maanantai 22. joulukuuta 2014

Q&A - Osa 1

Kysymyksiä sateli sen verran kiitettävästi, että päätin jakaa kysymyspostauksen kahteen pätkään. Tässä ensimmäisessä osassa vastailen yleisiin kysymyksiin, joita en osannut luokitella oikein mihinkään kategoriaan erityisesti. Vastaan tässä myös lemppari/suosikki-juttujani koskeviin kysymyksiin, sekä pariin blogiini/bloggailua yleisesti koskeviin kysymyksiin! :)

Yleistä

270

Mikä sun toinen nimi on? 
Maria

Pituus ja paino? 
162, 55

Oletko pääosin tyytyväinen itseesi?
Pääosin kyllä.

Tykkäätkö lukea kirjoja?
Tykkään, mutta tuntuu, ettei aika meinaa riittää... Ylhäällä on jo monen kirjan lista, jotka pitäisi lukea.

Oletko tehnyt jotain, jota jälkikäteen häpesit? Mitä? 
Kyllä vain! Viimeisinpänä piirtyi muistiin kuukauden takaiset tyttöjen pikkujoulut, jolloin en päässyt edes baariin sisään asti, kun tuli otettua pari lasillista liikaa...

Oletko uskovainen? 
Uskon Jumalaan ja kuulun kirkkoon.

Miten vietät mieluiten vapaa-aikaa?
Ystävien tai poikaystävien seurassa. Mitä hauskaa milloinkin keksii. Joskus riittää vain se, että kaikki olla möllötetään sohvilla ja höpötellään vain keskenään. :D

Mikä on sun mielestä elämän tarkoitus?
Mun mielestä tähän ei voi vastata oikein mitenkään yleisesti, mutta uskon siihen, että kaikille täällä on jokin tarkoituksensa ja jokaisen elämä vaikuttaa jollakin tavalla tämän maailman menoon ja muihin kanssaeläjiin.

Oletko ikinä ollut hautajaisissa?
Olen, vaarini. Olin kuitenkin silloin vielä niin pieni, etten muista sitä selkeästi.

Miten sä jaksat puuhata aina joka päivä ja vaikka mitä?:D Eikö sua väsytä talven pimeys ym? Hahah. Väsyttää! Naureskellaankin Jaakon kanssa, miten nykyään nukutaan ihan laittoman usein päikkäreitä töiden ja koulujen jälkeen. Se on vaan pakko repaista itsensä ylös sieltä sohvalta ja lähteä puuhaamaan jotakin, niin yllättäen huomaa, ettei se niin raskasta olekaan. Sitten jaksaakin kummasti puuhastella kaikkea kivaa koko loppupäivänkin! :D

Montako tuntia nukut yössä?
Noin 6-9. Joskus sitten vähemmän ja joskus hieman enemmänkin!

013

Uusissa petivaatteissa sopii kölliä!

Oletko ikinä jälkeenpäin katunut jonkin kuvan lisäämistä internettiin?
Olen... Lisättiin kerran ystäväni kanssa yhteisestä fiksusta päätöksestämme eräs kuva nettiin, joka joutui sitten vähän väärään asiayhteyteen, vaikka se ei ehtinytkään olla netissä kuin parin tunnin ajan. (Kyseessä ei siis ollut mikään törkykuva, vaikka siltä saattoi nyt epäilyttävästi kuulostaa :D)

Käytätkö aitoa turkista? Miksi/Miksi et? Mitä mieltä yleisesti ottaen olet aidosta turkista vaatteissa/asusteissa?
En tietääkseni. Parit "karvajutut" olen kirppikseltä kotiuttanut, mutta en usko niiden olevan aitoa turkista. Riippuu mielestäni ihan sen "alkuperästä" tai miten se on hankittu, mutta itse käytän tekokarvaa mielelläni. 

Olet joskus maininnut olevasi uskovainen. Käytkö säännöllisesti kirkossa ja rukoiletko säännöllisesti?
En ole tietääkseni koskaan maininnut täällä olevani uskovainen, mutta uskon kyllä Jumalaan. En käy säännöllisesti kirkossa, mutta rukoilen toisinaan. 

Keksi 5 positiivista asiaa Suomen talvesta?
Aika paha. Tänä talvena ei voi sanoa edes lumi! Sanotaanpa sitten takkatuli, glögi ja muut kuumat juomat, läheisten kanssa oleskelu, laskettelu ja saunominen.

