauantai 20. joulukuuta 2014

Lämminsavulohisalaatti

Huomenta höppänät! :)

Tänään täällä vedetään vielä viimeinen työpäivä pulkkaan ja sitten alkaakin ihan mukavan pituinen lomapätkä! Fiilis ei voisi olla parempi! Ensi viikolla vedetään navat täyteen jouluruokia, mutta vielä tänä viikonloppuna ehtii valmistaa jotakin muutakin päivälliseksi!

Tässäpä resepti herkulliseen lämminsavulohisalaattiin:

Viime tiistaina kaupasta lähti mukaan ainekset salaattia varten. Kana on vieraillut salaattieni kaverina nyt sen verran tiheään tahtiin, että lisukkeeksi lähti mukaan tällä kertaa lohta. Hyvä että lähti, nimittäin tästä tuli ihan hirmu hyvää ja niin raikasta!

Tarvikkeet

028

Kirsikkatomaatteja
Kurkku
Kevätsipulia
Tilliä
Paprika
Rukolaa
Fetajuustoa
Lämminsavulohta
Makaronia

042

Pilko kurkku, kirsikkatomaatit, paprikat ja hienonna kevätsipuli ja tilli.

037

Murenna lohi ja fetakuutio.

033

Kaada rukola kulhoon pohjimmaiseksi.

047

Lisää muut vihannekset.


054

Keitä makaronit ja marinoi niitä hieman sitruunanmehulla, mustapippurilla, chilillä, valkosipulijauheella, oliiviöljyllä ja omppuviinietikalla.

074

Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Valmistin vielä salaatin kaveriksi raikkaan kermaviilikastikkeen.

Tilli-kermaviilikastike

056

Kermaviili
Nippu tilliä
Loraus sinappia
Ripaus yrttisuolaa, valkosipulimaustetta, sitruunanmehua, mustapippuria ja chiliä

058

065

Meillä syödään ihan liian harvoin kalaa. Aina, kun valmistan jotakin kalaruokaa, muistan jälleen miten hyviä ja raikkaita nämä ovatkaan. Jos edes kerran viikossa saisi aikaiseksi syödä jotakin kalaruokaa, olisi se jo edistystä! :)

092

Enjoy.

14 kommenttia:

  1. Oi vitsit, toi salaatti näyttää ihan älyttömän herkulliselta! :) Ei pitäis tällee nälkäsenä tulla katteleen näitä sun ihania ruokakuvia... :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheeh, ja herkullista kyllä olikin! :D nälkäisenä ruokakuvien selaaminen on kyllä ihan tuskaa! :D

      Poista
  2. Namnam! Pakko kyllä kokeilla, kun noin hyvältä näyttää. :) Itse rakastan lohta, ainut ongelma siinä vaan on, että se on niin hemmetin kallista yleensä. :/ Siksi kyttäänkin aina, jospa tulisi joku lohitarjous jonnekin lähikauppaan. :D Ikävän harvoin niitä tarjouksia vaan on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo itsekin kävelen usein vaan kalahyllyn/altaan ohi juurikin samasta syystä! :( tarjouksesta lähtee lähes aina matkaan! :)

      Poista
  3. Ompa ihana kun joku jaksaa noin paljon nähdä vaivaa salaattiinkin! Itse kun tein tällä viikolla lämminsavulohisalaattia, niin pilkoin salaatin, kurkun ja tomaatit ja viskoin vaan lohen sekaan :D vähän kivemman olonen toi sun versio :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, kyllä mullakin toisinaan valmistuu salaatit nopeimman mahdollisen kaavan kautta! :D Välillä vaan on kiva vähän panostaa, jos aikaa ja jaksamista riittää! :D

      Poista
  4. NAM miten hyvältä näyttää! :) Ja vielä noin helppo! Itekki oon vähä huono syömään kalaa mut täytys kyllä tsempata sen kanssa. Sit joskus... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! :) Salaatit on kyllä niin nopeita ja helppoja ruokia! Heheeh, joo, sitten joskus... :D

      Poista
  5. Oi ku vaikuttaa hyvältä! :) Muuttuiskohan maku radikaalisti jos jättäis makaroonin pois?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No varmasti on tosi hyvää myös ilman, mutta tuohan tuo täyteläisyyttä tuohon kivasti! :)

      Poista
    2. Jos jättää nuo makaroonit pois niin pitäiskö tuo "marinadi" laittaa kuitenki makua tuomaan? Meillä on tulossa illanistujaiset niin sinne ajattelin tehä lohisalaatin ja jonku pastasalaatin, niin ajattelin että oiskohan kaks pastapohjaista salaattia liikaa? :)

      Poista
    3. Mä joo sekoittaisin marinadin kuitenkin salaattiin, sopi tosi hyvin ton lohen kanssa nimittäin. :) voishan se olla ihan kiva, että ois makaronisalaatin kaverina joku tälläinen vähän raikkaampi vaihtis! :)

      Poista
    4. Kiitos vastauksista, taijanpa testata viikonloppuna! :)

      Poista
    5. Eipä mitään, kiva jos olin avuksi! :)

      Poista