maanantai 29. syyskuuta 2014

Autumn mood

Aurinkoiset huomenet! :)

Viettelen tänään ansaittua vapaapäivää hoidellen kouluhommia, siivoillen ja saanpa myöhemmin päivällisvieraitakin kolmin kappalein kylään. Isoveikka ja hopon poppoo saapuvat kylään ja minä lupasin pitää porukan kylläisenä! Aamu lähti käyntiin karamelli-vanilja teellä, hedelmälautasella ja aamusaunalla, ja nyt on vähän sellainen fiilis, että tämä maanantai ei voi mennä pieleen! Aurinko ja valo tekevät kyllä niin ihmeitä ihmismielelle... :D

Nyt olisi edessä hieman sekava postaus viime viikon syksyisistä meiningeistä.

Syksy on alkanut painaa päälle ihan toden teolla ja puutkin alkavat päästä täyteen väriloistoonsa pikkuhiljaa. Odottelen vielä innolla kuitenkin sitä syksyisen luonnon parasta antia.

004

Onneksi olemme sentään päässeet jo hieman ihailemaan tätä väriloistoa ja toivonkin, että pakkaset odottavat vielä hetken tuloaan. 

017

Viime viikolla oli onneksi muutama hieman kauniinpikin päivä, jolloin nahkatakilla pärjäsi päiväsaikaan ulkona hyvin ja näitä lämpöisempiä päiviä onkin onneksemme luvattu jatkossakin pitkälle syksyyn! :)

055

043

074

030

Takki - Saksasta
Hanskat - Nelly
Laukku - BHPC
Housut - Zara
Kengät - Nelly

032

059

Viime viikolla oli koulumme fuksiaiset, joten lähdimme Jaakon kanssa Flamingoon metsästämään supersankari teeman mukaista asua juhliin. Löysin Marakatti- liikkeestä sopivan supernais asun ja pakkohan se oli käydä myös vilkuilemassa hieman, mitä Jumbon liikkeissä oli tällä hetkellä tarjolla.

084

Suuri virhe, sillä tottakai siellä oli kaikkea kivaa tarjolla... Tätä lippistä olen kuitenkin himoinnut jo pitkään omistamani pinkin samanmoisen rinnalle ja paita oli vaan supermukava ja pehmoinen ja pakkosaadahetipaikalla.

088

Näiden kenkien kanssa mulla kävi ihan mieletön tuuri, sillä olin jo pitkään suunnitellut ostavani jotkut valkoiset hieman pidempi vartiset kengät syksyksi. Nämä sattuivat olemaan viimeinen kappale, omaa kokoani, puoleen hintaan ja minulta löytyi vielä 25% alennuskuponki Stadiumiin, joten lopulta sain kengät ihan älyttömän halvalla matkaani!

Illalla valmistin vielä herkkumunakasta, josta tuli niin hyvää, että ajattelin jakaa täyteluettelon tännekin muistiin omaksi ilokseni ja ehkäpä myös jonkun toisen nälkäisen iloksi!

4 Kananmunaa
1 Punasipuli
Pari siivua kurkkua
Kirsikkatomaatteja
1 Makea suippopaprika
Pieni nippu persiljaa
1 Chili
Pari siivua kinkkua paloiteltuna
Fetaa pieninä kuutioina

Mausteiksi: Yrttisuolaa, valkosipulista yrttimaustetta, paprikajauhetta, mustapippuria ja timjamia.

091

Kaada pannulle reilu loraus oliiviöljyä, ettei munakas tartu kiinni pannuun. Riko munat pannulle niin, että sekoitat keltuaiset valkuaisten sekaan. Anna kananmunien saada hieman kiinteämpi muoto pannulla ja ala ripotella täytteitä sekaan. Ensin laitoin sipulit, jotta ne ehtivät pehmetä eniten.

096

Nauti ruisleivän ja juuston kera! Yleensä tykkään laittaa munakassiivun vielä leivän päälle, jotta saan kaikki hyvät maut kerralla suuhun. :D

005

Viikonloppuna pääsin pitkästä aikaa nauttimaan myös omasta suuresta kupillisesta diPPivihanneksia! Olen järjestänyt lähiaikoina paljon leffailtoja ja herkut on pitänyt jakaa monen käsiparin kanssa, mutta nyt sain vedellä kulhon napaan ihan itse! ;D

009

Olen myös yrittänyt hoitaa syksyn viiman rasittamaa ihoani ja hiuksiani poppakonstein. Iho on tuntunut pitkästä aikaa todella kuivalta ja "kuolleelta", joten jämäkämmät aseet oli otettava käyttöön! Olen jokaisena aamuna syönyt teelusikallisen Cocovin kookosöljyä ja levittänyt sitä iltaisin myös kasvoilleni ohuesti. Hiusten latvojakin olen öljynnyt nyt pari kertaa ja tämä tuntuu oikeasti jopa toimivan!

Muilla kokemuksia? Suositteletteko käyttöä? :) 

34 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. No eikö ookki herkullisen näköinen! Mä en ton parempaa nimitystä tolle keksi! :D

      Poista
  2. Muakin nauratti , kun valmistit "herkkumunasta", ihana piristys! Ehkä siinä piti lukea munakasta :) Mutta munas tai munakas, eiköhän se ole suurinpiirtein sama asia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. !!! No nythän mä vasta huomasin, että tuossa edes oli jokin kirjoituskämmi tapahtunut! :D Haahah, joo siis munakas.... Korjaan piakkoin. :D

      Poista
  3. Paljo maksoi nuo kengät kun olivat puoleen hintaan, ihanat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 40 euroa ja siitä vielä sain sitten 25% alennuksen vielä! :) Tykkään myös hirmusti!

