maanantai 5. toukokuuta 2014

Look Up


Look up

 Muutama ystäväni linkkasi facebookkiin tämän videon, jonka sanoman kaikki me tiedostamme. Elektroniikasta on tullut yhä enenevissä määrin osa nykyajan katukuvaamme, jopa kahvilla käydessään ystävykset saattavat näprätä puhelimiaan suuremman osan ajasta, kuin keskustella toistensa kanssa.

847

 Kamalinta on huomata, että katsoessani tämän videon huonon omatunnon vihlaisu kävi lävitseni voimakkaana. Teen itse ihan samaa. Kadulla kävellessä voisi katsoa vastaantulevia ihmisiä silmiin ja väläyttää vaikka hymyn, ystävien kanssa ollessa puhelimen voisi jättää kokonaan sivuun ja nauttia joka hetkestä, jonka saa viettää läheistensä kanssa.

120

Parisuhteessa.. Ai kamalaa. Ihan liian usein törmään tähän tilanteeseen, että näprään puhelinta niin syventyneenä, etten edes kuule, kun poikaystäväni sanoo minulle jotakin. Pitäisi oppia arvostamaan sitä, että toinen istuu siinä vieressä ja haluaa puhua minulle ihan ilman minkään elektroniikkalaitteen välitystä.

234


Sitä ehtii istua koneella montakin tuntia päivässä, sitä ehtii näprätä sitä puhelinta kun on oikeasti tylsä ja yksinäinen hetki meneillään. Mutta silloin, kun on lähimmäistensä kanssa tai tekemässä jotakin elämää rikastuttavaa, sen puhelimenkin voisi oikeasti jättää täysin huomiotta ja nauttia vaan hetkestä. Elämä on liian lyhyt ruudun töllöttämiseen.

 128

Siinä missä aikuiset - siinä lapsetkin perässä. Pienet lapsetkin valitsevat nykyään liian usein ruudun töllöttämisen tai pelaamisen takapihan leikkikentän sijaan. Miten sitä nykyajan ihmiset oppivat enää sosiaalisiksi tässä maailmassa, kun kaikki sosiaalinen kanssakäyminenkin tehdään pienestä pitäen tietokoneiden välityksellä.

1243

Joku muutos tähän on tultava, sillä pian huomataan, ettei kenelläkään ole oikeita ystäviä tai ihmisiä elämässä joille uskoutua ja joiden kanssa jakaa elämän ilot ja surut.  On kivaa kun on monta nettikaveria, mutta on elämää suurempi rikkaus, kun on yksi tosiystävä tai elämänkumppani.

222

Ja olenko minäkään sen parempi, en. Teen nyt itselleni lupauksen, että se puhelin tosissaan jääkin narikkaan kun on kyse elävästä elämästä. Haluan olla läsnä läheisilleni, paras mahdollinen kumppani poikaystävälleni ja sosiaalinen ihminen koko maaimalle. Ruudun töllöttämisestä elämänkokemukseni ei kartu ja vanhana en halua muistella aikoja, jotka vietin neljän seinän sisällä yksin tai vaihtoehtoisesti seurassa - yksin!

259

Kuvituksen postaukseeni hain vanhoista kuva-albumeistani elävästä elämästä. Niistä hetkistä, joita HALUAN muistella vanhana.

 Sen enempää höpisemättä ruudun puolella siirryn viettämään vapaapäivääni opiskeluiden ja ytävieni näkemisen pariin. Hyvää elämäntäyteistä maanantaita kaikille ja katselkaa ympärillenne! ;) <3

28 kommenttia:

 1. Moi! Tää ei liity tähän postaukseen, mutta manitsit käyttäväsi acon itseruskettavaa. Haen itse myös jatkuvaan käyttöön sopivaa ruskettavaa tuotetta ja olen kokenut hyväksi acon asteittain ruskettavan ja vita liberatan itseruskettavan. Haluaisinkin kuulla mitä hyvää ja mitä huonoa sanottavaa sulla on tosta acon itseruskettavasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää:
   - Rusketus tulee parissa päivässä melko syväksi ja pysyy todella hyvin ja käytänkin usein sitä vain kerran viikossa perjantaina, jolloin lauantaina tulos on paras ja loppu viikkoa kohden haalenee ilman pahempia läikköjä.
   - Ei tarvitse laittaa paksua kerrosta, sillä väristä tulee melko tumma ja mielestäni usein myös hyvin luonnollinen.
   Huonoa:
   - Tuoksu on melko vahva, ehkä vähän piparin tai jonkun muun keksin tuoksuinen/hajuinen. :D
   - Pysyy tosiaan aika hyvin, joten jos johonkin kuivaan kohtaan tarttuu vähän enemmän väriä (KÄDET) väriläikkä saattaa olla vaikeaa haalentaa nopeasti.

