sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Täytetyt paprikat

Hyvää sunnuntaita ja ihanaa äitienpäivää omalle ja muille superäideille! <3

Ruokapostauksen ajankohta tulee nyt vähän väärälle päivälle, sillä suurinosa on mummoloissa ja äitiensä luona syömässä muita herkkuruokia! Mutta kokeilkaapas tätä reseptiä vaikka ensi viikonloppuna. 

Vapun jälkeen meillä on ollut Jaakon kanssa jääkaapin kanssa erimielisyyksiä, sieltä ei ole nimittäin löytynyt oikein mitään suuhunpantavaa nyt yli viikkoon. Palkkapäivä tuli, ja jääkaappi alkoi yllättäen tehdä taas yhteistyötä kanssamme. Pelkäsin ensin, etten ehdi tehdä tämän viikon ruokapostausta puuttuvien raaka-aineiden vuoksi. Ellette olisi halunneet nähdä mikrossa sulatettavaa pakastekasvissosekeittoa. Niitä tuli vedettyä parina päivänä, mutta ne on kyllä oikeasti myös hyviä! :D

Viikonloppuun mennessä saatiin onneksi kasaan herkullisia raaka-aineita, ja lauantaina päätin valmistaa ystävälleni Sonjalle täytettyjä paprikoita pitkästä aikaa.

Tarvikkeet:

013

Jauhelihapaketti (unohtui kuvasta)
Fetajuustoa 
Valkosipulituorejuustoa 
Tomaattimurskaa
Paprikoita
Punasipulia
Valkosipulia
Basilikaa
Kirsikkatomaatteja
Chiliä
Kidneypapuja

Mausteiksi: mustapippuria, yrttisuolaa, grillimaustetta, paprikamaustetta ja pari tippaa tabascoa.

Laita jauheliha pannulle kypsymään. Pilko kirsikkatomaatit, punasipuli, chilit, feta ja katkaise nippu basilikaa. Laita pilkotut ainesosat jauhelihan sekaan, murskaa sinne myös 3 valkosipulinkynttä ja kaada sekaan kidneypavut.
Tässä vaiheessa voit laittaa myös uunin kuumenemaan 200 asteeseen.

017

Meinasi pilkkomistohinoissa paprikatkin mennä palasiksi, mutta onneksi aivoissa leikkasi ennen veistä. Basilikat voi silputa pienemmiksikin, mutta itse jätin ne kokonaisiksi lehdiksi.

018

Ainesosat jauhelihan sekaan pannulle pehmenemään, sekaan ½ purkkia tomaattimurskaa ja maustaminen mustapippurilla, tabascolla, paprikamausteella, grillimausteella ja yrttisuolalla.

024

Ota paprikoista kanta ja siemenet pois ja leikkaa paprikat puoliksi "veneiksi".

032

Kun pannulla olevat ainekset alkavat olla valmiita, laita hella kiinni ja lisää sekaan nokare valkosipulituorejuustoa ja fetajuustokuutiot.

039

Annostele paprikaveneisiin sopiva määrä täytettä lusikalla.

043

Ja laita helahoito uuniin 200 asteeseen 15 minuutiksi.

045

Kypsymistä odotellessa, voit kattaa pöydän ja valmistaa lisukkeet. Itse päätin leikata paprikoiden kaveriksi Mexicano patonkia.

058

Olen nyt innostunut tuosta sitruunavedestä totaalisesti ja sitä löytyykin usein ruokapöydästä. Lisäksi vähän koristeita tyttöjenillan kunniaksi.

065

Paprikan päälle vielä tuore basilikanlehti ja ruuasta ylimääräiseksi jäänyttä valkosipulituorejuustoa patongin päälle, nam!

074

Jos et tykkää tulisesta ruuasta, voit jättää reseptistä pois tabasco-tipat ja chilit. Paprikoiden sisään voi laittaa lisäksi mitä vain täytettä oman makunsa mukaan.