016  

Mitä toivot joululahjaksi?
Hassua, mutta tänä jouluna en ole toivonut keneltäkään yhtään mitään. :D


Sano jokin kaunis tytön/pojan nimi?
Amelie, Mikael

Saatko taloudellista tukea vanhemmiltasi?
En, ellen sitten itse pyydä. Todella harvoin pyydän, ja silloinkin yleensä mieluiten vain lyhyen ajan lainaksi.

Huuteleeko miehet sun perään kaduilla? (Suomessa tai ulkomailla) 
Ulkomaillahan tätä näkee varmaan jokainen turisti! :D Suomessa harvemmin.


Saatko koskaan esim. baarissa ilkeitä katseita muilta naisilta, miten suhtaudut sellaisiin? 
Naiset osaa olla joo baarissa välillä todella ilkeän oloisia. Ilkeitä katseita en niinkään huomioi, sillä ne saattavat olla myös vain todella humalaisia katseita. Toisinaan kuitenkin kuulee myös ilkeitä tokaisuja, jolloin kyllä ei voi muuta kuin ihmetellä. Yleensä pyrin hymyilemään kaikille äksyilijöille takaisin siinä toivossa, että sen toisenkin ilta kääntyisi vähän parempaan suuntaan. :D


Minkä kokosii vaatteita pidät?
XS/S


Koetko olevasi älyllisesti lahjakas/fiksu?
Mulla on omat vahvuuteni ja heikkouteni. :D Matemaattisesti en voi esimerkiksi mennä itseäni kehumaan, mutta sosiaalista älykkyyttä taas löytyy välillä senkin edestä. Kuka sitten voi mennä sanomaan, että millainen älykkyys on sitä fiksuinta...


Oletko ikinä kateellinen kenellekään? Kenelle ja minkälaisista asioista? Onko sun mielestä kateus huono asia?
Olen useinkin. Mielestäni kateus ei ole välttämättä vain huono asia, vaan parhaassa tapauksessa se voi saada itsensä tsemppaamaan entistä enemmän omien tavoitteiden ja unelmien saavuttamiseksi. Olen kateellinen hyvällä tavalla sellaisille ihmisille, jotka toteuttavat niitä unelmiaan, jotka ovat hieman siellä oman mukavuusalueen ulkopuolella. Olin esimerkiksi kateellinen ystävälleni, kun hän lähti moneksi kuukaudeksi Australiaan reppureissailemaan. Tuollainen repäisy on ollut aina tietyllä tapaa unelmani, mutta koskaan en ole uskaltanut moista toteuttaa itse. Olin kuitenkin samalla myös ihan mielettömän iloinen ja innoissani ystäväni puolesta ja olikin ihan huippua kuulla reissun jälkeen kaikista hänen kokemistaan seikkailuista pallon toisella puolella!


Kuinka monet parit kenkiä sulla on?
Nopeasti laskien lähemmäs 30. Moni niistä on kuitenkin sellaisia, jotka pitäisi viedä kirpputorille, tai on esimerkiksi vain "rönttökäytössä".

Ootko ikinä selvinpäin baarissa?
Harvemmin.

Millaista musiikkia kuuntelet?
Aika masentavaa. Siis ei sun kysymys! Vaan yleensä yksin ollessani kuuntelen hyvin melankolisia kappaleita ja hieman sellaisia tuskaisia, tunteikkaita ja itkukappaleita. Nykyään kuuntelen tosin joka aamu Radio Aaltoa, joten hieman iloisempaakin musiikkia mahtuu sekaan!


Katsotko Possea? :D
Aina, kun ehdin ja muistan! Hirmu hyvä! :D


Mistä tieystä asiasta oot ollut erityisen kiitollinen elämäsi aikana?
Iso perhe, ystävät ja läheiset.

Mitä pelkäät kaikista eniten?
Äskeiseen viitaten: että jollekin läheiselleni tapahtuu jotakin pahaa. Monesta erittäin läheisestä ihmisestä koituu myös erittäin suuri huoli. 

