sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Christmas in Germany

Vietimme Jaakon kanssa tämän joulun perheeni luona Saksassa. Jaakko oli mukana Saksan joulussa ensimmäistä kertaa, joten jännitin reissua etukäteen tällä kertaa erityisen paljon. Mitäs sitä tosin edes jännittämään, kun on äipän järkkäämästä joulusta kyse, kaikki tuntuu menevän nappiin! Niin ruuat, koristelut kuin yleinen tunnelmakin. Kaiken lisäksi Saksa on vielä ihan loistava maa joulun viettoon, sillä koristeluun panostetaan joka kaupungissa upeilla joulumarkkinoilla ja kauniita koristeitakin löytyy joka nurkasta!

121

049


050

Sanonta "Ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolella" taitaa pitää paikkansa.

Sää suosi meitä alkuviikosta ja lämpö asteet olivat 5-10 plussan puolella. Sateetkin alkoivat vasta loppuviikosta, joten oli ihanaa käveleskellä oman kaupungin tutussa kauniissa ympäristössä ja käydä pariin otteeseen kaupungillakin pyörimässä ja shoppailemassa. ;)

004

Shoppailessa mukaan tarttui perinteiset KIKON suosikkituotteeni. Hieman nestemäinen puuteri, joka on kuin tehty ihoni sävylle.

005

Suosikki huulipunani ja vieläpä alennuksessa 3,90€!

014

Ja silmämeikkini kulmakivet, kultainen, valkoinen ja ruskea luomiväri.

027

Ostin myös shoppailukassiksi tilavan hyvin yksinkertaisen laukkumallin United Colors of Benettonilta. Kokoelmistani ei löytynyt tälläistä perusbeigeä yksilöä, joten se oli oikein tervetullut lisäys laukkujeni joukkoon.

037

024

Anni antoi joululahjansa minulle etukäteen, sillä hän lähti pari päivää ennen joulua itse Suomeen viettämään joulua! :D Meillä meni vähän ristiin tänä vuonna joulunviettosuunnitelmat. Anni on asunut nyt puolisen vuotta Saksassa perheemme luona ja tuli sitten Suomeen viettelemään joulun isämme perheen, veljemme perheen ja poikaystävänsä kanssa. Itse taas halusin viettää luonnollisesti joulun sitten taas Saksan perheeni luona, sillä heitä näen sen verran harvoin muutenkin! Jos ensi jouluna eksyttäisiin samaan paikkaan. ;D

026

Ja voi että minkä lahjan sainkaan! Olimme sopineet, ettemme hanki toisillemme mitään jouluksi, vaan laitamme vähän rahaa säästöön ensi kesän yhteistä "siskos-reissua" varten. Annilla oli kuitenkin hieman toisenlaiset salaiset suunnitelmat ja lopulta sitten hankittiinkin toisillemme joululahjat.

018

Eikä kyllä harmita yhtään. Saatuani tämän Daniel Wellingtonin kellon ranteeseeni, en olisi halunnut ottaa sitä enää lainkaan pois! Se esiintyikin mukana loppuviikon jokaisessa asussani. Kiitos Anni. <3

063

079

Jaettiin jouluruokailut pätkiin ja kalapöytä syötiinkin jo aattoa edeltävänä iltana. Yhteistuumin totesimme, että kalapöytä taitaa olla melkein parempi kuin perinteinen jouluruoka.

129

Aattoaamuna herättiin aikaisin jouluiseen tuoksuun. Riisipuuro valmistui keittiössä hyvää vauhtia ja meidän pienet eivät meinanneet pysyä sukissaan. Tunnin välein saatiin vastailla kysymykseen: "avataanko jo lahjat?". :D

143

Jouluaamuna vetaisin Jaakon lämpöisen jouluneuleen päälle ja samainen neule olikin sitten lähes koko loppuviikon päälläni. Tulin nimittäin aaton yönä kipeäksi ja loppuviikko kuluikin pääosin vilttien, kuumien juotavien ja räkäpapereiden ympäröimänä. :D Vieläkin olen ihan tukossa, mutta toivon selättäväni tämän ennen uuden vuoden Himoksen reissuamme!

151

163

170

Jouluaamiaisen jälkeen avattiin Jaakon kanssa joulukalenteriemme viimeinen raaputusluukku. Omasta kalenteristani tuli tonnin voiton sijaan viiden euron voitto ja Jaakon kahdenkymmenentuhannen voiton sijaan ei tullut voittoa lainkaan... Ensi vuonna sitten.