      Poista
  4. Ihanat käsineet!! Mulla oli aivan ihanat nahkahanskat, mutta ne oudosti hävis pari vuotta sitten ku tuhka tuuleen :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ne on mun ihan ykkös suosikit tällä hetkellä! Mullakin on kadonnut nimittäin varmaan kolmet lempparihansikkaat, tai ainakin jomman kumman käden käsine! Mikä siinä onkaan, kun aina ne suosikit tekee katoamistemput... :( :D

      Poista
  5. Tuo kookosöljy on todella monikäyttöinen, itse käytän sitä ien tulehduksen hoitoon kolmesti viikossa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näin mäkin oon käsittänyt! Mahtia kuulla, että voi käyttää tulevaisuudessa mahdollisesti tuollaiseenkin tarkoitukseen! :)

      Poista
  6. Ootko ajatellu ladata ask.fm:ää? Olis kiva ku pystyis helposti kysyy sulta kysymyksii siellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo ajatellut tehdä omaa askia, koska mulla on jo muutenkin liikaa kaikkia tietokone/puhelinsovelluksia ja ohjelmia joihin oon koukussa! :D Täällä voi kysellä aina jos jotakin juolahtaa mieleen. Vastailen mielelläni. :)

      Poista
  7. pese meikit tolla kookosöljyllä, iho jää pehmeäksi sen jälkeen eikä välttämättä tarvitse enää rasvata erikseen ja meikit lähtee ainakin itselläni tosi hyvin pois:) mulla lähti lievä akne tällä konstilla kun lopetin kaikenmaailman kemikaalipurkkien käytön :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei joo vau, kiitos vinkistä! Pitääkin kokeilla heti tänä iltana. :)

      Poista
  8. Opiskeleeko Jaakko myös?

    VastaaPoista
  9. Sä oot oikeesti varmaan yks maailman kauneimmista naisista :) <3

    VastaaPoista
  10. Moi Essi! Löysin blogisi vähän aikaa sitten ja tämä hyppäsi heti suosikkilistan kärkeen! Haluankin kiittää ihanasta blogistasi :) Minua kiinnostaisi kovasti meikkipostaus, sillä ihailen aina kaunista silmämeikkiäsi ja olisi kiva tietää esim. mitä tuotteita käytät
    Ihanaa syksyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Voi, miten mukava kuulla! Kiitos sinulle. :)<3 Mun silmämeikistä löytyykin jo postaus tuolta aika alkumetreiltä jo, elikkäs tästä pääsee kyseiseen postaukseen: http://essimaaninka.blogspot.fi/2014/05/eye-makeup.html

      Poista
  11. Ihana asu ja kauniit syksyiset maisemat :) mielenkiintoinen tuo kookosöljy, pitääkin laittaa itsellekkin muistiin ja ehkäpä testiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! :) joo kyllä toi on osoittautunut aika hyödylliseksi pikku purnukaksi! :D

      Poista
  12. Mulla olis kysymys tosta munakkaasta, että kuinka kauan annat munien kypsyä pannulla ennen kun laitat täytteet? Kokeilin sun pitsamunakasta kerran eikä täytteet millään pysyneet munakkaan päällä kun nostin pois pannulta :D sulla on aina muutenkin tosi hyviä reseptejä! Ja kivoja kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ne aina meinaa pysyäkkään ihan noin hyvin, siinä on se just oikea rako, kun munakas on vielä vähän "tahmea" , mutta myös sopivan kiinteä, ettei täytteet uppoa sisäänkään... Vaikea selittää. :D jos ne täytteet tippuu, niin nostaa ne sitten lastan kanssa takaisin päälle vaan lautaselle! :D

      Poista
    2. Juustot sitoo myös aika hyvin! ;)

      Poista
  13. Sulla on aivan ihana blogi <3 tää on mun suosikki :-) tätä lukiessa tulee itellekkin iloinen ja positiivinen olo, ja se mistä eniten pidän verrattuna muihin blogeihin, et vaikuta olevan yhtäön täynnä itseäsi, et kerskaile etkä kuvittele olevasi muita parempi :) kiitos! Jatka samaan malliin. Kuvissa näytät aidolta ja onnelliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipas kunnon hyvänmielen kommentti! Kiitos paljon :)<3

      Poista
  14. En missään nimessä suosittele syömään tota kookosrasvaa ainakaan päivittäin. Se on yli 90% tyydyttynyttä rasvaa ja vaikka tossa lukee öljy, niin se on ihan juuri sitä kookosrasvaa. Olisi melkein terveellisempää tupata lusikallinen voita naamaan aamuisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin oon jostain lukenut, ettei kannata käyttää sisäisesti tota kookosöljyä usein! Ulkoiseen käyttöön tietääkseni sopii kyllä päivittäin:)

      Poista
    2. Ääks. Pitääkin näköjään tutkiskella vähän tarkemmin tuon ominaisuuksia.. :)

      Poista
    3. Olen lukenut, että sitä voi myös purskutella suussa joitain minuutteja ja sitten sylkäistä pois. Näin hyvät ainesosat pääsevät imeytymään suun limakalvoilta. En tosin ole itse kokeillut :)

      Poista
    4. Juu, tästä purskuttelusta mäkin olen kuullut ja lukenut. Pitäisi olla hyväksi koko suun terveydelle ja hampaitakin puhdistava ominaisuus. :) vaihdetaan aamulisikallinen purskutteluun siis! :D

      Poista