Oletko onnellinen?
Olen mä. :)<3

Hetki päivässä, jota odotat aina eniten?
Sisäinen ahmatti esiin. Nimittäin sitä hetkeä, kun on poikaystävän kanssa palattu koulusta ja töistä, saa juuri jonkun herkkuruuan valmiiksi, ja istutaan yhdessä pöytään syömään ja rauhoitutaan siihen hetkeen. Vaikka olisi kuinka kiireinen ilta tiedossa, ei sillä hetkellä tule murehdittua mitään muuta kuin sitä, että jaksaako syödä kaiken! :D Jos sitten jollekin päivälle on tiedossa joitakin oikein kivoja suunnitelmia, niin sitten luonnollisesti odottaa tietenkin niitä hetkiä eniten. :)


Paljonko käytät aikaa somessa päivittäin? 
Ihan liikaa. Nooh, joinakin päivinä en tietenkään lähes ollenkaan, mutta perus arkipäivänä saattaa vierähtää puhelimella/tietsikalla näpytellessä montakin tuntia.

Millainen on sun normaali arkipäivä?
Koulussa ja töissä käymistä, syömistä, blogin ja puhelimen räpläämistä, ystävien tapaamista, poikaystävän kanssa möhistelemistä ja toisinaan myös salilla käyntiä. 

Onko sulla tiettyjä rutiineja,millaisia?
Hampaiden harjaus. Heheeh... Nooh sellainen joka viikko toistuva, joka tulee nyt ensimmäisenä mieleen, on ainakin blogin päivittäminen suhteellisen säännöllisin väliajoin.

Onko sulla ja jaakolla autoa?
Jaakko saa käyttää porukoidensa autoa. :)

Suosikki

Lempi hajuvesi?
Kovin monia en ole elämäni aikana omistanut, mutta tämänhetkinen Versacen - Bright Crystal on kyllä aikamoisen herkku tapaus!

055

Kaunein tytön nimi? Kaunein pojan nimi?
Sanotaan nyt vaikka nuo aikaisemmat Amelie ja Mikael.
Kuka on sun salainen julkkisihastus?
Lucius Malfoy hahahaha. Kunnon limainen liero, aah. <3
Entä mikä on sun lempileffa?
Ääh. Nyt kun kysytään, ei meinaa tulla mitään niitä supereita mieleen. Mutta sanotaan nyt Oopperan kummitus, koska voisin katsoa sen uudelleen ja uudelleen, ja jokainen kerta on yhtä suuri nautinto!
Suosikki tv-ohjelmasi?
How I Met Your Mother. Siitä on tullut mulle ja Jaakolle ihan pakkomielle!
Mitkä ovat tämän hetken viisi kuunnelluinta biisiä sinun kohdallasi?
Hozier - Take Me To Church, Janna - Tytöt lähtee tanssimaan & Läpinäkyvä, DJANGO UNCHAINED - MAIN THEME - Django 
Lempivaatekaupat, vaatemerkit ja nettikaupat?
H&M, Zara, Nelly, Members ja Zalando
Lempivärisi?
Pitipä miettiä, joskus se oli nimittäin vihreä ja huoneessani oli pienenä jopa vihreä teema. Tällä hetkellä tuli kuitenkin välittömästi mieleen sininen taivas ja sininen meri. Kesäkaipuu? Vastaan sininen. 

072

Yes indeed!

Paras kirja, jonka olet lukenut?
Potterit. <3
Lempi baarit?
Tosi paha. Mulla ei varmaankaan ole edes lempibaareja. Menen sinne, minne suurin osa meidän porukasta ja ystävistä menee ja yleensä se on kotikaupungin vanha kunnon Frida. :'D
Mitkä on sun top kolme kauneustuotteet?
Lorealin True Match meikkivoide, Batisten XXL Volume kuivashampoo ja Acon itseruskettava.

kauneus  

Hese vai mäkki?
Paha. Hese. Mut mäkkärin Big Mac + nugetit ja valkosipulidippi.

165

Syksy vai kevät?
Kevät. Ehdottomasti, valo palaa, kesä lähenee = hyvä mieli. 
Lähtisitkö nyt mieluummin auringon alle ruskettumaan vai jonnekkin miljoonakaupunkiin shoppailemaan?
Tällä hetkellä ehdottomasti auringon alle lekottelemaan!

332

Dreambag?
Musta, nahkainen & kultaiset yksityiskohdat. Tai tällä hetkellä haaveilen kyllä jonkun vaalean/beigen laukun hommaamisesta! Merkillä ei väliä, laadukas!
Minkälaisesta ruoasta pidät eniten?
Tällä hetkellä itämaiset sapuskat ovat hypänneet kärkeen, mutta raikkaat salaatit ja pasta-annokset toimivat myös aina.
Parasta kesässä?
Se, että sä voit vaan kävellä ulos ovesta ja mennä ihan minne vain hengailemaan ystäviesi tai läheistesi kanssa, eikä sun tarvitse tehdä yhtään mitään, ja sulla on silti kokoajan sellainen hyvä ja iloinen fiilis! Se yleinen superkiva olotila!