   Poista
 2. Meidän ystäväporukka havahtui tohon joskus viime syksynä, kun oltiin baarissa ja istuskeltiin siellä. Kaikilla oli puhelin kädessä, ihan kaikilla, ja meitä oli siinä joku 10 ihmistä. Joku sitten tajusi sen tilanteen ja kysyi mitä ihmettä me oikein tehään? Me oltiin viettämässä kivaa iltaa porukalla ja lopulta kaikki vaan näpräävät puhelinta. Siitä hetkestä lähtien me päätettiin, että ne puhelimet saa jäädä taka-alalle, kun ollaan yhdessä :) Ei se mikään rikos tietenkään ole katsoa sitä puhelinta aina välillä ja totta kai viesteihin saa vastata, jos sellaisia tulee, mutta joku facebookin tai instan selailu on aivan turhaa. Sellaisen ehtii myöhemminkin. Eikä tosta päätöksestä ainakaan mitään negatiivista ole koitunut, päinvastoin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt oot ihan asian ytimessä! :D Tottakai saa nimenomaan tarkistaa puhelinta välillä, mutta juurikin joku facebookin seinän selaaminen ystävien kanssa aikaa viettäessä on todellakin aika turhaa touhua. :D

   Poista
 3. Tää on kyllä niin totta ja tosi harmillista!! Ite oon yrittäny just sosiaalisissa tilanteissa pitää puhelimen kaukana kädestä.

  Oon muute jääny jo ihan koukkuun tähän sun blogiin. Varsinki noi ruoka reseptit, on aivan super hyviä :)

  -Juuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mäkin alan nyt vierottautumaan tästä pahasta tavasta. :D Tosi kiva kuulla mistä jutuista täällä pidetään! Reseptit siis jatkukoon. :)

   Poista
 4. Havahduin tähän samaan itse viime syksynä ja olen sen jälkeen pyrkinytkin vähentämään puhelimen käyttöä kaverien seurassa! :) baari itoina katkaisen netin ihan siksi, että alku riittää koti matkaan asti, mutta myös siksi etten koko ajan ihmettelisi puhelimella fb:tä yms. Kännykän otan esiin ottaakseni kuvia, muuten pysyy sivussa. Koska huolestuttavaa oikeasti kuinka paljon sitä ruutua tuijottaa seurassakin. Itsekin kun videon eilen katsoi tuli vaan sellainen ei näin olo! Vielä paremmin tästä eteenpäin kännykkä sivuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea katkaista baari-iltoina netti kokonaan, voisi ottaa itsekkin tavaksi! Ei siitä siellä ole mitään iloa. :D Ehtii kotonakin. Mulle tuli tosta videosta ihan kylmät väreet.. :D

   Poista
  2. Jeps! Jos jollain on oikeasti tärkeää asiaa niin soittaa. Varmuudeksi teen whatsappii. Parin tunnin välein tarkistuksen onko mtn tärkeää, jos ei jätän viestit lukematta ja katkaisen netin uudelleen! Toimii (;

   Poista
  3. No aivan! Hyviä vinkkejä saa täältä! :D

   Poista
 5. Ei vitsit toi sun uusin ig kuva on i-h-a-n-a! Näytät niin iloiselta ja pirteeltä ja toi sun säkenöivä hymy sai kyllä mutkin hymyilemään tosi leveesti :D ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaa, ihana kuulla! Kiva jos piristi! :D <3

   Poista
 6. joo tää on ihan hullua. ite oon aina ollu se joka istuu ruokalassa yksinää höpötellen ku muut tuijottelee älypuhelimiaan..:) ja mikä ärsyttävintä ei sieltä edes vältsi katota mitään tärkeetä vaan selataan vaan jotai iltasanomien sivuja tai tuhannetta kertaa samaa facebook feediä. jos saa whatsappi viestejä nii eiköhä neki voi kattoa myöhemmin jos on toisen seurassa, eiköhän sieltä soitettais sit perää jos ois supertärkeetä asiaa. joten way to go essi!!=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, älypuhelimet ovat kaikessa ihanuudessaan aika kamala keksintö.. vie sosiaalisesta elämästä niiiin paljon, vaikka sosiaalisia välineitä ovat olevinaan. :D Nyt alkaa tulla tähän touhuun vähän muutosta! :)

   Poista
 7. Niin totta, ja pakko myöntää sorrun tohon aivan liian usein! Mahtava teksti Essi!:) ps. Toi kolmas kuva on ihana, ton kuvan läpi paistaa teidän onnellisuus<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä kyllä.. :( Tänään puhelin pysyi hyvin poissa seurassa, mutta pitää ottaa tämä ihan elämäntavaksi. :) <3