173

185

188

210

Aattona vetaisin päälleni valkoisen mekon, jonka ostin Nellyltä keväällä kummilapseni ristiäisiin. Joulumme teemaväri oli hopeavalkoinen!

221

224

252

285

Joulupöydässä meillä oli perinteisen kinkun sijaan hapanpaisti eli sauerbraten. Saksassa ei ole mitään perinteistä jouluruokaa, kuten suomessa laatikot ja kinkku. Saksassa jokaisella perheellä on omat perinteensä ja joulupöydästä saattaakin löytyä kaikkea lampaasta-ankkaan ja kalasta-sauerbrateniin! Itse en olekaan mikään joulukinkun ylin ystävä, joten tälläinen leikatessa mureneva suussasulava paisti käy puolestani oikein hyvin.

289

Joulupöydän nautittuamme päästiin vihdoinkin pienten eniten odottamaan hetkeen. Lahjojen jako! Tämän vuoden pukkina toimi aamun riisipuurosta mantelin pyydystänyt Matti-pukki. Pienten kyynelistä päätellen joululahjat olivat tänä vuonna erityisen odotettuja ja meitä muitakin alkoi itkettää viimeistään siinä vaiheessa, kun pienet soittivat ja lauloivat pikkusiskoni itse säveltämän ja sanoittaman joululaulun "Joulun Rauhaa". <3

18 kommenttia:

  1. Itekki pitää suunnata huomenna vielä Kiko:on täällä Berliinissä!
    Oon ollu enemmän kun tyytyväinen jokaseen sieltä ostamaani tuotteeseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai oot Berliinissä, ihanaa nautiskele! :) Kikon tuotteet ovat kyllä laadukkaita, ja silti niin edullisiakin! :)

      Poista
  2. Aivan upea tuo valkoinen mekko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä yksi vaatekaappini suosikkikappaleista! :)

      Poista
  3. Voi kuinka ihana teidän joulu vaikutti olevan! :) Vähän toista ku omani yksin kotona kipeenä... Oot ihan hirmuisen kaunis ja toivottavasti tolle mekolle tulee vielä jatkossakin käyttöä, se meinaan sopii sulle ihan älyttömän hyvin<3 :) Toivottavasti paranet ennen uv:tä, ja hauskaa reissua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi, itse sairastuin onneksi vasta joulun jälkeen, mutta onpahan pari päivää aikaa lepäillä tauti pois. Toivon myös, että mekolle tulee sopivia tilaisuuksia jatkossakin! :) Kiitos kovasti, ihanaa uutta vuotta ja paranemisia sinne myös <3

      Poista
  4. Oot niin kaunis ja awww miten söpö pikkuveli sulla on!♡ Ja sisko myöskin:)♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, kiitos kovasti ihana! :) Joo, mun maailman suloisimmat pikku-tontut <3 :D:)

      Poista
  5. Olen miettinyt pitkään kikolta tilaamista, kun niitä ei suomesta saa, niin mietin tässä että mitkä mahtaa olla noiden sun luomivärien sävyjen nimet? Ihan upeita!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaaa tunnen oloni tosi tyhmäksi, ku oon aina koittanu ettii noita kikon tuotteita kaikista muista nettikaupoista, joissa myydään kosmetiikkaa, mut en oo koskaan ajatellu et hei, niillähän saattaa tosiaan olla ihan omatki sivut.. :D Eli kiitos sulle ano, tilaus lähti heti menemään! :)

      Ja iso kiitos myös sulle Essi tästä ihanasta hyvänmielenblogista<3 :)

      Poista
    2. No yksi höppänä ilmoittautuu täälläkin, nimittäin en itsekkään tiennyt lainkaan, että kikolla on omat nettisivut! :D hyvä tietää! Kiitos sinulle. :)<3

      Poista
  6. Suosittelen kyllä, on nämä sen verran hyviä ja riittoisia nimittäin! :) Kultainen 03, Valkoinen 128 ja Ruskea 207. Mun suosikit myös! <3

    VastaaPoista
  7. Mistä toi mopsineule on? :D

    VastaaPoista
  8. Voi miten kaunis oot, ihan kun nukke <3 !! :O
    Ja aivan ihania iloisia kuvia :')

    <3: enni
    http://elamaa-enni.blogspot.fi/

    VastaaPoista