201

188

Bloggaaminen

Ootko jättäny paljon kommentteja julkaisematta tänne blogiin? Minkä tyylisiä ne kommentit on olleet?
Oikeastaan olen jättänyt vain ihan muutamia kommentteja julkaisematta! Tätä kysymyspostausta koskien jätin parit kysymykset julkaisematta, jotka olivat mielestäni liian henkilökohtaisia. Muissa postauksissa olen joutunut jättää julkaisematta vain ihan muutaman kommentin, joissa on esimerkiksi suoraan haukuttu itseäni tai läheisiäni, tai halveksuttu jonkun toisen lukijan kommenttia. 

Millaisista kommenteista sulle tulee kaikkein paras mieli?
Paras mieli tulee ehdottomasti sellaisista kommenteista, kun joku kertoo tavanneensa minut "oikeassa elämässä" ja saaneensa kohtaamisestamme hyvän mielen itselleen. Myös sellaiset kommentit, joissa joku kertoo saaneensa iloa/voimia/tukea/apua elämäänsä blogini avulla, lämmittävät todella paljon. :)<3

Mitä blogeja itse luet?
Lukemieni blogien lista on ihan loputon! Olen vain näppäillyt monen vuoden aikana kaikki vähänkään kiinnostavat blogit lukulistalleni ja niitä onkin kertynyt jo satoja. Joukkoon mahtuu blogeja kaikenlaisista kategorioista, mutta aktiivisimmin seuraan läheisteni ja tuttujeni blogeja.

Voisitko joskus tehdä vaikka viikon ajan jokaisena päivänä videopostauksia?
Enpä jotenkin usko. Olen maininnut useamminkin täällä bloginkin puolella, ettei videopostaukset ole mun juttu ja mielestäni ne kuuluvatkin paremmin videoblogeihin. Kirjoittelu tuntuu mulle kotoisammalta tavalta höpötellä näitä juttujani luontevasti, joten siinä pysytään! :D


Oletko blogiurasi aikana ehtinyt harkita bloggaamisen lopettamista? Mistä syistä?
Oikeastaan en ole vielä kertaakaan miettinyt kunnolla bloggaamisen lopettamista. Olen ajatellut erilaisia elämäntilanteita, jolloin lopettaisin bloggaamisen, mutta tällä hetkellä tämä tuntuu vielä mukavalta ja sopivalta elämäntilanteeseeni! :) Jos joskus haluan lopettaa, vaihdan ehkä blogini ensin yksityiseksi vain läheisteni ja tuttujeni nähtäville ja kirjoittelen sitten hieman erilaisista aiheista.


Voisitko tehdä meikkausvideon?
Meikkausvideo voisi ollakin ehkä sellainen helpoin tapa lähestyä videoiden tekemistä, mutta tällä hetkellä en koe siihen tarvetta. Meikkivideoita löytyy netti pullollaan, joten joku osaa varmasti hoitaa tämänkin homman paaaaaljon paremmin kuin oma häseltävä tapani! :D

Voisitko kuvitella tekeväsi joskus videopostauksen? :)
En sano, etten koskaan. Mutta tällä hetkellä ei ole sellainen videomainen olo. :D

Voisitko kirjoittaa viikon ruokapäiväkirjaa?
Voisin hyvinkin ja itseasiassa se on tällä hetkellä työn alla!


Voitko joskus tehdä videopostauksen vaikka Annin kanssa? :)
Ollaan monesti puhuttu, että jostakin yhteisestä päivästä/reissusta olisi hauska kuvata joku videopätkä kokonaisuus, mutta tähän asti se on vielä ainakin jäänyt! Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. :D