 Kertokaapas omia parhaita täytettyjen paprikoiden reseptejä, niin pääsen kokeilemaan joitakin aivan uusia yhdistelmiä! :)

053

Mikäs sen parempaa tapaa vietellä lauantaita, kuin syödä hyvää ruokaa ja katsoa Gossip girliä hyvän ystävän kanssa. Illalla seuraan liittyi vielä pari muuta ystävääni ja kannustettiin Euroviisujen partanainen voittoon. :D

081

T. Tyytyväinen sohvaperuna.

34 kommenttia:

  1. Kiva katsoa noita kuvia, kun itsellä on ihan älytön nälkä.. :D Näyttää niiin hyvältä, kiitos taas kerran kivasta reseptistä Essi! :)

    VastaaPoista
  2. Oi nam mikä ohje, täytyykin testata tämä täyte :) itse kun laiskasti vaan iskenyt jauhelihaa ja valkosipuliyrtti bonjouria paprikan sisään ja juusto päälle.. Tämä kuulostaa paljon paremmalta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi sun täyte kuulostaa kyllä hyvältä kiireellisempien päivien ruuaksi! :)

      Poista
  3. Toimii myös hyvin soijarouheen kanssa jauhelihan sijaan kaikille kasvissyöjille; kokeiltu on ja nams!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole koskaan kokeillut soijarouhetta vielä missään ruuassa. Onko se yhtä helppoa valmistaa ja maustaa, kuin mikä vaan muukin ruoka-aine? Olen kuullut, että soijarouhe jää usein mauttomaksi. Erityisvinkkejä? :D

      Poista
    2. Soijarouhetta ei oikeastaan erota jauhelihasta kovin helposti, koska eihän jauhelihakaan itsessään oikeen miltään maistu. :D Siitä on aivan yhtä helppo tehdä kuin vaikkapa jauhelihastakin. Isäni söi soijarouhemakaronilaatikkoa mukisematta eikä huomannut mitään ennen kuin kerrottiin! :D Ja soijarouhe on muute suhteessa paljon halvempaakin, sillä yhdestä pussista tulee monenmonta ruokaa! :) T. Eri ano ps. Sulla on aivan iiiiiihana blogi!! <3

      Poista
    3. Hyvä tietää! Pitääkin sitten alkaa salasyöttämään tuolle mun poikaystävälle kanssa soijarouhetta jauhelihan sijaan. ;D Halvempi hintakin kuulostaa hyvältä! Kiitos sinulle suuresti <3

      Poista
    4. soijarouhe on hieman "lötkömpää" koostumukseltaan kuin jauheliha, eli siis siinä ei oo samanlaista napakkaa lihan tuntua, mutta maku on mun mielestä vielä parempi, kun laittaa just sen kasvisliemikuution, slurps, eikä, nyt oon sängyssä ja tekee mieli syödä!! ;D

      Poista
    5. Kiitos paljon infosta, pitääkin ehkä kokeilla soijarouheen kanssa leikkimistä jo ensi viikolla! ;D No mäkin täällä koitan just vältellä uutta iltapalaa, kun hampaatkin jo ehdin pestä. Äkkiä vaan nää koneet kiinni ja nukkumaan! :D

      Poista
    6. Laitathan sitten reseptiä blogiin, jos kokeilet tuota soijarouhetta, että minkälaista oli ja voitko suositella muillekin? :-)

      Poista
    7. Tottakai! :) Voisin tehdä siitä ehkä seuraavan ruokapostaukseni. :)

      Poista
  4. Sulla on niin ihania kuvia ja reseptejä täällä! <3 oon kokeillu jo sitä lohisalaattia :-) nam

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että resepteistä on iloa ja kokeiluunkin asti jo ehtinyt! :)