   Poista
 8. Mun mielest toi video on niin surullinen ja ihan oikeesti pelottaa et millasta meininki on muutaman vuoden kuluttua kun nyt jo tällästä :/ Mikään ei ole kamalampaa kun että ytität kertoa kaverille jotain tärkeetä tai jotain mikä vaivaa omaa mieltä, ja sitten huomaa et kaveri ei oo kuunnellu puoliakaan kun on vain tuijottanut kännykkää... Onneksi kaikki eivät ole tällaisia :) Mutta ärsyttää kun ihmiset eivät tajua nauttia tietyistä hetkistä tai olla kunnolla läsnä silloin kun sitä tarvitaan. Ihan kuin sä, niin myös mä haluan vanhana muistella ihania hetkiä ja sitä että eli täysillä! En sitä, että tuijotin kännyä kun muut piti hauskaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan totta! Hyvä, että tästä on alkanut sentään herätä tämmöisiä mainoskampanjoita ja muuta haloota niin viimeistään aletaan huomaamaan mihin suuntaan tämä touhu on menossa.. :)

   Poista
 9. Täyttä asiaa!! Puhelin vie ihan liikaa aikaa "todellisesta" elämästä:/ Ite kun tähän havahduin, kokeilin, ja onnistuin olemaan viisi päivää ilman puhelimen nettiä!:) Haastan jokaisen teistäkin kokeilemaan, päivä kerrallan :D
  Ja vielä, mukavan oloinen blogi, heti jäin seuraamaan!!
  -Lyydia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooo pitää lähteä testaukseen mukaan! Kiitos kommentistasi! :)

   Poista
 10. Mikä sun ig nimi on?:)

  VastaaPoista
 11. Tosi hyvä postaus! Itseäni pisti kyllä tuo video mietityttämään ja toivottavasti myös muitakin. Olisi kiva jos tähän asiaan tulisi muutosta. Ite oon välillä pitänyt taukoa fb:stä poistamalla profiilin joksikin aikaa ja hyvin oon pärjännyt ilman. Ja pakko sanoa et sulla on mielettömän kauniit hiukset, toivottavasti teet niistä pian oman postauksen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin jäi oikein kaivelemaan toi video kun katsoin sen ja nyt meinaa tulla kokoajan huono omatunto, jos edes vähän aikaa jään selailemaan puhelinta liian pitkään. Hyvä vaan. :D Kiitos kovasti, niistä tosin ei oo kovin paljon viisasta postattavaa, sillä oon varmaan maailman huonoin hiustenhoitaja..

   Poista
 12. En ole ikinä ennen kommentoinut mihinkään blogiin vaikka niitä on tullut luettua monta vuotta. Nyt on syytä kommentoida sillä tämä sun blogi on ensimmäinen joka saa karvatpystyyn! Annat todella aidon kuvan itsestäsi, olet taitava kirjoittaja ja osaat välittää tunnetta teksteihisi.
  Itse olen elänyt todella rankan elämän ja sinunlaisesta elämästä olen aina vain voinut unelmoida. Tämä sillä että saan blogistasi voimaa jatkaa oman onnen etsimistä. Niin aitoa arjen iloa ja rakkautta koko blogi pullollaan.
  ESSI OOT IHAN HUIPPU!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et varmaan tiedäkkään, miten paljon nuo sanasi minulle merkitsevät. <3 Minut on tuntemattomien keskuudessa usein tuomittu ilkeäksi ja ylimieliseksi täysin tuntematta, joten tälläinen tuntemattoman vilpitön positiivinen mielikuva tekee kyllä hyvin lämpimän mielen. :) Ihanaa kuulla, että voin tuoda jollekkin tätä kautta voimaa onnen etsimiseen! Kiitos tavattomasti kommentistasi. :)

   Poista
  2. Täysin samaa mieltä ensimmäisen anon kanssa! Jokaisen pitäisi ottaa esimerkkiä häneltä ja jättää vain sellasia kommentteja, josta on iloa ja onnea eikä mitään negatiivisiä turhia kommentteja! Ensimmäisen anon kommentti sai myös minut todella iloiseksi, vaikkei se minuun milläänlailla liittynytkään! Essi susta on välittynyt blogin kautta upea vaikutelma:-)

   Poista
  3. Noiden kommenttien kirjoittamista saisi kyllä osa miettiä muutamaan otteeseen, itse en ole onneksi vielä mitään pahoja ilkeyksiä saanut osakseni, mutta kyllä niitäkin on varmasti tiedossa. Niin mukavaa kuulla. Kaunis kiitos. <3

   Poista