Mitä ajattelet bloggaamisesta ja blogimaailmasta ylipäätään? 
Mulla on aika ristiriitaiset fiilikset bloggailua ja blogimaailmaa kohtaan, koska vaikka kuinka olen yrittänyt antaa omassakin blogissa mahdollisimman realistista kuvaa meiningeistäni, tulee silti monesti jätettyä niitä elämän "varjopuolia" avaamatta. Likaiset tiskivuoret ja vaatekasat jäävät monesti kummasti pois kuvasta ja viikon aikana koetut pienet tai isot vastoinkäymiset jäävät jakamatta.
Kun haluaa kirjoittaa "hyvän mielen blogia" ei mielellään keskity niihin väsyneisiin ja stressaaviin päiviin, mutta tämä antaa välillä helposti liian ruusuisen kuvan, ja tällöin lukijoiden mielikuva bloggaajan elämästä vääristyy. Vaikuttaa siltä, ettei bloggaajalla ole koskaan huonoja päiviä, ikäviä tapahtumia, pennien venytystä, tiskivuorta, tenttinivaskaa tai muuta ongelmaa ratkottavanaan. Samalla kuitenkaan monesti lukijatkaan eivät halua lukea niistä elämän masentavista asioista, ja itsekin haen lukemistani blogeista monesti mieluiten intoa, iloa ja positiivista asennetta.
Mielestäni blogeja tuleekin lukea kriittisesti, ja muistaa, ettei kenenkään elämä voi olla pelkkää ilotulitusta, vaan kaikkien viikkoihin mahtuu niitä ikäviäkin tapahtumia. :)

Siinähän sitä olikin! Toivottavasti tämä ei ihan superkyllästyttävää luettavaa ollut. Kiitos kaikille oikein kovasti hauskoista ja mielenkiintoisista kysymyksistä, joihin oli osaan yllättävänkin vaikeaa vastata! 

18 kommenttia:

 1. olipa hämmentävää että tohon nimijuttuun vastasit Amelie ja Mikael, koska ite olisin sanonu just samat nimet! :DD (ja jos ikinä saan tyttö- ja/tai poikalapsen niin oon suunnitellu antavani niille nuo nimet :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheeh! Itselläni on hieman toiset nimet "valmiiksi" mahdollisesti joskus tuleville lapsille, mutta lähipiiristä löytyy tämän nimisiä tapauksia! :) Ihanat nimet kyllä lapsille!

   Poista
  2. Jos mä joskus saan tyttölapsen, sen nimeksi haluaisin Amelié! Hah, ja minun poikaystäväni nimi on Mikael.. Hieman naurahdin kun luin tuon :-D

   Poista
  3. Ai vitsit, osuinpa suosittuihin nimiin! :D

   Poista
 2. Ihan huippu hyvä postaus! Kakkos osaa odotellessa;)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheeh, jes, hyvä että tykkäsit! :D Vähän pelkäsin, että tämä olisi hieman tylsähkö, kun sen verran paljon tekstiä! :)

   Poista
  2. Just kiva, kun viitsit vastata kattavasti! Todella tylsä lukea sellaisia kysymyspostauksia, joissa bloggaaja vastaa muutamalla sanalla tai lauseella.

   Poista
  3. Jee, kiva kuulla! :) Kehtaa sen toisenkin osan tänne sitten joskus julkaista. :D

   Poista
 3. Haha toi mäkkikuva XDD tuli samalla ikävä noita supervaaleita hiuksia!!!

  VastaaPoista
 4. Olipas kiva postaus! Vaikutat kyllä blogisi perusteella todella ihanalta tyypiltä! :) <3 Terkuin toinen Jäkeläinen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit, tosi mukava kuulla! :)<3 ai jäkeläisiä, hehee! ;)

   Poista
 5. Ihana kun oot vastannut näin kattavasti, tälläsiä kysymyspostauksia just jaksaa lukea :> Versacen Bright Crystal on ollut pitkään mun kesätuoksuna, se on vaan ihanan raikas! Ja Himym on niin paras sarja! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo on kyllä ihanan kesäinen tuoksu! Kaipa sitä voi kesäkaipuussa ruiskia talvenkin läpi! XD Himymii on ihan huippu! Mä vaan räkätän joka kerta, kun katson sitä! :D

   Poista
 6. Eiks Frida oo ainakin viikonloppusin k24? Pääseeks sinne kuitenkin sit "alaikäset" sisään eli 24 alittavat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo, ei ne ihan juuri täyttäneitä, mutta hyväkäytöksisiä vähän alle 24 :D

   Poista
 7. Sun blogi on noussu salamavauhtia mun ykkössuosikiksi! Ihanan valovoimaiselta persoonalta vaikutat! Ihanaa joulua Essi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan huippua kuulla! :) kiitos oikein paljon ja ihanaa joulua sinne myös <3

   Poista