      Poista
  5. Hei pakko kysyy mistä noi sun jalassa olevat leohousut on? =) Oon ettiny tosi pitkään tollasia :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leopardihousut on ostettu valitettavasti kirppikseltä, joten en niiden alkuperästä tiedä sen enempää, kun niissä ei ole mitään merkkiäkään. Mun mielestä noita samantyyppisiä on näkynyt kuitenkin vaikka missä lähiaikoina, kuten Zarassa ja Vero Modassa! :)

      Poista
    2. Itse olen ostanut omani ebaysta! Sinne vaan selailemaan ja halvalla löytyy ;)

      Poista
    3. Ebaysta löytyy joo ihan kaikki! Mä pidän sitä jotenkin vaikeana, mut pitää tutustua siihen vähän paremmin joskus. :D

      Poista
  6. mistä toi sun t-paita on ostettu=)) ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saksasta semmoinen kauppa kun Pimkie. :) Ei siis valitettavasti löydy Suomesta.. :(

      Poista
  7. Sullahan on kiva blogi! Taidanpa jäädä seurailemaan. ;) Ja sun hiukset on iihanat!

    VastaaPoista
  8. Millaista musikkia kuuntelet? Tai olis kiva tietää jotain sun lempibändejä/-artisteja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, oon siitä vähän omituinen, etten oo koskaan kuunnellut oikeastaan erityisesti mitään musiikkia. :D Mun koneelta ei löydy musiikkia, en omista ipodeja yms, puhelimessa ei ole musiikkia, mutta radiota kuuntelen aamuisin ja youtubesta kuuntelen välillä uusimpia pinnalle tulleita kappaleita ja joitakin vanhoja nostalgisia Suomi-biisejä. :D Lempibändejä ja biisejä ei täten löydy. :)

      Poista
  9. Heippa! Sähän olet matkustanut miamiin ja orlandoon? Kumpi oli mielestäsi kivempi paikka? Ja onko jenkeissä noin muuten kallista? (Ruoka, vaatteet etc) olisi kiva jos viitsisit kirjoittaa pienen tietopläjäyksen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Orlandossa vietimme vain yhden kokonaisen päivän ja siitäkin puolet ajasta kisahallin sisällä ja puolet outlet kylässä. Hyvät shoppailumahdollisuudet oli ainakin! :D Miami siis jäi paremmin mieleen, kun siellä tuli vietettyä enemmän aikaa ja Miamin rannat ja maisemat olivat mielettömiä! Jenkeissä vaatteet olivat puolet halvempia kuin Suomessa, varsinkin merkkituotteet. Kosmetiikka ja muut tavarat olivat myös paljon halvempia, mutta ruoka oli aika saman hintaista. Menisin vaikka heti uudestaan, jos lennot eivät olisi niin kalliit! :)

      Poista
  10. Voisitko tehdä postausta teidän kodista? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä joskus jotakin pientä, kun saadaa kaikki huonekalut ostettua tänne. :D Toisaalta vähän ahdistaa esitellä omaa kotia näin "julkisesti". :D

      Poista
  11. Kiitti ohjeesta, tänään tein näitä ja ehdottomasti teen uudestaankin oli niiiin hyvää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee huippua kuulla, että resepti on päässyt kokeiluun ja maistuukin! :D Oleppas hyvä vain!

      Poista
  12. Kokeilin ja hyvää oli! Itse laitoin vielä sekaan oliiveita! Myös kannattaa kokeilla välillä paistaa salamisuikaleita (löytyy valmis pusseja) ja laittaa juustoa päälle! Toimii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuu, salami kuulostaa kyllä superhyvältä lisältä tonne! :) Kiitti vinkistä!

      Poista
  13. Kiitos Essi ohjeesta! :) Muutin ohjetta, niin että jätin lihan pois ja korvasin kidneypavut kikherneillä, tuli niin herkkua! Suosittelen. :) Jatka ehdottomasti bloggaamista, tää on tosi kiva blogi johon on panostettu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam, kuulostipas hyvältä variaatiolta tämäkin! :)

      Poista