perjantai 2. toukokuuta 2014

Makea lohisalaatti

Se olisi sitten viikon reseptin paikka. Syömme usein viikolla salaatteja. Salaatit ovat niin hyviä, nopeita ja helppoja tehdä. Salaatista saa helposti myös hyvin täyttävän paketin, kun siitä tekee tarpeeksi ruokaisan. Salaatit ovat myös ihanan kevyitä vaihteluita muihin arkiruokiin, vaikka niistä saa toki tehtyä myös tuhteja majoneesisia makaroniherkkuja, jos tekee mieli.

Lemppari salaatteihini kuuluu: kana-pastasalaatti, kreikkalainen salaatti, texmex-salaatti ja caesar salaatti. Näitä on tullut kulutettua kyllästymiseen asti, joten halusin kokeilla jotakin uutta ja taisinkin löytää uuden suosikin vanhojen tuttujen joukkoon.

Viikon resepti: Makea lohisalaatti

Tarvikkeet

018 

Salaattia
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Cantaloupe melonia
Viinirypäleitä
Kirsikkatomaatteja
1 Makea suippopaprika
1 Kurkku
1 Sitruuna
Salaattijuustoa/Fetaa
Loimulohifilee

Kaada salaatti kulhoon, pilko paprika, cantaloupe, kurkku, tomaatit ja feta. Heitä kaikki salaattipohjan sekaan ja päälle vielä rypäleet ja aurinkokuivatut tomaatit. Viipaloi sitruuna makua tuomaan ja koristeeksi. Ota lohifilee ulos paketista, vedä nahka pois (vaikka käsin) ja murenna salaatin sekaan. Maailman helpoin, nopein ja maukkain resepti! Jos en olisi kuvannut jokaista vaihetta välissä, salaatti olisi varmaankin valmistunut 5 minuutissa. :D

021 

Käytin salaattipohjana Napolitan Mix - valmista salaattipohjaa. Siinä on monen eri salaatin lehtiä ja salaatin teko nopeutuu kummasti!

  039 

Niin freesiä. Nam.


Ylimääräiset sitruunasiivut voi heittää vaikka vesikannuun, tuota samaa sitruunavettä me ollaan nyt vedetty pari päivää. En ole nimittäin keksinyt vielä, millä kaivan nuo siivut pois tuolta, kun niitä ei ollut ihan helppoa tunkea sisäänkään. (Kuva vääristää kokoeroja.) :D 

  044 

Valmiiseen loimulohifileeseen ripottelin päälle hiukan valkosipulimaustetta ja yrttisuolaa, mutta se olisi ollut hyvää myös sellaisenaan.

 056 067 

Lohen lisukkeeksi päätin tehdä vielä sinappisen kermaviilikastikkeen. Tämä on maailman yksinkertaisin valmistaa.

Kermaviili auki, sekaan pari sitruunatippaa, kunnon plöräys sinappia, pari tippaa tabascoa, valkosipulimaustetta, yrttisuolaa, mustapippuria ja grillimaustetta ja sekoitus lusikalla. Tadaa!
Tilli sopisi myös loistavasti sekaan lohen kaveriksi, mutta sitä ei nyt sattunut löytymään.

  080 

Purista sitruunasiivun mehut lohen päälle ja salaatti on valmis nautittavaksi! Enjoy.  

20 kommenttia:

  1. Olipas kiva toi salaatti! Vähän erilainen kun itse teen lohen kanssa, mutta hyvä saada vaihtelua tähän kaavoihin kangistumiseen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kokeile ihmeessä! Mä oon ainakin ihan myyty. :D

      Poista
  2. Nams kuulostaapa hyvältä, pitää testata joku päivä maistuuko myös yhtä herkulliselta ;D Tosin itse jätän tuon cantaloupe melonin pois/vaihdan johonkin toiseen, kun mun mielestä sen maku ja haju muistuttaa lähinnä kynsilakkaa :D Mun makuaistissa on vissiin jotain vikaa.. :D Mut toivottavasti jatkat näiden reseptien jakamista, nä on tosi kiva lisä tänne blogiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, en oo yhtään ajatellut, mutta on siinä cantaloupessa joku kumma maku kyllä. :D Jatketaan jatketaan! ;) Kiva kuulla!

      Poista
  3. Oi, näyttää niin hyvältä ja raikkaalta! Täytyy tehdä huomenna,kiitos vinkistä! :)
    Mulle tuli mieleen, kun järjestät juhlia kavereille, ja ostat naposteltavaa niin eikö siihen mee ihan kauheesti rahaa? Tai kun yleensä sun ikäisillä on tarkat viikko budjetit tms :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan! Joo... se on noita juhlanjärjestäjän varjopuolia.. rahaa palaa. Nytkin tulee vähän nihkeämpi loppukuu. :D Kolmasosan tarjoiltavista saa tosin takaisin pullonpalautusrahoista! ;D Hyvä idea pitää myös nyyttäreitä, jolloin kaikki tuo osansa pöytään. :)

      Poista
  4. Oon tosi onnellinen, että löysin sun blogin! Postaukset on kivoja, ja on ilo huomata, että täällä kommenttien puolella meno on vain positiivista :) Useimpiin blogeihin kun tuntuu eksyvän vain niitä kettuilevia ilkeitä kommentoijia, niin hyvä joskus näinkin, että on kivoja kommentteja. Paljon parempi fiilis jää niin meille lukijoille kuin varmasti myös sinullekin :)

    En nyt tiiä mikä tämän kommetin idea oli, halusin vaan kertoa mitä ajattelen :-D Jään innolla seurailemaan tätä blogiasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vitsit miten kiva kuulla! Mäkin oon kyllä todella positiivisesti yllättynyt, että oon saanut näin hyvää palautetta kokoajan, sillä itsekin monien blogien lukijana törmään liian usein näihin ilkeilijöihin. Kiitos kommentista! :)

      Poista
  5. vitsi miten hyvältä näyttää! mua harmittaa niin paljon, et oon allerginen kalalle ja se rajottaa niin paljon.. aina tulee syötyä vaan kanaa salaateissa ja sit siihen kyllästyy nopeesti :s pitäis varmaan yrittää käyttää enemmän mielikuvitusta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi! En ees oo jotenkin ajatellut, että lihalle/kalallekkin voi olla allerginen, mutta tottakai. Kyllä toi varmasti kanankin kanssa sopii loistavasti, mut kyllähän se varmaan harmittaa aina tehdä pelkkää kanaa.. :( Mausta se kana jotenkin ihan uudella tavalla. ;D

      Poista
  6. Oot kaunis ja ihana blogi, tykkään <3

    VastaaPoista
  7. Näyttää todella hyvältä! :)

    VastaaPoista
  8. oihh KIITOS tästä vinkistä !

    VastaaPoista
  9. Heei vähä kiva! :)

    VastaaPoista
  10. Oi, miten herkulta näyttää! :-) murensitko lohen siis tonne salaattiin vai söitkö eikseen kun alussa kirjotit että murenna joukkoon mutta lautasella näyttäis olevan erikseen? Sun blogista on tullut mun uus lemppari! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tota kuvaa varten lohkaisin siitä lohikimpaleesta palaisen reunalle, mutta loppulohen murensin muun salaatin sekaan. :D Tosi mukava kuulla! :)

      Poista